sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Hautausmaa ja uponnut temppeli

Torstai, 24.11.2016

Suuntasin kohti sitä isoa rakennusta, joka paljastui Tometown of Ancientsiksi. Ja se pitikin sisällä siis kokonaista kaupunkia, joka oli kuin valtava kirjasto.



Lann ja Reynn halusivat jututtaa paikallisia, mutta harmi vaan että kaduilla oli vain sininaamaisia vampyyrizombimitälieotuksia. Onneksi paikalle tuli FF VII:n Cloud, joka mätkäisi yhden niistä tiehensä ja käski sitten Lannin ja Reynnin seurata.



Pian eteen ilmestyi pari lepakkoa ja vampyyria. Lann ja Reynn päättivät näyttää Cloudille että kyl me Mirageille pärjätään.



Taistelun jälkeen Cloud johdatti sisarukset sisätiloihin, jossa oli myös FF VI:n Celes.



Cloud ja Celes kertoivat että League of S lähetti Cloudin tänne tutkimaan tilannetta kun Bahamutin liittouman ketju laskeutui tänne, mutta paikalla olikin jo vampyyreja riehumassa. Celes taas on palkkasoturi, jonka tehtävä on suojella vain Tometownin kirjastoa. Paikalla oli myös robotti nimeltään Cid (Tietoisku, melkein kaikissa FF:issä on joku hahmo joka kantaa nimeä Cid). Tai no, Cid ei oikeastaan ole robotti. Hänen sielunsa nyt vaan sattuu olemaan jumissa tässä robotissa. Sellaista sattuu...



Cid kertoi että vampyyreiksi muutetut ihmiset voidaan palauttaa takaisin ihmisiksi jos heidät muuttaneet vampyyrit kukistetaan. Eli jos me halutaan pelastaa kaikki muuttuneet, meidän pitää etsiä ja hoidella ensimmäinen vampyyri. Cloud osasia kertoa että vampyyrit tuppaa pakenemaan kohti pohjoista, voidaan siis olettaa että niiden pesä on jossain siellä. Ja pohjoisessa tuppaa olemaan hylättyen junien haustausmaa. Cloud johdatti meidät sinne ja aloitin ensimmäisen vampyyrin metsästyken.



Hautausmaa oli aika pitkä, mutta kuitenkin helppo paikka. Tarvitsin tosin mukaani Miragen, joka pystyi käynnistämään sähkölaitteita. Piti nimittäin käynnistää nostokurkia, jotka siirisvät sitten junia minulle silloiksi.



Tallennuspisteen jälkeen löysin, jossa oli 4 murkriftia. Hoitelin ne kaikki (Kävin tosin tallentamassa aina välissä), niissä ei ollut mitään ihmeellistä, vain vanhoja vihollisia jotka koettivat massalla joukkoni kaataa. Kun kaikki 4 oli hoideltu, ilmestyi vielä yksi Murkrift lisää. Luonnollisesti haluasin käydä tallentamassa ennen sen haastamista.



Uudesta Murkriftistä paljastui Nightmare, jonka nappasin.



Hiukan edempänä Lann, Reynn ja Tama näkivät kummitusjunan ja sitten lentävä jokin nappasi Reynnin. Luonnollisesti juoksimme perään ja kun saavutimme Reynnin, kimppuumme kävi tämä lentävä jokin eli Vampire Prime.



Taistelu oli nopsaan ohi, koska raukka oli heikko vettä ja valo vastaan. Ja miullapa sattuu ole molempia, lälläslää!

Taistelun jälkeen vampyyri oli vielä pystyssä ja Reynn alkoi muuttua vampyyriksi. Onneksi Cloud tuli paikalle ja heitti Lannille valtavan vaarnan, joka Lann sitten iski vampyyrin sydämeen. Heihei, vampyyri! Pian Reynn oli taas kunnossa ja Cloud löysi maasta pimeyden avaimen, Vampire Prime ilmeisesti kantoi sitä aiemmin mukanaan. Cloud poistui ja näimme väläyksenä miten jokin ratsumies leikkasi miekallaan junan kahtia. Villi veikkaus, se oli Odin. Uskokaa pois.



Palasimme Tometowniin, jossa kaikki oli nyt ennallaan. Kävin jututtaa Cidiä, joka uskoi että viimeinen avain on Besaidissa ja se on suoraan Tometownin yläpuolella. Joten poistuin Tometownista ja sisarukset huomasivat että lähelle oli ilmestynyt uusi junapysäkki. Hyppäsimme kyytiin ja konduktööri käski kiinnittää turvavyöt. Ihan syystäkin, koska tyhjästä ilmestyi raiteet suoraan ylöspäin ja juna lähti kuin raketti. Juna meni kohti ylempää mannerta, läpi meren ja nousten Besaidin rannalle.

Matkalla ylös




Sunnuntai, 27.11.2016

Suuntasin Besaidin satamakaupunkiin, jossa jututin ihmisiä ja kyselin tietävätkö he uponneen temppelin sijainnin. Monet olivat siitä kuulleet, mutta kukaan ei tiennyt onko sitä todella olemassa.



Menimme käymään läheisessä laboratoriossa, jossa työskeli nainen nimeltään Shantotto.



Lann ja Reynn kyselivät keinoa tutkia merenpohjaa ja hän kyllä sanoi että se on mahdollista. Shantotto teki nopean taian ja yhtäkkiä Lann oli tukehtumaisillaan. Shantotto nimittäin antoi hänlle kidukset. Reynn hermostui tälläisestä ja Shantotto otti kritiikin vastaan hyökkäämällä Reynnin kimppuun.

Tämä oli taas näitä taisteluita, joita ei voinut voittaa. Shantotto viskoi muutaman tehokkaan taian ja seuraavaksi hän sulkikin Lannin ja Reynnin tynnyreihin, jotka olivat täynnä vettä. Ilmeisesti hän antoi kidukset myös Reynnille, joka huomasi voivansa hengittää vedessä. Shantotto antoi käskyn FF X:n Tidukselle, joka heitti tynnyrit mereen ja sukelsi itse perään.



Meressä Tidus selitti että hän on käynyt usein uponneessa temppelissä ja Shantotolla on kyllä lääke, joka poistaa kidukset. Mutta sen hintana on quacho ruby, joten ilman sitä meillä ei ole asiaa pinnalle. Heitänpä villin veikkauksen että seki löytyy temppelistä.



Tidus johdatti meidät temppelille ja lähti itse pintaan. Eli aika taas tutkia paikkoja ja nappailla Mirageita!





Hetken päästä Lann ja Reynn huomasivat että tämän paikan painovoima toimii oudosti. Oli kuin emme olisikaan vedessä ja pystyimme myös tietyissä paikoissa kävelemään seinillä. Aika siistiä!



Etenin temppelissä melko nopeasti, paikka oli suotaviivainen vaikka matkalla olikin pari Gimme Golemia. Pian olinkin jo tallennuspisteen luona eli edessä varmaan odottaa pomo.



Ja todellakin, löysin Quacho Queen valtaistuinsalin ja kuningatar itse kävi meidän kimppuun! Aluksi kyseli Reynniltä että mites pinnalla menee, mut sit Lann tuli paikalle ja kuningatar vihaa miehiä melkoisella raivolla.



Kunigattarella oli mukanaan kaksi pingiviiä, mutta taistelu oli silti simppeli. Lähinnä ärsytti että hän nukutti joukkoni ja sitten käytti muutaman vuoron itsensä parantamiseen. Halpamaista, sanon minä!

Taistelun jälkeen kuningatar pillahti itkuun ja yksi hänen kyyneleistään oli etsimämme rubiini! Kuningatar juoksi itkien pois, melkein kävi sääliksi. Mutta meidän seikkailut täällä ei ole vielä ohi, tarvitsemme vielä avaimen ja kuningatar jotain voivotteli ennen taistelua että tonberryt varastivat sen.



Ulkopuolella huomasimme että kuningatar avasi valtavan simpukan alta reitin jonnekkin. Kenties tonberryjen luo? Perään siis!

Etenin tunnelissa syvemmälle tapellen tonberryjä vastaan. Melko pian löysinkin taas tallennuspisteen, onkohan meitä odottamassa tonberryjen johtaja?



Ja sehän se oli, Tonberry King helposti löi kuningattaren pingviinien kera sivuun ja meidän piti astua sitä vastustamaan!



Kuninkaalla oli mukanaan muutama tonberry, mutta ne kaatuivat nopeasti tieltämme. Oli tosin valtava virhe tappaa ne ensin! Kun kunkku oli yksin, hän laukaisi Everyone's Grudge-iskunsa ja se tappoi tiimini kerrasta. Oletan että sen teho johtui siitä että tapoin hänen kaverinsa ensin... Toisella yrityksellä keskitin kaiken voimani kunkkuun ja taistelu olikin sitten nopeasti ohi.

Taistelun jälkeen meillä olikin viimeinen avain käsissämme!



Palasimme pinnalle ja Tidus antoi meille vastalääkkeen. Rannalle ilmaantui vanha ystävämme Yuna, joka ilmeisesti etsi meitä. Yuna nimittäin syytti meitä siitä että Rydia ja Eiko ovat molemmat kadonneet heti sen jälkeen kun meidät tapasivat. No se johtui kyl Plumed Knightista.



Yuna kuitenkin uskoi ettei Lann ja Reynn oli katoamisten takana ja kun Reynn pohti että joku varmaan nimenomaan on kutsujien perässä. Sitten Yuna itse tajusi että Plumed Knight yritti käydä hänenkin kimppuunsa. Ja samalla sekunnilla Plumed Knight lensi ilmojen halki ja nappasi Yunan mukaansa. Tidus lähti meidän peräänsä, mut Lann ja Reynn olivat liian hitaita seuraamaan. Sen sijaan neljä avainta yhdistyivät ja muodostivat kierreportaikon taivaaseen!



Lann ja Reynn tuijottivat portaikkoa ja paikalle ilmestyi naamioitu nainen joka sanoi että portaat johtavat kristallitorniin ja siellä saamme vastaukset, joita olemme etsineet. Nainen katosi ja Lann oli valmis nousemaan portaita ylös, mutta Reynn esti. Reynn mietti että tämä kaikki ei käy järkeen, koko Grymoire tuntuu oudolta. Ihan kuin joku olisi tarkoittanut että kaikki heille käynyt tulisi tapahtumaan. Lann kyllä vetosi että vaikka tämä olisikin jonkun juoni, niin kyllä he itse ovat omista teoistaan vastuussa. Reynn myönti että eipä heillä nyt muitakaan vaihtoehtoi ole, kohti tornia siis!



Portaiden yläpäässä meitä odotti paikka, joka näytti kuin raunioituneelta Nine Wood Hillsiltä. Ja siellä myös seisoi korkea torni.



Kun lähestyimme tornia, sieltä tuli Magitek Armorissa FF VI:n Terra, joka pyysi meitä poistumaan. Hetken päästä paikalle ilmestyi myös Maduinn ja molemmat kävivät meidän kimppuumme!




Terra ei ollut kovinkaan vaarallinen ja tapoin hänet nopeasti, mutta Maduinn olikin vähän ärsyttävä. Mokoma vastusti useaa elementtiä ja löi aika kovaa.

Taistelun jälkeen Maduinn katosi ja Terra menetti tajuntansa. Lann ja Reynn totesivat että Terra on muuten kunnossa ja jatkoivat tornin sisälle. Tutkiminen ja uudet Miraget saavat odottaa seuraavaa kertaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti