tiistai 22. marraskuuta 2016

Mako-energiaa ja yhteenotto isolla sillalla

Tuossa muutama tunti sitten koin pienen valaistumisen. Olen tähän asti omalla keskinkertaisella kamerallani napsinut kuvia tv-ruudusta vaikka PS4 ohjaimessa on sellainen nappi kuin Share, jonka kautta voi ottaa kuvakaappauksia ja nämä voidaan siirtää muistitikulle. Eli jatkossa kaikki kuvat PS4 peleistä tulevat olemaan "hiukan" laadukkaampia kuin ennen! Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, eikös juu?

Lauantai, 19.11.2016

Päätin tässä välissä hoidella lisää Intervene-tehtäviä, koska Arma Gemejä on kertynyt taas ihan mukavasti. Ensimmäinen tehtävä tällä kertaa oli taas Refian ja Sherlotan kanssa. Undead Princess koetti houkutella matkaajia Sherlotan majataloon kun Sherlotta tuli paikalle. Hän tarvitsi Undead Princessin apua, koska alueella on pyörinyt vaarallinen Mirage.



Vaaraksi paljastui kolme punaista pääkalloheppua. Ne kupsahtivat tuli-iskujen edessä todella nopeasti.



Seuraavaksi Fariksen merirosvolaivalla oli päivä, jolloin kuka vaan voi haastaa kapteenin. Yksi Moogleista kutsui paikalle vahingossa Ifritin. Ifrit päätti että hän ottaa nyt tämän aluksen haltuunsa. Ifritin kannalta harmi että Reynnin torni hallitsee vesitaiat ja Ifrit kaatui hyvin nopsaan.



Sitten Coliseumin Tonberry kutsui ystävänsä Cactuarin ja Mooglen avuksi, koska Miraget riehuu Coliseumilla. Sitten tulikin muutaman taistelun sarja helppoja Mirageita vastaan. Kolmen taistelun jälkeen Tonberry ja muut huomasivat että Miraget pakenivat jotain. Ja tämä jokin oli Tifa, joka vain halusi treenata. Tonberry ja kumppanit saivat lyötyä Tifan tajuttomaksi ja lähettivät hänet takaisin Grymoireen (Coliseum ilmeisesti on olemassa maailmojen välissä tai jotain).



Tämän jälkeen pääsimme seuraamaan miten Rikku matkusti aarresaarelle Adamantoisen selässä.



Harmi vaan että saarella olleet arkut oli kaikki Mimicejä. No eipä ne ollu miulle uhka



Jatkoimme Rikkun mukana, joka sitkeästi availi arkkuja. Eli lisää Mimicejä... Pian vastaan tulikin sitten melkoisen iso Mimic Queen.



Se olikin viimeinen Intervene-tehtävä joka oli tällä hetkellä tarjolla. Olisin myös voinut ostaa Snown, Lightningin ja Squallin Champion Medalit, mutta jätin väliin. Palataan asiaan kun tarjolla on sellaisia hahmoja joista oikeasti tykkään. Päätin kuitenkin suunnata seuraavaksi Coliseumille, siellä on tarjolla lisää tehtävää. Ensimmäisenä haastoin Ifritin ja Shivan. Hetki siinä meni, mutta sain molemmat napattua, hahaa! Vaati tosin kaksi yritystä, ekalla kertaa tapoin vahingossa Ifritin... Shiva nimittäin vaati että sitä isketään jäällä ja miun ainoa jääisku nykyisellä tiimillä on Snowman Rondo ja se valitsee kohteen sattumalla. Ja sepäs päätti ensin osua Ifritiin, joka kuoli siihen välittömästi. Suoritin myös joukon muita taisteluita, mutta en napannut mitään uutta.




Joten palasin Mako Reactor 0:aan, jossa käytin robottipalleron kykyä käynnistää generaattoreita edetäkseni. Niitä piti käynnistää oikeassa järjestyksessä jotta ovet aukenisivat.

Matkalla syvemmälle löysin tasn 35 Murkriftin, jossa oli 3 Mythril Giantia. Ne olivat porukassa melko ikäviä, koska saivat kaadettua tornini helposti. Voitin kuitenkin. Murkriftin takana oli tosin vain arkku, josta löytyi esine Gimme Golemille.



Hiukan myöhemmin löysin generaattorin, jonka tutkiminen aloitti 15 minuutin laskurin. Minun piti kiirehtiä eräälle ovelle ennen kuin laskuri meni nollaan. Tai no, kiirehtiä on aika vahva sana. Minulla nimittäin tässä kesti vain 3 minuuttia.



Etenin reaktorin sydämeen, jossa oli valtava lauma mustia maageja joista yksi oli FF IX:n Vivi. Ja nehän kävi päälle!



Muut maagit oli aika heikkoja, Vivi kestikin vähän iskuja mutta kun koetin napata hänet (yllätyin että se oli edes mahdollista), taistelu päättyi.



Vivi yski ja käyttäytyi kuin unesta herännyt. Vähän yllättyi kun näki muut maagit, mutta Vivi puhui heille järkeä ja maagit eivät enää hyökänneet. Sen sijaan he olivat valmiita auttamaan reaktorin käynnistämissä.



Kun reaktori oli käynnissä, sen voimilla kaksi massiivista porojuttua lensi Figaron linnan ympärille ja lennättivät linnan vapaaksi Bahamutin liittouman ketjusta.



Reynn pohti että hetkinen, voisikohan Mako Reactor jotenkin liitttyä ennustukseen toisen avaimen olinpaikasta, siinähän mainittiin mako. Ja kas kummaa, avain oli Vivin taskussa! Kyllä maailma on pieni paikka. Reynn kyllä itsekseen pohti että onkohan jopa liian suuri sattuma.



Edgar saapui paikalle ja siinä jutustelun ohessa näkyi kuinka jokin lohikäärme Mirage lensi linnan alta jonnekkin. Edgar mutisi jotain että onko se ollut kaiken tämän aikaa linnan alla? Enempää emme vielä tiedä kyseisestä Miragesta. Sen sijaan Edgar osasi kertoa että pimeyden avain on todennäköisesti lännessä, suuren sillan toisella puolella.


Maanantai, 21.11.2016

Poistuin Figaron linnasta ja suuntasin isolle sillalle, kuten Edgar meitä ohjeisti.



Reynn ja Lann pohtivat että kukakohan tämän sillan rakenti ja asiasta meitä ilmestyi valaisemaan FF IX:n Eiko, joka kertoi että sillan "kutsuivat" aikoinaan Jiantit. Ja sillalla on ihan nimi, Alexander. Se on nimittäin valtava Mirage, käy kyllä järkeen koska useammassakin vanhassa FF:ssä oli valtava mekaaninen kutsuolento nimeltään Alexander! Eikä siis ihme että Eiko on juuri siltaa vahtimassa, hähän oli mukana kutsumassa Alexanderia FF IX:ssä.



Eiko käynnisti hissin, jolla Lann, Reynn ja Tama lähtivät aika vauhdilla ylös. Sen jälkeen Plumed Knight taas ilmaantui ja hyökkäsi Eikon kimppuun. Hän on selvästi kaikkien kutsujien perässä, hänhän yritti Yunan kimppuun käydä ja Rydian nappasikin. Ja olenko muuten maininnut että Plumed Knight on nainen? Ainakin äänestä näin voisi päätellä.



Lann ja Reynn harmikseen huomasivat että hissi on pysähtynyt. Oivoi, meinaakohan tää että Eiko on jo Plumed Knightin vankina? Noh, pitääpä kävellä loput matkasta. Ja napata Mirageita!





Napattuani pari uutta Miragea (Mukaan lukien uskomattoman suloisen vauva Tonberryn!) lähdin kohti sillan huippua. Hiukan ylempänä tapasin FF V:n Bartzin (Ja hänen Chocobonsa, Bokon) joka näytti kuinka punaiset laatat toimivat kuten ponnahduslaudat ja näin pääsin hyppäämään pienen kuilun yli. Bartz mainitsi että joku sekopää hyökkäilee sillalla ihmisten kimppuun ja huutelee Bartzin nimeä. Miulla on omat aavistukseni kuka se voisi olla... Ai niin, nappasin matkalla myös yhden uuden Miragen.



Bartz ja Boko


Jatkoin matkaani sillan huipulle, tappaen matkalla Mythril Giantteja. Kun huipulla tapoin viimeisen Giantin, paikalle ilmestyi isompi Giant. Voisin mennä sen ohi. Mutta en halua, taisteluun!



Tämä Iron Giant ei ollut kovinkaan vaikea, hän ei iskenyt kovinkaan kovaa, joten pystyin kaikessa rauhassa nappaamaan sen mukaani. Kiitoksia!



Jatkoin eteenpäin ja joku toisteli Bartzin nimeä. Ja paikalle ilmestyi (Kuten arvasin) Gilgamesh, myöskin FF V:stä!



Tilanne oli vähän erikoinen, Bartz ei tunnistanut Gilgameshia ja Gilgamesh ei enää muista miksi etsi Bartzia. Mutta melko varma oli että tapella hän haluaa, joten eiköhän toteuteta hänen toiveensa!

Gilgamesh ei paljoa kyllä mahtanut, hänellä ei ollut mitään kovin erikoisia hyökkäyksiä ja kun hän lopussa koetti itseensä pumpata Protectilla, Shellillä ja Hastella (Nostaa puolustusta, taikuuden vastustusta ja nopeutta) niin oli jo liian myöhäistä.

Gilgamesh hiukan valitti kun olisi halunnut taistella vain Bartzia vastaan, mutta totesi sitten että eiköhän tää riitä ja lähti matkoihinsa. Myös Bartz päätti lähteä omille teilleen, joten me jatkoimme sillan huipulle.



Saavuimme ikuisen yön alueelle ja siellähän oli sama juna, jolla saavuimme aikoja sitten Corneliaan! Oli jopa sama Cactuar konduktöörinä.



Juna vei meidät lähelle valtavaa rakennusta, jossa oli myöskin Bahamutin liittouman ketju. Jätetään kuitenkin paikan vapautus seuraavaan kertaan!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti