maanantai 30. tammikuuta 2017

Kuningattaren velka

Perjantai, 27.01.2017

Sammakko tuli tiedustelemaan että joko nyt Mercedes olisi valmis täyttämään lupauksensa. Hiukan epäröivänä Mercedes myöntyi, mutta yhtäkkiä paikalle saapui sotilaita, jotka kertoivat että tuntematon lohikäärme on hyökännyt palatsiin!




Kyseinen lohari paljastui Wagneriksi. Wagner saapui kostamaan ystävänsä Hindelin kuoleman, koska Hindelin tappaja lähetettiin täältä, Ringfordista. Mutta vain Psypher on tarpeeksi vahva tappamaan loharin, kuka muu käyttää Psypheriä Ringfordissa Mercedeksen lisäksi? Hmmm... No tietysti varjoritari Oswald! Wagner vaati että Oswald luovutetaan hänelle. Mercedes ei ymmärtänyt että mitä ihmettä tämä nyt on, joten lilliputti selitti että Melvin halusi todistaa kuningatar Elfarialle Oswaldin voiman ja siksi lähetti hänet tappamaan Hindelin. Mercedes kääntyi takaisin Wagnerin puoleen ja kertoi että sekä Oswald että Melvin ovat kuolleita. Wagner ei kuitenkaan tätä uskonut. Wagner ilmoitti palaavansa vuorelleen ja jos Oswald tai hänen tappajansa ei tule pian siinne myös, Wagner hyökkää uudelleen Ringfordiin ja polttaa koko metsän. Mercedes vilkaisi sammakkoa ja päätti lähteä Wagnerin perään, kenties hommat vielä tästä lutviutuu puhumalla. Aika hienohelma, mielummin riskeeraa loharin kuin antaisi sammakolle pusun! Noh, Wagnerin perään siis lumisille vuorille!



Tappelin taas tuttuja lumipeikkoja vastaan ja löysin pian ekan Phozon Prismin täältä, Assault Highn. Tuttu kyky Gwendolyniltä ja Corneliukselta, nostaa vahinkoa mitä enemmän kombossa on erilaisia iskuja. Hiukan myöhemmin vastaan tuli eka välipomo, iso kivihirviö. Tuttu juttu, olen tavannut teitä ennenkin.



Alueen toinen välipomo oli myös tuttu, varjo-otus Bugbear. Alan oppia miten Mercedes kaataa pomoja eli pysy vaan kaukana ja räiski menemään. Tiedän, aika monimutkainen strategia!



Suunnistin alueen trialiin, joka oli kauhukseni kahta kivihirviötä vastaan. Taistelu ei ollut mukava, mutta voitin kuitenkin ensimmäisellä yrityksellä. Sivuhuomio, en ole kuollut tässä pelissä vielä kertaakaan. En jaksa uskoa että näin jatkuu loppuun saakka... Kuitenkin, palkkio trialista oli Phozon Prism, Pixie Call. Se kutsuu pienen keltaissen perhosen, joka ampuu välillä kaaressa räjähtäviä ammuksia.



Jatkoin vuoren huipulle, jossa Wagner tiedusteli että missäs Oswald. Mercedes kertoi että hän tappoi Oswaldin. Wagner nauroi, eihän tuollaista voi uskoa. Mercedes alkoi jo vähän suuttua ja osoitti Wagneria aseellaan, sanoen että tämä Psypher tappoi Oswaldin. Wagner ei vieläkään uskonut, mutta ei oikein tykkää että häntä osoitellaan Psyphereillä. Joten nyt Mercedes saa taistelussa todistaa että muka pärjäisi Oswaldille.



Wagner ei ollut kovinkaan vaikea Mercedeksellä. Tosin on tullut huomattua että hän ei kestä niin paljoa osumaa kuin Gwendolyn ja Cornelius eli ei ole varaa ottaa montaa osumaa. Toisaalta Mercdeksellä on helpompaa pysytellä poissa tulilinjalta, joskin läheltä useat hänen erikoisiskuistaa tekee todella nopeasti paljon vahinkoa.

Syö Spread Shottia, rumilus!


Taistelun jälkeen Wagner ei vieläkään oikein pitänyt Mercedestä kovinkaan kummoisena kuningattarena, mutta sen sijaan hän uskoi Mercedeksen Psypherin voimaan ja piti mahdollisena että se voisi tappaa jopa Oswaldin. Mutta samalla hän sanoi että Psypherit ovat todellinen uhka lohareille, joten tämä ei ollut vielä tässä. Mutta Mercedes vannoi ettei käytä asettaan lohikäärmeitä vastaan vaan Odinia. Wagner totesi olkoon, tappakaa te Psyphereillänne toisenne ja poistui.



Kun Wagner oli poistunut, sammakko tallusti paikalle ja sanoi että Mercedeksen varsijousi ei mahda mitään Odinin Psypherille, Balorille. Sammakko meinasi pyörtyä kylmästä, mutta Mercedes toi hänet turvallisesti takaisin Ringforiin



Takaisin Ringfordissa, Mercedes kyseli lilliputilta keinoa voittaa Odinin Balor. Lilliputti pohti että aseseppä Brom (Joka loi sekä Mercedeksen että Oswaldin aseet) voisi kenties luoda vielä voimakkaamman aseen. Harmi vaan että Melvin heitätti Bromin elävänä Tuonelaan ja edes velho Beldor ei  voisi häntä tuoda takaisin ja kaiken lisäksi Beldor on kateissa. Sammakko loikki paikalle (Mercedes koetti luikerrella sopimuksesta irti, koska hänhän pelasti sammakon kylämältä. Mutta sammakko ei pyytänyt tätä, joten Mercedes on vieläkin suukon velkaa) ja kertoi että Beldor on yksi kolmesta velhosta, jotka kutsuvat itseään kolmeksi viisaaksi mieheksi. Sammakko osasi kertoa että velhot majailevat Titanian viemäreissä. Lilliputti ihmetteli kuinka sammakko tälläistä tietää ja hän kertoi että yksi velhoista, Urzur, muutti hänet sammakoksi (Ja nyt on aika selvää kuka sammakko on, eikös niin?). Mercedes käski lähettää viesinviejiä Titaniaan ja velhoille. Luku päättyi ja opin Hunter Shotin, joka ampuu useita hakeutuvia ammuksia





Maanantai, 30.01.2017

Mercedes saapui Titaniaan pienen seurueen kera (Muutama keiju, lilliputti ja tietysti sammakko) ja yksi kirvesmiehistä johdatti heitä katujen läpi. Mercedes kyllä hiukan ihmetteli miksi heitä ei viedä suroaan linnaan, hän oli kuitenkin ilmoittanut tulostaa kirjeellä Titanian kuninkaalle. Sammakko arveli että Urzurilla on jotain tekemistä tämän kanssa. Ja yllätys, kohta Mercedeksen seurueen kimppuun kävi useampi kirvesmies ja yksi heistä voi lilliputin (jonka nimi viimein paljastui, Matthew) mukanaan!



Jouduinkin sitten heti taistelemaan välipomoa vastaan, joka oli luonnollisesti kirvesmies. Hoitelin sen nopeasti ja aloitin Titanian katujen tutkimisen. Viholliset olivat tuttuja viime kerrasta, jolloin olimme täällä Corneliuksella. Alueen ensimmäinen Phozon Prism opetti Mandragora Marchin, joka muuttaa huoneen Mandragorat liittolaisiksi hetkeksi. Tuskin tulen ikinä käyttämään. Palasin muutaman ruudun verran (koska huomasin kartasta että jäi pari ruutua tutkimatta) ja löysin toisen Phozon Prismin, joka opetti Energy Shotin. Se yksinkertaisesti ampuu maagisen panoksen joka läpäisee viholliset.

Alueen seuraava välipomo oli se jakaantuva limapallero, joka myöskin kaatui aika helposti.



Tutkittuani alueen kokonaan, suuntasin Trialiin, jossa vastassa oli kaksi kirvesmiestä. Höh, toivoin kahta limaa... Tämä oli itseasiassa ensimmäinen taistelu koko pelissä johon kuolin. Ja kaiken lisäks kuolin kahdesti! Mercedes on nimittäin aika heiveröinen mitä tulee puolustukseen ja molemmilla kerroilla olin jumissa Spread Shotin hyökkäysanimaatiossa kun toinen kirvesmiehistä heitti maahaan Cyclone-taikajuoman (joka aiheuttaa pienen tornadon, joka osuu useita kertoja) ja en voinut väistää. Peli ei kuitenkaan rankaise kuolemsta, heittää sinut vain takaisin edelliseen ruutuun ja voit vapaasti mennä yrittämään uusiksi. Kolmannella yrityksellä tajusin olla käyttämättä Spread Shottia jatkuvasti ja palkkioksi sain Miracle Fruit C:n



Sitten jatkoinkin tuttuun tapaan pomolle. Siellä Beldor piti Matthewta vankinaan. Mercedes ilmoitti että Beldorin petturuus armahdetaan jos hän kertoo kuinka päästään Tuonelaan. Beldoria ei paljoa kiinnostanut.



Beldor kutsui Belialin paikalle ja käski hyökätä. Mutta Belial taisi tunnistaa Mercdeksen ja vastusti lumousta. Ei vissiin halunnut toistamiseen turpaan. Beldor oli vähän vihainen ja rankaisi Belialia taikuudella. Mercedes kuitenkin astui väliin ja Beldor päätti paeta.



Mercedes lähti perään ja pian saikin Beldorin kiinni. Harmi vaan että mokomalla oli mukanaan  kaksi kirvesmiestä... Noh, taisteluun!

Skuldi on varmaan kolmas velho

Hoitelin nopeasti kirvesmiehet pois (Onneksi eivät olleet niin kestäviä kuin normaalisti) sitten keskityin Beldoriin. Beldor leijaili ilmassa, teleporttaili ja käytti muutamaa eri loitsua. Hän mm.aiheutti myrkkyaallon maahan, ampui tulipalloja, loitsi tornadoja ja leijutti miekkoja. Miekat olivat itseasiassa hyödyllisiä, koska ne pystyi iskemään takaisin Beldoriin, jolloin hän meni hetkeksi pökerryksiin. Taistelun edetessä hän alkoi myös ampua hakeutuvia sähköpalloja ja jäätä sekä loitsi ympärilleen maahan valtavat miekat, jotka suojasivat häntä. Taistelu ei ollut vaikea, joskin oli vähän raivostuttavaa kun Beldor päätti vaan teleporttailla ympäriinsä.



Taistelun jälkeen sammakko käytti voimiaan ja muutti Beldorin...Pookaksi! No nyt viimeistään pitäisi keksiä kuka sammakko oikein on... Beldor myös taisi tajuta kuka sammakko on, mutta ei kerennyt sanoa ääneen ennen kuin sammakko löi hänet tajuttomaksi. Harmi vaan että sammakon taika kulutti paljon hänen voimiaan. Sammakko pyysi Mercedestä pakenemaan, mutta Mercedes koki että nyt on aika täyttää lupaus.



Mercedes kumarui suutelemaan sammakkoa joka muuttui....




...Ingwayksi! Tadaa! Ingway viimein esitteli itsensä Mercedekselle ja sanoi että valitettavasti hänen täytyy nyt mennä. Mercedes väitti ettei pärjää ilman hänen neuvojaan, mutta Ingway oli varma että Mercedeksestä tulee hyvä kuningatar. Hän kuitenkin lupasi että he tapaavat vielä. Luku päättyi ja sain Flash Shotin, joka laittaa läheiset viholliset pökerryksiin kirkkaan välähdyksen avulla.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti