tiistai 3. tammikuuta 2017

Jäämorsian ja varjosulhanen

Maanantai, 02.01.2017

Viime kerralla Gwendolyn heräsi pitkästä unesta, mutta hän ei ollut yksin. Linnassa oli myös kaksi tuttua palvelijaa, kääpiö Brom ja pooka Myris. Brom kertoi että Odin lahjoitti Gwendolynin keihään hänen uudelle miehelleen.

Poistuin linnasta ja löysin sisäänkäynnin pookakylään. Siellä oli ravintola ja kahvila, jossa pystyi syömään erilaisia ruokia vanhoja Valentinen kuningaskunnan kolikkoja vastaan.

Varsin viihtyisä kahvila

Seuraavassa kohtauksessa Gwendolyn seisoi parvekkeella ja hänen miehensä, varjoritari Oswald, saapui paikalle. Gwendolyn ei kauheasti ilahtunut että hänen miehensä on vihollisen sotilas.

Oswald kertoi että hänen täytyy lähteä linnasta joksikin aikaa, mutta ensin halusi antaa vaimolleen lahjan. Lahja oli sormus, jonka hän oli saanut lohikäärme Wagnerilta. Gwendolyn tajusi heti että sehän Titrel! Jos kerkesitte unohtaa, niin sitä tarvitaan Cauldronin hallitsemiseen. Gwendolyn oli kuitenkin epäilevä, miksi Oswald lahjoitti sormuksen hänelle. Oswald vastasi että koska haluaa nähdä hänen hymyilevän. Gwendolyn vetäytyi kauemmaksi ja sanoi että saa onnen vain taistelussa.



Oswald poistui ja sininen lintu ilmestyi Gwendolynille. Lintu kysyi että pitääkö Gwendolyn Oswaldista. Gwendolyn kielsi tämän ja sanoi että ei voi ikinä antaa anteeksi viholliselle, jonka käden kautta monet Ragnanivalin sotilaat kuolivat. Jos hän jotain Oswaldia kohtaan tuntee, se johtuu Odinin langettamasta loitsusta eikä se oli todellista rakkautta. Gwendolyn on valmis kostamaan Oswaldille heti kun tilaisuus tarjoutuu, aivan kuten Odin varmasti haluaisi. Lintu huomautti että Odin ei ole enää Gwendolynin kuningas, hänen ei tarvitse olla uskollinen. Mutta Gwendolyn haluaa vaiin tehdä sen mikä saa Odinin iloiseksi. Mutta juurihan Oswald sanoi että hän taas haluaa tehdä Gwendolynin onnelliseksi.



Kun Oswald oli lähtenyt, myös Gwendolyn poistui linnasta. Hän saapui Ragnanivaliin, aikeinaan viedä Titrel isälleen. Yksi sotilaista pysäytti hänet ja hyökkäsi kimppuun. Gwendolyn vaati selitystä ja sotilas vastasi että kuningas on antanut käskyn tappaa Gwendolyn välittömästi.



Hoitelin tämän sotilaan (Berserker) ja kaksi valkyriiaa. Oli aika ärsyttävä taistelu, Berserker kesti osumaa ja välillä meni kilven taakse piiloon. Hiukan myöhemmin löysin pannukakkujen reseptin, vaatii vain maitoa ja kananmunan.

Alueen viholliset olivat lähinnä valkyriioja sekä kääpiöitä. Kääpiöt viskoivat pommeja ja joskus kuollessaan levittivät pommeija ympäriinsä. Hiukan piti olla varuillaan kun välillä ilma oli sakeana pommeista

Löysin alueelta myös isomman laukun sekä Phozon Prismin, Freeze Enchantmentin. Se nostaa jäähyökkäyksieni todennäköisyyttä jäädyttää vihollinen. Huomasin myös että pitää syödä enemmän, vastaani tuli muutama Warrior (parrakkaita heppuja, joilla isot kirveet), jotka olivat minua korkeammalla tasolla ja voi pojat, niiden iskut sattui!

Seuraavalla levähdysalueella kutsuikin kokin paikalle ja söin hiukan. Pari ruutua myöhemmin löysin arkun, jota en voinut avata. Siinä on pieni avaimenreikä, johon tavallinen avain ei sovi. Hmmm...Avasin kartan ja huomasin etten ollut tutkinut erästä umpikujaa ja sieltä saa palkinnoksi ainakin jonkun avaimen. Sinne siis!



Umpikujassa oli uusi minipomo, kääpiöiden ilmalaiva ja se oli hektinen taistelu. Puolet ajasta olin pihalla mitä tarkalleen ottaen tapahtuu, kaikkialla lenteli lääpiöitä, pommeja ja ohjuksia, sitten paikalle tuli berserker, alus käytti liekinheittimiä jne jne. Hauskaa se oli ja pirun hektistä! Mutta palkinnoksi saamani avain ei edes avannut sitä arkkua! Ei sitten...



Hiukan myöhemmin löytyi pieni avain ja se sopi siihen aikaisempaan arkkuun! Sisällä oli rahaa (tavallista ja Valentinen kultaa) sekä Vampiric Ring+1, joka (yllätys, yllätys) imee vihollisilta kestoa jokaisella iskulla, mutta samalla nostaa 10% kaikkea vahinkoa jota teen JA otan vastaan. Pitääpä jossain välissä kokeilla onko sen arvoista, yleensä en tykkää käyttää mitään joka nostaa myös vihollisten hyökkäysvoimaa.

Kun olin tutkinut kaikki muut alueet, suuntasin kohti Odinin salia. Siellä selvisi että Briganin henki on ottanut Odinin valtaansa. Hän kertoi että tuonelan kuningatar lähetti Briganin rankaisemaan Odinia, joka on varastanut pshypher-jalokiviä hänen valtakunnastaan. Eihän me voida sallia että Brigan rupeaa riehumaan vielä haudan takaa, hakataan se ulos Odinista!



Odin taisteli lähinnä nyrkeillään ja hänen iskunsa sattuivat. Hän myös takoi maata, joka aiheutti paineaallon. Ja ottaen huomioon miten iso mies hän on, hän liikkui aika vikkelään ja piti olla koko ajan varuillaan. Tämä teki parantamisesineiden käytöstä vähän hankalaa kun Odin oli niskassa kiinni todella nopeasti Taistelun edetessä hän otti käyttöön uusia temppuja, hän teki hyppyhyökkäyksiä jotka myös päättyivät paineaaltoon. Hän myös viskoi sinisiä hakeutuvia tulipalloja. Jatkoin kuitenkin aggressiivisella linjalla, harvoin tosin pääsen hakkaamaan Odinia selkään.



Taistelun jälkeen Briganin henki irtosi Odinista ja Gwendolyn antoi Titrelin Odinille. Odin kertoi että hän oli siis oikeassa Oswaldin suhteen. Odin nimittäin lupasi Gwendolynin Oswaldille, jos hän onnistuu surmaamaan Wagnerin.

Titrel ei kyl mahdu Odinin sormiin

Odin toivotti Gwendolynin takaisin, hänen tekonsa ovat korvanneet aiemmat virheet. Mutta Gwendolyn sanoi ettei enää kuulu tänne, Oswald oli valmis taistelemaan Wagneria vastaan hänen takiaan ja tämä teki häneen vaikutuksen. Gwendolyn hyvästeli isänsä ja toivotti hänelle kaikkea hyvää. Ja mie sain uuden Phozon Prismin, Rising Crescentin! (Useita iskuja, jotka päättyvät nousevaan iskuun)


Tiistai, 03.01.2017

Vanhassa linnassa Gwendolyn kysyi Bromilta mihin Oswald on nyt mennyt. Brom kertoi että hän meni Tulen valtakuntaan, täyttääkseen lupauksen jonka teki siellä kuninkaalle. Oswald on ollut kauemmin poissa kuin tavallista, joten Brom oli hiukan huolissaan onko jotain sattunut. Gwendolyn ei voinut enää odottaa, Oswald oli ollut poissa jo päiviä joten hän meni itsekkin tapaamaan kuningas Onyxia.

Onyx toivotti Gwendolynin tervetulleeksi ja Gwendolyn kysyi missä Oswald on. Onyx kertoi että Oswald taistelee lohikäärmettä vastaan, joka on terrorisoinut Tulen valtakuntaa. Kyseinen lohikäärme on huhujen mukaan itse Leventhan, joka mainitaan maailmanlopun ennustuksissa. Onyxin mukaan tuli ja miekat eivät kyenneet vahingoittamaan tätä vastasyntynyttä lohikäärmettä ja siksi hän laittoi Oswaldin asialla, hänhän käyttää myös Psypheriä, joka kantaa nimeä Belderiver.

Gwendolyn ihmetteli miksi Oswald vaarantaisi henkensä Tulen valtakunnan puolesta ja Onyx kertoi että alunperin Odin oli luvannut Gwendolynin käden hänelle, jotta heidän valtakuntansa voisi tehdä yhteistyötä. Mutta jostain syystä Odin perui sanansa ja antoikin Gwendolynin Oswaldille. Hyvittääkseen tämän Onyxille Oswald lupasi taistelevansa milloin vain Onyxin nimissä.




Nyt Onyx tarjoutui pelastamaan Oswaldin ja samalla purkamaan Oswaldin lupauksen, vastapalveluksena tosin Gwendolyn pitäisi lupautua Onyxin vaimoksi. Gwendolyn perääntyi ja sanoi että Onyx on samanlainen kuin muutkin miehet. Onyx ei oikein odottanut tälläistä vastausta ja lähetti naissotilaansa, Vulcanit, vangitsemaan Gwendolynin.



Aluuen viholliset olivat todella suureksi yllätykseksi aika tulisia. Oli tuliliskoja ja lentäviä tulipalloja sekä inhoja tulikiviä, jotka kuolivat räjähtäen.



Alueen ensimmäinen välipomo oli yksi Onyxin sotilaista, Vulcan. Kyseinen tulinen neito oli varsin helppo, jää tuntui tehoavan todella hyvin ja sellaisia iskuja miulla kyllä on!

Syö jäätä, tulinen akka!

Hiukan myöhemmin sain hiukan isommalta tuliliskolta Phozon Prismin, Fall Clashin (Nouseva isku, joka loppuu syöksyyn maahan). Missä välissä mie kerkeen näitä kaikkia käyttää!

Tutkimalla paikkoja löysin jälleen isomman laukun ja myöhemmin kohtasin varsin hankalan välipomon. Tulisella linnulla ratsasti heppu, joka ei näyttänyt kovin uhkaavalta mutta hänellä oli paljon ikäviä iskuja, eniten ahdisti hänen iskunsa, joka aiheutti maasta laavageysirin, joka sylki tulipalloja. Taistelun jälkeen sain sinisen liekin, joka on ilmeisesti avain täällä. Ja kartan perusteella ovi pomolle on lukossa. Eli hyvä että tutkin!

Ehkä tukalin välipomo tähän mennessä. Gwendolyn on juuri laukaisemassa Icicle Waven

Käytäni ravintolassa syömässä vähän vaikka mitä, suuntasin kohti pomoa. Siellä Oswald otti yhteen Levanthanin kanssa, joka on varsin suloinen pieni veijari. Oswald mutisi että kuolleiden kuningatar on heikentänyt hänen miekkaansa ja hän ei voi tappaa Levanthania. Onneksi paikalle syöksyi pelastava enkeli, Gwendolyn! Oswald menetti tajuntansa ja taistelu alkoi.

Awwwws, onpas pikkuinen söpö!

Levanthan ei ole fyysisesti kovin vahva, joten hänen häntänsä iskut ja puskemiset eivät paljoa pelota. Mutta hän myös sylkee valtavia tulipalloja sekä tulilaaseria, joten niitä kannattaa varoa. Kunhan vain pysyi kaukana tulesta, niin Levanthania vastaan on vaikea kuolla.

Tuo laaseri sattuu!

Gwendolyn tutki Oswaldia ja näki että hän on vahingoittunut vakavasti. Onyx tuli paikalle ja käski jättää hänet oman onnensa nojaan. Gwendolyn totesi kylmästi että Oswald taistelu Onyxin puolesta ja lohikäärme on voitettu, he palaavat linnaan. Onyx raivostui ja vaati saada tietää mitä Gwendolyn näkee Oswaldissa, hänhän on kuolleiden kuningattaren palvelija ja sellaisena hän tulee kuolemaan. Onyx pyysi hylkäämään Oswaldin ja tarttumaan hänen käteensä. Gwendolyn varoitti Onyxia että jos hän vielä loukkaa Oswaldia, Gwendolynin keihäs vie hänen kätensä.



Onyx oli vaikuttunut Gwendolynin tulisuudesta ja päätti antaa heidän mennä. Hän kuitenkin halusi Gwendolynin muistavan että hänen sydämensä palaa Gwendolynille. Ja luvun päätteksi sain Freeze Lancen, joka kerää kylmyyttä ja sitten laukaisee jäisiä keihäitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti