lauantai 7. tammikuuta 2017

Oswaldin tähden

Perjantai, 06.01.2017

Oswald oli lepäämässä, kun Gwendolyn kysyi Bromilta mitä hän tietää Oswaldin ja kuolleiden kuningattaren sopimuksesta. Oswald saapui paikalle ja kertoi itse että hänen isänsä myi hänet kuolleiden kuningattarelle ja korvauksena kuningatar nosti Oswaldin psypherin, Belderiverin,  voimaa. Mutta sen takia Haljat (Jotka ovat käytänössä kuin Kuolema) ovat jatkuvasti läsnä ja ne iskevät heti kun Oswaldin voimat hiipuvat. Haljat sentää pelkäävät Belderiveria, mutta ilman sitä Oswald on suojaton niitä vastaan.

Oswald kiitti Gwendolyniä pelastamisestaan, mutta kysyi miksi Gwendolyn ylipäätään saapui Tulen valtakuntaan. Gwendolyn kertoi olleensa huolissaan eikä voinut vain odottaa Oswaldin paluuta. Herkän hetken keskeytti yksi Odinin sotilaista, joka toi viestin Ragnanivalin tappiosta keijuja vastaan. Keijuja johtaa nyt uusi kuningatar ja nyt Cauldronin alue on keijujen alaisuudessa. Kaiken lisäksi Odin haavoittui vakavasti eikä voi taistella ja keijut saivat myös Titrelin käsiinsä. Oswald sai nyt tietää että Gwendolyn oli antanut sormuksen isälleen ja Odin oli käyttänyt häntä vain pelinappulana saadakseen Titrelin. Oswald poistui loukkaantuneena ja sotilas pyysi Gwendolynia palaamaan kotiin Ragnanivaliin. Gwendolyn pyysi sotilasta kertomaan isälleen että hän ei voi palata, mutta taistella hän voi.



Sininen lintu ilmaantui taas Gwendolynille ja koetti puhua hänelle järkeä, keijujen kimppuun hyökkääminen yksin on silkkaa itsemurhaa. Mutta Gwendolyn haluaa hakea Titrelin takaisin. Lintu kysyi tekeekö Gwendolyn tämän isänsä vai Oswaldin takia. Gwendolyn ei vastannut, mutta hiljaisuus oli riittävä vastaus. Kun lintu oli kadonnut, Gwendolyn pohti ettei ole koskaan ennen edes ajatellut että pelko jonkun toisen menettämisestä voisi olla näin vahva.

Ringfordin metsästä löysin ensimmäisen Baromettin siemenen josta kasvava kasvi tuottaa kaksi...lammasta! Ja lampaista saa kivasti purtavaa!



 Alueen ensimmäinen välipomo oli hassu pieni sieniukko, joka kesken taistelun valtavaksi muskelisieneksi ja lopuksi hoikaksi naissieneksi. Taistelu oli siis varsin hämmentävä!



Alueen viholliset olivat keijuja ja haltioita, jotka ovat varsin helppoja vastustajia. Sain alueelta Blizzard Phozon Prismin, joka aiheuttaa lumimyrskyn.



Myöhemmin löysin jotain mitä alkuperäisessä pelissä ei ollut, Trial taistelun. Siinä vastaani tuli KAKSI niitä Unicorn Knighteja (Taistelin yhtä vastaan pelin alussa) jotka molemmat oli aika korkealla tasolla (38, itse olin 37 kun taistelu alkoi). Taistelu oli pitkä ja tukala, mokomat kutsuivat välillä apua mutta voitin kuitenkin ja palkkioksi sain Miracle Fruit S:n, joka parantaa 5000 pistettä kestoa JA nostaa maksimikestoa 100 pistettä. Ei yhtään hullumpaa!



Jatkoin kohti alueen pomoa, joka oli keijujen palatsissa. Keijujen nuori kuningatar, jolla oli aseenaan iso varsijousi Psypher, otti Gwendolynin vastaansa ja halusi tietää mitä asiaa hänellä on. Gwendolyn polvistui ja pyysi Titreliä takaisin. Kuningatar kieltäytyi, se on osa sotasaalista ja nyt heidän. Kuningatar varoitti että jos Gwendolyn ei nyt poistu, hän saa maistaa Riblamin (Eli hänen Psypherinsä) voimaa. No miten luulette keskustelun päättyneen? Aika taistella keijujen kuningatarta, Mercedestä, vastaan. Ja kyllä, Mercedes on todella pöhkö nimi keijulle.



Mercedes ei taistele reilusti, hän kutsui vähän väliä keijuja ja haltioita avukseen. Mercedes itse ei ollut kovin kestävä, mutta hän tykkäsi lennellä ympäriinsä ja oli TODELLA vaarallista olla hänen edessään, koska Riblam ampui kuolemaa monessa muodossa. Oli valtavia ammuksia, laaseria jne. Taistelu oli silti aika helppo kunhan piti alaisten määrän vähissä.

Takaisin linnassa Oswald jätti Belderiverin maahan ja oli valmis heittämään hyvästinsä maailmalle Gwendolynin petoksen takia. Paikalle ilmestyi Halja, joka kysyi että mitäs nyt, henkes lähtee kohta. Viikate heilahti ja ruutu pimeni.



Gwendolyn piteli taas Titreliä ja kohta pooka Myris juoksi hänen luokseen kertomaan miten Oswaldin kävi. Sain sentään Phozon Prismin, Grid Smashin, joka luo paineaallon, joka vahingoittaa ja työntää vihollisia kauemmaksi.

Gwendolyn ei vaan voinut hyväksyä tapahtunutta, etenkin kun hänen petoksensa aiheutti tämän. Myris koetti puhua järkeä, Halja on vienyt Oswaldin Tuonelaan ja elävät eivät voi mennä sinne. Mutta Gwendolyn tietää että yksi elävä voi, nimittäin Odin.

Gwendolyn meni Odinin puheille, joka luuli että hän tuli tänne asti luovuttamaan Titrelin Odinille. Mutta sen sijaan Gwendolyn ilmoitti että ei voi luopua sormuksesta, sen sijaan hän haluaa tietoa kuinka päästä Tuonelaan. Odin hiukan pitkin hampain lupasi saattaa Gwendolynin Tuonelan rajalle sormusta vastaan. Mutta Gwendolyn pysyi lujana, sormuksen hän saa vasta kun Gwendolyn palaa Tuonelasta. Odinille ei jäänyt vaihtoehtoja.



Tuonelassa tarvitsin taikajuoma Shinea, joka valaisee pimeyttä ja myös paljastaa kummitukset. Useat viholliset täällä nimittäin ovat immuuneja iskuilleni paitsi Shinen tai kynttilänkantajan läheisyydessä. Se tekee tästä paikasta vähän rasittavan, kuten myös se että pienet luurankokalat, -linnut ja -koirat on varsin ärsyttäviä. Onneksi sentään kaapuihin pukeutuneet luurangot ottavat turpaan aina.

Kynttilänkantaja on vaaraton ja itseasiassa hyödyllinen

Alueen ensimmäinen välipomo oli iso lonkeropallo, joka oli pukeutunut vihreisiin kaapuihin. Se oli aika helppo otus, kutsui välillä maahan lonkeroita ja vastaavaa. Sain siltä auringonmuotoisen koristeen, se on varmaankin avain johonkin.



Löysin alueelta Phozon Prismin, Gungnirin, joka lävistää viholliset jumalan keihäällä. Kuulostaa kohtalaisen hyvältä!



Seuraava välipomo oli Halja, joka lähinnä heilutteli viikatettaan. Ei paljoa muuta sanottavaa.

Myös alueen Trial oli Haljaa vastaan, tämä oli tosin vähän ärsyttävämpi taistelu koska huone oli pimeä ja alueella oli muitakin vihollisia. Mutta taistelun jälkeen sain Phozon Prismin, Icereakerin. Se on passiivinen kyky, joka nostaa vahinkoa jäätyneisiin vihollisiin.

Pian olin kuolleiden kuningattaren, Odetten, edessä. Hän ei kauheasti ilahtunut että isänsä tavoin Gwendolyn tunkeutuu kuolleiden valtakuntaan. Gwendolyn pyysi Oswaldia takaisin, mutta Odette vain nauroi. Eikai hän nyt vapaaehtoisesti palvelijastaan luovu!



Muistelin että Odette oli aika inhottava pomo alkuperäisessä pelissä, mutta taistelu menikin varsin helposti. Ainakin alkuun. Odette ampui lampustaan sinisiä tulipalloja, kutsui maasta keihäitä ja välillä teleporttaili. Mutta kun hän oli ottanut tarpeeksi vahinkoa, hän paljasti todelliset karvansa ja muuttui puoliksi hämähäkiksi! Ja sitten hän alkoi imeä maasta itselleen lisää kestopisteitä. Nyt muistan miksi tämä oli inha taistelu... Onneksi kuitenkin Odette muuttui takaisin tavalliseen muotoonsa hieman myöhemmin, joskin hän oli kerennyt imeä kestoa sen verran paljon että taistelu pitkittyi. Lähellä kuolemaa hän muuttui uudelleen hämähäkiksi, mutta kerkesin tappaa mokoman ennen kuin alkoi imeä lisää kestoa.



Taistelun jälkeen Odette alkoi puhua miten kuilu elävien ja kuolleiden välillä on jatkossa entistä suurempi, koska jatkossa yksikään kuolevainen ei voi astua Tuonelaan. Hän käski Gwendolynin muistamaan tämän, koska se on hänen syytään ja Odette katosi maailmasta.

Koko Tuonela rupesi järisemään ja Gwendolyn syöksyi Oswaldin vierelle. Odin saapui samalla ja nappasi heidät molemmat mukaansa.

Odinin linnassa Odin sanoi että reitti Tuonelaan on nyt lopullisesti sulkeutunut, sinne ei enää pääse kukaan muuten kuin kuolemalla. Odin pyysi Gwendolynia pitämään lupauksensa ja ojentamaan Titrelin. Gwendolyn epäröi, sormus symboloi hänelle Oswaldin rakkautta. Gwendolyn sanoi sen olevan hänelle nyt kaikki kaikessa. Jos Odin vie sormuksen, hänestä ei jää mitään jäljelle. Hän antaa sormuksen samalla kun antaa henkensä.



Odin vähätteli Gwendolynin puheita, ainoa syy miksi Oswald ja Gwendolyn edes ovat yhdessä johtuu Odinin käskystä. Gwendolyn kuitenkin sanoi että hän on kauhuissaan ajatuksesta että menettäisi tämän illuusion eli rakkauden Oswaldia kohtaan.

Odin oli raivostua, mutta Oswald astui väliin ja Odin käänsi selkänsä. Gwendolynin päätökset pilaavat täysin hänen suunnitelmansa, mutta silti hän on voimaton koska Gwendolyn on hänen tyttärensä. Odin puhutteli Oswaldia ja sanoi että luottaa tyttärensä hänen käsiin.

Oswald ja Gwendolyn palasivat omaan linnaansa, jossa he vannoivat seisovansa toistensa rinnalla ja kun he syleilivät, sininen lintu Gwendolynin viereltä katosi. Samalla sain Phozon Prismin, Needle Stormin (Useita iskuja eteen, jotka aiheuttavat paineaaltoja).



Ja näin päättyi Gwendolyn tarina (mutta älkää huoliko, näemme hänet vielä!), seuraavalla kerralla astumme toisen sankarin saappaisiin. Mutta kenen? Se selviää sitten!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti