torstai 26. tammikuuta 2017

Vallanvaihtoa keijujen keskuudessa

Keskiviikko, 25.01.2017

Viime kerralla saimme Corneliuksen tarinan päätökseen, joten tällä kertaa sukelletaan Fairylandiin ja otetaan ohjattavaksi Mercedes, tuo keijujen mersu!

Tarina alkoi siitä kun Mercedes koetti livahtaa metsästämään sammakoita, aseenaan äitinsä Psyphervarsijousi. Kuningatar kuitenkin sai Mercedeksen kiinni ja myönti että sammakot pitää pitää kurissa (Ne syövät nuoria keijuja, aika villiä) mutta se on sotilaiden eikä prinsessoiden tehtävä. Mutta Mercedes intti että haluaa kehittää kykyjään jotta voi itsekkin tulla taistelukentille. Luonnollisesti kuningatar ei halunnut ottaa tytärtään taisteluun mukaan ja selitti että Mercedes on vielä nuori ja hänen ei pidä syöksyä taisteluun jos ei todella edes ymmärrä miksi he taistelevat.



Paikalle tuli heppu nimeltä Melvin, joka selitti että keijut (Ja muut metsästä syntyneet) tarvitsevat Phozoneita elääkseen. Ja Odin koettaa saada kaikki Phozonit omaan käyttöönsä Cauldronin myötä, joten sehän nyt on vähän huono juttu. Kuningatar kuitenkin päätti että Mercedes voi pitää Psypherin, on Mercedeksen vastuulla suojella Ringfordia (Eli keijujen valtakuntaa) kun hän on itse muualla. Mercedes lähti metsälle samalla kun kuningatar pyysi Melviniä (Joka on Mercedeksen serkku) varmistamaan että hänestä tulee vielä hyvä kuningatar.



Seuraavaksi tuli pieni tutoriaali, joka kertoi miten Mercedeksellä pelataan. Ensinnäkin hän osaa lentää vapaasti ja hänen aseensa ampuu maagisia panoksia, jotka kaikki käyttävät POW-mittaria. Kun mittari on tyhjä, enempää ei voi ampua ellei laskeudu maahan, jolloin Mercedes automaattisesti lataa aseensa kun olet hetken paikoillaan. Mittari täyttää myös hitaasti itsekseen kunhan vain et lennä. Jos hetkeen ei ammu, niin Mercedes ampuu voimakkaamman panoksen. Maassa taas Mercedes voi ladata voimakkaamman ammuksen, joka etenee maata pitkin tai ladata pidempään jolloin hän ampuu sarjan pieniä hakeutuvia ammuksia. Eli Mercedes siis keskittyy pitkän matkan hyökkäyksiin, aika järkyttävä tieto...



Tutoriaalin jälkeen nähtiin miten taistelukentällä menee, Odin hakkasi keijuja ja haltioita turpaan ja asteli kuningattaren ja Melvinin eteen. Hän tervehti kuningatarta (Jonka nimi viimein selvisi, Elfaria) ja sanoi että on pahoillaan että joutuu murtamaan hänen niskansa. Se siitä leppoisasta juttutuokiosta. Elfaria kieltäytyi luovuttamasta Cauldronia ja Odin otti esiin oman Psypherinsä, valtavan piikkipallon ketjussa.



Ruutu välähti punaisena ja seuraavaksi olimmekin keijuen valtakunnassa ja Mercedes polvistui äitinsä vierelle. Mercedes purskahti itkuun ja Elfaria pyysi häntä pitämään päänsä korkealla. Koska hän on uusi keijujen kuningatar. Hän myös kertoi että jos Cauldronia käytetään, se imee kaikki Phozonit itseensä ja se tappaisi metsän sekä kaikki sen asukkaat. Ja siksi Mercedeksen pitää palauttaa Ringfordin mahti ja pysäyttää Odin. Hän vielä sanoi että uskoo tyttäreensä. Sitten hän hyväksyi oman lähestyvän loppunsa ja puhutteli sekä maata että taivasta, paljaen todellisen nimensä joka on Fimbulvetr. Ja ihan tiedoksi, keijuen todelliset nimet tulee olemaan melko tärkeä juttu paaaaaaaaaaljon myöhemmin ;). Sitten Elfaria menehtyi ja jäljelle jäi vain katoavia Phozoneita.



Myöhemmin Melvin sanoi että Mercedes tarvitsee nyt lepoa, hän hoitaa valtion asiat Mercedeksen levätessä. Yksi lilliputeista (Jotka ovat kääpiöitä, jotka ovat liitossa keijujen kanssa. Tavalliset kääpiöt ovat Odinin puolella) suhtautui Melvinin avuliaisuuteen epäilevästi. Lilliputti ehdotti että Mercedes menisi tapaamaan velhoa, Beldoria, joka oli kuningatar Elfarian neuvonantaja. Hän on kuulema nykyään piilossa metsässä. Mercedes noudatti lilliputin neuvoa, joten lähdimme etsimään Beldoria.



Tapettuani hiukan goblineita ja ampiaisia, löysin ensimmäisen Phozon Prismin, Round Shotin. Se hyvin yksinkertaisesti ampuu yhden ison ammuksen. Hoitelin myös pian ensimmäisen välipomon, Manticoren. Kestää hiukan tottua Mercedeksen erilaiseen pelityyliin... Toinen välipomo oli taas se lihansyöjäkasvi. Tässä kohtaa totesin että pysyn vaan kaukana ja ammun vaan niin perkeleesti. Toimii, ainakin vielä...



Löysin piilotetun Phozon Prismin, joka opetti Phozon Burstin. Se aiheuttaa melko ison räjähdyksen, joka heittää viholliset kauemmaksi. Näppärää jos tulee liikaa jengiä iholle!

Etenin pomon alueella, jossa Mercedes vahingossa tiputti jousensa veteen kun viereen loikkasi sammakko. Kyseinen sammakko oli puhuvaa sorttia ja tarjoutui etsimään aseen Mercedekselle. Mercedes lupasi toteuttaa yhden toiveen sammakolle jos hän tosiaan auttaa. Sammakko sukelsi etsimään asetta.



Kun Mercedes odotti sammakkoa takaisin, paikalle saapui Beldor. Mercedes pyysi häneltä neuvoa, mutta Beldorin mukaan tämä on nyt vähän ongelmallista koska hän palvelee uskollisesti kuningas Melviniä. Hetkinen, KUNINGAS Melviniä? No ei kauaa mennyt että mokoma paljastui petturiksi! Beldor kutsui paikalle Belialin (Ei varmaan ollut yllätys että Beldor ja Urzur ovat jotenkin liittolaisia? Vanhat parrakkaat velhot pitää yhtä) ja käski hänet pistämään Mercedeksen poskeensa. Onneksi sammakko loikkasi takaisin pintaan aseen kanssa ja taistelu alkoi. Jälleen kerran.



Belial alkaa olla jo aika tuttu juttu ja Mercedeksellä hän on todella helppo. Miksikö? Koska lentämisen avulla Mercedes vaihtaa helposti puolta ja täten harvoin vaarassa eli loharin edessä.

Beldor palasi taistelun jälkeen, valmiina viimeistelemään Mercedeksen. Onneksi sammakko loikkasi Beldoria päin, myrkyttäen hänet. Beldor hiukan ärsyyntyneenä perääntyi ja katosi. Belial myös nousi ja varoitti Mercedestä että kapina on jo alkanut. Nopeasti Mercedes poistui, ennen kuin on liian myöhäistä. Luku päättyi ja sain First Shotin, passiivisen kyvyn joka voimistaa laukausta jos et ole hetkeen hyökännyt.



Mercedestä odotti pieni joukko keijuja, jotka ovat edelleen hänelle uskollisia. Lilliputti kertoi että puolet eliitistä on Melvinen puolella ja toinen puoli ei ole vielä ottanut kantaa. Mercedes epätoivoisena pyysi että keksikää nyt joku jotain. Sammakko tallusteli paikalle ja sanoi että jos Mercedes haluaa olla kuningatar, hänen täytyy johtaa. Mercedes tajusi että sammakko puhuu järkeä. Hän kääntyi takaisin keijujen puoleen ja ilmoitti hyökkäävänsä palatsiin, hänelle uskolliset seuratkoon. No niin, nyt mennään!



Alueen viholliset oli tietysti pettureita, keijuja sekä haltioita. Eka välipomo oli Unicorn Knight, joka kaatui nopeasti. Jösses, miten paljon Mercedes tekee vahiinkoa!



Muutaman ruudun jälkeen löysin Phozon Prismin, Slip Sliden. Mercedes liukaa maata pitkin samalla kun ampuu ylös sarjan panoksia, jotka sitten tipahtavat takaisin maahan. Lentäviin vihollisiin varmaan aika jees. Kokeilin sitä alueen toiseen välipomoon, siihen sieniheppuun, joka vaihtaa muotoa.



Hiukan myöhemmin löysin Phozon Prismin, joka opetti passiivisen kyvyn nimeltään Power Recovery. Se palauttaa Mercedekselle POW-mittaria enemmän kun viholliset mätkiin häntä. Jatkoin alueen halki, tappaen vielä yhden Unocorn Knightin ja saavutin pomon.

Melvi otti Mercedeksen vastaan ja kehotti luovuttamaan, hänellä ei ole mitään toivoa noin pienelle armeijalle. Jos Mercedes nyt antautuu, Melvin antaa hänen elää. Mercedes kieltäytyi ja paikalle syöksyi vartija kertomaan Melvinille että taisteluun ilmestyi sammakko joka jotenkin on saanut kaiken ihan sekaisin. Ymmärrettävästi Melvin oli vähän pettynyt joukkoihinsa ja kutsui paikalle...Oswaldin? Ja nyt joudutaan sitten ekaa kertaa häntä vastaan!



Oswald oli itseasiassa aika pirullinen pomo, etenkin kun hän kutsui apuun jatkuvasti haltioita ja keijuja. Oswald löi lujaa ja hän pystyi muuttumaan kesken taistelun varjo-otukseksi, joka liikkui pirun vikkelään ja iski vielä kovempaan. Tulin siihen lopputulokseen että kun Oswald muuttuu, niin pysyn kaukana kunnes hän palautuu taas ihmiseksi. Oikeastaan koko taistelun salaisuus oli pysyä jatkuvasti turvallisen välimatkan päässä, koska lähitaistelussa Mercedes jää kakkoseksi.



Mercedes palasi palatsiin, jossa oli jostain syystä sammakoita. Pari keijua ilmoitti että Melvin kuoli taistelussa ja Halja vei Oswaldin. Sitten paikalle tuli ystävämme sammakko, joka kertoi että palatsin sammakot ovat vain lumottuja sotilaita. Sammakko ojenti Mercedekselle lääkkeen jolla he palautuvat normaaliksi. Sammakko oli livauttanut vähän myrkkyä Melvinen joukkojen juomiin, ei ihme että syntyi pieni kaaos. Sitten sammakko kertoi että hän on oikeasti ihminen, mutta hän muuttui sammakoksi kirouksen takia ja siksi vastalääke ei toimi häneen. Mutta hän on kuullut että suudelma voimakkaalta keijulta voi rikkoa kirouksia. Noh, Mercedes on palveluksen velkaa ja hän on keijujen kuningatar, joten luulisi että se riittää.



Mercedes ei ihan kauheasti innostunut ajatuksesta suudella sammakkoa mutta lupaus on lupaus. Hän kuitenkin sanoi että tarvitsee aikaa valmistautua. Luku päättyi ja sain Spread Shotin, joka ampuu sarjan ammuksia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti