lauantai 4. helmikuuta 2017

Kilpavarustelua

Perjantai, 03.02.2017

Mercedes suuntasi Tuonelaan etsimään Bromin oppaanaan Beldor. Beldor kuitenkin sanoi ettei hän tarkalleen tiedä missä Brom on ja kehotti Mercedestä kysymään kummitukselta, joka oli lähellä. Kummitus osasi kertoa että Brom on kuningatar Odetten palatsissa. Niin, Bromhan on tehnyt Tuonelan jalokivistä Psyphereitä ja sellaistahan Odette ei paljoa arvosta. Kun kummitus kertoi tätä Mercedekselle, Beldor hyödynti tilanteen ja livahti pakoon. Mercedes tuhahti ja suuntasi syvemmälle Tuonelaan.



Beldor koetti kipittää karkuun Tuonelasta, mutta yksi Halja ilmaantui lähelle ja heilautti viikatetta. Heihei, Beldor! Ei ollut ilo tuntea!



Tutkittuani aikani Tuonelaa löysin Phozon Prismin, Banshee Callin. Se kutsuu pienen hengen, joka ampuu kimpoilevia ammuksia. Ihan kiva, mutta en varmaan koskaan muista tuollaisia käyttää. Etenkin kun Mercedes tekee hurjaa vahinkoa jo itsekseen!

Jatkoin ensimmäiselle välipomolle, joka oli tietysti Halja. Eipä se kauaa edessäni kestänyt, sen verran hitaasti hyökkäsi että oli helppo lentää yli hyvissä ajoin.



Seuraava välipomo oli sitten luonnollisesti lonkeropallero. Sen jälkeen löysin piilotetun Phozon Prismin, Skill Linkin. Se taitaa löytyä jostain jokaiselle hahmolle. Tämä oli siis se joka nostaa nostaa vahinkoa sitä mukaan kun käyttää eri erikoisiskuja combon aikana.



Alueen Trial olikin sitten kahta lonkeropalloa vastaan. Yllätyin vähän, eikös Gwendolynillä täällä ollut Trial kahta Haljaa vastaan? No ei sillä ole väliä, hoitelin pallerot ja sain Miracle Fruit C:n.

Jatkoin pomolle, jossa Brom oli hyvin liikuttunut että itse kuningatar Mercedes tuli häntä vapauttamaan.



Pako Tuonelasta kuitenkin pysähtyi nopsaan kun Odette ilmaantui paikalle. Mercedes koetti puhutella Odettea keijujen kuningattarena, mutta se ei tehnyt Odetteen vaikutusta. Noh, turpaan vaan siis jälleen kerran!



Odette oli jälleen aika simppeli taistelu, etenkin kun Mercedeksen kyky lentää mitätöi todella paljon pomojen hyökkäyksiä.



Taistelun jälkeen Odette alkoi suuttua ja paikalle ilmestyi pari Haljaa. Mutta sitten koko Tuonela alkoi järistä ja yksi kummitus tuli kertomaan että kuningas Gallon (Titanian entinen kuningas, jos ette muista) on rauhaton. Odette käski Haljat rauhoittamaan hänet ja jättämään Mercedeksen huomiotta. Joten Mercedes ja Brom pääsivät livahtamaan turvassa pois.



Ringfordin palatsissa Mercedes pyysi Bromia luomaan uuden Psypherin. Brom valitettavasti sanoi ettei ole mahdollista luoda Odinin Baloria vahvempaa Psypheriä. Brom mietti että kenties on kuitenkin mahdollista luoda Psypher joka voisi kuitenkin tuhota Balorin. Miun mielestä se ois loogisesti silloin vahvempi, mutta enpäs ole seppä joten olen hiljaa. Brom lupasi yrittää ja sain Phozon Prismin, Unlimited Ammon. Kun sitä käyttää, Mercedeksen tavalliset hyökkäykset eivät käytä POW-mittaria hetkeen.



Brom tuli ilmoittamaan että on pieni pulma, pajan tulet ovat sammuneet. Ja Psypherin luomiseen ei kelpaa tavallinen tuli vaan tuli, joka paloi jo maailman syntyessä. Eli toisin sanoen, meidän pitää mennä Tulen valtakuntaan ja varastaa hiukan tulta.



Hoitelin tuttuja vihollisia, kunnes löysin Phozon Prismin, Burst Rainin. Se ampuu ilmaan ison panoksen, josta sitten sataa useita ammuksia suoraan alas. Kätevä varmaan vain jos vihollinen on pitkiä aikoja paikallaan.

Oikealla Burst Rain toiminnassa

Alueen eka välipomo oli se ärsyttävä linturatsastaja. Gah, en tykkää tästä tyypistä!



Seuraava välipomo olikin aika hauska, se oli kyllä tuttu Vulcan mutta taistelu tapahtui kuin vanhoissa SHMUP-peleissä! Eli siis lenneltiin vasemmalta oikealle jatkuvasti ja vastaan tuli paljon väisteltäviä tulipalloja, Mercedes ei käyttänyt POW-mittaria ollenkaan ja jokainen phozon paranti Mercedestä jonkin verran (Eli ´pienet viholliset kannatti tappaa, koska se on ainoa tapa tässä taistelussa palauttaa kestoa). Kuolin itseasiassa tähän kerran, koska lennossa ei voi käyttää esineitä. Peli heitti minut seuraavaan huoneeseen eli tätä ei tarvitse voittaa mutta en kyllä tälläistä armoa hyväksy! Haastoin huoneen uudestaan ja tällä kertaa voitin!



Hiukan myöhemmin löysin lukitun oven takaa (Avain oveen oli arkussa huoneessa jossa äsken taistelun Vulcanin kanssa) Phozon Prsimin, Critical Healin. Se on passiivinen kyky joka parantaa Mercedestä kun saan kriittisen osuman.

Etenin Trialiin, jossa vastaan tuli kaksi Vulcania. Tosin nyt oli ihan tavallinen taistelu eikä lennetty. Palkkio oli Miracle Fruit S.

Kyllä, tykkään ihan liikaa Spread Shotista

Brom ja Mercedes löysivät lopulta vihreän liekin, johon Brom laittoi soihtunsa. Nyt meillä on tulta!



Mercedes ihmetteli missä kaikki ovat ja paikalle tuli tuttu luuranko, kuningas Valentine. Valentine kertoi että kuningas Onyx alamaisineen lepää, koska Belderiver (Oswaldin ase) on haavoittanut Onyxia vakavasti. Brom hiukan järkyttyi kun Valentine kertoi kuka hän on. Brom aikoinaan palveli hänen alaisuudessaan ja oli itseasiassa Valentinen käsky luoda ensimmäinen Psypher. Brom pyysi Mercedestä kiiruhtamaan ja he lähtivät pakoon.



Mutta Valentine sai heidät kiinni (Ja maagisesti ilmestyi eteen) ja usutti sitten Leventhanin heidän kimppuun. Valentina mainitsi myös jotain että Leventhan on nyt syönyt alun tulen, se ei voi olla hyvä asia.



Taistelu ei ollut sen vaikeampi kuin ennenkään, joskin tuntui että Leventhan ampui sitä massiivista laaseria hiukan useammin. Ei sillä väliä, väistin sen aina.

Jonkin aikaa kului ja lopulta Mercedes valmisteli joukkojaan hyökkäykseen Odinia vastaan. Brom saapui myös paikalle ja kertoi että työ on nyt valmis. Samalla hän pyysi vapautusta palveluksesta, koska hänen täytyy löytää Oswald. On kuulema Bromin syytä että Oswald on nykyisessä tilanteessaan. Mercedes sanoi ymmärtävänsä ja päästi hänet menemään. Brom ojensi vahvistetun varsijousen Mercedeksellä ja sanoi että se on ainoa Psypher koko maailmassa joka pystyy tuhoamaan toisen Psypherin. Sain Phozon Prismin, Lunarside Shotin, jonka aikana Mercedes loikkaa kaaressa ampuen jatkuvasti alas.



Lauantai, 04.02.2017

Mercedes piti kannustuspuheen joukoilleen, joka valmisti heidät kaikki kohtaamaan Odinin joukot. Nyt ollaan valmiita! Mercedes oli kuitenkin itse vähän epävarma, mutta eihän sellaista voi omalle armeijalle näyttää.



Taisteltuani läpi muutaman ruudun sain Phozon Prismin, Brionacin. Se ampui ylös valtavan maagisen ammuksen joka räjähti ja satoi maahaan kuin varsin tappava sadekuuro.

Alueen eka välipomo oli Berserker, joka ei saanut juuri mitään aikaisiksi.

Brionac aktivoitu, kohta sataa kuolemaa

Seuraava välipomo oli ilmalaiva, mutta se tapahtui lentäen kuten taistelua Vulcania vastaan. Mielestäni ilmalaiva oli helpompi kuin Vulcan, mutta taistelu oli silti todella hauska!



Löysin piilotetun Phozon Prismin, Earth Roarin (Aiheuttaa paineaallon), ja sitten suuntasin Trialiin. Hiukan yllätyin kun vastaani tuli KOLME Berserkeriä. Taistelu oli lievästi intensiivinen, mutta ei kovin vaikea kunhan pysyi koko ajan pienen matkan päässä. En halua tietää kuinka nopeasti lähtee henki jos jää kaikkien keskelle. Palkkio oli Miracle Fruit G.

Sitten suuntasinkin pomoa kohti. Odin ei suostunut perääntymään vaikka hänen joukkonsa ilmoittivat olevansa alakynnessä. Mercedes saapui paikalle ja Odin tuhahteli ettei Mercedes yksin voi häntä haastaa. Mercedes tärisi hiukan pelosta, mutta sitten Odin mainitsi että pian hän saa seurata äitiään ja Mercedes hiukan tulistui. Nyt on aika kostaa hänen äitinsä kohtalo!



Taistelun alussa odin käytti lähinnä nyrkkejään ja välillä ampui maagisia panoksia silmästään. Tuttu taktiikkani oli pyrkiä pomon taakse, mutta Odin vissiin ajatteli samaa koska jatkuvasti joko loikkasi taakseni tai sitten vaan teki lyhyen spurtin takaperin. Myöhemmin hän välillä nappasi Balorin käsiinsä, jota joko pyöritteli ketjun päässä tai sitten käytti lyömäaseena. Sama päti kuitenkin vieläkin eli koeta pysytellä selän takana.

Taistelun jälkeen Odinin Balor oli kappaleina ja hän ei voinut uskoa että mokoma pikkuinen jousi pystyi tuhoamaan Balorin. Mercedes ei kuitenkaan tappanut Odinia, koska järkeili että sitten hän saisi marttyyrikuoleman ja Odinin seuraaja jälleen sitten hyökkäilisi Cauldronin perässä keijujen kimppuun. Joten, jos Odin lupaa jättää heidät rauhaan, Mercedes jättää hänet henkiin. Jos taas Odin valitsee ennemmin kuoleman, niin keijut jatkavat hyökkäystä Ragnanivaliin eivätkä lepää ennen kuin se on raunioina eikä enää vaaraksi. Nöyränä Odin vannoi jättävänsä Ringfordin jatkossa rauhaan, kunniansa kautta. Lopuksi Mercdes vaati Titrelin itselleen ja Odin poistui. Sain vielä Phozon Prismin, Spirit Callin (Kutsuu hengen, joka antaa taustatukea) ja siihen päättyi Mercedeksen tarina. Kenen saappaisiin astumme seuraavaksi? Sen näkee sitten!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti