torstai 14. heinäkuuta 2016

Pyhäköstä toiseen

Torstai, 14.07.2016



Luvun alkuun Yuri pohti että Hisoka on varmasti vuoren huipulla. Hänen huoneestaan kenties löydämme vihjeitä mitä hän sieltä etsii. Hisokan huoneesta löysin tekstin koskien pyhäkköä vedessä, joka toimii elämän lähteenä ja auringon jumalan kotina. Ilmeisesti vain harvat ja valitut voivat sinne päästä veneellä. Noh, veneitä nähtiin Shrine of the Ephemeralilla, joten sinne siis suuntaamme seuraavaksi! Ensin kuitenkin luin Hisokan muistion, joka käsitteli sitä miten kaikilla on salaisuuksia ja kenties nämä salaisuudet ovat perimmäinen syy miksi ihmiset katoavat, omasta tahdostaan tai ei. Hisoka myös mainitsi että kenties Yuri joskus saa tietää Hisokan salaisuudesta.

Poistuin Hisokan liikkeestä ja peli ystävällisesti heitti minut suoraan Shrinen edustalle. Astuin sisään ja tutkin karttaa mistä pääsen veneelle, jonka näin kun olin täällä pelastamassa Miuta. Sisällä kimppuuni kävi kaksi Forbidden Flame heppua. Tuhosin heidän soihtunsa nopeasti joten taistelu meni melko hyvin.

Kaksi tulimiestä, toinen polvillaan

Huoneesta löytyi myös Mirrosstone ja teksti, joka kertoi että tämän pyhäkössä on kolme pilaria. Yksi uhrilaatikoille, yksi kielletylle tulelle ja yksi vedelle. Vesi virtaa pyhäkön läpi ja tuli puhdistaa sen. Jos haluaa jatkaa syvemmälle, tarvitsee luvan kahdelta neidolta.

Jatkoin alempaan kerrokseen, jossa vene oli. Nappasin kuvan neidosta joka seisoi veneessä. Hän katosi ja jätti jälkeensä muistion. Muistion oli kirjoittanut nainen, joka oli valittu suureksi pilariksi. Hän sai lisänimen Kurosawa ja nyt hänen nimensä on Ose Kurosawa. Hmmmmmm, eikös Hisoka ole myös Kurosawa?



Veneesä löytyi myös jonkinlainen laatta, joka toimii avaimena. Ilmeisesti portti hiukan kauempana on kiinni ja se täytyy avata että voimme veneellä edetä kohti Shrine on the Wateria. Etenin kohti lukittua ovea, jonka avasin laatalla. Se johti luolamaiseen käytävään. Hetken päästä olin hiukan isommassa huoneessa, jonka katosta roikkui ilmeisesti ruumis. Kimppuuni kävi taas uhrilaatikon kantaja, joka kuollessaan tiputti toisen laatan. Onneksi kartta näyttää mihin tämä käy avaimena, takaisin ylempään kerrokseen!

Roikkuva ruumis katossa, perinteinen koriste

Avasin seuraavan lukitun oven huoneeseen, jossa oli useita uhrilaatikoita. Jatkoin huoneen ohi peremmälle ja löysin huoneen, jossa oli kaivo. Ilmeisesti tästä kaivosta roikkui se ruumis jonka aiemmin näimme. Samasta huoneesta löytyi myös filmiä ja Zero-linssi, joka tekee enemmän vahinkoa kun kohteella on vähemmän kestoa jäljellä. En ole koskaan ymmärtänyt logiikkaa tälläisillä voimilla missään pelissä. Tutkin kaivoa ja ruumis tipahti alempaan huoneeseen.



Lähdin palaamaan takaisin alakertaan ja huoneessa jossa uhrilaatikot olivat jouduin taas vastakkain yhden neidon kanssa. Hoidin hänet nopeasti ja jatkoin matkaani.



Pian olinkin jo ruumiin luona ja poimin siltä avaimen. Kartta paljasti että se sopii pyhäkön aulan alapuolella olevaan huoneeseen. Sain valtavan sätkyn kun neito kävi kimppuuni seinän läpi, mutta onnistuin tämänkin päihittämään ilman suurempia ongelmia.

Saavuin huoneeseen ja käytin avainta suureen laatikkoon. Se paljastui pieneksi käytäväksi, jonka toisella puolella oli jälleen laatta jonkinlaisen patsaan edessä. Tällä kertaa peli ei kertonut mihin se kuuluu, joten rupesin tutkimaan huoneita joissa en ole vielä käynyt.



Yhdessä huoneessa kimppuuni kävi hirtetty nainen, muistaakseen olemme tämän kummituksen tavannut joskus paljon aiemmin? Kuitenkin, hän oli helppo tapaus

Tutkiessani löysin oven, johon tarvitsee kaksi laattaa. Yksi miulla on, missä lie toinen? Kohtasin myös muutaman uhrilaatikon kantajan, voitin molemmat suhteellisen helposti.

Lopulta löysin pienen luolan, jossa oli toinen patsas. Kimppuuni kävi hukutetun naisen kummitus ja kun se oli päihitetty, pystyin kameralla paljastamaan patsaan eteen piilotetun toisen laatan.



Matkalla ovelle kimppuuni kävi taas neito ja kun hänet oli päihitetty, kehitin kamerani latausnopeuden maksimiinsa. Jatkoin lukitulle ovelle, jonka toisella puolella oli jälleen patsas. Otin siitä kuvan ja ilmeisesti portti aukesi. Löysin myös tekstin joka kertoi että kun musta vesi oli virtaamassa yli, kolme pilaria uhrasi itsensä Varjolähteeseen ja vesi pysähtyi. Nyt pilarit ovat vajonneet pimeyteen ja ovat patsaita. Heidän jälkeensä tuli viisi pilaria jotka estävät veden virtaamisen. Niin kauan kuin Hikamin vuori on pystyssä, vesi ei virtaa yli.



Palasin veneelle ja kimppuuni kävi taas hukutetun naisen kummitus. Kun hänet oli voitettu, huomasin ettei portti ollutkaan auki. Mutta Camera Obscura reagoi siihen ja kun otin kuvan portista, se aukeni. Hyppäsin paattiin ja pian olinkin Shrine on the Waterin luona.

Shrine on the Water

Lähdin etenemään ja epäilykseni heräsivät kun löysin nopeasti lisää filmiä. Onkohan vaikea kummitus tulossa?

Etenin syvemmälle, keräten esineitä ja taistellen yhden kummituksen kanssa. Pian löysin ison huoneen, jossa oli uhrilaatikko. Olisikohan Hisoka sisässä?



Yuri avasi lattikon ja Hisoka tosiaan oli siellä! Kun Yuri kosketti häntä, hän näki välähdyksen Hisokan mieleen. Hisoka kertoi Yurille että hän on jo pilari, on liian myöhäistä. Yuri ei kuitenkaan hyväksynyt tätä ja muistutti Hisokaa siitä kun hän esti Yuria tekemästä itsemurhaa. Kun palasimme nykyhetkeen, musta vesi otti vallan Hisokasta ja muutti hänet kummitukseksi!

Hisoka oli itseasiassa todella helppo tapaus. Hän hyökkäsi vain hitailla syöksyillä mitkä oli helppo torjua Fatal Framella. Osumaa hän kyllä kesti jonkin verran, mutta taistelu oli silti melko nopeasti ohi. Kosketin Hisokan henkeä ja näin välähdyksen miten Hisoka ei onnistunut estämään toisen tytön itsemurhaa. Siksi siis Hisoka niin kovasti yrittää suojella Yuria, hän ei halua enää nähdä kenenkään tappavan itseään edessään.

Hisokan syöksy

Seuraavaksi piti taas poistua paikalta. Yritin tutkia nopeampaa reittiä ulos, mutta löysin vain lisää esineitä. Matkalla kohtasin myös yhden neidon, mutta minullapa on filmiä vaikka muille jakaa! Kun saavutin veneen, Yuri ja Hisoka palasivat kotiin.

Kun Yuri antoi Hisokalle kupin teetä, hän muisti kuinka aiemmin hän itse tarjosi Yurille teetä estettyään häntä tekemästä itsemurhaa. Pelastetusta on tullut pelastaja

Kotona taas!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti