torstai 14. heinäkuuta 2016

Mikun salatut tunteet

Keskiviikko, 13.07.2016



Jälleen ohjastimme Miuta, joka tahtoi palata vuorelle etsiäkseen äitinsä. Tätä varten tarvitsemme Yurin Camera Obscuran. 

Suuntasin siis Yurin huoneeseen, jossa hän nukkui. Nappasin Camera Obscuran pöydältä ja sen alta löytyi tiedot koskien Miun äitiä, Mikua. Hisoka oli kirjoittanut raporttiin että kenties hän ei halunnut tulla löydetyksi. Suuntasin takaisin vuorelle.



Saavuin asemalle ja poimin esineet lähistöltä. Polulla kimppuuni kävi kummitus, jonka syliin juoksin. Tämän takia mie vältän juoksemista! Voitin kuitenkin mokoman nopeasti ja sitten kehitin kameraani hiukan, latausnopeus on nyt tasolla 2.

Jatkoin Ephemreal Shrinen edustalle, jossa kimppuuni kävi taas pari niitä kielletyn tulen heppuja. Jessus, mie vihaan niitäkin. Eka yritys meni niin kamalasti että suosiolla yritin uudelleen checkpointilta, joka olikin sopivasti juuri ennen kuin mokomat kävi päälle (On varsin näppärää että voin tarkistaa milloin vain kuinka pitkä aika viimeisimmältä tallennuspisteeltä on). Toinen yritys menikin sitten paremmin, muutama Herbal Medicine silti kului.

Vihaan näitä heppuja

Jatkoin Shrinen ohi haustausmaalle, jossa seurasin Mikun jälkeä. Pian eteeni ilmestyi taas kaksi kielletyn tulen heppua. Tämän kaksikon voitin melko nopeasti, mutta en silti pidä heistä. He tekevät nopeita syöksyjä, heittävät tulipalloja ja jättävät soihtuja välillä maahan. En ole täysin varma mitä nämä soihdut tekevät, mutta ne voi tuhota kuvaamalla niitä.

Pian kimppuuni kävi toiset kaksi ja nyt olen melko varma että he palaavat henkiin jos soihtuja ei tuhoa. No sehän on kivaa.

Jatkoin Mikun jäljen perässä ja kimppuuni kävi neito. Hoitelin hänet varsin nopeasti, joskin sai hän kerran minusta otteen. Jatkoin polkua pitkin, joka viimeksi oli ummessa mutta nyt se olikin selvä. Polku johti House of Joiningin eteen. Siellähän sidotaan aaveliitto.



Talon edestä löytyi viesti Mikulta, jossa hän kertoi että hänetkin hylättiin joskus. Ja nyt hänen täytyy hylätä Miu, koska hän ei halua kuolla yksin. Ja siksi hän on kiinnostunut itsekkin aaveliitosta. Astuin sisälle taloon (Poimittuani ensin lääkettä ulkopuolelta) ja käytin Emberin. Aiemmin se olisi ollut turhaa koska sade olisi kastellut Miun välittömästi uudelleen.



Sisältä löysin uuden linssin, joka pysäyttää kohteen hetkeksi. Ihan kiva, mutta jatkan saman linssin käyttöä koska puhdas vahinko on mielestäni käytännöllisempää. Seurasin Mikun jälkeä isoon huoneeseen, josta löytyi lukittu ovi. Kuvaamalla ovea sain valokuvan toisesta huoneesta. Pitääpä lähteä etsimään missä tämä huone on.

Tämä paikka piti etsiä

Sain napattua kuvan Kazuyan kummituksesta ja pienestä varastosta löysin lisää filmiä sekä yhden Sacred Waterin. Kun olin tutkinut kaikki huoneet jotka pystyin, rupesin kyseenalaistamaan onko kuvan huonetta edes olemassa. Onneksi sitten satuin yhdessä huoneessa huomaamaan että voin kurkistaa väiseinien välistä. Siitä näkyi sama näkymä kuin kuvassa!

Palasin isoon huoneeseen, jossa kimppuuni kävi taas neito. Hän höpötti jotain että aaveliitto päättyi, mutta morsian odottaa edelleen. Tarkemmin en kerennyt keskittyä hänen höpinöihin koska yritin pysyä hengissä ja karkottaa mokoman.

Kun neito katosi, jatkoin aiemmin lukitusta ovesta. Saavuin pieneen huoneeseen, jossa taistelin neitoa vastaan ja löysin sitten kolmannen lapun Mikulta. Hän kertoi siinä että vain joku nimeltään Mafuyu ymmärsi häntä. Miku ei koskaan kertonut mitä hän tunsi Mafuyua kohtaan ja siksi Mafuyu lähti. Hän myös mainitsi jotain veljestään, jota aluksi ihmettelin mutta sitten tajusin kauhukseni että Mafuyu on Mikun veli. Eli Miku oli rakastunut omaan veljeensä. Mie todella toivon että Miu ei ole Mafuyun tytär.

Jatkoin peremmälle ja löysin huoneen, jossa oli jälleen uhrilaatikko. Kun Miu lähestyi sitä, mummeli ilmestyi Miun viereen ja kertoi että hänen etsimänsä henkilö on jo osa aaveliittoa. Ja koska Miu on varjosyntynyt, Shadowborn, hänen tehtävänsä on tulla pilariksi.



Mummeli oli vähän ärsyttävä tapaus, mutta voitin hänet kuitenkin suhteellisen helposti. Eniten harmia aiheutti valkoiset pallerot joita hän viskoi kohti. Kun mummeli kaatui, hän jätti jälkeensä kirjasen, jossa kerrottiin että aaveliitto vahvistaa pilaria. Monia miehiä tuotiin kokelaiksi Oselle, mutta liitto ei onnistunut kenenkään kanssa. Kenties Ose odotti takaisin Asoa (Camera Obscuran keksijää, Osesta en tiedä yhtään kukas ihme se on).

Lähestyin uhrilaatikkoa, jonka Miu avasi. Sisältä löytyi hänen äitinsä. Kun Miun kosketti häntä, hän näki välähdyksen siitä miten Miku oli omasta tahdostaan tullut tänne solmiakseen aaveliiton. Hetkinen, hän halusi naimisiin kuolleen veljensä kanssa? Tää peli käsittelee aika rankkoja aiheita, jos ette ole huomanneet!

Miku valmiina liittoon

Seuraavaksi taas perinteinen "Lähtekää hittoon täältä" osio, näitä on nähty tässä pelissä jo aika monta! Miku koetti kävellessä selittää Miulle että hänen osaltaan on jo myöhäistä, mutta sentään hän tuli perässä. Miu ei ollut valmis luopumaan äidistään näin helposti. Ärsyttävä kyllä, kimppuuni kävi kaksi neitoa todella ahtaalla käytvällä. Tämä taistelu oli ihan kamala, otin paljon osumaa ja käytin paljon filmiä. Neidoilla oli ärsyttävä tapa hengailla seinien sisässä, jolloin en voinut vahingoittaa heitä tai sitten ahdistivat minut nurkkaan.

Seuraavassa huoneessa kimppuuni kävi Kazuya sekä uhrilaatikon kantaja. Kiroilin jo alkuun, mutta taistelu menikin todella hyvin koska laatikkomies kävi Mikuun käsiksi, mahdollistaen Fatal Framen ja sain laatikkomiehen nopeasti alas. Kazuya on sen verran helppo veijari että käytin heikointa filmiä häneen.

Oman äidin käyttö syöttinä? Miu on aika julma!


Poistuin House of Joiningista ja pian Miu ja Miku nukkuivatkin vieretysten Hisokan liikkeessä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti