tiistai 28. kesäkuuta 2016

Kuolemattoman kukan pyhäkkö

Tiistai, 28.06.2016



Yuri suuntasi jälleen Hikamin vuorelle, tavoitteenaan löytää Miu. Käyttäen hyödyksi Miun kuvaa, seurasin hänen jälkeään Mikomorin asemalle. Siellä kimppuuni kävi kaksi kummitusta, jotka päihitin varsin näppärästi.

Nämä kummitukset olivat kiltisti vierekkäin. Teki taistelusta helpon

Jatkoin asemalta junaan, josta löytyi Miun kirjoittama lappunen. Siinä hän kertoi että hänen äitinsä vain jätti hänet kun Miu oli 3-vuotias. Hänen äitinsä vain käveli auringonlaskuun. Miun on pakko etsiä äitinsä. Tutkin junan/kaapelikärryn ohjaimia ja Yuri huomasi että se toimii vielä. Joten matkasin siellä ylemmäs vuorelle.

Seurasin päätepysäkiltä Miun jälkeä syvemmälle metsään ja päädyin kivetetylle reitille, joka vei pyhäkölle. Yuri oli varma Miun olevan siellä joten astuin sisään Ephemeral Shrinelle.

Ephemeral Shrine

Pyhäkössä kimppuuni kävi jälleen neito ja taistelu meni ihan kamalasti, joten latasin pelin checkpointilta (Eli päätepysäkiltä) ja yritin uudelleen. Voitin mokoman nyt ilman mitään ongelmia. Kosketin kummituksen "raatoa" ennen kuin se katosi ja näin välähdyksen miten elossa oleva neito jahtasi miestä (Neitojen tappajaa) ja puhui miten hän ei voi paeta, neito on nähnyt hänen syntinsä ja hänkin kohtaa saman kohtalon kuten jokainen joka vuorelle saapuu.

Seurasin Miun jälkeä isoon huoneeseen, jossa oli paljon lyhtyjä ja alttari. Täältä reitti jatkui käytäviin, joita pitkin seurasin Miun jälkeä, napaten myös kuvan vanhan naisen kummituksesta.



Reitti johti lopulta alempaan kerrokseen, mistä päädyin huoneeseen josta neito nosi laatikosta pelin prologissa. Olemme hyvin lähellä nyt paikkaa missä pelasimme Miulla! Tutkin huoneessa olevaa laatikkoa ja Yuri päätteli että Miu on varmaan sen sisällä. Samassa kimppuuni kävi jälleen neito.


Jos tällä kummituksel ois facebook-tili, tää ois sen profiilikuva

Jouduin käyttämään muutaman lääkkeen, mutta taistelu olisi voinut mennä huonomminkin. Kun sitten kuvasin laatikkoa (Camera Obscura reagoi siihen), sain toisen kuvan jossa laatikkoon osui valonsäde ylhäältä. Yuri huomasi että laatikn yllä on aukko ylempään kerrokseen. Pitääpä etsiä sieltä miten saan valoa laatikon ylle, se varmaan vapauttaa Miun.

Tutkin pyhäkköä lisää, poimien esineitä ja tapellen muutaman kummituksen kanssa. Löysin huoneen jossa oli jälleen paljon lyhtyjä ja jonkinlainen alttari. Sieltä löytyi paperi, joka kertoi pilareiksi tarkoitetut suljetaan laatikoihin ja laatikot täytetään mustalla vedellä. He eivät kuole vaan nukkuvat. He eivät ikäänny, he pysyvät sellaisina kuin ovat. Kuolemattonia kukkina. Mutta mustassa vedessä nukkuminen tuo mukanaan jatkuvia unia kuolemasta. Kun neito ei enää kestä näitä unia, hän katoaa veteen. Vain vahvimmat voivat muuttua kuolemattomiksi kukiksi.



Kun olin lukenut tekstin, kimppuuni kävi punaisiin pukeutunut kummitus joka heilutti tulista sauvaa. Hän ei kestänyt montaa osumaa, mutta osuminen oli ärsyttävää koska heikko kohti oli sauva joka ei pysynyt paikoillaan.

Tosi hyvin erottaa miltä tää kummitus näyttää


Tutkin alttaria, jossa oli jonkinlainen mekanismi. Ottamalla kuvan sain selville että täytyy etsiä kolme paikkaa, joista sitten taas pitää ottaa kuva. Nainen veneessä, huone jossa kolme arkkua ja näkymä ikkunasta.

Ensimmäisenä löysin näkymän ikkunasta, meinasin saada kohtauksen kun eteeni ilmestyi myös kummitus kun otin kuvaa. Noh, sainpahan siitäkin pisteitä! Löysin myös tekstin, jossa kerrottiin että mustaan veteen ei saa koskea. Ne, jotka ovat veteen koskeneet ovat jo tuomittuja mätänemään joten heidän tehtävänsä on kuljettaa uhrilaatikoita, kunnes kuihtuvat.

Läheltä löytyi myös vene, josta nappasin jo toisen kuvan. Läheltä löytyi teksti, joka kertoi että varjolähde on paikka mistä musta vesi virtaa ja on tärkeää ettei se pääse sekoittumaan puhtaaseen veteen. Eli kaikki Hikamin vuoren seremoniat jne liittyy juurikin siihen että suojellaan muuta maailmaa mustalta vedeltä?

Kesti hetki löytää huone, jossa arkut olivat (Lähinnä koska olin jotenkin onnistunut juoksemaan oven ohi joka sinne johti). Siellä kimppuuni kävi kaksi neitoa kerralla ja löytyi teksti joka varoitti että musta vesi on itsessään tuonpuoleista. Jos musta vesi pääsee vuotamaan yli, elävien maailma muuttuu tuonpuoleiseksi. No se ei kuulosta kyl yhtään kivalta! Sain myös jonkinlaisen kivisen peilin.

Palasin huoneeseen, jossa mekanismi oli ja laitoin peilin siihen. Luukku aukeni, kenties laatikko alakerrassa myös?

Palasin alakertaan laatikolle, jossa eteeni ilmestyi uusi kummitus. Pitkä nainen valkoisessa mekossa ja hän selitti miten kaikki on liian myöhäistä, vesi on saastunutta, kuolematon kukka kuihtuu ja musta vesi tulvii. Sitten mokoma kävi päälle!

Tää nainen tekee komeita syöksyi

Otin käyttöön heti parempaa filmiä, koska oletin että tämä on astetta pahempi vastus. Ja tavallaan oli, tavallaan ei. Hänen syöksynsä olivat suhteellisen hitaita joten oli helppo napata Fatal Frame, joskin välillä hän loi mustia energiapalloja, joiden oletan olevan vaarallisia joten räpsin niistä kuvia jotta ne katoaisivat.

Taistelun jälkeen avasin laatikon, jossa Miu oli. Yuri nosti Miun ylös, joka toisteli vain "äiti, äiti". Pian Miu oli taas tolpillaan, aika paeta täältä

Huoneen ulkpuolella lattia alkoi peittyä mustasta vedestä ja paikalle tuli mustiin pukeutunut neito joka kävi päälle. Jouduin lievään paniikkiin kun tajusin ettei kamera vahingoita sitä. Pakoon!

Pakenin tätä kummitusta kunnes pääsin ulos pyhäköltä. Tytöt saapuivat asemalle, jossa kaapelikärry oli pimeänä. Ukkonen on ilmeisesti aiheuttanut oikosulun, pitää toivoa että asemalta löytyy kytkin jolla virta taas palautuu.

Menin pieneen komentohuoneeseen, jossa kimppuuni kävi hirtetyn miehen ja naisen kummitukset. Kun heidät oli hoideltu, painoin nappia seinällä ja virrat palasivat.

Kun kaapelikärry oli edennyt aikansa, se pysähtyi yllättäen. Yurin ja Miun täytyy jatkaa jalkaisin. Jatkoin jalkaisin metsäpolkua, joka vei tytöt autotielle. Lähellä tunnelia näkyi romuttunut auto, jonka alta kimppuuni ryömi kummitus.

Jatkoin tunneliin, jossa kimppuuni kävi kolme kummitusta ja myöhemmin neito. Tunnelin perällä tuli vielä yksi kummitus, jälleen ryömivä tapaus.



Seuraavaksi seurasin pientä polkua joka johti majatalon katolla olevalle ovelle. Pitääkö miun vielä tän rakennuksen läpi tarpoa? Mutta ei sentään, muutaman askeleen jälkeen ruutu musteni ja seuraavaksi näkyikin Miu nukkumassa Hisokan liikkeessä. Ren oli myös paikalla ja hän sanoi ettei kukaan vastannut puhelimeen Miun kotona. Rui pyyti Reniä sivummalle ja Yuri jäi katsomaan nukkuvaa Miuta.

Yuri päätti koskettaa Miuta, kurkistaen hänen uniinsa. Miun uni/muisto oli aika häiritsevää settiä. Siinä hän keikisteli kameralle samalla kun hän ajatteli miten hän on tyhjä. Lopuksi hän kaatui sängylle, ajattelen että tietää kyllä mitä kaikki haluaa. Onko Miu jopa myynyt itseään? Tämän jälkeen myös välähti näkyjä kummituksista ja useista ruumiista. Nämä olivatkin ilmeisesti Yurin ajatuksia, Miu olikin ruvennut katsomaan hänen päänsä sisään! Eli myös Miu osaa varjoista lukemista.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti