maanantai 13. kesäkuuta 2016

Majatalon iloiset asukkaat

Sain tietää jotain jännää kun luin pelistä tietoja. Nimittäin jokaisen luvun aloittaa ennaltamäärätyillä esineillä plus niillä mitä ennen lukua ostaa eli tämä tarkoittaa että on ihan turha säästellä parempaa filmiä ja parempia parannusesineitä aiemmissa luvuissa. En vielä oikein tiedä mitä tästä ajattelen... Toisaalta on kiva tietää että jos tulee tukala kummitus vastaan luvun lopussa, voin huoletta käyttää parasta filmiäni kun ei sen säästämisestä ole mitään hyötyä (Paitsi saa paremman arvoanan, mutta enpä mie ainakaan ekalla yrityksellä koskaan parhaaseen tähtää) mutta toisaalta jos en kaikkia tarvitse niin ne on turhia. Ja jos ikinä tulee tilanne että käytän liikaa esineitä jossain luvussa, voin vain aloittaa luvun alusta ja olla vähän varovaisempi.

Maanantai, 13.06.2016



Seuraavaksi aloitin kolmannen luvun, Posmortem Photographyn, jossa pääsin ohjastamaan Reniä. Nähtyään kuvat, jotka Hisoka ja Yuri löysivät majatalosta, Renin oli pakko päästä paikalle itse. Hän nimittäin tunnisti kuvista paikan, joka myös näkyi hänen unissaan jossa lapsina tappoi tytön rituaalissa. Oli myös hiukan häiritsevää että yhdessä kuvassa oleva tyttö liikkui, käänti katseensa Reniin ja kuiskasi että kuoletko kanssani. Ren päätti ottaa avustajansa Ruin mukaan, mutta tämä kyllä vaati että Ren ottaa oman Camera Obscuransa mukaan.

Ren tavoittelee valokuvaa, taustalla Rui

Kun olin nostanut kameran (Sain myös parannuksen kameraan, jonka avulla voin nähdä kummituksen keston kun otan sen tähtäimeen. Näppärää!), luin tekstin kuolemanjälkeisistä valokuvista ja siitä miten Japanissa tämä tapa otettiin käyttöön uskon kanssa että valokuva voi varastaa sielun. Ja jos jotkut ottavat kuvia kuolleista tähän uskoen, taustalla saattaa olla synkempi syy kuin vain kuolleen sureminen.

 Löysin myös hyllystä tarinan nimeltään "Maiden Slayer", joka kertoi pyhäkön neitoon rakastuneesta miehestä. Neito torjui miehen, pysyen uskollisena pyhäkölle ja tehtävilleen. Mies raisvostui, tappoi neidon ja heitti ruumiin jokeen. Muutama päivä myöhemmin, mies palasi ja teurasti kaikki vuoren neidot, viskaten heidätkin jokeen. Vesi virtasi punaisena verestä ja kantoi neitojen ruumiit puhdistumisen altaalle (Jossa Yuri taisteli neitoa vastaan). Kaikilta neidoilta oli kaivettu silmät päästä. Ja kun mies tappoi ensimmäisen neidon, heidän katseensa kohtasivat. Legendan mukaan juuri tuon katseen takia mies tappoi muutkin neidot. Kun kaikki olivat kuolleita, mies viilsi oman kurkkunsa auki. Tämän jälkeen neitojen kummitukset ovat ilmestyneet vuorella ja kerrotaan että jokainen joka kohtaa heidän silmättömän katseensa kohtaa kuolemansa hukuttamalla itsensä. Vaikka tämän tarinan pitäisi olla vain legenda, useita neitojen ruumiita löydettiin myöhemmin ja tämän jälkeen kaikki rituaalit lopetettiin alueella.

Kun Ren ja Rui saapuivat vuorelle, peli kertoi että Renin kamerassa on erikoisominaisuus, joka voi ottaa 4 kuvaa nopeasti. Tämä tekee paljon vahinkoa, mutta käyttää myös paljon filmiä ja kestää ladata sitten kauemmin. Etenen majataloon, jossa Camera Obscuran ansiosta Ren pystyi seuraamaan jälkeä. Seurasin sitä ja yhdessä huoneessa onnistuin nappaamaan valokuvan kolmesta kummituksesta, jotka vain seisoivat eräässä huoneessa.

Hiukan huonosti näkyy, mut 3 niitä on


Nappasin myös kuvan käsistä, jotka olivat työntyneet lattian läpi. Karmivaa. Kun jatkoin eteenpäin, löysin maasta pari Herbal Medicenä. Välittömästi tämän jälkeen kummitus ilmestyi eteeni! Kamppailin sen kanssa aikani, onneksi Rui toimi kätevänä syöttinä ja napsin kuvia kun kummitus ahisteli Ruita. En ole varma voiko pelihahmoa seuraava hahmo kuolla...

Seurasin reittiä huoneeseen mistä Yuri ja Hisoka löysivät albumin. Sieltä löysin sotkuisen lapun, jossa majatalon omistaja valitti miten vesi ja maavyöryt on vallannut koko rakennuksen. On aika polttaa koko rakennus ja päättää päivät yläkerrassa, maisemia ihaillen. Kun olin lukenut lapun, hirttäytynyt kummitus ilmestyi Renin taakse! En kerennyt napata kuvaa, mutta kummitus kuiski miten kaikki on valokuvan syytä. Oletan että kyseinen kummitus oli entinen majatalon omistaja.

Lähdin etsimään reittiä yläkertaan, hoidellen pari kummitusta matkalla. Olin hyvin ylpeä kun voitin kaksi kummitusta kerralla ottamatta ollenkaan osumaa! Yläkerrassa Rui kertoi että omistaja on joko polttanut itensä tai heittäytynyt jokeen, riippuen ketä uskoo. Hän myös keroi että tarinan mukaan kun katsoo kolmannen kerroksen parveekkelta, joku katsoo takaisin. Ren käski Ruin hiljentyä. Ihan syystäkin, en miekään haluis kummitusjuttuja kuulla kun olen paikassa missä 100% varmuudella kummittelee!

Jatkoin matkaani lukitulle ovelle, josta ottamalla kuvan näin että avain on jonkinlaisen luukun takana. Näin kyseisen luukun ensimmäisessä kerroksessa, sinne siis! Matkalla majatalon omistajan kummitus ilmestyi (En taaskaan kerennyt kuvata) ja jätti jälkeensä viestin, jonka mukaan ihmisiä on kadonnut jo ennen maanvyöryä.

Kun löysin luukun, se oli kiinni ja jokin voima myös piti sen kiinni. Peli kertoi "Synch Shot" ominaisuudesta, joka merkitsee että jos minulla on kuva jostakin mikä on eri tavalla nykyhetkessä, voin pakottaa tilanteen kuvan mukaiseksi. Kun otin sopivan kuvan luukusta, se aukesi ja sain avaimen. Kimppuuni kävi taas kummitus, mutta voitin sen ilman vahinkoa. Haluaisin olla tosi ylpeä, mut epäilen että se kyllä kostautuu pian...
 

Ja niinhän siinä kävi, matkalla ovelle hirttäytynyt majatalon pitäjä syöksyi ikkunan läpi! Taistelu meni hiukan heikosti, mokoma teki nopeita syöksyjä ja välillä tiputtaui katon läpi kimppuuni. Käytin empimättä parempaa filmiä. Taistelun jälkeen sain jälleen yhden lapun, jossa hän valitti miten nyt vuorella käy vain ihmisiä jotka suunnittelevat itsemurhaa. Mutta se kä järkeen, tämä vuori ja kuolema kuuluvat yhteen.

Hirttäytynyt mies käy päälle

Jatkoin ovelle ja sen takana oli jälleen kummitus. Sain pienen kohtauksen, mutta kummitus katosi. Jälleen jäin ilman kuvaa, Tää peli vaatii aika nopeet refleksit jos haluu kaikista kuvan! Oven takana oli rappuset kolmanteen kerrokseen, josta löysin Mirrorstonen (Palauttaa hahmoni henkiin jos kuolen) ja oven joka johti parvekkeelle. Parveekkella kummitus seisoi reunalla ja kuiskaili miten auringonlasku on niin kaunis. Kummitus hyppäsi alas ja jätti jälkeensä lapun, jossa kertoi miten auringonlasku kutsui häntä veteen. Mut hetkinen, eikö se hirttäytynyt kummitus ollutkaan omistaja jos tää oli? Vai onko sittenkin sama, paikalle josta kummitus hyppäsi jäi nimittäin hirttoköysi.


Parvekkeelta pääsin huoneeseen, joka oli palanut ihan karrelle. Sieltä Ren löysi jonkin lapun ja yhtäkkiä Rui laittoi hirttoköyden kaulaansa ja valmistautui hyppäämään. Mitä!

Ren tutkii lappua, Ruilla on muuta mielessä

Tän pelin ihmisillä on liikaa itsemurha mielessä

Syöksyin pelastamaan Ruita ja paikalle ilmestyi hirttäytyneen naisen kummitus. Kamppailin mokomaa vastaan ja kun se oli karkotettu, Rui otti köyden kaulastaan ja kaatui polvilleen. Ren valmistautui poistumaan vuorelta kyseltyään mikä ihme Ruille oikein tuli, mutta neidon aave ilmestyi kuiskien miten kukaan ei poistu tältä vuorelta. Perhana...




Taistelu neitoa vastaan meni todella hyvin, otin rauhallisesti ja käytin Renin 4 kuvan sarjaa aina kun neito oli käymässä päälle. Tekee nimittäin nättiä vahinkoa kun ajoittaa kuvien sarjan Fatal Frameen!

Ren viimein tutki lapun jonka löysi juuri ennen kuin Rui joutui aaveen valtaan. Lapussa majatalon omistaja kertoi miten valokuva-albumin oli koonnut Keiji Watarai, joka harrasti kansantarinoihin perehtymistä. Omistajan isä oli auttanut Keijiä keräämään kuvia ja oli jopa muokannut oman majatalonsa vanhan pyhäkön rakenteista. Keiji itse muutti syvälle metsään. Keiji kuitenkin katosi kuin savuna ilmaanm myöhemmin. Jopa tie hänen talolleen oli jotenkin vain kadonnut puiden sekaan. Myös omistajan isä koetti etsiä Keijiä, löytäen vain valokuva-albumin. Pian tämän jälkeen hänkin katosi. Luettueen lapun Ren pohti että Hisokalla voisi olla lisää tietoa Keiji Wataraista.

Ja näin päättyi kolmas luku ja iloisena yllätyksenä sain luvusta arvosanan S! En oo varma miten lähellä se on parasta, jotkut pelit tykkää antaa parhaasta suorituksesta S+ tai jopa SS, mut aika hyvä se kuitenkin on!



Välittömästi luvun jälkeen alkoi kuitenkin Interlude, ilman että peli meni luvun valintaan. Hmm, no kokeillaan ainakin sekin vetää heti perään. Interluden tapaiset harvoin vastaa oikeaa lukua.



Sen jälkeen mitä Yuri koki vuorilla, hän otti yhteyttä poliisiin joka totesi että tutkivat asiaa aamulla. Yuri päätti etsiä johtolankoja siitä mihin Hisoka on oikein mennyt ja nappasi Camera Obscuran kätösiinsä. Vilkaisin nopeasti että minulla ei ole tässä Interludessa ollenkaan parannusesineitä tai parempaa filmiä. Johtopäätös, tässä ei taistella kummituksia vastaan. Etenin Hisokan huoneeseen, josta minua vastaan käveli Hisokan kummitus/jälki/varjo. En kerennyt ottaa kuvaa.

Hisokan lipasto oli lukossa, mutta Camera Obscuran avulla sain tietää että avain on varastossa. Matkalla varastoon huomasin tytön kummituksen erään oven edessä. Kummitus sanoi olevansa pahoillaan, kerkesin napata sen takia kuvan. Huoneesta löytyi tiedot koskien tehtävää jonka Hisoka oli saanut Kyoko Narumilta liittyen Akari Narumiin. Tiedot oli sotkuisia ja selvää sai vain että mitään ei ollut tehtävissä, kohde on kuollut.

Jatkoin varastoon, josta löysin avaimen ja tiedot koskien Miku Hinasakia. Kyseinen tehtävä epäonnistui, koska jälki oli liian heikko. Hisoka oli myös kirjoittanut että ehkä kohde ei halua tulla löydetyksi. Löytyi myös toisen tapauksen tiedot,  Tsumugi Katashinan etsintä lopetettiin koska omaiset ottivat yhteyttä että kyseessä onkin poliisiasia. Ja sitten löytyi vielä tiedot...Yurista? Tiedoissa kerrottiin että Yurista tuli hiukan emotionaalisesti epävakaa kun menetti vanhempansa onnettomuudessa. Lopetti koulussa käynnin ja väittää näkevänsä asioita mitä muut ei näe. Tietojen lopussa luki että Yuri on nyt Hisokan valvonnan alla. No nyt selvisi miksi Yuri asuu Hisokan luona.

Palasin Hisokan huoneeseen ja avasin lipaston. Sieltä löytyi lisää tietoa tutuista henkilöistä. Kadonneita olivat Haruka (Fuyuhin ystävä, jota etsimme aiemmin) ja Miu (jolla pelasimme prologin. Käsittääkseni palaamme vielä hänen saappaisiinsa). Tietojen mukaan hänelläkin on psyykkisiä voimia ja hän katosi etsiessään oikeaa äitiään, joka on ollut kateissa Miun syntymästä saakka.

Lipastosta löytyi myös kasetti puhelinvastaajasta ja tiedot Kazuya Sakakista. Hän on Renin ystävä ja katosi etsiessään valokuvia Renille. Löytyi myös Hisokan oma muistikirja, jossa luki että hän tapasi mahdollisen asiakkaan. Ei tietoa onko kohde elossa vai kuollut. Hisoka oli huolissaan Yurin jättämisestä yksin mutta tämä tapaus on kiireellinen. Välistä löytyi myös Harukan kuva. Eli Hisokakin todella etsi häntä. Yuri päätteli että harukan kuvan avulla hän kenties pääsee Hisokan jäljille. Suuntasin rakennuksen eteiseen, jossa kerkesin napata kuvan Hisokasta. Yuri totesi että nyt on hänen vuoronsa pelastaa Hisoka ja päättäväisesti lähti kohti Hikamin vuorta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti