tiistai 7. kesäkuuta 2016

Ystävää etsimässä

Maanantai, 06.06.2016

Seuraavan luvun pohjustus kertoi että muutama päivä majatalossa vierailun jälkeen nuori tyttö, Fuyuhi Himino, tuli Yurin puheille ja pääsi tätä itsemään kadonneen henkilön. Hisoka oli kieltänyt Yuria puuttumasta tälläisiin, mutta Hisoka ei ole paikalla kieltämässä uudelleen...



Peli myös tarjosi esineitä ostettavaksi, jotka vaihtelivat parannusesineitä erilaisiin filmeihin. Enhän mie loputtomasti voi kuvia räpsiä! Päätin tyytyä esineisiin jotka oli alusta asti mukana, eiköhän ne riitä. Plus säästän mielummin pisteitä myöhemmäksi.

Luku alkoi välivideolla, jossa Fuyuhi kysyi Hisokaa. Hän on huolissaan ystävästään Harukasta, joka on viimeksi nähty Hikamin lähistöllä ja sehän tunnetaan paikkana itsemurhille. Ennen kuin Yuri kerkesi sanoa muuta, Fuyuhi oli jo poistunut.

Kun pääsin ohjaamaan Yuria, tutkin Hisokan kahvilaa. Siellä ei ollut mitään kovin erikoista, mutta Hisokan huoneesta löytyi muistiinpanoja aiemmista töistä. Viimeisimmän (Eli majatalo) kohdalla oli Hisoka kirjoittanut että täytyy varoittaa Yuria Hikamin alueesta. Sieltä löytyi myös kirje Fuyuhilta, jossa hän rukoili Hisokaa etsimään Harukan. Mukana oli myös valokuva Fuyuhista ja Harukasta, jota Yuri uskoi voivansa käyttää löytääkseen Fuyuhin Hikamin luota. Hän uskoi myös Hisokan olevan siellä. Eli sinne siis.




Seurasin polkua pitkin jälkeä, jonka valokuvan avulla Yuri näki. Päädyin pienen lammen vierelle, jonka vieressä oli esine. Kun yritin ottaa sitä, kummituskäsi tarttui Yuriin kiinni! Peli opetti että kun kurkottaa kohti esineitä, joskus kummituskädet tarttuvat kiinni ellen päästä nappia pohjasta ajoissa. Eli jo esineiden nostaminen aiheuttaa stressiä, kivaa! Esine paljastui kartaksi.

Poimin muutaman esineen lisää, toinen oli lääkettä jolla palautetaan kestoa ja toinen oli Purifying Ember, jota käyttämällä hahmon vaatteet kuivuvat. Samalla peli kertoi että vesi kastelee ja "tahraa", tehden hahmosta helpomman kohteen aaveille. Kosteutta kuvaava mittari kyllä laski myös ajan myötä.



Jatkoin eteenpäin ja kertaalleen kummituskäsi taas minuun tarttui kun poimin Emberiä. Jatkoin pidemälle ja poimin Hisokan Camera Obscuran. Välittömästi tämän jälkeen peli kertoi että voin vaihtaa toisen linssin, joka työntää kummituksia taaemmaksi plus sain lisää erilaisia filmejä. Ja heti kimppuuni kävikin pari kummitusta!

Panikoin ja sain pari osumaa, mutta lopulta sain kummitukset aisoihin. Olisin ehkä selvinnyt nopeammin jos en olisi sitkeästi käyttänyt huonointa filmiä, jota onkin näköjään loputtomasti käytössä. Olen kauhea kitsastelija peleissä eli varmasti yritän käyttää tätä ilmaista filmiä sitkeästi säästellen parempia pahan päivän varalle. Jatkoin jäljen seuraamista ja löysin revenneen paperin, jossa Fuyuhi kertoi huhuista vuoron kutsuvan ihmisiä ja sitten he vain katoavat. Jälki jatkui rikkinäisen aidan läpi metsään ja checkpointille, josta päätin jatkaa myöhemmin. Pitäs vielä syödä ennen töitä...

Tiistai, 07.06.2016

Jatkoin matkaa metsään, jossa löysin toisenkin Fuyuhin muistiinpanoista. Siinä hän voivotteli miten varmasti olisi voinut auttaa Harukaa. Tämän jälkeen jouduin taas kahden kummituksen hyökkäämäksi ja otin jälleen osumaa.

Hymyä!

Pysy vaan kauempana...

Kun lopulta päihitin mokomat, päätin laittaa jo valmiiksi paremman filmin, Type-14:n, kameraan (Type 07 on heikoin ja jota on loputtomasti ja löytyy miulta jo Type-61 filmiä myöskin vähän) koska sitä on kuitenkin jo 84 kuvan verran. Käytin myös yhden Herbal Medicinen, koska en halunnut ottaa riskiä että kuolen.

Seurasin jälkeä pienelle pyhäkölle, jonka edustealla oli valtavasti todella karmivia nukkeja. Koska niitähän tää peli tarvitseekin että homma menis ahdistavammaksi! Seurasin Fuyuhin jälkiä pyhäkön sivulle, jossa oli lukittu ovi. Fuyuhi oli ilmeisesti seisonut ovella ja jatkanut sitten matkaansa, koska ovi oli lukossa. Sain kuitenkin napattua kuvan parista kummituksesta, jotka seisoivat nukkejen joukossa.

Tosi..kauniita

Muutama kummituslapsi nukkejen joukossa


Jatkoin jäljittämistä ja päädyin kamppailemaan parin kummituksen kanssa. Tämän jälkeen sain pienen sätkyn kun läheiseltä kielekkeeltä huutaen tiputtautui kummitus. Lähistöltä löytyi myös itsemurhaviesti. 

Tää peli on silkkaa kukkia ja iloisuutta

Lopulta löysin Fuyuhin joka oli vakuuttunut että Haruka on täällä. Hän suostui kuitenkin seuraamaan Yuria pois vuorelta. Ja kun Yuri kosketti Fuyuhia, hän näki välähdyksen jossa viisi tyttöä hukuttautui käsi kädessä, mutta kaksi jäi henkiin. Fuyuhi ja Haruka... Ja he lupasivat että kun aika on täysi, he poistuvat yhdessä tästä maailmasta.


Hurmaava joukkoitsemurha

Selviytyjät

Lähdin taluttamaan Fuyuhia pois metsästä, mutta tienu tukki taas pian kaksi kummitusta. Kun kummitukset kuolivat, kosketin toisen katoavaa henkeä ja näin välähdyksen kuinka tämä kyseinen kaveri kuoli. Joukko kummituksia veti hänet pinnan alle.


"Muutama" kummitus hukuttaa itselleen kaveria

Kun saavuin takaisin nukkepyhäkön luokse, Fuyuhi juoksi kohti rakennusta ja Yurin kimppuun hyökkäsi kolme todella raivostuttavaa kummituslasta. Niitä vastaan taistelu oli raivostuttavaa kun aina ainakin yksi koetta kiertää selkään...

Kummituslapsia

Tämän jälkeen Fuyuhi väitti että Haruka on varmasti täällä pyhäkössä. Jälleen hän kuitenkin suostui lähtemään Yurin mukaan. Pian Yuri löysi Hisokalta tippuneen korun ja välähdys näytti miten vedestä noussut neito veti Hisokan pimeyteen. Ja siksi Camera Obscura oli missä oli, Hisoka taitaa olla mennyttä.

Alkoi sataa ja Fuyuhi oli taas kadonnut ja hän löytyi matalan järven toiselta puolelta. Siellä se tyttö hiljaa lauloi laulua ja viilti kurkkunsa auki. Joo'o, tää peli ei pelleile!

Fuyuhin loppu

Yurin kauhuksi Fuyuhin kummitus ilmestyi lähes välittömästi veitsensä kanssa ja siitä alkoi melko haastava taistelu.


Fuyuhin paluu

Fuyuhin heikko kohta ei ollut hänen päänsä (Kuten muilla joita olen kohdannut) vaan hänen kätensä jossa veitsi oli. Tämä teki etenkin Fatal Framan ottamisesta hankalaa, koska juuri hyökätessään Fuyuhi levitti kätensä. Jouduin käyttämään pari parannusesinettä ja ison kasan parempaa filmiä (Koska panikoin usein ja otin kuvan liian aikaisin. Myös unohdin kokonaan lukittaa tähtäykseni...). Peli samalla opetti että painamalla B:tä juuri kun vihollinen on hyökkäämässä, niin iskuja voi väistää. Eli jos kamera lataa tai et muuten vaan luota kykyysi ottaa Fatal Framen, niin aina voi väistää!



Taistelun jälkeen Fuyuhin henki jäi paikoilleen ja peli opasti koskettamaan kuolevien henkiä nähdäkseni heidän viimeiset hetket. Siinä näin että Fuyuhi ei tehnyt itsemurhaa, vaan hänen takanaan oli kaapuihin pukeutunut kummitus, joka viilsi hänen kurkkunsa auki. Hän myös näki ennen kuolemaansa toisen tytön verisenä kauempana, selvästi kokien saman kohtalon.

Taustapiru

Nyt ei auta enää laastarit

En paljoa kerennyt hengähtää, kun kyseinen kaapuihin pukeutunut neito kävi kimppuuni. Nyt peli opasti tahraantumisesta eli "Taint". Tiettyjen vihollisten iskut tahraavat ja tämä aiheuttaa jatkuvan keston tippumisen. Tämän voi parantaa joka kukistamalla kaikki kummitukset taistelussa tai käyttämällä Emberin. Ja yllätys, tämä neito tahrasi Yurin heti ja päätin välittömästi käyttää Sacred Waterin, joka paransi minut täysiin (Onneksi niitä löytyi muutaman matkan varrella), sekä Emberin. Neito oli melko hankalata tapaus myös, mutta sanosisin että helpompi kuin Fuyuhi.

Neito ei halua että Yuri lähtee vuorelta



Taistelun jälkeen Yuri totesi että täällä ei ole turvallista ja että selvästi tuo neito kutsui Fuyuhin vuorelle.. No ihanko totta! Kun olin juossut jonkin matkaa, Yuri huomasi pienen vesiputouksen josta tuli ruumiita alas. Ja yksi näistä ruumiista oli neidon, jonka kummitusta vastaan juuri taistelin. Ja toinen luku päättyi näihin tunnelmiin, tekstin kertoen että Yuri joutui palaamaan Hisokan liikkeeseen yksin.

Tuttu raato!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti