tiistai 24. toukokuuta 2016

Kaksi takana, kaksi edessä


Sunnuntai, 22.05.2016

Arfoiren tehtaan perällä oli kaikkien suosikki pikkurikollinen, Linda, käskyttämässä työntekijöitä. Kun Nepgearin joukkio saavutti hänet, Linda väitti että nyt on liian tärkeä tehtävä kyseessä, hän ei voi paeta. Mie heitän villin veikkauksen että pakenee silti...

Linda oli jälleen melko helppo, hän tuntui keskittyvän kokonaan Nepgearin hakkaamiseen joten Nepgear vain paranteli itseään kun Vert, Neptune ja Blanc (Jonka vaihdoin kuitenkin Romiin kesken taistelun) mätkivät selkään.

Taistelun jälkeen Linda ei voinut uskoa että jälleen hävisi ja kieltäytyi luovuttamasta. Sitten paikalle pamahti Brave joka kehui Lindan päättäväisyyttä ja sanoi vievänsä taistelun loppuun. Uni koetti puhua Braven kanssa, mutta Brave sanoi taistelevansa Arfoiren riveissä koska laittomat huijaukset pitävät lapset iloisina kun taas Uni yritti selittää että ilman huijaamista lapset nauttivat peleistään enemmän. Tässä oikeastaan koko pelin juoni tiivistettynä, Arfoiren seuraahat kuvastaa aika puhtaasti hakkereita. Ennen taistelua Unin voima kasvoi ja hänen CPU-muotonsa voimistui.

Brave oli hiukan hankala tapaus, hän iski todella lujaa ja Brave Brand isku tappoi Vertin kerrasta. Mutta koska Brave Brand vei koko hänen vuoronsa ja osui vain yhteen hahmoon, pystyin herättämään kuolleen henkiin ja jatkamaan hänen mätkimistään. Hiukan vaati kikkailua, koska Brave Brandin sijaan hänen iskusarjansa pystyi viimeistelemään useammankin hahmon jos kestot oli vähissä. Taistelu päättyi kuitenkin voittooni!

Brave ottaa tappion vastaan arvokkaasti

Taistelun jälkeen Brave alkoi uskoa että kenties Uni on oikeassa ja Brave tuhoutui lopullisesti. Magic ja Trick juonivat muualla, aistien Braven tuhon. Myöhemmin Vert sai puhelun Chikalta, kuulema jokin hätä Leanboxissa. Sinne siis!

Leanboxilla selvisi että Lindahan se siellä pisti kaiken päreiksi pienen armeijan kanssa. Jälleen hän hiukan uhosi ja pakeni sitten paikalta. Chika soitti uudelleen Vertille ja selvisi että Leanboxissa riehuminen oli silkkaa harhautusta, Arfoiren seuraajat valtasivat Planeptunen kun tuhlasimme aikaa Lindan kanssa! Chika kertoi että Histoire on otettu vangiksi ja jos halutaan hänet takaisin, vaihdossa pitäisi luopua kokelaista eli Nepgearista, Unista, Romista ja Ramista. Noire arvasi heti että varmasti ansa, onhan tälläisiä nähty ennenkin. Nepgear halusi silti mennä, koska Histoire on pakko vapauttaa. Myös muut kokelaat olivat mukana, vaikka Noire ja Blanc koettivat selittää että kuinka vaarallista se olisi. Eipä pieni varomattomuus ole ennenkään meitä estänyt, kohti LAN Castlea siis! Ensin kävin kuitenkin ottamassa vastaan uudet tehtävät ja huomasin että yksi niistä (Johon piti kerätä 5 kappaletta Blue Seed-esineitä) antaa Lastationille tarvitsemiani osakkeita! Eli kun teen sen pari kertaa, saan Noiren mukaani.

LAN Castle

Kun saavuin LAN Castleen, juoksin vaan kaiken ohi linnan toiselle alueelle ja siellä tapoin Blue Sun-vihollisia, jotka tiputtelivat tarvitsemiani siemeniä. Onneksi minulle oli kasaantunut Forbidden Twig-esineitä, jotka palauttivat tapetut viholliset alueelle, nopeutti hommaa mukavasti. Kun olin kerännyt 10 Blue Seediä, palasin palauttamaan tehtävän kahdesti ja kävin Lastationilla, jossa Noire liittyi taisteluun! Nyt pitäisi olla kaikki hahmot viimein mukana!

Näitä kukkia hakkasin uudelleen ja uudelleen

Noire saapuu tiimiin viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä!



Kun olin ottanut Noiren tiimiini mukaan (Korvasi Nisan Vertin parina. Nisa ei valittavasti pärjännyt vertailussa Noirelle, joka on aika vahva fyysinen mättäjä), palasin CPU Castleen ja tällä kertaa tutkin aluetta tarkemmin esineiden perässä ja tappaen muitakin vihollisia kuin sinisiä kukkia. Huomasi myös että sain jostain tehtävästä palkinnoksi Vertille uuden puvun, jonka heitin hahmon päälle koska miksi ei? Myöhemmin sain myös Neptunelle mustan asun, jonka myös laitoin päälle.

Vertin Blood Dress

Linnan perällä Trick ja Linda vahtivat Histoirea. Linda ja Trick vaativat Nepgearin seurueen antautumista tai Histoire on mennyttä. Herää kysymys miksi oraakkelit eivät osaa taistella vaikka pystyvät vaikka mihin... Ja eikös ykkösessä Arfoire lukinnut Histoiren pois, koska halusi Histoiren mahtavat voimat? Noh, ehkä ei pidä liikaa miettiä tälläisiä.

Trick halusi Romin ja Ramin itselleen samalla kun Linda hakkasi Unia ja Nepgearia. Rom ja Ram turhautuivat siihen etteivät voi suojella ystäviään ja tämä aiheutti äkillisen voiman kasvamisen heissä. Nyt hekin omaavat voimakkaammat CPU-muodot! Trick päätti hoidella Histoiren tälläisen julkeuden takia, mutta IF olikin käynyt hiljaa pelastamassa Histoiren. Koska pahikset menettivät etulyöntiasemansa, voimme aloittaa taistelun Trickiä vastaan!

Ei armoa! Kyllä pelottaa kun näin sanoo kaksi metrin pituista tyttöstä...

Trick oli paljon helpompi kuin Brave (Saattaa myös vaikuttaa että sain melkoisesti tasoja hahmoilleni kun tein tehtäviä LAN Castlessa), hän ei iskenyt niin kovaa ja sai vuoronsa todella harvoin. Taistelun jälkeen Trick naurahtaen totesi että kuoli söpöjen tyttöjen käsissä, hänellä ei ole mitään syytä olla pettynyt.

Linda oli jälleen kadonnut paikalta ja koko joukkomme kokoontui taas oraakkeleiden kanssa jutustelemaan kuinka Planeptune saataisiin Arfoiren seuraajien käsistä. Kaiki oraakkelit lupasivat kaiken apunsa, koska jos Arfoire valtaa muitakin kaupunkeja, kaikki ovat vaarassa. Histoire ehdotti että kaupungit liittoutuvat taisteluun Arfoiren seuraajia vastaan samalla kun Nepgearin seurue suuntaan kohti viimeistä CFW:tä (Jonka merkitys viimein selvisi, Criminal of the Free World) eli Magicia. Se jääköön seuraavaan kertaan.

Nepgear lvl 53 & Ram lvl 51
Blanc lvl 54 & Rom lvl 52
Neptune lvl 53 & Uni lvl 51
Vert lvl 53 & Noire lvl 48

 Tiistai, 24.05.2016

Joukkomme löysi Magicin Planeptunen läheltä, vannoen että nyt sie naikkonen kuolet mutta Magic ei ollut oikein vakuuttunut. Hiukan yllätyin että heti alkoikin taistelu, ei tarvinnut mennä luolaston läpi!

Magic jatkoi samaa kaavaa kuin muutkin isot pahat pomot eli harvoin sai vuoronsa, mutta iski kovaa. Onneksi hän päätti keskittyä Blancin hakkaamiseen parin ensimmäisen vuoron ajan, koska Blanc on joukkoni kestävin hahmo joskin erikoisisku Apocalypse Nova silti sattui aika pirusti. Mutta jälleen pomo pystyi tappamaan vain yhden hahmon vuorossa (Ja sekään ei onnistunut aina), joten oli helppo parantaa ja mätkiä pomoa ennen kuin sai seuraavan vuoronsa.

Taistelun jälkeen Magic hyväksyi kohtalonsa kokien sen Arfoiren tahdoksi. Kun Nepgear ja muut juhlivat jo voittoa, Magic vaan nauroi ja kertoi että hän ja muut johtajat vain kantoivat Arfoiren sielun palasia sisällään. Ja koska nyt he ovat kaikki kuolleet, sielun palaset vain palaavat yhteen. Arfoire ei ehkä vieläkään saa täysiä voimiaan mutta jossain muodossa kyllä nousee. Magic katosi ja valtava maanjäristys lupaili että iso paha on valmis nostamaan rumaa päätään jälleen!

Oraakkeleiden luona oli taas höpötystä ja päädyttiin siihen että Arfoire täytyy tuhota ennen kuin poistuu Graveyardilta. Histoire myös sanoi että tämä on viimeinen taistelu, mutta mie en usko ennen kuin lopputekstit pyörii ruudulla.

Graveyard's Edge. Onkohan loppu lähellä?


Suuntasin siis syvemmälle Graveyardille, jossa päädyin mätkimään vihollisia aika kauan koska halusin olla valmis mahdolliseen viimeiseen taistoon. Itse taistelun päätin jättää seuraavaan aamuun, piti ruveta valmistautumaan työvuoroon! Tämä sessio siis alkoi kuitenkin jo tiistain puolella, yötyöläisen arki on jännää.


Seuraavana aamuna (Eli iltapäivällä normaaleille ihmisille) etenin alueen perälle, jossa Arfoiren herännyt muoto riehui ja karjui. Nepgear ja muut kommentoivat että onpas iso ja ruma eikä näytä olevan juurikaan älykkyyttä jäljellä. Jokainen hahmo sanoi olevansa valmis ja taistelu alkoi!



Arfoire

Arfoire oli kyllä pelottavampi kuin alaisensa, hän iski laajemmassa kaaressa joten taistelun alussa Vert ja Rom ottivat inhasti vahinkoa yhtäaikaa, Rom jopa kuoli. Opin kuitenkin pian levittämään hahmoni vielä enemmän erilleen. Arfoire sai myös vuoroja useemmin kuin Magic ja kumppanit. Mutta taistelu oli silti melko helppo, muutin kaikki hahmoni CPU-muotoon ja mätkin vahvimpia iskujani sekä iskusarjojani, välillä parantaen. Arfoire myös käytti erikoisiskuaan Destroy Guidea vain kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla se ei edes osunut. Kun taistelu oli ohi, olin valmis seuraavaan muotoon.


CPU Vert valmiina viimeistelemään taistelun!

...jota ei koskaan tullutkaan.

Et edes käynyt taistelussa, Ram!

Arfoire makasi maassa ja kaikki riemuitsivat, mutta hiukan liian aikaisin. Taistelussa kuoli vain Arfoiren keho, ei sielu. Sielu palaisi kyllä... Blanc muisti että taruissa aiemmat CPU:t lukitsivat Arfoiren eli synnin jumalattaren itsensä sisään, samalla lukiten itsensä ulos maailmasta. Neptune, Blanc, Noire ja Vert olivat tähän valmiita, mutta CPU-kokelaat eivät ilostuneet siitä että menettävät siskonsa. Neptune kyllä vakuutti että vain pahimmassa tapauksessa hän ja muut eivät enää koskaan tulisi takaisin ja hän oli 100% varma että kyllä he vielä palaavat.  Joten Neptune, Vert, Blanc ja Noire astuivat eteenpäin ja ottivat kaikki palan Arfoirea sisäänsä, kadoten.



Seuraavassa kohtauksessa oraakkelit onnittelivat Nepgearia ja muita kokelaita, he ovat nyt uudet CPU:t. Kun nopea seremonia oli ohi, Nepgearin ääni kertoi kuinka Neptune ja muut eivät koskaan palanneet. Kesti kauan hyväksyä se, mutta lopulta hän ja muut kokelaat olivat valmiita ottamaan paikkansa CPU:na. Vähän käy sääliksi Leanboxia, ei siellä ole uutta CPU:ta....

Neptune piti puheen Planeptunen asukkaille ja kaikki hurrasivat. Puheen jälkeen Neptune... NEPTUNE?! Kyllä, Neptune ja muut CPU:t katsoivat tilannetta kauempaa ja pohtivat että onpas noloa nyt tupsahtaa takaisin. Blanc ja muut syyttivät Neptunea, oli jotain sekoillut ja siksi kesti näin kauan. Ja koska vika oli Neptunen, hän saisi ensimmäisenä mennä kertoo että sori, väärä hälytys, kyl me vanhat CPU:t viel täällä ollaan. Blanc, Vert ja Noire tarttuivat Neptuneen ja viskasivat Nepgearin päälle, joka aiheutti hiukan hämmennystä mutta pian Vert, Blanc ja Noire myös tulivat paikalle. Nepgear vaati Neptunea lupaamaan ettei enää koskaan katoa. Kun Neptune oli luvannut, lopputekstit alkoivat pyöriä.

Neptunella on paha tapa vaan tipahdella taivaalta

Viimeinen kokoonpano:

Nepgear lvl 59 & Ram lvl 57
Rom lvl 58 & Blanc lvl 59
Neptune lvl 59 & Uni lvl 57
Vert lvl 59 & Noire lvl 56


Ja näin toinen osa Hyperdimension Neptuniaa tuli päätökseensä! Ja täytyypä sanoa että olipas suuri parannus ensimmäiseen osaan! Taistelu oli paljon taktisempaa ja hauskempaa, hahmoja oli käytössä paljon enemmän, tehtäviä on mukavampi tehdä kun pystyi tekemään useampaa samaan aikaan... Vieläkin tosin kierrätettiin samoja luolastoja ja vihollisia turhankin paljon ja kaiken kaikkiaan mk2 oli liian helppo. Muutama pomo pisti enemmän vastaan, mutta todella harvoin useampi hahmo oli vaarassa koska kaikkiin toimi sama taktiikka eli levitä hahmosi pomon ympärille niin aina on muut hahmot turvassa. Jos pomot olisivat voineet tehdä vaikka iskuja jotka osuvat myös taakse tai kenties jopa kaikkialle ympärilleen, taistelut olisivat muuttuneet haastavammiksi ja olisi oikeasti pitänyt hiukan hiota taktiikoita pomosta riippuen. Uudet hahmot olivat ihan kivoja, joskin Nepgear itse oli tylsin tapaus. Ilmeisesti seuraavassa kahdessa osassa ohjataan taas Neptunea päähahmoa, se kelpaa miulle oikein hyvin!

Kaiken kaikkiaan, Hyperdimension Neptunia mk2 on muihin PS3:n JRPG:hin verrattuna ihan okei mutta ekaan Neptuniaan verrattuna todella loistava tapaus. Jos jatko-osat Victory ja Megadimension Neptunia VII pitävät tason samana pienillä parannuksilla, niin mie oon ihan tyytyväinen tähän pelisarjaan.

Huolimatta siitä että molemmat jatko-osat hyllystä löytyvät, en sukella niihin vielä. Ainakin pari peliä pitää pelata välissä ettei tule yliannostusta tästä viihdyttävästä, mutta samalla todella pöljästä sarjasta! Ja olen ainakin kaksi seuraavaa peliä päättänyt, joskin pidän taas pienen tauon ja palaan asiaan viikon tai kahden kuluttua. Sillä välin mätkin vaan Diablo III:sta menemään, olen jäämässä koukkuun...

Kiitos jälleen kaikille lukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti