keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Loween kaksoset ja tappokoneet

Maanatai, 09.05.2016

Suuntasin Lowee Global Expoon, joka oli hylätty messukeskus johon kylmä ilma ja lumi oli jo päässyt hiukan sisustamaan. Alueen viholliset olivat pupunkorvaisia vihreitä palleroita, jonkinlaisia  muotoaan muuttavia tetris palikoita (niiden nimi oli Terits, ei kovinkaan hienovaraista...) ja siivekkäitä kissapehmoleluja.




Kun olin alueen viholliset tappanut, etenin alueen seuraavaan "kerrokseen" jossa oli lisää uusia vihollisia. Kaikki muut olivat vain ennestään tuttujen vihollisten erivärisiä versioita paitsi oudot pehmolelut, jotka tasapainottelivat pallojen päällä. Todella uhkaavaa! Välttelin kuitenkin jääsusia, koska on huonoja kokemuksia aiemmista susista...

Kun saavutin Lindan, hän uhkasi tappaa panttivangin jos lähestymme. Pian kuitenkin toinen tyttö tiputtautui Lindan niskaan jumalattarena ja käski panttivankia myös muuttumaan. Tämä oli Lindalle liikaa, mutta Nepgear ja muut kävivät kimppuun. Taistelu oli pian ohi ja Linda pakeni paikalta.

Rom ja Ram

Nepgear esitteli itsensä Romille ja Ramille, johon kaksoset totesivat että sittenhän he ovat vihollisia! Koska Nepgear on varmasti täällä varastaakseen Loween osakkeita. Nepgear koetti selittää, mutta sanat ovat merkityksettömiä, aika taistella!



Taistelu oli ehkä hankalin mitä tässä pelissä vielä tullut, molemmat tytöt olivat kestäviä ja Ram osasi parantaa tuntuvasti. Lopulta käytin kaikkia vahvimpia hyökkäyksiäni ja onnistuin tappaamaan Ramin ennen kuin hän paranti lisää. Sitten olikin yksinkertaista hoidella myös Rom alas. Taistelun jälkeen syyttivät Nepgearia heidän vahingoittamisestaan ja lähtivät karkuun. Huoh, miksei kukaan ikinä kuuntele?

Loween Basilicomissa tapasimme oraakkelin, Minan. Hän ymmärsi miksi haluamme löytää Loween maskotin, mutta ei voinut kertoa missä maskotti on. Hän on nimittäin tekemässä äärimmäisen tärkeää salaista tehtävää ja ei voi kertoa meille missä siis nyt on. Mina ei myöskään voi Loween turvallisuuden takia kertoa mikä tämä salainen tehtävä on. IF huomautti että jos Mina ei auta, niin he kuitenkin itsenäisesti etsivät maskottia. Mina ymmärtää, mutta hän oli myös varma että vaikka löytäisimme maskotin, hän tuskin meitä auttaa. Mina halusi kuitenkin kertoa vähän meille Arfoiresta ja hänen seuraajistaan. Arfoire haluaa tuhota kaiken elämän ja todennäköisesti hänen seuraajansa eivät edes tiedä tästä, koska miksi muuten he haluaisivat tuoda Arfoiren takaisin? Eli todennäköisesti Arfoiren seuraajia manipuloi jokin mikä ei ole ihminen.

Loween oraakkeli Mina

Rom ja Ram pahativat paikalle. Kun Nepgear selitti mitä tapahtui, Mina käski Romia ja Ramia pyytämään anteeksi typerää käytöstään. Mina ei kuitenkaan voi sallia että he auttaisivat meitä, koska he ovat liian nuoria ja Mina on heidän huoltajansa. Mutta jos he itse ilmoittautuvat vapaaehtoisiksi, se olisi asia erikseen. Ram ei missään nimessä halua "pahis" Nepgearia auttaa ja Rom tekee samoin kuin siskonsa. Pirun itsepäiset kakarat...

IF huomasi Lindan kaupungilla ja joukkomme päätti varjostaa häntä, kenties pääsemme Loween maskotin jäljille. Linda auttoi vanhaa mummelia ja samalla levitti propagandaa CPU:ita vastaan jotta Arfoire saisi lisää seuraajia. Tässä kohtaa pakko huomauttaa että miten kukaan luulee että Arfoire on maailman uusi toivo kun hänen seuraajansa kutsuvat häntä pahaksi jumalattareksi ja seuraajat kutsuvat itseään kansainvälisiksi rikollisiksi? Kun Linda koetti myydä kallista figuuria mummelille, Nepgear ja muut tulivat väliin. Linda pakeni paikalta, mutta tytöt jatkoivat hänen varjostamistaan.

Seuraavaksi Linda kertoi parille nuorelle että jos he tulevat hänen kanssaan Arfoiren seuraajien tukikohtaan, he voiva hakkeroida pelejään ja muokata tallennuksiaan. Nisa tuli keskeyttämään tilanteen ja Linda jälleen pakeni.

Pian Nepgear käväisi hetken muualla ja kun hän tuli takaisin, IF ja kumppanit olivat kadonneet. Sitten hän huomasin Romin, joka oli jälleen eksynyt Ramista. Kun Nepgear oli vakuuttanut ettei aio kiusata Romia, hän kertoi että kadotti kynänsä, jonka osti Ramin kanssa yhdessä. Nepgear lupasi auttaa Romia. Samalla kun he etsivät Romin kynää, hän kysyi Nepgearilta heidän isosiskostaan, Blancista. Rom tunnusti kaipaavansa häntä ja Nepgear vakuutti että palaa vielä pelastamaan Blancin ja muut. Kun etsinnät jatkuivat, Nepgear kertoi Romille kutakuinkin kaiken. Miten toivoisi että Rom ja Ram auttaisivat heitä ja että auttaa Romia koska aina pitää auttaa niitä jotka apua tarvitsevat. Lopulta kynä löytyi ja Rom kiitti Nepgearia. Nepgear tajusi että IF ja muut varmaan etsivät häntä ja syöksyi etsimään heitä. Kun joukkomme oli taas yhdessä, muut kertoivat että Linda oli saanut epäilyttävän puhelun ja vakoilemalla oli selvinnyt että hän suuntaa seuraavaan luolastoon, jossa maskotti kenties on. Mutta ennen World Mazea, lisää tehtäviä!

Kun olin parit tehtävät hoidellut, suuntasin World Mazeen. Sitä ennen näin lyhyen kohtauksen, jossa Rom ja Ram hiukan riitelivät, koska Rom oli ollut Nepgearin kanssa ja Ram ei suostunut uskomaan että Nepgear oli oikeasi kiltti.

World Maze koostui värikkäistä palikoista ja viholliset olivat tetris-palikoita, lisää Space Invades pikseliotuksia ja ...juliste/peli-ikkuna? World Mazen toisessa kerroksessa viholliset menivät vielä oudommiksi, nimittäin siellä oli Mariosta tuttuja vihreitä putkia (Kyllä, ne ovat vihollisia) ja leijuvia päitä.

Leijuva peli-ikkuna?

Okei, nää päät on vähän karmivia

Lopulta paikan perältä löytyi maskotti, White Disc. Hän kertoi että Neptune oli pyytänyt White Disciä odottamaan täällä. Arfoiren seuraajat olivar aiheuttaneet niin paljon tuhoa aiemmin että Neptune oli lähettänyt White Discin Loween auttamaan kun aiempi maskotti tuhoutui. Ja myös Loween oraakkeli antoi toisen tehtävän White Discille ja se on myös syy miksi hänen täytyy pysyä World Mazessa. Juuri kun White Disc oli kertomassa mitä oraakkeli pyyti häntä tekemään, Linda ilmestyi paikalle. Hän lähetti Nepgearin ja muiden kimppuun kaksi pientä mörriä ja tuhosi White Discin taistelun aikana. Linda kertoi että nyt kun maskotti on tuhottu, massatuhoase Killachine herää uudelleen. Linda koetti käskyttää valtavaa robottia, mutta se vaan möllötti. Lopulta Linda antoi sille tukevan potkun ja taistelu alkoi!

Killachine

Taistelu oli todella pitkä, koska Killachinella oli järkyttävä määrä kestoa. Se myö löi useita kertoja vuorossa tehden ikävää jälkeä kohteisiinsa, mutta se oli niin hidas että sain useita vuoroja jokaisella hahmolla ennen kuin se sai uuden vuoron. Parantelin iskujen välissä ja käytin vahvimpia hyökkäyksiäni aina kun pystyin ja lopulta mokoma romu kaatui! Harmi vaan että välivideo taistelun jälkeen kertoi että pystyssä se pysyi ja joukkomme joutui pakenemaan paikalta samalla kun Linda vaan nauroi. Tytöt päättivät palata oraakkelin luo kertomaan mitä tapahtui ennen kuin Arfoiren seuraajat rupeavat tuottamaan lisää Killachineja.

Oraakkeli kertoi että Killachinet ovat Arfoiren luomuksia ja niitä pitäisi olla piilossa lisää. Ram ja Rom olivat paikalla myös ja Ram uhosi että he kyllä tuhoavat vaikka kaikki, toisin kuin meidän seurueemme. Mina ei uskonut että he mahtavat roboille mitään ja pyysi että Nepgear ja kumppanit partioisivat Loween kaduilla, valmistautuen mahdolliseen hyökkäykseen. Kaduilla Nisa pohti oliskohan mahdollista korjata White Disc jotta hän voisi jälleen laittaa Killachinet lukkojen taakse. Mutta kukapa voisi maskotin korjata? Noh, ykkösestä tuttu näky, Gust, pamahti paikalle ja kertoi että hän kyllä osaa maskotin korjata!

Gust ja IFin mahtava ilme

Hämmentävä kyllä, IF ja Compa eivät Gustia tunnistaneet ja olivat kuin ekaa kertaa kuulisivat alkemiasta. Noh, niin tai näin, Gust kertoi että tarvitsee Rare Metallia ja Dataniumia niin voi korjata maskotin, on kuulema tehnyt niin ennenkin. Hän lupasi odottaa meitä Loweessa ja kertoi että Lowee Global Expossa sekä World Mazessa todennäköisesti löytyy materiaalit jotka hän tarvitsee.

Nepgear lvl 28
Compa lvl 28
IF lvl 28
Nisa lvl 28


Tiistai, 10.05.2016

Palasin Lowee Global Expoon, josta löysin ison metallipalleron jota luonnollisesti mätkin turpaan. Ja voi perhana, se kesti osumaa! Ei se ollut kovinkaan uhkaava, mutta taistelu vaan kesti kauan. Kun se lopulta kaatui, palkkioksi sain Rare Metalin.

Pirun kestävä metallipallero

World Mazesta löysin leijuvan pään,  joka oli huomattavasti helpompi kuin metallipallero ja pian sainkin siltä Datanimin. Samalla kun tytöt suuntasivat Gustin luokse, Linda totesi pian on tarpeeksi Killachineja valmiina, aika hyökätä Loween.

Loween Basilicomissa Gust korjasi White Discin samalla kun Rom ja Ram tuijottivat lumoutuneena vieressä. White Disc kiitti Gustia ja pyyti että Nepgear auttaisia White Disciä, jotta hän voi lukita Killachinet taas tavoittamattomiin. Kun Nepgear luonnollisesti suostui, Gust ilmoitti että hänkin liittyy Nepgearin mukaan! Kuulema itsepuolustus on välttämättömyys kun seikkailee ympäri maailmaa joten hän on kyllä valmis vaaroihin joita kohtaamme. Ja koska White Disc vasta korjattiin, on alkemistin velvollisuus varmistaa että kaikki on kunnossa jatkossakin. Nepgear ja muut ottivat uuden ystävän mieluusti vastaan! Nepgear kutsui uudelleen Romin ja Ramin, mutta Ram väittää sitkeästi vastaan vaikka Rom kyllä haluaisi...

Ennen kuin suuntasin takaisin World Mazeen, tutkailin mitä Gust osaa. Hän tuntuu olevan enemmän parantaja kuin taistelija (Kyky parantaa kaikkia pienellä alueella plus myös kyky herättää joku henkiin. Edes Compalla ei vielä ole vastaavaa) mutta hänellä oli raskaisiin iskuihin tulta, jäätä, maata ja ilmaa/tuulta. Nämä iskut ovat myös maagisia eikä fyysisiä, joten ne käyttävät Gustin korkeaa älykkyyttä eikä alhaista vahvuutta. Päätin kuitenkin alkuun laittaa Gustin pariksi jollekkin muulle (etenkin kun hänen partneri efektinsä nostaa taistelusta saatua kokemusta).

World Mazessa tein tärkeän testin ja hoitelin pari taistelua nopeasti pois alta. Sitten tarkistin Gustin tilanteen ja kyllä, myös partnerit saavat kokemusta vaikka eivät olekkaan taistelussa! Se on hyvä, Gust ei jää kokemuksessa jälkeen joten voin käyttää häntä jos tarve niin vaatii. Pian löysin taas Lindan joka vieläkin jatkoi Killachineiden herättelyä. Tytöt kauhistelivat niiden määrää, mutta White Disc kertoi että niiden lukitsemiseksi meidän täytyy edetä vielä syvemmälle World Mazea. Tytöt koettivat hiipiä Killachineiden ohi, mutta yksi niistä huomasi joukkomme joten taisteluksihan se taas meni.

Kun lopulta aktivoitunut romu oli hakattu, se käynnisti hälytyksen ja muutkin aktivoituivat. Tilanne meinasi näyttää jo pahalta, mutta Rom ja Ram pamahtivat paikalle! He lupasivat pitää robot kiireisinä, meidän pitäisi jatkaa ja lukita ne lopullisesti.

Jatkoin luolaston perälle, jossa Linda sai pienen sätkyn kun White Disc oli taas kunnossa. Hän käski robottinsa, CPU Breakerin, hidastamaan tyttöjä samalla kun itse jälleen pakeni. Okei, hoidellaan CPU Breaker ja lukitaan Killachinet!

CPU Breaker muistutti aika paljon Killachineja, iski melko lujaa mutta harvoin ja kesti osumaa pirusti. Taistelu olisi kestäny vielä pidempään jos en olisi huvikseni vaihtanut Gustia kentälle, CPU Breaker ei nimittäin paljoa mahtanut Gustin maagisille iskuille ja tuntui olevan todella heikko jäätä vastaan, Gustin Ice teki yli 4000 vahinkoa (Vertailun vuoksi fyysiset iskut IFiltä ja muilta teki vain muutaman sadan vahinkoa)! Jos olisin tämän tiennyt, olisin laittanut ennen taistelua Gustin neliö iskuiksi pelkkää Iceä.

CPU Breaker

Taistelun jälkeen White Disc lukitsi Killachinet ja Lowee oli vihdoin turvassa niiden uhalta. White Disc ei kuitenkaan voi antaa voimiaan Nepgearille, koska hänen täytyy varmistaa että Killachinet pysyvät kurissa. Mutta sitten White Disc jakautui kahdeksi, eräänlainen sivuvaikutus siitä että hänet tuhottiin ja korjattiin. Eli toinen jää jahtimaan lukitusta, toinen tulee mukaamme. Jee!

Joukkomme palasi oraakkelin luo, joka oli helpottunut että kaikki järjestyi. Nepgear ja muut hyvästelivät sekä oraakkelin että Romin ja Ramin, seuraavaksi suunnataan Leanboxiin viimeisen maskotin puheille. IF kuitenkin huomautti että Leanboxilla ei ole CPU kokelasta (Tässä kohtaa välihuomautus. Neptune on Sega Neptune ja Nepgear on Segan käsikonsoli Gamegear. Noire on PlayStation 3 ja Uni PSP. Blanc on Nintendo Wii ja Rom & Ram muodostavat DS:n. Ja koska Vert on Xbox 360 ja Microsoft ei ole koskaan tehnyt käsikonsolia, Leanboxilla ei ole maskottia). Gust myös kertoi että koska uskoo että Nepgear ja muut todela yrittävät pelastaa koko maailman, hän haluaa auttaa ja liittyi pysyvästi mukaamme.

Histoire ilmoitti Nepgearille että Leanboxin maskotti on pyytänyt tapaamista mahdollisimman pian. Tytöt suuntasivat siis Lastationille josta pitäisi päästä kätevästi Leanboxiin. Myös Linda ja Pirachu ovat nyt yhdessä matkalla Leanboxiin, joskin kumpikaan ei ole kovin innostunut siitä että joutuvat työskentelemään parina. He olivat jo aluksen kyydissä ja huomasivat että Nepgear ja kumppanit eivät kerenneet kyytiin. Koska seuraava kyyti lähtee vasta aamulla, Linda ja Pirachu saavat inhottavasti etumatkaa...

Seuraavana aamuna tuli tieto että viimeksi lähtenyt alus joutui onnettomuuteen ja se tuhoutui. Sen takia koko linja on jumissa. Mie en jotenkin usko että se oli onnettomuus... Myyjä kuitenkin kertoi että heillä on toinenkin linja Leanboxiin, mutta sillä oleva alus on rikki ja siihen tarvitaan varaosia. Alus tarvitsee ankkurin, purjeen ja ...keulahahmon. Mie kyl väitän että alus toimisi ilmankin!

Hetkeksi hämmennyin kun peli ei kertonut mistä nämä varaosat löytyvät. Suuntasin katsomaan olisikohan uusia tehtäviä tarjolla ja huomasin että yksi uusi oli ja sen palkkio oli keulahahmo. Kyseiseen tehtävään piti kerätä esineitä jotka miulla oli jo! Sitten huomasin että olinkin jo saanut ankkurin ja purjeen aiemmista tehtävistä! Kyllä kannattaa tehdä kaikki heti kun mahdollista!

Kun alus oli korjattu, reitti Leanboxiin aukesi. Siellä tytöt suuntasivat Basilicomiin, jossa heitä odotti aika varmasti joku muu kuin oraakkeli Chika... Hän kyllä väitti olevansa Chika mutta ei tuntunut tietävän että oli pyytänyt Histoirea soittamaan Nepgearille. Hän kuitenkin väitti että kertoo meille maskotista kunhan käymme vähän mörrejä pieksämässä.

Epäilyttävä oraakkeli Chika

Kävin ottamassa parit tehtävät vastaan ja suuntasin Gapain Fieldille tappamaan auringonkukkia, palikkalintuja joilla oli kruunut ja palleroita joiden päässä oli kurpitsat. Eli todella uhkaavia vihollisia täällä!


Gabain Fieldin uhkaavia mörrejä

Alueen perällä Nepgear rohkeasti meni mörrin kimppuun josta Chika kertoi. Chika väitti mörriä helpoksi, mutta Nepgear ei pärjännyt sille ollenkaan! Onneksi paikalle ilmestyi punahiukisinen leidi, joka hoiteli mörrin. Uusi tuttavuus kysyi mitä täällä Nepgear ja muut oikein tekivät ja kun kertoivat Chikan lähettäneen heidät, hänkin mainitsi että Chika on käyttäytynyt oudosti viime aikoina. Nainen kertoi olevansa Cave, Leanboxin asukas. Hän tunnisti Nepgearin nimeltä ja kertoi että pari päivää sitten Chika muutti Leanboxin käytäntöjä ja nyt Arfoirea saa palvoa julkisesti. Kas kummaa, pari päivää sitten Linda ja Pirachu tulivat tänne, ei varmaan liity nämä asiat toisiinsa yhtään. Kun Cave oli lähtenyt, Gust myönsi että oraakkeli on nyt kyllä melko epäilyttävä tapaus, IF väitti jo vastaavaa heti kun olimme olleet Chikan puheilla. Pitää lähteä hankkimaan lisää tietoa ensi kerralla.

Ystävällinen neito Cave

Nepgear lvl 31 & Gust lvl 29 (Gust on Nepgearin parina, siksi tälläinen merkintä)
Compa lvl 31
IF lvl 30
Nisa lvl 30

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti