sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Tuttuja naamoja

Lauantai, 29.10.2016

Etenin syvemmälle Nether Nebulaan ja kohtasin Gimme Golemin. Se halusi esineen, joka oli viereisessä arkussa, joten ihan kauheasti ei tämä matkaani hidastanut. Kohtasin myös pari uutta Miragea, jotka nappasin mukaani! Molemmat olivat M-luokkaa eli Jiant muodossa voin tehdä 3 otuuksen torneja, jee!




Pian löysin myös mystisen napin. Tama selitti että tälläiset kytkimet vaativat tiettyjä ehtoja päällään olevista Mirageista että ne aktivoituvat. Tämä kyseinen nappi vaatii ominaisuuksia, jotka miun uudelle Miragella, Retulla, oli (Eli paino yli 5 ja puolustus maata vastaan 50). Kun nappia oli painettu, tyhjästä nousi silta ja pääsin etenemään.



Vähän matkan päästä löytyi toinen kytkin, joka vaati Retun ja Murikan. Se aukaisi reitin parille arkulle, joista toisesta löysin Earth Hammerin. Tätähän se yksi vartija pyysi ja näppärästi pystyin keräämään palkintoni (5 Hi-potionia) valikon kautta. Sitten löysin tallennuspisteen ja alueen jota ympäröi punaiset kahleet. Tama selitti että se on Treshold eli vahvan Miragen oma alue. Siellä on siis vastassa pomo ja näitä ei voi napata Tresholdin sisällä. Mutta jos kohtaan pomon myöhemmin uudelleen ilman Tresholdia, niin sitten se onkin ihan toinen juttu. Päätin treenata hetken, jotta Retu ja Cyclo saavuttavat muut Miraget. Huomasin myös lähistöllä ison kiven, jonka varmaan tietyt Miraget voivat tuhota.



Kun olin valmis, etenin Tresholdiin jossa kolmesta kristallista ilmestyi kolme todella tuttua hahmoa: Shiva, Ramuh ja Ifrit! En pysty edes laskemaan kuinka usein olen heitä kutsunut taisteluun avukseni vuosien varrella.

Shiva, Ramuh ja Ifrit

Kolmikko tunnisti Lannin ja Reynnin, mutta kun selvisi että he eivät muista trioa, Ifrit totesi että jos haluavat kyvyn kutsua heitä, täytyy Lannin ja Reynnin todistaa voimansa! Shiva oli heti mukana, mutta Ramuh käski heidän rauhoittua ja katsoa tarkemmin. Pian myös Ifrit ja Shiva huomasivat että Lann ja Reynn eivät ole selvästi enää samaa kalipeeria kuin ennen. Shiva ehdotti että ehkä sitten on reilumpaa että vain yksi heistä koettelee Lannin ja Reynnin voimia. Ja kamala kyllä, mie joudun päättää kuka minnuu testaa! Entä jos tää vaikuttaa kenet saan kutsuloituksi tai jotain, kamalan vaikea päätös!

Päädyin Ramuhiin, koska meillä parrakkailla on sellainen näkymätön side keskenämme. Tämä olikin ihan hyvä ratkaisu, koska miulla oli mukana Retu sekä Cyclo ja Ramuh on heikko sekä maa-tyypin että pimeä-tyypin iskuille. Ja jos ei nyt ollut selvää, niin Retu on maa-Mirage ja Cyclo pimeä-Mirage. Harmi vaan että molemmat tornini olivat myös heikkoja sähkölle, hups. Voitin kuitenkin, joskin Lann torneineen ei saanut kokemusta koska makasivat tajuttomana. Saakelin Judgement Bolt...



Taistelun jälkeen Ramuh ja kumppanit totesivat että näkivät tarpeeksi, me tapaamme kyllä vielä. Sain kuitenkin palkinnoksi uuden Miragen! Peli sitten selitti myös että Miraget voidaan kehittää (eli kuten Pokemonissa) vahvempaan muotoon, mutta myös takaisin heikompaan. Eli jos kehitän jonkun ennen kuin olen oppinut sillä kaikki kyvyt, voin kuitenkin palata vanhempaan, oppia loput ja kehittää takaisin! Peli kuitenkin huomautti että joillakin Mirageilla on uniikkeja kykyjä, jotka eivät periydy seuraavaan muotoon.



Näin nopeasti jonkun naisen Miragen kanssa, nainen puhui miten Ifrit, Ramuh ja Shiva ovat nyt vapaita. En kerennyt napata hänestä kuvaa, koska kamerani oli pöljä. Sisällä luolassa Tama loi portin, jolla voi poistua luolasta ilman että tarvitsee kävellä.

Palasin Corneliaan, jossa vartijat huusivat Bahamutin armeijan olevan lähellä. Näinkin kun joku haarniskoitunut heppu ampui aseella maahan ketjuja, jotka vetivät esiin Goblineita. Goblinit tekivät nopeasti leirin, joko tarkkailuun tai sitten suunnittelevat piiritystä.



Prinsessa Sarah jututti Lannia ja Reynnia, pienen keskustelun jälkeen päätettiin että Lann ja Reynn hoitelevat leirin pomon. Reynn myös jotenkin tyhjästä muisti että heitä kiusattiin lapsuudessa, johtuen mustista merkeistä, joita heillä on käsissään. Reynn myös muisti että heidän äidillään oli samanlaisia. Hiukan itse ihmetteli että mistä nämä muistot oikein tulivat...

Lähdin kohti leiriä ja yksi prinsessan kapteeneista ilmoitti että he huolehtivat harhautuksesta, niin Lann ja Reynn pääsevät livahtamaan leiriin.



Leirissä olikin jo täysi tohina päällä, Goblinit ja Cornelian sotilaat taistelivat täysillä. Etenin leirin sisällä ja pelastin pari sotilasta Goblineilta. Löysin myös ekan kykysiemenen, jonka avulla voin täyttää tyhjän ruudun Mirage Boardista ja opettaa Miragelle kyvyn, jota se ei normaalisti oppisi. Tämä kykysiemen oli Cure eli parannustaika. Löysin myös uuden Miragen ja sain senkin lisättyä joukkooni. Kohtasin myös vahvempia Goblineita, Red Cappeja, jotka voivat aiheuttaa sokeutta.

Awws, pikkuinen söpöliini koettaa olla pelottava!

Seuraava sotilas kertoi että prinsessa on nähty myös taisteluissa. Lann ja Reynn kauhistelivat, mutta sotilaan mukaan tälläistä sattuu Sarahin kanssa. Pian jouduin taisteluun Bahamutin ritarin kanssa, jolla oli mukanaan Babybehemot Mirage. En ole varma olisinko voinut koettaa napata Babybehemotin kun ritari oli kuollut, näin nimittäin kun ketju sen yläpuolella rikkoutui mutta olin jo antanut käskyt tappaa mokoma. Noh, sellaista sattuu.



Etenin tallennuspisteelle ja veikkaan että pomo varmaan odottaa meitä hiukan edempänä. Päätin jättää sen seuraavaan sessioon, pitäähän miun muitakin pelejä pelata kun on vapaata!


Sunnuntai, 30.10.2016

 Jatkoin eteenpäin ja näin prinsessan. Hänen kimppuunsa oli käymässä valtava Goblin, mutta yksi komentajista syöksyi prinsessan avuksi ja valo Lannin ja Reynnin käsistä lähti komentajaan ja hän muuttui...Warrior of Lightiksi! Warrior kävi Goblinin kimppuun, helposti kukistaen sen. Lann ja Reynn juoksivat paikalle ja prinsessa kertoi että joidenkin ihmisten (Tai no, Lilikinien) sisässä on sankarin valo ja hädän hetkellä se nousee pintaan. Ja välihuomautus, Warrior of Light on yksi neljästä sankarista joilla pelataan ensimmäisessä Final Fantasyssa. Prinsessa myös kertoi että muissa valtakunnissa kerrotaan tarinoita muista sankareista, Warrior of Light on Cornelian legenda.

Warrior of Light

Kun oli hetki höpötetty miten Lann ja Reynn voivat ilmeisesti herättää tämän valon kenties muissakin, yksi sotilas saapui paikalle ja taistelu alkoi sekä häntä että isoa Goblinia vastaan.



Helpon taistelun jälkeen loput Goblinit pakenivat ja kaikki hurrasivat. Sitten kohtaus siirtyi jonnekkin, missä varsin julman näköinen heppu haarniskassa puhui leijuvalle kuutiolle, jossa oli nainen. He puhuivat siitä että jotkut ovat palanneet (Veikkaan että Lann ja Reynn). Jotain höpisivät että luovat uuden historian ja samalla käskivät sen hepun jatkamaan, joka kutsui Goblinit tekemään leirin.




Kun pääsin taas ohjaksiin, peli kertoi että jos pinossa on usealla otuksella samanlaisia kykyjä (esim. perus tulitaikaa), torni saa käyttöön vahvemman kyvyn. Sama koskee myös fyysisiä iskuja ja testaamalla erilaisia kokoonpanoja saattaa löytää vaikka mitä kykyjä.

Eteeni ilmestyi taas portti ulos, mutta huomasin että edempänä oli vielä tutkimatonta aluetta. Menin sinne ja siellä oli musta tipu! Haastoin sen ja Libralla selvitin että sen voi napata jos sitä ensin parantaa. Eli löin sitä, käytin Potionia siihen ja nappasin mokoman. Tässä kohtaa huomasinkin että tiimini oli jo täynnä ja nyt jouduin ekaa kertaa joukun lähettää Serafielle hoidettavaksi. Päätin lähettää Murikan, tuskin sitä tulen käyttämään koska sitä ei voi kehittää vahvempaan muotoon. Ja en olekkaan vielä maininnut että kaikki mukana olevat Miraget saavat kokemusta, joskin vain murto-osan ne jotka eivät ole aktiivisena taistelussa.



Ajattelin käydä tarkistaa onko Chocolattella uusia tuotteita, mutta päädyinkin outoon sumuun jossa vastaan tuli tuttu otus, joka herätti lievää kauhua: Tonberry! Tonberry toivotti minut tervetulleeksi Coliseumille, jossa voin haastaa muiden pelaajien joukkueita ja myös haastaa vapaaehtoisia taisteluita palkintojen toivossa. Hyvä tietää, palaan varmasti jossain välissä!

Uskokaa tai älkää, Tonberryt on pelottavia vihollisia

Coliseum

Suuntasin takaisin Corneliaan (Chocolattella ei ollut uusia esineitä), jossa prinsessa ja Warrior of Light jo odottivatkin. Bahamutin leiri on nyt suurimmaksi osaksi hylätty, mutta pitää olla silti varuillaan koska hyökkäyksiä on varmasti tulevaisuudessa. Prinsessa pohti että liitto toisen valtion kanssa olisi todella hyvä olla. Warrior of Light kertoi että Bahamutin vastainen järjestö on olemassa ja käyttää nimeä League of S. Saronian hallitsija on ilmeisesti ollut heidän kanssa yhteyksissä. Warrior ilmoittautui halukkaaksi matkustaa Saroniaan. Lann ja Reynn ehdottivat että he menevät, Warrioria tarvitaan pitämään Cornelia turvassa. Prinsessa piti ideasta ja antoi kirjeet merkiksi että Lann ja Reynn ovat Cornelian lähettiläitä.

Olisin voinut hypätä junaan ja suunnata Saroniaan, mutta päätinkin mennä takaisin leiriin. Goblinit eivät ole kuulema enää Bahamutin alaisuudessa, joten pitäähän miun napata ne omaksi! Pian miulla olikin Goblin ja Red Cap (Josta en muistanut napata kuvaa, hups. Mut samalta näyttää kuin Goblin, kypärä on vain punainen). Molempien kehittyneempiä versioita (Goblin Guard ja Red Guard) myös siellä oli, mutta mielummin kehitän ne omani niiksi myöhemmin. Hitaampaa, mutta saanpahan kerralla sit sellaiset joilla on enemmän kykyjä.

Krenko Goblin. Red Cap sai nimen Kiki-Jiki


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti