maanantai 18. huhtikuuta 2016

Matka Irithylliin

Perjantai, 15.04.2016

Jatkoin katedraalin tutkimista ja huomasin että salissa on toinenkin jätti ja hänen takanaa rappuset. Jätin jaloissa pyöri jonkinlaisia limamöykky vihollisia, joten jätin tappaminen oli hiukan ärsyttävää, koska mömmöt keskeyttivät iskujani. Onnistuin kuitenkin jätin tappamaan melko helposti, keräsin esineet alueelta ja jatkoin raput ylös.

Ylhäällä tappelin parin ison hepun kanssa (toisella nuija/tappara ja kilpi, toisella valtava kahdenkäden miekka) ja huomasin reitin pomolle. Ison valtaistuimen takana oli nimittäin raput sumuovelle...



Vältin ovea vielä ja tutkin aluetta ja se kannatti! Löysin nimittäin hissin isolle ovelle joka aukesi lähelle hautausmaata. Eli pystyn oikaisemaan sieltä kaiken ohi pomolle! Eli aika haastaa pomo!

Deacons of the Deep

Pomohan siellä olikin ja se kantoi nimeä Deacons of the Deep. Ja voi pojat, olipas se tylsä taistelu. Pomo kosstui monista kaapuihin pukeutuneista velhoista/papeista, jotka iskivät aika harvoin. Kesti hetki tajuta miten itse pomoa vahingoitetaan kun heppujen tappaminen ei vähentänyt pomon kestoa. Sitten huomasin että yksi heppu hehkui punaisena ja hänen hakkaaminen laski pomon kestoa. Ja kun tämä heppu kuoli, punainen hehku lähti liikkelle ja laskeutui toiseen heppuun. Eli pitää tappaa aina heppu joka hehkuu. Kun tätä olin toistanut tarpeeksi, maasta nousi joukko vihollisia lisää ja hehku laskeutui pysyvästi yhteen. Sitten piti vain tämä todellinen Deacon mätkiä. Oletan että tällä oli uusia iskuja, koska hän aloitti aina loitsimista muttei koskaan kerennyt tehdä loitsujaan loppuun kun olin jo teurastusveitseni kanssa iholla. Eli pomo kaatui ekalla, olipas tylsää...

Taistelun jälkeen sain pienen nuken ja palasin shrinelle. Siellä löysin ne kaksi ritaria, joita jututin aiemmin Road of Sacrificesilla. Nainen kertoi että Farron Keepin toisella puolella on kaupunki joten he suuntaavat sinne. Hmm, onko siis nyt miunkin aika lähteä sinne?



Palasin Deaconeiden huoneeseen ja totesin että se on tosiaan umpikuja. Kai se on pakko Farron Keeppiin mennä... Farron Keepissä etenin paikkaan jossa inha vihollinen tappoi minut viimeksi. Tällä kertaa voitin mokoman ja eihän se ollutkaan perusvihollinen vaan näitä heppuja jotka pitää tappaa vain kerran! Sain hänen haarniskansa ja hänen takaa löytyi Sage's Coal, jonka avulla seppä voi tehdä infuusioita aseille.

Jatkoin tornille jossa sammutin pienen tulen. Tämä sammutti tulen tornin huipulla ja välivideo näytti miten ison portin luona syttyi yksi kulho. Okei, pitää etsiä lisää tälläisiä ja kun kaikki kulhot palaa, portti aukeaa? Tornilta pääsin siltaa pitkin (Jossa oli kolme helppoa heppua) uudelle nuotiolle, jee!

Sesam aukene!

Tässä kohtaa muistin yhtäkkiä mustan ritarin, joka tappoi minut suolla. Päätin palata kokeilemaan häntä nyt kun olen vahvempi ja kylhän mie sen voitin! ...toisella yrityksellä. Hepun takaa löytyi Farron Coal, joka mahdollistaa myös erilaisia infuusioita. Tämän jälkeen tutkin vielä vähän suota ja löysin myös Pyromancy Tomen. Eipä minua paljoa auta, mut hyvä tietää mistä tämän saa jos joskus pelaan pyromanceria. Palasin myös High Wall of Lotricille, koska lähellä Vordtin nuotiota oli se yksi siniseen viittan pukeutunut ritari, jonka silloin jätin rauhaan. Nyt hänkin kaatui helposti.

Uusimmalta nuotiolta jatkoin portille, joka varmaan avautuu kun sammutan tornien tulet. Läheltä porttia löytyi pieni rakennus, jonka sisällä tapoin kasan etanoita ja nappasin Undead Bone Shardin. Huomasin tikkaat korkealle muurille, joten suuntasin sinne. Se johti lopulta torniin, jossa oli iso susi ja nuotio. Sudelta sain taas yhden Covenant esineen ja jatkoin hissillä ylös. Ylhäällä pääsin muurin päälle, jonka toisessa päässä oli iso demoni nuijan kanssa. Jätin hänet vielä rauhaan ja etenin toiselle puolelle, mistä poimin pari esinettä ja olin helvetin peloissani koska siellä oli nukkuva lohari. Onneksi se oli kuollut, huh!

Nukkuva susi

Seuraavaksi menin haastamaan demonin, mutta ei se kovin hyvin mennyt. Olin kuitenkin varma että voisin sen voittaa, joten menin haastamaan sen uusiksi (Plus halusin esineet sen luota). Esineet olivat vain kirves ja pari Emberiä, mutta itse demonilta sain Soul of a Stray Demonin. Ehkä siitä saa tehtyä hyvän aseen? Palasin nuotiolle, jossa oli susi ja huomasin esineen joka roikkui ikkunasta. Kiersin parvekkeelle suoraan sen taakse ja tadaa, siinä oli valeseinä! Esine paljastui Dreamchaser's Ashesiksi. Eli lisää esineitä kauppiaalta, jee!

Palasin alas suolle ja lähdin etsimään seuraavaa palavaa tornia. Matkalla törmäsin isoon viholliseen, sillä oli monta sarvea ja käytti aseena puunrunkoa sekä loitsuja. Se oli melko heikko, joskin hakeutuvat pääkallot joita hän loitsi olivat aika ärsyttäviä. Kuolin toiseen tälläiseen kun kuvittelin ettei se mahtuisi seuraamaan minua rappuja ylös. Olin väärässä.

Vasemmalla näette oudon ison vihollisen

Kävin viemässä tuhkat myyjälle ja hän kysyi mistä löysin ne. Peli tarjosi vaihtoehtoja joko kerro tai älä, mutta päätin kertoa. Saa nähdä miten pahasti tää kusee jotain myöhemmin! Ilokseni huomasin että nyt kauppias myy tavallisia titanite shardeja eli voin huoletta käyttää niitä aseisiin. Palasin suolle ja löysin toisen palavan tornin. Hetkinen, miehän kävin tämän tornin luona jo silloin kun ekan kerran tulin tänne! Unohdin vaan sammuttaa tulen kun en tiennyt sen olevan mahdollista!

Lähdin itsemään ilmeisesti viimeistä tornia ja pian löysinkin sen. Mutta ennen kuin halusin mennä avoimesta portista, tutkin ympäristöä vielä esineiden toivossa. Törmäsin tuttuihin mulkosilmiin eli basiliskeihin, jotka hoitelin suhteellisen helposti. Hiukan kyllä pelotti että muutun kiveksi kun useampi kävi kerralla kimppuun. Tämän jälkeen kävin Shrinella nostamassa aeeni tasolla +4 (Olin jostain saanut 2 large titanite shardia) ja käytin sielut muutenkin pois.

Jatkoin portista, tappaen tieltäni mm. muutaman linnunsiipihepun. Pian saavuin rapuille, joissa yksi vihollinen tappoi muita. What, miksi? En tiedä, mutta katselin kun miekkamies tappoi muita ja lopuksi tapoin hänet. Hah! Rappujen yläpäässä oli (yllätys,yllätys) pomo. Välivideossa näkyi kuinka kaksi samanlaisiin pukeutunutta heppua taistelivat keskenään, kunnes toinen lävisti toisen miekallaan. Sitten tämä selvinnyt käänti huomionsa minuun...

Nää hemmot ei vissiin oo kavereita...

Abyss Watchers on aika jännä taistelu. Tämä pääheppu heiluttaa miekkaa ja tikaria, mutta vaikka hän on nopea niin hän ei ole kovinkaan vaikea plus hänellä on vähän kestoa. Välillä maasta nousee muutama Watcher lisää, mutta he taistelevat sekä minua että pomoa vastaan. Voitin taistelun helposti, hah! Paitsi että sitten alkoi toinen vaihe. Muiden kuolleiden Watchereiden veri virtasi pääjehuun, jonka miekka syttyi tuleen...

Abyss Watcher

Kauempana pääjehu ja lähempänä typerä apuri


Tämä toinen vaihe osoittautui kuolettavaksi ainakin ekalla yrityksellä, koska Watcherin iskusarjat nopeutuvat entisestään ja tuli lisää liekkivanoja maahan ja ilmaan, jotka tuntuvat vahingoittavan vielä hetken iskujen jälkeen. Kuolin, mutta huomasin että ei hänellä vieläkään niin kauheasti kestoa ole.

Näyttää terveeltä kun useiden raatojen veret lähtee yhdistymään

Matkalla takaisin pomolle huomasin että muita vihollisia tappavia miekkamiehiä on kaksi. Annoin heidän hoidella kaiken tieltäni ja haastoin Watcherin uusiksi. Tämä yritys meni ihan surkeasti koska Watcherit päättivät tehdä yhteistyötä inhottavan pitkään. Seuraavalla yrityksellä huomasin että punasilmäiset Watcherit auttavat minua. Pääsin uudelleen toiseen vaiheeseen ja huomasin että ei tämä taistelu tosiaan niin kauhean vaikea ole jos pääsisi toiseen vaiheeseen parin estuksen kanssa. Pomo nimittäin iskee kyllä nopeasti, mutta Butcher Knife horjuttaa pomoa vähän, joten kun pääsen iskemään niin saain 2-4 iskua sisään ilman huolta. Eli pitäisi vaan olla kärsivällinen ja iskeä vain kun se on varmasti turvallista. Vaikein osuus koko taistelussa onkin kun pomolle nousee kaveri ilman että minulla on myös kaveri, koska kahden Watcherin iskuja on hankala torjua kaikkia. Harmi vaan että ei aina muista olla kärsivällinen ja tulee otettua hölmöjä riskejä... Kävin Shrinella nostamassa strengthiani kahdella Yoelin luona kun olin kuollut muutaman kerran ja haastoin pomon vielä kerran. Taistelu on täysin voittetavissa, se vaan vaati vielä pari yritystä...

Abyss Watcherin tuli-iskut on kyl näyttäviä

Abyss Watcherin tulimiekka

Taas vähän tulta
Jatkoin pelaamista myöhemmin ja sitten yllätyin kun Abyss Watchers kaatuikin! Estuksiakin jäi pari kappaletta käyttämättä! Palkkioksi sain tietysti paljon sieluja, pomon sielun (Soul of the Blood of the Wolf. Esineen kuvauksen perusteella Abyss Watcherit jakoivat suden veren ja se selittää miksi veret kokoontuivat yhteen taistelun toisessa vaiheessa) ja Cinders of a Lordin! Eli ensimmäinen pelin isoista pahoista alhaalla!

Palasin Shrinelle, jossa käytin sielut ja huomasin että Yoel on kuollut. Hänen lähellään olin nainen nimeltään Yuria, joka sanoi palvelevansa minua koska olen Yoelin mestari. Häneltä sai ostettua mm. uuden tomen Irinalle.

Vai että Yuria? Demon's Soulsissa oli myös Yuria...

Kävin myös jututtamassa sitä heppua, joka muuttaa sieluja esineiksi. Soul of a Stray Demonia vastaan (Sain sen siltä isolta demonilta muurilta) sain Havel's Ringin! Tämä on tuttu sormus Dark Souls ykkösestä, se nostaa hahmoni equip loadia! Ottamalla sen käyttöön sain vähän paremmat (Ja hienommat) kamat käyttöön ja silti pystyn tekemään tarpeeksi nopeita väistöjä.

Teurastajan uudet kuteet

Vein myös Abyss Watcherien Cindersit heidän valtaistuimelleen ja yhden valtaistuimen luona oli heppu jolta sain avaimen hissiin, joka vie Lothricin syvimpään vankilaan. Siellä kuulema on jokin nimeltä Darkwraith. En olekkaan tainnut mainita että Shrinella on 5 valtaistuinta ja tehtäväni on saada kaikkien entisten Lord of Cindereiden Cinderit sinne? Yhdellä on nyt Abyss Watchersien ja yhdellä istuu "sielusta esineitä" heppu.



Palasin Abyss Watchers nuotiolle ja jatkoin ovesta alas Catacombs of Carthusiin. Tämä paikka on hiukan sokkelomainen, paljon oviaukkoja ja rappuja ylös sekä alas. Etenin summamutikassa ja tapoin luurankoja tieltäni. Löytyi sekä tavallisia miekkojen ja varsijousien kanssa sekä hiukan isompia luurankoja, joilla viitat ja kiiluvat silmät. Löysin myös sen naisritarin, jonka olemme tavanneet pari kertaa. Hän on hukannut ystävänsä Horacen ja pyysi kertomaan hänelle että naikkonen odottaa häntä katakombeissa. Pidetään mielessä... Huomasin pian että olin taas lähellä sisäänkäyntiä. Pian kuitenkin löysin raput joita en ollut mennyt ja kohta takaani vieri valtava luista koostuva pallo, joka jyräsi minut ja työnti rotkoon. Kiitos tästä...

Catacombs of Carthus


Seuraavalla kerralla juoksin raput alas ja luupallo ei minulle mitään kerennyt tehdä. Etenin, tappaen lisää luurankoja. Kohtasin myös uuden luurangon, joka viskoi maagisia pommeja, joista sitten tuli violetteja pääkalloja jotka hakeutuivat minua kohti. Inhaa. Onnistuin kuitenkin pysymään hengissä ja löysin paikan ensimmäisen nuotion.

Jatkoin eteenpäin, väistäen taas isoa luupalloa. Tapoin alta rottia ja etenin oikealle, jossa oli inhottavia luurankoja, jotka käyttivät kärrynpyöriä syöksyessään kimppuun. Muistan nämä paskiaiset ihan liian hyvin aiemmista peleistä...

Pian päädyin katakombeista luolaan, jossa oli riippusilta. Riippusillan toisella puolella kielekkeellä oli taas naisritari, joka vieläkin etsii Horacea. En kyl vieläkään siihen ole törmännyt... Jatkoin riippusillan yli ja isoon huoneeseen, joka jälleen haisi pomolta. Huoneen päädyssä oli pikari. Kun koetin koskettaa pikaria, siitä virtasi mustaa energiaa, joka peitti kaiken.

Aika kaunis

 Sitten hahmoni olikin keskellä alaspäin menevää mäkeä ja pimeys oli kaikkialla. Etenin ja näin edessäni esineen, joten ajattelin poimia sen. Meinasin säikähtää hengiltä kun lähellä esinettä tyhjästä ilmestyi valtava luuranko, High Lord Wolnir!

High Lord Wolnir


Tämä taistelu oli taas aika pettymys. Pomo oli kyllä näyttävä, mutta todella helppo. Ei ollut vaikea arvata mihin lyödä kun sen käsissä oli isot kultarenkaat. Kun käsiä hakkasi tarpeeksi, renkaat räjähtivät. Välillä taisteluun ilmestyi tavallisia luurankoja, mutta Wolnir omilla iskuillaan tappoi niitä nopeasti. Itse pysyttelin kiinni Wolnirin käsissä ja oikeastaan kaikki iskut menivät ohi. Ainoa syy miksi kuolin oli että pysyttelin liian takana ja Wolnirin keho rusensi minut... Toisella yrityksellä Wolnir oli mennyttä.

Palasin taas Shrinelle (Sielut käyttöön!) ja kun yritin huvikseni viedä pyromancy tomen (Joka oli Wolnirin edessä) pyromancy opettajalle, hän sanoi että tuo kirja sisältää niin synkkää taikuutta ettei itsekkään voi sen sanoja ymmärtää, opettamisesta puhumattakaan. Jännää, on siis varmaan toinenkin pyromancy opettaja?

Kuolemat: 61

Sunnuntai, 17.04.2016

Jatkoin Wolnirin nuotiolta ylös rappuja, kunnes ilmestyin todella kauniin lumisen kaupungin ulkopuolelle. Tämä on Irithyll of the Boreal Valley.

Irithyll of the Boreal Valley


Jatkoin nuotiolle ja isolle sillalle, jossa taakseni ilmestyi iso ruma otus, jonka kanssa painin aikani kunnes se mussutti minut suihinsa. Damn, melkoinen ensimmäinen vihollinen tässä paikassa! Toisella yrityksellä olin aggressiivisempi ja voitin möllin. Palkkioksi sain Pontiff's Right eye sormuksen, joka nostaa hyökkäysvoimaa kun isken onnistuneesti useita kertoja  Jatkoin sillan yli seuraavalle nuotiolle (Siinä ei mennyt kauan!)

Irithyllin keskusta

Irithyllin keskustasta jatkoin rappuja ylös ja kohtasin hiukan jäisiä luurankozombiheppuja (Nyt tulee jotenkin Game of Thronesin White Walkersit mieleen...), joiden iskut aiheutti pakkasenpuremaa. Hiukan edempänä oli aika helppoja vähäisempiä zombeja ja sitten pari haarniskoitua heppua, jotka tekivät tulitaikoja. Kuolin muutaman kerran näillä tietämillä. Seuraavaksi meinasin eksyä kun harhailin kaduilla ja koetin väistellä paria vihollista, mutta lopulta päädyin sisälle kirkkoon jossa oli nuotio! Kävin Shrinelle nostamassa Butcher Knifeni tasolle +5 ja käytin myös sielut pois.

Huomasin nuotiolla että siellä oli taas se ritari, joka etsi ystäväänsä katakombeista. Hän kertoi ettei koskaan löytänyt Horacea, mutta hänen täytyy silti jatkaa vaikka yskin. Tuli hiukan huono omatunto, ehkä miun ois pitäny vähän enemmän etsiä Horacea? Sain kuitenkin häneltä sormuksen, Ring of the Evil Eyen, joka varastaa tapetuilta vihollisilta vähän kestoa.

Jatkoin kirkosta ensin ulos, mutta päätin kääntyä takaisin kun huomasin että se reitti johtaa johonkin pimeään rakennukseen. Matkalla takaisin kirkkoon (Jossa oli rappuset ylös) löysin yksittäisen hautakiven, jonka takana oli Undead Bone Shard. Kirkossa petyin kun raput johtivat vain pieneen huoneeseen jossa ei ollut mitään. Pöh...

Palasin pimeään rakennukseen, jossa oli onneksi vain helppoja zombiheppuja. Varaston jälkeen päädyin ulos veteen, jossa väijyi monijalkaisia rumia isoja otuksia, jotka kyllä kaatuivat helposti. Pian minulle aukeni kaksi vaihtoehtoa. Pystyin joko jatkamaan hiukan pidemmälle ulkona tai mennä aukosta eräänlaiseen viemäriin. Sieltä löysin uudet tuhkat kauppiaalle (Excrement-covered Ashes) ja useita hämisotuksia. Jatkoin ylemmäks keittiöön ja pian löysin ison salin, jossa taistelin mustaa ritaria vastaan. Tämän jälkeen oli taas pari vaihtoehtoa ja päätin mennä ensin ylös parvelle. Sielä löytyi pari mustaa ritaria, jotka päätin jättää rauhaan. Sieltä löytyi myös muutama arkku, joista sain mm. Leo Ringin ja Smough nuijan! Niille joille Dark Souls ykkönen ei ole tuttu, Smough oli iso sadistinen mies joka murskasi uhrinsa nuijalla ja sitten söi heidät. Päätin palata ulkopuolelle, katsomaan minne reitti siellä jatkui. Ja sieltähän löytyi pimeästä nuotio ja reitti alas. Liikaa vaihtoehtoja, menee pieni pää sekaisin!

Smoughn vasara, tuskin käytän missään vaiheessa

Päätin lähteä rappuja alas uudelta nuotiolta (Palaan aiempaan rakennukseen myöhemmin), jossa jouduin ovelaan ansaan. Näin edessäni kaksi vihollista, jotka lähtivät minua karkuun. Juoksin perään ja piilosta iski kiinni White Walker tyyppi, joka tuhosi minut sekunneissa kun olin niin yllättynyt. Seuraavalla kerralla olin valmis ja etenin vihollisieni raatojen yli alas. Alhaalla tapoin tuliaikurin ja jatkoin alas vuorenrinnettä ja päädyin uudelle alueelle sekä nuotiolle, Irithyll Dungeoniin. En kuitenkaan halunnut vielä tänne edetä joten palasin aiemmalle nuotiolle ja suuntasin takaisin sinne rakennukseen jossa mustat ritarit olivat.

Kuljin rakennuksen läpi takaisin kaduille, joissa jouduin taistelemaan pitkille rapuilla koiria ja ärsyttäviä velhoja vastaan. Löysin kuitenkin hissin, joka johti aiemmin lukitulle ovelle ja tämä aukaisi reitin aiemmalle nuotiolle. Käytyäni nuotiolla palasin ja jatkoin eteenpäin ja melko pian löysinkin sumuoven pomolle sekä uuden oikotien. Tää peli on aika antelias nuotioiden ja oikoteiden kanssa...

Koska minulla oli taas tarpeeksi Large titanite shardeja, kävin nostamassa aeeni tasolle +6 ja käytin sielut pois ennen kuin menin kurkistamaan millainen pomo tällä kertaa on tielläni. Kun olin valmis, juoksin sumun läpi ja vastassani oli Pontiff Sulyvahn!

Pontiff Sulyvahn

Pontiff on pitkä heppu joka heiluttaa kahta miekkaa. Toinen miekka on tulinen ja toinen ilmeisesti maaginen. Tästä huolimatta kumpikaan ei tuntunut tekevän kuin fyysistä vahinkoa, sillä kilpeni torjui vahingon kokonaan. Pontiffi iski kyllä aika nopeasti ja laajassa kaaressa, mutta pysymällä iholla ja jatkuvasti kiertäen hänen taakseen osa iskuista meni kauniisti ohi. Kuolin kuitenkin kerran ennen kuin pääsin taistelun toiseen vaiheeseen. Pontiff kasvatti oudot siivet, jotka näyttivät olevan kuin risuista tehdyt ja sitten hetken päästä hän loi jonkinlaisen varjon itsestään, joka myös hyökkäsi kimppuun. Muutaman yrityksen jälkeen pääsin tähän vaiheeseen uudelleen ja heti kun Pontiff alkoi kutsua varjoaan, otin aseestani otteen molemmilla käsillä ja kävin kiinni. Ennen kuin varjo kerkesi edes tehdä mitään, se oli jo kuollut. Sitten vain otin rauhallisesti ja Pontiff kaatui. Helppo, mutta samalla ihan hauska pomo!

Käväisin nopeasti käyttämässä sielut ja päätin jatkaa tästä seuraavalla kerralla. En ole vielä varma haluanko jatkaa reittiä Pontiffin nuotiolta eteenpäin vai suuntaanko jo Irithyll Dungeoniin...

Kuolemat: 71

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti