keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Lord of Cinderit kaksi ja kolme

Maanantai, 18.04.2016

Päätin jatkaa Pontiffin nuotiolta ja pian olin ulkona, jossa oli useita nukkuvia jättiläisiä. En uskonut niiden olevan vaarattomia ja tökkäsin paria niistä miekalla. Ne eivät liikkuneet, mutta silloin rupesi satamaan tulipalloja vasemmalta puoleltani, kimppuuni kävi kaksi invaderia ja yksi jättiläinen nousi ylös. Kuolin tämän kaiken ristitulessa...



Seuraavalla yrityksellä invaderit eivät luonnollisesti tulleet, mutta kuolin silti kun hölmöilin. Sitten tajusin tutkia alueen vasempaa puolta, joka johti rappuja pitkin tulipalloja viskovien deaconeiden luokse. Kun olin tappanut heidät, löysin oikotien nuotiolle ja mimicin, josta sain kultaisen keihään.

Ajattelin mennä tappamaan jättiläiset, mutta kuolin vielä kerran koska siellä oli myös heppu joka tökki minua kahdella keihäällä. Tämän jälkeen onnistuin alueen tyhjentämään vihollista ja huomasin että sieluja on kasaantanut ihan hyvin, joten palasin shrinelle jossa viimein ostin kalliin 20 000 sielun avaimen, joka avaan oven torniin Shrinen takana. Suuntasin siis sinne.

Tornista löytyi vähän kaikkea kivaa (Ja kuolin siellä kahdesti tiputtautuessani esineille). Löysin Fire Keeper Soulin, jonka pystyin antamaan Fire Keeperille ja nyt hän pystyy parantamaan hahmoni Dark Sigilin (Mikä minulle tuli kun otin tasoja Yoelilta) mutta en tiedä onko siitä mitään hyötyä joten ainakaan vielä tehnyt sitä. Löysin myös ison linnunpesän, jonka luona minulle höpötteli lintu. Muita kivoja juttuja olivat Estus sormus, joka nostaa estuksen voimaa kun on käytössä ja estus shard.

Linnunpesä


Palasin Pontiffin nuotiolle ja etenin. Kauhukseni sain flashbackeja Souls ykkösestä kun huomasin väisteleväni mustien ritarien nuolia samalla kun juoksin valtavan rakennuksen katoilla! Kaikki ykköstä pelanneet muistavat tämän saman kohdan varmasti Anor Londossa... Kuolinkin kertaalleen, mustat ritarit ei oo kivoja vihollisia ahtaissa paikoissa. Seuraavan kerran unohdin nostaa kilven ylös ja yksi nuoli viskasi minut niin raivokkaasti taakse että tipahdin kuolemaani.

Seuraavalla kerralla pääsin aika pitkälle (Ja opin että nää onkin hopea ritareita, ainakin kilven perusteella jonka heiltä sain) mutta sitten yksi lävisti minut keihäällään ja viskasi reunan yli. Kiitos tästä... Seuraavalla kerralla juoksin kyseisen hepun ohi, koska huomasin että hänen takanaan oli potentiaalinen oikotie nuotiolle ja niinhän siellä oli! Huh, ei tarvitse juosta yhtä paljon katoilla. Päätin käväistä Shrinella, koska olin löytänyt katoilta Easterner's Ashesin, haluan nähdä saako kauppiaalta jotain kivaa. Ja kyllähän sille jotain kivaa tuli myyntiin, nimittäin Large titanite shardeja! Eli jos löytyy joku toinen ase mitä haluankin käyttää, voin pelkkien sielujen avulla ostaa tarpeeksi shardeja aseen nostamiseen tasolle +6. Ostin myös Wolnir's Crownin, koska mielestäni hahmo ansaitsee kruunun.

Jatkoin uutta oikotietä ja pian edessäni oli pyörivä kierreporrashissijuttu, joka jälleen toi mieleeni Anor London. Kun olin hissin yläpäässä jatkoin uudelle nuotiolle ja astuin uudelle alueelle, Anor Londoon.

Anor Londo

Hetkinen! Anor Londo! No ei ihme että se tuli niin voimakkaasti mieleen! Kuolin muutaman kerran kun kaksi hopeista ritaria halusivat minua kurmottaa. Jatkoin kuitenkin pian heidän ohitseen isolle mekanismin sulkemalle ovelle, joten jouduin kääntymään rakennuksen sivulle. Sieltä pääsin sisään ja löysin suureksi surukseni Souls ykkösestä tutun jättiläissepän kuolleena. En kuitenkaan ollut niin surullinen ettenkö olisi varastanut Giant's Coalia hänen ruumiiltaan.

Jatkoin sisälle pimeään rakennukseen, jossa tapoin lisää deaconeita. Suuntasin isolle ovelle, koska halusin sen auki ja sen läheltä löytyikin vipu joka sen avasi! Kuolin kuitenkin kun karvainen rumilus kävi päälleni, mut eipä se mitään kun ovi pysyy auki.

Kun olin taas elävien kirjoissa, juoksin tästä uudesta ovesta läpi, väistäen kaksi ritaria. Ohitin kaikki muutkin viholiset tieltäni ja meni läpi sumuoven, haastamaan seuraavan Lord of Cindersin!

Aldrich, Devourer of Gods oli aikamoinen tapaus. Hänen iskunsa koostuivat lähinnä erilaisista taioista, joista yleisin tuntui olevan hakeutuvat pienet pallukat. Tappavin oli nuolisade joka tappoi minut muutaman kerran kun en lähtenyt liikkeelle tarpeeksi nopeasti tai jos pysähdyin liian pian. Aldrich myös välillä katosi maan alle (Aiheuttaen vahinkoa ympärilleen) ja ilmestyi sitten johonkin huoneen nurkista. Kun hän oli ottanut tarpeeksi vahinkoa, hän alkoi hehkua hiukan tulisesti ja  jätti tulista vanaa taakseen. Taistelu vaati muutamia yrityksiä, mutta onnistuin kuitenkin voittamaan ilman suurempia ongelmia. Hiukan intensiivinen oli kyllä voittoisa yritys, koska estukset oli loppu ja minulla vain ehkä iskun verran kestoa jäljellä. Ja kyllä, tunnistin kyllä että tämä on sama huone missä tapeltiin Souls ykkösessä Ornsteinia ja Smoughia vastaan.

Aldrich, Devourer of Gods

Voitokkaana palasin Shrinelle, käytin sielut, annoin Coalin sepälle ja vein Aldrichin cindersit hänen valtaistuimelleen. Kaksi takana, kaksi edessä?

Palasin Aldrichin nuotiolle ja jatkoin hissillä ylös huoneeseen jossa Souls ykkösessä oli se prinsessa (Joka ei ollutkaan oikea) jolta sai Lordvesselin. Nyt siellä oli vain sormus, joka palauttaa jatkuvasti kestoa. Ilmeisesti nyt täytyy suunnata Irithyll Dungeoniin

Tuttu paikka Souls ykkösestä...

Dungeonissa tein paljon ja suoraan sanottuna en enää muista mitä kaikkea, koska uppouduin peliin niin hyvin. Taistelin ainakin heppuja vastaan, jotka yrittivät polttomerkitä minut ja he myös imivät kokonaiskestoani alemmaks väliaikaisesti. Paikasta löytyi pari avainta, kävin viemärissä jossa oli paljon mulkosilmiä, tapoin pari mimiciä, kuolin muutaman kerran vähän vaikka mihin, tapoin rottia, löysin oikotien, löysin nukkuvan jätin, tapoin nukkuvan jätin... Löysin myös yhdestä mimicistä estus shardin sekä jostain mukaani tarttui kaksi Titanite Chunkia ja koska oikotie johti alueelle jossa tapoin jätin, päätin että tähän on hyvä lopettaa. Ensin tietysti kävin Shrinella nostamassa veitseni tasolla +7 ja annoin estus shardin sepälle.

Irithyll Dungeon

Tämä heppu ei käynyt päälle, mut hiukan oli karmiva

Nukkuva jätti. Jännästi heräsi kun iskin veitsellä jalkaan!

Kuolemat: 88


Keskiviikkoa, 20.04.2016

Jatkoin Irithyll Dungeonin tutkimista ja pian huomasin että juoksin ympyrää. Kesti hetki kun tutkin alueita tarkemmin ja lopulta löysin reitin, joka oli aiemmin jäänyt huomaamatta. Se oli eräässä viemäriputkessa, jonka perältä löysin aiemmin pari arkkua. Siellä oli toisessa seinässä pieni kolo, josta pääsi huoneeseen missä oli kaksi isoa rottaa. Kun oli rotat tappanut, jatkoin isoon saliin jonka lähemmässä päässä oli reitti ja hissi, joka avasi jälleen oikotien.

Palasin saliin, josta pääsin isohkoon selliin ja sieltä löysin sepälle Profane Coalin. Kuolin hetkeä myöhemmin salissa kun kolme heppua tulivat joukolla polttomerkitsemään minut... Seuraavalla kerralla juoksin heppujen luo, äkkiä hakkasin yhden ja peräännyin. Sitten odotin hyvin kaukana että kokonaiskestoni palasi. Tällä tavalla sain lopulta kaikki tapettua, oli sulaa hulluutta haastaa kaikki kerrallaan, koska kun kaikki rupesivat laskemaan kokonaiskestoani niin lopulta kokonaiskestoni oli hurjat 1. Ennen kuin jatkoin, tutkin loput sellit joista toisessa oli punasilmäinen heppu ja toisesta löytyi Xanthous Ashes.

Jatkoin salista ulos luolaan, jossa avautui seuraava alue, Profaned Capital. Siellä pian minut haastoi jonkinlainen lentävä kivihirviö. Kun olin sen tappanut, jatkoin ränsistyneeseen torniin, josta löytyi nuotio ja sen vierestä Undead Bone Shard. Palasin Shrinelle viemään Coalin sepälle, Ashesin kauppiaalle ja samalla tietysti poltin Bone Shardin ja käytin sielut.

Profaned Capital

Jatkoin tikkaita alas kärsineelle kivisillalle, jossa oli toinen kivihirviö ja hiukan kauempana alhaalla muutama maagi tuliastian luona. Mokoma tuliastia sylki tulipalloja minua kohti, joten joduin houkuttelemaan kivihirviön kauemmaksi jotta sain hakata sitä rauhassa. Jatkoin rappuja alas huoneeseen, jossa oli tulimaageja ja kivihirviö. Tämän huoneen jälkeen pääsin tappamaan maagit tuliastian luota ja enää oli jäljellä sumuovi ja yksi huone lisää, joka oli täynnä maageja ja oli siellä myös yksi kivihirviö. Onnistuin tyhjentämään huoneen vihollisista, mutta sitten mimic söi minut. Olisi pitänyt olla varovaisempi.

Tulimaageja valkoisissa

Kivihirviö selkä minuun päin


Seuraavalla kertaa huomasin että voin oikaista suoraan tuliastialle, jos tiputtaudun sortuneelle sillalle ja seuraan sitä alas. Tämä oikaisee muutaman vihollisen halki joskin joudun väistämään tulipalloja. Pääsin uudelleen Mimic huoneeseen, mutta kuolin kivihirviön ja maagien käsissä. Seuraavalla yrityksellä onnistuin huoneen tyhjentämään ja sain mimicit tapettua. Estukset oli kuitenkin loppu, joten palasin Homeward Bonella nuotiolle. Sitten suuntasin sumuovelle. Ja siellä minua odotti jättiläinen

Yhorm the Giant

Yhorm the Giant on tuttu heppu pelin trailereista, iso jätti joka heiluttaa melkoista miekkaa. Huomasin nopeasti että iskuni eivät paljoa Yhormia vahingoita, joten veikkaan että tässä taistelussa on joku jekku kuten Wolnirissa ja Greatwoodissa. Taistelu oli kuitenkin nopeasti ohi, kun en kerennyt suojautua Yhormin hurjilta iskuilta. Hänen iskunsa on kyllä torjuttavissa, mutta jos stamina loppuu niin iskut sattuuuuuuuu. Havaintojeni mukaan iskusta riippuen menetin 30-60% kestoistani per isku. Ja vaikka miten hakkasin Yhormnin nilkkoja, sain vain ehkä 10% hakattua pois kun henki meni.

Kesken seuraavan yrityksen huomasin että Yhormin valtaistuimen vieressä oli esine. Kun poimin sen, huomasin sen olevan miekka, Storm Ruler. Kun kuolin Yhormin edessä, tutkin vähän mikäs tämä tälläinen ase on ja tadaa, tämä on ase joka on nimenomaan tarkoitettu jättiläisten tappoon! Sen erikoiskyky luo jonkinlaista myrskyefektiä miekan ympärille, joka vissiin tekee sit seuraavalla iskulla enemmän vahinkoa. Noh, kokeillaanpa Yhormia tämän kanssa! No eihän sekään hyvin mennyt. En nimittäin tajunnut että jotta tämä ase tekisi hyvää jälkeä, täytyy ladata myrskyefektiä ja sitten R2 pohjassa painaa hyökkäysnappia. Tämä aiheuttaa miekasta lähteävän paineaallon joka tekee yli 5000 pistettä vahinkoa Yhormiin. Kuolin vielä muutaman kerran, koska joko yritin liian ahneesti ladata asettani tai sitten hätäilin ladatun miekan kanssa. Seuraavalla kerralla sain 3 täysin ladattua iskua sisään ja olisin tarvinnut vielä kaksi lisää. Harmi vaan että Yhorm suuttuu ja tuliseksi muuttuu toisessa vaiheessa ja alkoi olla vaikeuksia löytää sopivaa saumaa ladata asetta. Muutama yritys lisää ja huomasin että jos lataan aseen, minun ei tarvitse heti käyttää hyökkäystä. Sitten taistelu olikin helppo, odotin sopivaa saumaa ladata, sitten väistelin ja iskin. 5 Iskua Yhormiin ja taistelu ohi! Täytyy kyllä sanoa, ehkä tylsin pomo mitä tässä pelissä on ollut koska käytännössä on pakko käyttää Storm Ruleria ja sitäkin tietyllä tavalla. Toisaalta Storm Ruler on viittaus Demon's Soulsiin joten en voi liian vihainen olla...

Heti taistelun jälkeen ääni puhutteli hahmoani ja kertoi että enää yksi Lord of Cinder jäljellä ja siirryin automaattisesti takaisin kirkkoon, jossa pelin alussa löysin ensimmäisen covenantin. Siellä minua puhutteli Emma, joka pyysi että suojelen prinsti Lothricia ja antoi minulle jonkinlaisen maljan. Sitten alkoi seuraava pomo. Mitä!

Dancer of the Boreal Valley




Dancer of the Boreal Valley laskeutui katosta. Dancer on kyyryssä liikkuva isohko heppu, joka heiluttelee tulista miekkaa ja toisessa vaiheessa hänelle ilmestyi myös jäinen miekka. Toisessa vaiheessa hän myös iskee vihaisemmin ja yksi hyökkäys on useita pyörähdyksiä jotka ovat todella kuolettavia. Ja ensimmäisessä vaiheessa hänen vapaa kätensä on todella vaarallinen, koska hän saattaa tarttua hahmooni kiinni ja sitten lävistää miekalla maahan. Ja tämä tekee aika sairasta vahinkoa, melkein tappaa hahmoni kerrasta. Kun olin kuollut muutaman kerran, päätin etten halua menettää Yhormilta saamiani sieluja. Joten laitoin Homeward Bonen pikavalintaan, syöksyin hakemaan sieluni ja sitten äkkiä käytin Bonen! Kyllä ois inhottanut jos olisin unohtanut poimia sieluni ja sitten olisin kuollut Danceria vastaan. 37 000 sielua kuin savuna ilmaan... Kävin sitten äkkiä käyttämässä sielut pois.


Muutama yritys myöhemmin Dancer kaatui. Pysyttelin vain mahdollisimman lähellä häntä toisessa vaiheessa (Kun ei ollut enää vaaraa että tarttuu kädella) ja iskin kun oli mahdollista. Palkkioksi sain Dancerin sielun ja 60 000 tavallista sielua! Äkkiä käyttämään nekin pois!

Palasin Dancerin huoneeseen ja laskin patsaan eteen maljan jonka Emma antoi. Patsas vuosi verta maljaan ja tikkaat eteenpäin laskeutuivat. Nousin tikkaita Lothricin linnaan, josta lähdin heti oikealle ja päädyin myrkkysuolle (Consumed King's Garden), jossa kuolin sellaisen lonkerokauhistuksen edessä. Seuraavalla kerralla menin linnaan sisälle ja tapettuani muutaman ritarin ja parantajan löysinkin jo uuden nuotion. Tässä kohtaa muistin että veljeni kertoi että katakombeista pääsee myös jonnekkin alueelle. Päätin käydä ainakin kurkistamassa sinnekkin.

Katakombeissa juuri ennen Wolnnirin huonetta täytyi vain hakata riippusilta alas ja sitä pystyi sitten käyttämään tikkaina alas. Alhaalla oli yksi tulinen demoni, mimic ja luurankoja. Heidän jälkeen reitti jatkui alueelle Smouldering Lake.

Smouldering Lake
Alue ei ole kovin ystävällinen, jostain kaukaisuudesta ampuu heppu valtavilla nuolilla ja täällä myös liikkuu jättiläismäinen mato. Väistelin nuolia ja matoja sekä päätin myös vielä kiertää sumuoven. Sen sijaan menin luolaan, joka johti seuraavalla nuotiolle. Ehkä tutkin tän alueen kokonaan ennen kuin haastan mahdollisen pomon.

Nuotiolta alue jatkui katakombeja muistuttavaan luolastoon. Seikkailin siellä kauan, tappaen tieltäni aiemmin tuttuja vihollisia sekä pienempiä tulidemoneita. Löysin sieltä vaikka mitä, esim. Estus Shardin ja Undead Bone Shardin. Lopulta löysin myös paikan missä oli valtava kone, joka ampui niitä nuolia. Sammutin laitteen ja palasin takaisin aiemmalle nuotiolle.

Melkoinen mekanismi

Päätin mennä haastamaan nyt jättiläismadon ja eka yritys ei mennyt ihan nappiin, mato ilmestyi suoraan altani ja se oli kerrasta henki pois. Toisella kertaa olin varovaisempi ja mato kaatui helposti. Odotin vain että mato pysähtyy, pari iskua ja peräänny. Toista kunnes kuollut. Palkkioksi sain jonkun taian sekä Undead Bone Shardin. Seuraavaksi päätin mennä kokeilee millainen pomo täällä nyt sitten on.

Pomo oli Old Demon King, isompi versio samasta hepusta jonka tapoin Siegwardin kanssa. Jotain tulipalloja se viskoi ja nuijalla minua löi, mie vaan torjuin ja hakkasin selkään. Toisessa vaiheessa henki meinasi mennä kun tulta alkoi tulla jokapuolelta, mutta voitin silti ensimmäisellä yrityksellä. Tarkistettuani että huoneessa ei ollut muuta, palasin Shrinelle, käytin sielut ja siirryin takaisin Lothricin linnaan. En vielä ole varma lähdenkö tutkimaan linnaa vai suuntaanko myrkylliseen puutarhaan.

Old Demon King

Kuolemat: 108

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti