torstai 14. huhtikuuta 2016

Kylmästä teräksestä isoon veitseen

Tiistai, 12.04.2016

En ollut ihan varma minne pitäisi jatkaa, joten tutkiskelin vähän kaikkia mahdollisia paikkoja Undead Settlementissä, kunnes lopulta löysin esineen nimeltään Mortician's Ashes. Esineen kuvaus kehotti antamaan sitä Shrinen kauppiaalle ja niinhän mie tein. Kauppiaan valikoima laajeni hiukan ja myyntiin tuli Grave Key, joka kuulema avaa oven Settlementin viemäreissä. En muista nähneeni siellä lukittua ovea, mutta ostin avaimen kuitenkin ja suuntasin sinne.

Kesti hetki löytää koko pirun viemäri, olin kokonaan unohtanut missä se oli! Käytettyäni avainta etenin uudelle alueelle josta löytyi Velkan patsas, jonka luona voi rukoilla kiroukset ja synnit pois.

Velkan patsas


Etenin viemäreissä, tappaen rottia ja luurankoja kunnes lopulta löysin valkoisiin pukeutuneen naikkosen jota jututin. Hän kysyi voisinko koskettaa häntä ja kiitokseksi lupasi auttaa minua seikkailun aikana eli hänkin siirtyi Shrinelle. Tämän jälkeen jatkoin eteenpäin ja törmäsin haarniskoituun heppuun, Eygon, joka kertoi auttavansa minua niin kauan kuin pidän pelastamani naisen, Irinan, hengissä. Hetkinen, miten näistä kahdesta tulee mieleen Demon's Soulsin Maiden Astraea ja Garl Vinland...?

Irina

Eygon ja Eygonin iso nuija.

Edessäni oli taas kaksi vaihtoehtoa, toinen kohti isoa rakennusta ja toinen kohti kylää. Päätin suunnata ensin rakennukseen, josta löysin hepun päällään Dark Souls ykkösestä tuttu sipulihaarniska! Kaverin nimi oli Siegward ja hän puhui miten niitä valtavia keihäitä (jotka ovatkin nuolia...) ampuva kaveri on tornin huipulla. Mutta hissi menee vain alas...

Siegward the Sipuli

Ei vaatinut paljoa testailua huomata että kun hissi lähti alas, toinen tuli tilalle. Ja kun sen aktivoi, se menikin ylös! Hahaa! Ylhäällä löytyikin jättiläinen joka kysyi haluanko apua. Sanoin että tietysti ja nyt hän ilmeisesti ei minua ammuskele. Hienoa!

Hei jätkä pliis, lopeta miun ammuskelu

Matkalla alas kuulin Siegwardin äänen, mutta hän ei ollutkaan enää pohjalla. Joten lähdin takaisin ylös ja huomasin että jos hyppään hissistä oikealla hetkellä, tipahdan uudelle tasanteelle. Sieltä löytyi Siegward katselemassa tulista demonia. Koska en halunnut mokomaa haastaa, palasin Homeward Bonen avulla nuotiolle (Koska en uskaltanut hypätä alas) ja etenin takaisin tornille, mutta nyt menin alas. Siellä minua odotti vihollinen, joka oli kuin pienempi versio Vordtista. Tämä heppu vaan heilutti miekkaa ja liikkui huomattavasti nopeammin. Kuolin...

Seuraavalla yrityksellä olin vähän varovaisempi ja onnistuin hakkaamaan mokoman. Palkkioksi sain Irithyll Straight Swordin, jonka otin heti käyttööni! Vahinko on melko hyvä ja iskee todella nopeasti sekä aiheuttaa pakkasenpuremaa! Avasin edessäni olevan oven ja löysin uuden alueen, Road of Sacrificesin, sekä nuotion.

Vannon, tän miekan jääefekti on todella nätti liikkuvassa kuvassa!


Koska nyt on nuotio paljon lähempänä Siegwardia, päätin mennä haastamaan tulisen demonin. Siegward syöksyi avukseni ja piti demonin huomion paljon itsessään jolloin kerkesin hakata itse selkään. Harmi vaan etten ollut varautunut kaikkiin demonin iskuihin ja kuolin. Toisella yrityksellä unohdin kutsua hissin ja juoksin hissikuiluun ja kuolin. Kolmannella yrityksellä demoni ei mahtanut meille mitään ja sain Siegwardilta hänen omaa viinaansa, Siegbrauta.

Tutkin ja tyhjensin alueen esineistä ja jälleen käytin Homeward Bonen. Päätin vielä tutkia alueen lähellä Eygonia ennen kuin jätän Undead Settlementin taakseni.

Tutkailtuani aluetta Eygonin takana, huomasin että nämähän on tuttuja seutuja missä olen aiemmin pyörinyt. Lopulta löysin jotain etsimisen arvoista, eräältä katolta pystyin tiputtautumaan kielekkeelle, joka johti uudelle nuotiolle! Reitti nuotiolta taas johti katolle, jossa oli heppu häkissä. Jututin häntä ja paljastui että hän opettaa Pyromancy-taikoja. Ja jälleen yksi heppu lisätty Shrinelle!

Jännä että kaveri vaan teleporttaa ulos häkistä kunhan vaan annan luvan

Päätin suunnata viimein Road of Sacrificesille, jossa ennen lopettamista halusin nähdä millaisia vihollisia siellä majailee. Pian löysinkin istuvan hepun, joka nousi pystyyn ja kasvatti mustat linnunsiivet! Harmi vaan että kylmä teräkseni paloitteli hänet ennen kuin kerkesin edes huolestua.

Road of Sacrifices

Kuolemat: 36

Keskiviikko, 13.04.2016

Road of Sacrificesin tutkiminen alkoi leppoisasti, viholliset ovat melko helppoja koska suurin osa kasvattaa siivet vasta kun lähestyn ja eivät hyökkää ennen kuin siivet ovat kokonaan ulkona. Tämän takia onnistuin tappamaan mokomat ennen kuin kerkesivät tehdä mitään minulle. Kuolin tosin kahdesti kun yritin tiputtautua kielekkeeltä alemmalle reitille, mutta pudotus oli liian korkea että olisin säilynyt hengissä.

Reitti jakautui aina välillä pariin eri suuntaan ja päädyin eräälle toiselle reitille tiputtautumalla pienemmän matkan. Tämän reitin varrella törmäsin naikkoseen joka heilutti isoa teurastusveistä. Meinasin kuolla, mutta onnistuin kuitenkin hänet voittamaan. Palkkioksi sain hänen veitsensä (Jonka käyttämiseen en ole vielä tarpeeksi vahva) ja taaempaa sain myös tuplaveitset ja Brigand setin.

Jatkamalla reittiä eteenpäin löysin myös Braille Divine Tome of Carimin sekä sormuksen joka nostaa Miraclejen tehoa. Vähitellen alkoi tulla tukalat paikat, mutta juuri kun Estukset olivat loppu ja hahmoni melkein kuollut, löysin nuotion!

Palasin Shrinelle, jossa kävin jututtamassa vähän kaikkia. Kävin viemässä Irinalle töytämäni tomen ja nyt hän myy enemmän erilaisia miracleja. Noh, ei vaikuta minuun. Sitten kävin jututtamassa Yoelia, joka tarjosi todellisen voiman käyttämistä. Tämä tarkoitti ilmaista hahmon vahvistusta. Mutta onko tämä huono vai hyvä asia? Koska olen hiukan varovainen, googletin pikaisesti ja nopeasti löytyikin että liittyy sivutehtävään, ei varsinaista haittaa. Joten nostin voimaani yhden pisteen tällä tavoin ja tadaa, olen tarpeeksi vahva käyttämään teurastusveistä! Ja tykästyin sen iskuihin heti, nopea ja aika hyvä vahinko. Päätin sitten käyttää titanite shardini sen voimistamiseen ja nyt se on tasolla +3!

Minun kaunis veitseni <3

Päätin mennä haastamaan sen yhden hepun, joka paloitteli minut katanalla aiemmin. Se löi edelleen kovaa mutta onnistuin työntämään hänet alas kielekkeeltä. Hah, oikein siulle! Mutta ovi hänen takanaan olikin lukossa toiselta puolelta. Käväisin nuotiolle ja tulin takaisin, koska sen muistan aiemmista Soulseista että jos uniikin vihollisen tapaa tiputtamalla rotkoon, niin hänen esineensä tulevat ylös kun olet levännyt nuotiolla. Ja niinhän se oli, kävin hakemassa hänen vaatteensa ja katanansa.

Palasin uudelle nuotiolle ja jututin siellä olevia kahta ritaria. Mies ei paljoa puhunut, mutta sain häneltä Blue Sentinels covenant esineen. Nainen taas kertoi että hekin etsivät Lord of Cindereitä, kenties voimme auttaa toisiamme kun tapaamme jatkossa. Mutta en halunnut vielä sittenkään hatkaa eteenpäin, täällä oli paikkoja joihin en mennyt joten palasin aiemmalle nuotiolle, tutkiakseni vähän lisää. Mutta huomasinkin pian etten löytänyt mitään uutta, joten kai se on pakko edetä.

Huomasin pian reitin tiputtautumalla oikealle, joka johti muutaman vihollisen jälkeen käytävään, jossa oli iso musta ritari. Voe paska, muistan nää heput Dark Souls ykkösestä... Kuolin kahdesti sen iskuihin ja päätin jättää hänet rauhaan.

 Alue laskeutui kielekkeiltä metsäiselle suolle, jossa viholliset koostuivat hepuista jotka käyttivät tukkeja/isoja oksia aseinaan. Alue eteni jonkinlaiseen linnakkeeseen, jonka lähistöllä oli myös isoja vihollisia jotka kantoivat selissään jonkinlaisia ristejä. Ei ihme että tän paikan nimi on Crucifixion Woods... Tapettuani ison kasan vihollisia huomasin muurilta että vedessä käveli rapuja! Olin vältellyt aiemmin vettä, koska en tiennyt hukkuuko siihen. Joten palasin suolle ja löysin uuden nuotion. Miten mie tän ohitin matkalla?

Crucifixion Woods

Suolla haastoin valtavan ravun, jonka puolutus vain nauroi minun aseelleni. Yritin varovasti hivuttaa mokoman alas, mutta eihän siitä mitään tullu. Pian kuitenkin rapu sukelsi veden alle ja juoksin alueen ohi. Kun löysin taas maata, siellä minua odotti kaksi tyyppiä, joista toinen heilutti valtavaa nuijaa ja toinen valtavaa miekkaa. Kuolin heidän käsittelyynsä, mutta halusin haastaa heidät heti uudelleen.

Huomasin että nuijaa heiluttava ottaa välillä etäisyyttä ja polvistuu parantamaan itseään. Jos häntä kerkeää lyödä ennen kuin loitsu päättyy, hän ei parannu vaan animaatio keskeytyy. Joten keskityin häneen ja kun hän jatkuvasti koetti parantaa, pysyin iholla ja hakkasin menemään! Kun hän oli kuollut, jäljellä oleva heppu oli helppo hoidella. Sain molempien aseet kun he olivat kuolleet. Löysin tikkaat alas, jotka johtivat taas uudelle nuotiolle. Tässä kohtaa iski ahdistus että pitäisikö mennä tänne vai palata aiemmille raunioille? Päätin tutkia tätä uuden nuotion aluetta ainakin hiukan.

Tämä uusi alue, Farron Keep, ei alkanut kivasti. Aluetta peitti myrkyllinen mönjä, jonka takia piti liikkua liukkaasti ettei myrkytys iske. Viholliset tosin olivat helppoja etanamaisia limoja. Juoksentelin ympäri suota, keräten esineitä joista Estus Shard oli tärkein. Pääsin myös haastamaan muita vihollisia, ihmismäisiä heppuja jotka löivät lujaa ja kestivät huomattavasti enemmän vahinkoa kuin haluaisin. Kuoltuani päätin palata aiemmalle nuotiolle ja tutkia mitä raunioista löytyy. Voin helposti palata Farron Keeppiin nuotion avulla sitten kun haluan tutkia lisää.

Inha, myrkyllinen suo


Raunioiden takaa löysin Estus Shardin ja raunioiden huipulta hepun, joka voisi opettaa lisää taikoja, mutta koska minun hahmoni ei ole taioista kiinnostunut, ei hänkään ole kiinnostunut opettamaan minua. Etenemällä salin läpi jossa oli pari velhoa löysin raput ylös ja seuraavalle pomolle, Crystal Sagelle!


Crystal Sage

Koska minulla oli estukset loppu, taistelu oli hyvin lyhyt mutta ymmärsin jo taistelun pääpiirteet. Sage viskoo erilaisia taikoja ja kun pääsen iholle lyömään pari kertaa, hän teleporttaa muualle. Teleporttauksen aikana maasta nousee kristalleja, jotka eivät tosin kertaakaan minuun osuneet. Kun Sagen kestot tippuvat tarpeeksi, hän jakautuu useaksi ja vain yksi niistä ottaa vahinkoa, muut katoavat yhdestä iskusta. Muutama yritys siihen meni, mutta melko helppo pomo Crystal Sage kuitenkin oli. Käytin kilpeä jossa oli 70% maagisen vahingon vähennys ja heti kun pääsin iholle, oma rakas teurastusveitsi molempiin käsiin ja eikun paloittelemaan! Ja jos oli tarpeeksi nopea heti teleporttauksen jälkeen, Sage ei kerennyt tehdä mitään ennen kuin jakautui.

Sain Sagen sielun ja uudesta nuotiosta hiukan vasemmalle aukesi uusi reitti. Taidan suunnata sinne ennen kuin palaan Farron Keeppiin. Kun jatkoin uutta reittiä, törmäsin pariin viholliseen Herald settiin, jonka otin käyttööni. Täytyy varmaan nostaa equip loadia hiukan jatkossa, aseeni painaa aika paljon ja pitää vähän kikkailla varusteiden kanssa että hahmoni väistöpyörähdys ei mene liian hitaaksi. Pian löysin taas uuden nuotion ja reitin seuraavalle alueelle, Cathedral of the Deeppiin.Pitää katsoa seuraavalla sessiolla jatkanko tänne vai palaanko Farron Keeppiin.
 

Kuolemat: 46

Torstai, 14.04.2016

Päätin lähteä kohti Cathedralia isoja rappuja pitkin. Näin huipulla hepun ja valmistauduin taisteluun, mutta sitten huomasin reitin oikealla. Tämä reitti kiemurteli hiukan heppua ylemmäks ja löysin sieltä Crest Shieldin jonka otin käyttöön, koska se on hiukan kevyempi kuin vanha kilpeni ja puolustukset olivat lightningia lukuunottamatta paremmat tai samat.

Tiputtauduin hepun kimppuun ja taistelu alkoi! Kauhukseni kesken taistelun takaa taisteluun liittyi toinen heppu, mutta onnistuin jotenkin voittamaan molemmat. Estukset olivat kuitenkin loppu, joten päätin palata nuotiolle. Matkalla kuitenkin huomasin reitin oikealle, joka johti esineelle. Esineeksi paljastui Paladin's Ashes, joten sen jälkeen meninkin Shrinelle ja annoin nämäkin tuhkat kauppiaalle. Tämän jälkeen ostin kauppiaalta sormuksen, joka nostaa kilven vahingonvähennystä kun kestoni on täynnä. Järkeilin että tästä voisi olla joskus hyötyä. Jututin myös Yoelia uusiksi ja sain häneltä kaksi ilmaista tasonnostoa lisää. Kyllä, olen tietoinen että maksimi on ilmeisesti viisi, mutta viisi ilmaista tasoa on parempi kuin ei mitään!

Jatkoin rappuja ylös ja pian vastassani oli muutama koira ja heppuja varsijousien kanssa. Tämä oli hiukan ärsyttävää, mutta onnistuin tappamaan kaiken tieltäni. Reitti jatkui ja pian edessäni oli itse katedraali, mutta myös oikealle jatkui reitti hautojen keskelle. Erään haudan ympärillä oli joukko rukoilijoita, joten tapoin heidät ja vein Estus Shardin heidän keskeltään. Jatkoin ylöspäin, jossa haudoista rupesi nousemaan raatoja. Tapoin heitä useita, ja päätin käydä kurkistamassa katedraaliin jonka jätin taakseni. Sieltä löytyi nuotio, joten ratkaisuni oli oikea! Nuotiolta näkyi myös kaksi ovea, mutta päätin palata tutkimaan hautausmaata.

Nuotio katedraalin sisällä


Hautausmaa oli hiukan raivostuttava paikka, koska maasta nousi jatkuvasti lisää heppuja. Helppohan ne oli tappaa, mut oli välillä hankala edetä kun joka suunnassa oli heppuja. Löysin kuitenkin alueelta mm. kilven ja ison miekan ja jatkoin sillan yli jonkinlaisen tornin luo. Siellä olin kiitollinen että ystävystyin sen jättiläisen kaa aiemmin, koska hänen nuolensa rupesivat iskemään vihuja ympäriltäni alas! Löysin myös toisen Undead Bone Shardin eli saa Estukseni tasolle +2. Tornista löysin sitten aktivoitavat tikkaat, joiden avulla pääsin alas. Onkohan tämä oikotie? Niin tai näin, jatkoin vielä hiukan eteenpäin ja tapoin vihollisia muutaman, kunnes palasin Shrinelle Homeward Bonen avulla. Kävin käyttämässä se Undead Bone Shardin että Estus Shardin.

Päätin tutkia mihin katedraalin ovet johtavat ja molemmat olivatkin lukossa toiselta puolelta. Huoh, takaisin siis hautausmaalle... Jatkoin lähelle tornia, jossa aktivoin aiemmin tikkaat, mutta huomasin myös reitin katedraalin katoille. Siellä oli myös iso lukittu ovi, mutta päätin tutkia mihin reitti katoilta johtaa. Pääsin melko pitkälle, kunnes törmäsin joukkoon vihollisia joista yksi oli lihava maagi. Mokoma käytti esineen joka esti estuksien käytön ja huomasin sen hiukan liian myöhään...

Matkalla takaisin huomasin että paikasta mistä löysin Estus Shardin, pysytin tiputtautumaan alas turvallisesti. Sieltä löysin tornin, jonka pohjalle aiemmin aktivoimani tikkaat tulivat! Eli pystyn nyt ohittamaan hautausmaan kokonaan. Ennen kuin kiipesin tikkaita ylös, halusin tutkia onko täällä pohjalla muuta. Tapoin muutama ryömivän lonkero-otuksen ja löysin myös pian sellaisen ison kristalliveijarin, jonka tapoin ihan pelin alussa. Hoitelin sen nopeasti ja löysin alueelta myös sormuksen, joka nostaa myrkynvastustusta. No tää on näppärä kun palaan sinne myrkkysuolle!

Kuolin kertaalleen koettaessani jatkaa takaisin missä kuolin aiemmin, koska kuvakulma huijasi minua ja kävelin rotkoon. Syytän tästä Iiroa, jonka kanssa juttelin puhelimassa samalla. Että kiitos vaan! :(

Seuraavalla kerralla onnistuin tappamaan lihavan maagin, mutta palkkio oli vain muutama esine, jotka estävät Estuksien käytön. Hyödyllisiä vain jos joskus muita ihmisiä haastan. Etenin toiseen suuntaan ja minut tappoi heppu hilparin kanssa, lähinnä koska hänellä oli apunaan pari inhottavaa nopea heppua. Seuraavalla kerralla saavutin ison oven, jonka avasin mutta halusin käydä hakemassa esineen oven oikealta puolelta, sitä vartioi vain joukko rukoilijoita. Harmi vaan että nurkan takaa tuli heppu kirveen kanssa ja hoiteli minut päiviltä. Myönnetään, olisihan tähän pitänyt varautua...

Seuraavalla kerralla houkuttelin viholliset nuolilla luokseni, jotta pystyin sitten tappamaan kirvesmiehen yksin. Kokeilin myös ekaa kertaa aseeni erikoiskykyä, joka väliaikaisesti palauttaa minulle kestoa kun osun viholliseen! Varsin näppärä kyky, vaikka palautuva kesto ei olekkaan kovin suurta.

Sisällä katedraalissa

Jatkoin sisälle katedraalin isoista ovista ja parvekkeelta näin isoon saliin, jossa oli jättiläinen. Vaikuttaa tämän alueen pomolta... Jatkoin pienestä oviaukosta ja pian olin huoneessa, jossa tapoin pari tulimaagia. Sen jälkeen löysin hissin, joka suureksi helpotuksekseni oli oikotie nuotiolle! Kävin käyttämässä sielut Fire Keeperin luona.

Onkohan tämä jätti ystävällinen...?


Palasin takaisin hissillä ja menin parvelle, joka kierti jättiläisen salia. Yhtäkkiä jätti nousi pystyyn ja alkoi hakata parvea, tehden hurjaa vahinkoa! Olin niin häkeltynyt etten kerennyt juuri mitään tehdä vaan kuolin.

Seuraavalla kerralla lähdin heti juoksuun kun saavuin parvelle ja jätti ei kerennyt minua lyödä ennen kuin olin turvassa. Jatkoin eteenpäin, tappaen tieltäni mm. mimicin (Sain siltä toisen loitsukirjan Irinalle), ison ritarin nuijan ja kilven kanssa sekä jonkinlaisen monijalkaisen ison karvanaaman, joka oli kuitenkin melko helppo. Kun saavuin saliin jossa jätti oli, olin hieman hermostunut. Pysyttelemällä kaukana jätistä hän ei paljoa kyl liikkunut, joten onnistuin löytämään jälleen oikotien nuotiolle! Kun palasin takaisin, huomasin vivun joka nosti jonkinlaisen väliseinän saliin. Kenties voin käyttää sitä siltana? Juoksin vaivalloisesti mudassa jätin ohi, keräten esineet ja avaten isot ovet jotka johtivat keihäälle, joka oli selvästi tarkoitettu maagille. Sitten haastoin jätin, joka ei ollutkaan pomo vaan ihan perushirviö. Ja vielä todella helppo hirviö! Pysymällä jätin jalassa kiinni hän pystyi vain tallomalla osumaan minuun ja sitäkin teki sen verran harvoin että pystyin ottamaan iskun vaan kuin mies ja sitten jatkoin hakkaamista! Jätti kaatui ja päätin että tähän on hyvä lopettaa.

Väliseinä ja/tai silta?

Kuolemat: 51

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti