perjantai 5. helmikuuta 2016

Bloodborne: Verestä sinä olet tullut...

Voi kyllä, masokisti minussa kaipaa taas hiukan kipua!



Bloodborne on Souls-sarjan tekijöiden henkinen jatko-osa (tai kenties spin-off) Soulseille ja se on kerännyt hurjat määrät kehuja.Vaikka Bloodbornessa näkyy paljon vaikutteita Soulseista, siinä on myös huomattavia omia mekaniikoitaan, kuten mm. kilpien lähes täydellinen puuttuminen ja tukena käytettävät tuliaseet, joilla ei paljoa vahinkoa tehdä, mutta niillä voidaan rikkoa vihollisen puolustus ja tämän jälkeen tehdä julma Visceral-hyökkäys. Tämän lisäksi kun vihollinen lyö hahmoa, sinulla on hetki aikaa lyödä takaisin ja palauttaa näin kestoasi. Eli joskus hyökkäys todellakin on paras puolustus Tarinasta en tiedä paljoakaan, koska olen parhaani mukaan vältellyt isoja spoilereita mutta sen verran tiedän että Yharnam-nimisen kaupungin väestö on mysteerisen epidemian takia "hiukan" sekaisin ja pelin tapahtumat sijoittuvat yöhön, jota kutsutaan nimellä The Hunt, eli Jahti

Keskiviikko, 03.02.2016

Kun käynnistin pelin, ensimmäinen hämmennyksen aihe oli että pelin tekstit olivat suomeksi! Olen tottunut siihen että nykyään tietyissä peleissä on tekstit ja joissakin jopa äänraita suomeksi, mutta enpä olisi uskonut että Bloodborne olisi yksi niistä! Onneksi sentään ääniraita pysyy englannissa, en tiedä voisinko ottaa tätä muuten kovin vakavasti. Niin tai näin, mies pyörätuolissa toivotti minut tervetulleeksi Yharnamiin ja sen jälkeen sain luoda hahmoni. Valitsin hahmoni taustaksi kokeneen sotilaan, koska sillä oli sekä voima että taito aika tasaiset. Ja kyllä, Str+Dex hahmo toimii Soulseissa niin varmasti tässäkin, vaikka olisivatkin suomeksi! Muuten en paljoa hahmoa muokannut, lähinnä lisäsin parran ja viikset plus muutin hiukset pidemmiksi.

Valmiina yön kauhuihin!


Tämän jälkeen huomasin että hahmoni makasi pöydällä ja pyörätuolimies suoritti minulle verensiirron. Hahmoni menetti tajuntansa ja herättyään näki mm. verestä nousevan pedon, joka leimahti liekkeihin ja sitten jotain todella häriintyneen näköisiä pieniä otuksia. Otukset katsovat ja ääni puhui miten metsästäjä on löytynyt.



Kun pääsin ohjaamaan hahmoa, ensimmäisenä liikuin vähän ympäriinsä ja tutkin hahmoni tietoja. Löysin myös lapun joka kehotti etsimään kalvasverta, jotta voin selvitä jahdista. Jatkoin eteenpäin ja pian olin isosa huoneessa jossa oli ruma, ihmissusimainen peto. Minulla ei ole aseita, mutta ajattelin että kyl mie sen nyrkeillä voitan! En voittanut, ensimmäinen kuolema.



Ilmeisesti kuolema oli väistämätön, koska heräsin paikasta nimeltä Metsästäjän uni. Täältä löytyi hautakivi, jonka avulla pystyn siirtymään paikkoihin joissa olen käynyt ja löysin myös kauppiaana toimivan olennon, joka hengaili vesimaljassa.

Metsästäjän uni

Kauppias vesimaljassa


 Etenin suuria portaita, jotka johtivat rakennukselle. Matkan varrella löysin lisää pieniä otuksia, jotka tarjosivat minulle aseita. Valitsin jahtikirveen ja metsästäjän väkipyssyn. Pakko rakastaa näitä suomennettuja nimiä!

Ruoskakeppi kuulosti myös hauskalta!

Hitot pistoolista, väkipyssy kuulostaa paremmalta!

Valmiina riehumaan!


Tutkin myös tässä kohtaa hahmoni tietoja tarkemmin, ihan vaan vertaillakseni Soulsiin. Sielujen sijaan ostamiseen käytetään verihäiveitä, hahmoa voi kehittää elinvoimalla (Kestopisteet),  kestävyydellä (Sisu eli Soulsien stamina), voimakkuudella, taidolla, verenperimällä (Ilmeisesti vaikuttaa ampuma-aseisiin?) ja mystiikalla (Taikojen voima). Suurin kummastuksen aihe oli jokin nimeltään oivallus, jota pelin mukaan tarvitaan tietyn kellon soittamiseen ja se myös aiheuttaa raivohulluutta, mitä se sitten tarkoittaakaan. Enempää en paikasta löytänyt, vain hylätyn nuken, joka oli kyllä ihmisen kokoinen. Testailin hiukan kirveeni hyökkäyksiä ja löysin myös mistä napista kirveeni muuttuu isommaksi! Tämä on yksu Bloodbornen hienoimpia kikkoja, tietyt aseet omaavat kaksi olomuotoa!

Miehekäs kirves

Palasin hautakivellä kuolinpaikkaani, klinikalle ja kävin kostamassa kuolemani sille pedolle. Jatkoin eteenpäin ja ulos klinikalta Yharnamin keskustaan. Tapoin tieltäni pari kaupunkilaista ja löysin seuraavan lampun, jotka toimivat tämän pelin nuotioina. Palasin uneen ostamaan itselleni hatun. Koska tyylikkyys ennen kaikkea!


Yharnam

Pelin "nuotio" eli lamppu/lyhty

Aika sexy hattu

Palasin keskustaan ja etenin. Tapoin tieltäni pari kaupunkilaista, ilman että sain edes haavoja! Pian itseluottamukseni kuitenkin murskasi huppupäinen iso heppu ja teki minusta hakkelusta lihakirveellään.

Kapunkilainen soihdun kanssa kokee kohta viiltävän yllätyksen

Elä ja anna elää...?

Päätin jättää ison miehen rauhaan, oli miulla toinenkin reitti jota edetä! Tapoin useita kaupunkilaisia ja sain pari pientä sydänkohtausta kun nurkan takaa hyökkäsi aina välillä yksittäinen kaupunkilainen. Pian löysin isohkon aukean, jossa hengaili aika paljon kaupunkilaisia, mukaan lukien muutama jotka koettivat rei'ittää minut kivääreillään. Kesti hetken saada kaikki hengiltä ja jouduin jopa pari veripulloa käyttämään (Vastaavat Souls kakkosen Lifegemejä).

Kirveelle oli töitä
 Jatkoin eteenpäin ja löysin ison miehen, joka yritti murskata pääni tiiliskivellä. Onnistuin mokoman voittamaan, piti vain odottaa että hän iskee ensin ja hyökätä takaisin väistön jälkeen. Tapettuani valtavia, maassa makaavia variksia ja lisää kaupunkilaisia (sekä koiria), löysin kaksi niitä ihmissusiotuksia sillalla. Yritin houkutella yhden luokseni, mutta molemmat kävivät kiinni kuin yleinen syyttäjä. Henki meni. Perhana.

Muutama tunti myöhemmin hyppäsin hetkeksi vielä pelaamaan, ihan vaan että saisi parempaa tuntumaa peliin ja tutkiakseni paikkoja. Päädyin mm. jonkinlaiseen avaraan viemäriin, jossa isojen rottien lisäksi uusia, jälleen ihmissusimaisia vihollisia jotka kävelivät kahdella jalalla ja heiluttelivat inhottavia teräaseita. Sieltä myös löytyi metsästäjän vaatetusta, jotka heitin päälleni.

En millään halunnut haastaa niitä petoja, jotka viimeksi minut tappoivat joten etsin vaihtoehtoisia reittejä. Lopulta löysin tasanteen, josta pystyin tiputtautumaan koirahäkkien luokse. Tapoin koirat ja etenin taloon, jossa jouduin surmaamaan tyypin pyörätuolissa. Minun puolusuksekseni, hän olisi varmasti tehnyt samoin! Samasta talosta pääsin portille, jonka avaamalla sain oikotien lyhdylle. Noh, ainakin tämä oli jonkinlaista edistystä! Olisi kuitenkin kiva jossain vaiheessa päästä käyttämään verihäiveitä hahmon vahvistamiseen, ilmeisesti pitää edetä tarinassa ensin...


Metsästäjän uudet kuteet


Kuolemat: 3

Perjantai, 05.02.2016

Jatkoin seikkailua ja löysin pian reitin, joka johti samalle sillalle missä oli ne kaksi ihmisusipetoa. Onneksi tämän reitin kautta ei tarvinnut tapella niiden kanssa! Kuolin kuitenkin pian kun iso ukkeli löi minua pari kertaa tiiliskivellä. 

Seuraavalla yrityksellä olin hiukan varovaisempi ja onnistuin tappamaan ukkelin. Jatkoin siltaa eteenpäin ja meinasin saada kohtauksen kun taivaalta tipahti eteeni ensimmäinen pomo, valtava ruma otus, nimeltään Pappispeto!

Pappispeto
Kiertelin petoa ja väistin sen huitaisua, välillä tökäten kirveelläni. En tehnyt siihen paljoa vahinkoa ja se taas läimi aika hurjasti minua. Henkihän siinä meni ja kuolemani jälkeen heräsin Metsästäjän unesta ja huomasin aiemmin elottoman nuken olevan nyt jaloillaan! Jututin nukkea ja hän paljastui olevan tämän pelin Emerald Herald eli hän vahvistaa hahmoani verihäiveitä vastaan. Sain myös kellon, jonka avulla voin kutsua muita pelaajia apuun, tuskin tulen käyttämään. Pääsin myös nyt taloon, joka oli aiemmin lukittu ja siellä oli mies nimeltään Gehrman, joka kertoi rakennuksen olevan paikka missä metsästäjät vahvistivat itseään ja aseitaan. Hän (kuten myös nukke) kehottivat minua tappamaan petoja. Rakennuksen nurkasta löytyi teksti, joka kehotti samaan, koska se on ainoa keino paeta unesta ja ikuisesta yöstä. Jossain kohtaa huomasin että ilmeisesti Pappispedon kohtaaminen oli antanut minulle ensimmäisen pisteen Oivallusta ja ilmeisesti tämä herätti nuken eloon.

Elävä nukke

Gehrman
Vietin hetken ihan vaan vihollisia tappaen (Ja kuollen muutaman kerran kun minua lyötiin toistuvasti tiiliskivellä naamaan), ihan vain että sain vahvistettuani hahmoani hiukan. Sitten päätin kokeilla Pappispetoa uusiksi. Ja piru vie, se on melko haastava!

Kuolin pari kertaa, mutta aloin hallita taistelun paremmin. Pysyin jatkuvasti liikkeessä, väistellen kuin mielipuolinen. Peto riehui paljon, mutta välillä se oli hetken paikallaan ja silloin oli aika iskeä muutama iskua sisään. Välillä taas kannatti ottaa etäisyyttä ja napata veripullo tai kaksi. Oikeastaan ainoat todella pelottavat hetket oli kun peto tarttui hahmooni ja rupesi hakkaamaan minua maahan, tehden todella ikävää vahinkoa! Onneksi näin kävi vain kerran ja selvisin siitä hengistä, hämmentävää kyllä. Taistelu kesti melko kauan, mutta voitin silti! Palkkioksi sain 4000 verihäivettä, 3 pistettä Oivallusta ja Miekkametsästäjän tunnus . Harmi vaan, että taistelun jälkeen huomasin ettei sillan päässä ollut kuin lyhty ja umpikuja. Eli tämä oli vapaaehtoinen pomo? Ihan sama, tärkeintä että voitin! (Pahoittelen ettei taistelusta ole kuvia, Mia ei ollut kuvaamassa)

Palasin metsästäjän uneen, jossa käytin verihäiveet hahmooni ja huomasin että saatuani pedolta Miekkametsästäjän tunnuksen, kauppiaalle vesimaljassa oli tullut myyntiin mm. Jahtivasara, kahdesti laukeaka pistooli ja käsilyhty. Vasara ja lyhty kiinnostavat, pitää palata kun on taas häiveitä...

Palloilin hetken aikaa hiukan hämilläni, en ollut varma mihin suuntaan pitäisi mennä kunnes törmäsin alueeseen, jonka olin kokonaan unohtanut, lähellä aiemmin avaamaani oikotietä. Tämä johti viemärimäiseen akveduktiin, jossa tapoin kaupunkilaisia sekä niitä kahdella jalalla kulkevia ihmisusia. Löysin myös vahingossa naisen, jolla oli nokkamainen naamio sekä viitta joka oli kuin linnunsulista tehty. Hän ihmetteli mitä muukalainen tekee jahdin yönä Yharnamissa ja kertoi miten käytännössä kaikki ulkona olevat ovat muutuneet tai muuttumassa pedoiksi.

Lintunainen, ei kertonut nimeään

Kävin ostamassa unesta käsilyhdyn, jonka voi laittaa roikkumaan lanteille. Tämä tulee olemaan näppärä pimeissä paikoissa! Sitten jatkoin eteenpäin, tappaen kaiken tieltäni. Löysin pian seuraavan oikotien, joka ei minusta oikaissut paljoa ja ikkunan, jonka läpi pystyin juttelemaan tytölle, joka kertoi hänen isänsä kadonneen kun jahti alkoi ja että hänen äitinsä lähti etsimään tätä. Hän pyysi etsimään äitinsä, jolla pitäisi olla helposti tunnistettava koru, jossa punainen jalokivi. Hän myös antoi soittorasian, jonka sävel muistuttaa hänen isäänsä sekä tästä tyttärestään että vaimostaan.

Jatkoin taas akveduktissa, tappaen maassa ryömiviä raatoja, kunnes löysin tikkaat ja ahtaan tunnelin, jossa partioi valtava porsas. Yritin ottaa siitä kuvan, mutta se päätti lähteä minua kohti, joten kiipesin tikkaita pitkin ylös hyvin nopeasti! Ylhäältä löytyi hissi, joka toimi näppäränä oikotienä keskustan lyhdylle. Jes, edistystä! Seuraavaksi edessäni oli isohko silta, jonka perällä oli joukko kaupunkilaisia odottamassa. Näin myös selvästi ison kiven hiukan kauempana, joka haisi ansalta jo kaukaa. Yritin olla ovela ja saada kaupunkilaiset murskattua kiven alle, mutta ennen kuin kivi lähti liikkeelle, jouduin taistelemaan mokomien kanssa ja en sitten kerennyt enää väistää kun kivi lopulta tuli päälle. Huoh.

Melko ilmeinen väijytys/ansa


Palasin sillalle ja tällä kertaa selvisin sekä kaupunkilaisista että ansasta. Tapoin sillan päädyssä olevan tiiliskivi-ukkelin (Jossain kohtaa tätä sessiota opin että painamalla R2-näppäimen pohjaan kun käytössä on kirves isossa muodossaan, hahmoni lataa iskua ja lyö hurjalla heilautuksella kirvestä kaataen jopä nämä isot miehet selälleen ja tekee vielä kovaa vahinkoa!) ja päätin mennä ostamaan sen Jahtivasaran, jota himoitsin. Ja voi pojat, se on melkoinen ase! Tavallisessa muodossaan se on vaan tavallinen miekka, joka lyö kuitenkin aika nopeasti...

Eihän tämä näytä vasaralta, nimi oli silkkaa huijausta....!

...mutta kun otan sen vaihtoehtoisen muodon käyttöön, hahmoni tökkää miekan selässään olevaan isoon kiveen (Joka on melkein kuin neliskanttinen hautakivi) ja sitten minulla onkin käytössä aivan hillittömän mahtavan näköinen nuija! Pitää leikkiä tällä kun jatkan pelaamista!

Jep, tämä on vasara


Kuolemat: 13

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti