perjantai 13. marraskuuta 2015

Seikkailu alkaa


"Mikähän olisi sopiva ensimmäiseksi blogipeliksi? Ei mitään liian vaikeaa... No mutta tietysti Dark Souls II!"



En tiedä mikä demoni minut otti valtaansa kun päätin että eka tähän blogiin tuleva peli olisi varsin haastavana tunnetun pelisarjan osa. Toisaalta minulle on kokemusta kahdesta aiemmasta Souls pelistä joten miksei? Ja kaiken lisäksi tämä on Scholar of the First Sin painos eli sisältää kaikki 3 DLC aluetta, joskin en ole ihan varma pelaanko ne kaikki. Ainakin koetan!

Niille joille Souls pelit ei ole tuttuja pieni tietoisku: Sarjan takana on From Software niminen japanilainen pelifirma, joka ei suuren yleisön tietoisuuteen päässyt kuin vasta tämän sarjan myötä. Sarjan ensimmäinen osa oli Demon's Souls jolla oli omat faninsa mutta Dark Souls oli se mikä todella toi sarjan maailman tietoisuuteen.

Souls pelit on tunnettuja varsin kovasta, mutta reilusta vaikeusasteestaan ja rikkaasta tarinasta jota peli ei työnnä pelaajan naamalle. Jos tarina ei kiinnosta, niin sen voi skipata täysin mutta kiinnostuneet huomaavat että lähes jokaisen esineen kuvaus pitää sisällään pienen palan tarinaa ja maailmaa.
 
 Tyyliltään Soulsit ovat toimintaroolipelejä, joissa pelaat kolmannen persoonan näkökulmasta synkässä maailmassa kukistaen kaikkea zombeista massiivisiin demoneihin ja lohikäärmeisiin. Taistelut ovat suhteellisen yksinkertaisia ja niissä korostuukin hyvin ajoitetut hyökkäykset ja kilven sekä väistelyn oikea käyttö. Etenkin pomotaisteluissa (Jotka ovatkin pelisarjan vahvuus) henki lähtee helposti jos rupeaa hätäilemään tai ei osaa reagoida pomon liikkeisiin oikein.

Olen sekä Demon's Soulsin että Dark Souls ykkösen aiemmin pelannut läpi ja selvisin molemmista melkoisen hyvin vaikka välillä meinasi usko mennä (Ornstein & Smough olivat todellinen tiiliseinä kuten myös Flamelurker) mutta se fiilis kun vaikea pomo kaatuu on todella mahtava! Meillä on siis edessä sekä uskomattomia voittoja kuin myös nyöryyttäviä tappioita. Ja juuri siksi tästä tulee antoisa matka!

Huom! Alla pieni sanaselityslista niille jotka eivät mitään sarjasta tiedä. Jos käytän tekstissäni sanoja mitä en ole selittänyt, niin rohkeasti vaan kysymään :)

Soulit/Sielut: Pelin "valuutta", jota käytetään mm. esineiden ostoon, aseiden parantamiseen ja hahmon kehittämiseen. Sieluja saadaan kuolleilta vihollisilta ja erikseen käytettävistä Soul esineistä. Kuollessa sielut tippuvat kuolinpaikkaan, josta ne voidaan noutaa takaisin olettaen ettet kuole uudelleen. Koska jos kuolo korjaa kun olet matkalla hakemaan sielut takaisin, ne katoat taivaan tuuliin.

Estus Flask: Parannusesine, joka latautuu nuotioilla. Pelin alussa saat yhden, mutta pelin edetessä voit saada lisää lahjoittamalla Estus Flask Shardeja Emerald Heraldille. Estuksien lisäksi parantamiseen voi käyttää kertakäyttöisiä lifegemejä.

Humanity/Hollow: Kun hahmo kuolee, hän menettää ihmisyytensä (Humanity) ja muuttuu Hollowiksi. Hollowiksi muuttuminen vähentää hahmon maksimikestoa hiukan ja useat kuolemat peräkkäin tiputtavat hahmon kestoa jopa puoleen maksimista. Human Effigy nimisen esineen käyttö palauttaa hahmon ihmisyyden ja kesto palautuu maksimiin.

Keskiviikko, 11.11.2015

Pienen henkisen valmistautumisen jälkeen laitan pelin käyntiin ja kuten nykypeleissä yleensä, ensimmäinen asia minkä näen on ilmoitus että päivitys pitää ladata. Jes. Olen jo sen verran usein tähän törmännyt että ei juurikaan minua yllätä. Hetken odotuksen jälkeen päivitys on ladattu ja asennettu eli nyt pääsen pelaamaan. Mutta ei! Nyt peli asentaa itseään. Tämä on onneksi sen verran nopea prosessi etten juurikaan kerkeä asiaa märehtiä.





Kun vihdoin pääsen pelin aloittamaan, minua tervehtii Souls tyyliin hiukan synkkä alkuvideo jonka pointti on että kaikki on ikävää ja olet kirottu epäkuollut. Täytyy kyllä tunnustaa että vaikka video on todella nätti, niin sisältö ei ole yhtä mukaansatempaavaa kuin Souls ykkösen alkuvideo jossa nähdään kun lohikäärmeet taistelevat Gwynia, Nitoa, Izalithin tyttäriä ja petturi Seathia vastaan. Kun itse peli alkaa, testailen vähän nappeja jotta en ole ihan ruosteessa kun ensimmäiset epäkuolleet vyöryvät niskaani. Pian edessä nököttääkin mökki ja minua välivideon voimin tervehtii muutama punaisiin pukeutunut mummeli ja kun he kysyvät nimeäni, saan nimetä itseni ja tehdä hahmoni.

Vaikka Demon'sissa ja Souls ykkösessä olinkin ainakin osittain taikuuten nojautuva hahmo, niin päätin lähteä fyysiselle linjalle tällä kertaa. Warrior on siis class josta lähdin, koska sillä näytti olevan strength ja dexterity kohtalaisen tasassa. En ole vielä ihan varma millaisiin aseisiin tartun, mutta rakkaat muistot Souls ykkösen halberdista ovat vieläkin kirkkaita! Eli Str+Dex hahmo on minun juttuni. Plus yleensä Dex auttaa myös jousien kanssa joten sellainenkin on sitten mahdollinen tuki.

Kaunis sinä et ole, mutta kauneudella ei tapetakkaan mörrejä!


Kun hahmo on valmis, mummelit vaan kettuilevat. Siitä miten en ole hääppöinen ja miten tulen kuolemaan uudelleen ja uudelleen. Koska otan kritiikin hyvin vastaan, käyn yläkerrassa rikkomassa laatikot ja ruukut sekä tyhjennän arkun josta löytyi Human Effigy (vastine Souls ykkösen Humanitylle). Oppikaa kunnioitusta, perhanan mummot!

Mummojen yläkerran raidausta


Nyt olen valmis aloittamaan seikkailuni ja ulkoa löytyykin eka nuotio, jotka toimivat respawn pisteinä ja niiden välillä voi myös teleporttailla heti alusta alkaen. Tämä on kiva uudistus, koska Souls ykkösessä nuotioiden välillä pystyi liikkumaan vasta paljon myöhemmin! Eteeni avautuu alue jossa peli opettaa perusteet. Opin hyökkäämään, juoksemaan, väistämään, torjumaan ja myös rikkomaan vihollisen suojauksen. Sekä tietysti että kun isket vihollisen selkään, se sattuu.

Ensimmäinen paniikki iskee kun peli opettaa että painamalla kolmiota hahmosi käyttää toisen käden asetta molemmissa käsissä. Ok, siistiä. Ja seuraava vinkki neuvoo että kun painaa kolmion hetkeksi pohjaan, niin sitten kilpikäden ase menee molempien käsien käyttöön. Samalla hetkellä kun hahmoni heiluttelee kilpeä molempien käsien otteessa, kaksi vihollista syöksyy kohti. Kuten arvata saattaa, unohdan hetkellisesti miten saan miekkani takaisin esille ja tökinkin hetken kilvellä. Onneksi kuitenkin saan lopulta miekan taas käteeni ja paloittelen mokomat soltut.

Seuraavaksi peli opetti miten hypätään pienen kuilun yli. Hyppääminen on ihan yhtä hankalaa kuin Souls ykkösessä eli kesken juoksun pitää painaa vasenta tattia joka on samalla millä hahmoa ohjataan. Onnistun kuitenkin ylittämän kuilun ja poimin esineen. Harmi vaan että hyppy takaisin päätyi rotkoon. Ensimmäinen kuolema ja peli antaa sen kunniaksi trophyn This is Dark Souls. I am not amused.

Onnistun hakemaan menettämäni sielut takaisin ja jatkan eteenpäin ilman suurempia ongelmia. Sitten, eräällä kielekkeellä seisoessani näen jonkun kummallisen ison otuksen rannalla. Mieleeni tulee väkisin jonkinlainen virtahepoihminen. En nykyisestä olinpaikastani pääse hipon luokse, joten jatkan matkaani kunnes hiukan myöhemmin olen lähempänä hippomiestä. Huomaan että hippo vartioi jotain laatikkoa, kenties venettä? Pohdin että tuskin pärjään tuolle veijarille mutta toisaalta se on selkä minua kohti. Ehkä voin hyökätä selästä, testata paljon teen siihen vahinkoa? Jos ei muuta niin näen mitä se oikein vartioi. Rohkeasti lähden hippoa kohti mutta kauhukseni huomaan että kallion takana oli toinen! Ja tämä hippo ei yhtään ilostu siitä että koetin hänen kaveriaan kutitella miekalla. Paniikissa peruutan takaisinpäin ja koetan vähän testailla saanko vahingoitettua vihaista hippomiestä. En tee juuri mitään vahinkoa ja hippo taas mättää minua turpaan ihan kunnolla. Paniikin kasvaessa peruutan kielekkeeltä epähuomiossa veteen. Luulin jo kuolleeni mutta vesi ei ole tappavan syvää. Hippo hyppää perääni ja luulen pystyväni kiertämään hipon ohi ja pakoon. Harmi vaan että kierrän liian laajassa kaartessa ja hahmoni tipahtaa äkkisyvään veteen. Toinen kuolema.



Hippomies rannalla


Mieltäni vaivaa että mitä se pirun hippo vartioi. Itsepäisesti menen katsomaan rannalle ja hämmästyksekseni vartijahippo ei enää ole siellä. Minne se meni? Minut yllättynyt hippo sen sijaan oli paikallaan. Oletan että vartijahippo kuuluu näihin viholliseen jotka eivät herää uudelleen henkiin ja  yritti tulla perääni ja hukkui itse. Juoksen hurjana ja huomaan että ei se vartioinut venettä tai laatikkoa. Se on arkku. Luonnollisesti hahmoni hyppää arkkuun ja peli ilmoittaa että jokin minussa on muuttunut. Koska en tiedä mitä ihmettä se meinaa, panikoin ja menen arkkuun uudelleen toivoen että se kumoaa muutoksen. Myöhemmin selvisi että kyseinen arkku muuttaa hahmon sukupuolen. Eli hahmoni oli kokonaiset 30s nainen! Kokemus varmasti sekin

Kuolemat yhteensä: 2

Torstai, 12.11.2015

Tänään matka jatkuu mummeleiden mökiltä kohti tämän pelin "keskusta" jonka nimeksi paljastuu Majula. Huomattavasti valoisampi kuin vaikka Souls ykkösen Firelink Shrine! Tutkittuani ympäristöä löydän naisen joka tottelee nimeä Emerald Herald joka ystävällisesti antaa minulle ensimmäisen Estus Flaskin ja suostuu myös nostamaan tasoani sieluja vastaan. Hän myös ohjeistaa minut hankkimaan neljä Great Soulia. Asia selvä, tapa siis neljä isoa pomoa. Tutkittuani Majulaa löydän kauppiaan sekä sepän joka tarvitsee avaimen omaan pajaansa. Kaivosta taas löytyy raato jolta saan Estus Flask Shardin, jonka voin antaa Emerald Heraldille ja saada lisää Estus Flaskeja. Törmäsin myös pirun vahvoihin rottamaisiin otuksiin joita pakenin kuin pieni tyttö!

Majula

Emerald Herald ja kauniit maisemat


Suuntaan Forest of Fallen Giantsiin, jossa onnistun kuolemaan hyppäämällä syvään veteen. Perhanan vesi ja pudotukset, suurimmat viholliseni! Matka metsän läpi onnistui suht helposti, perussoltut kaatuvat kuin heinä. Jätän myös suosiolla rauhaan pelottavan ison hemmon haarniskassa. Hän ei haasta riitaa minun kanssani, minä en kerjää verta nenästäni. Matka jatkuu seuraavalle nuotiolle jonka vieressä löytyy kauppias jolla on sepän pajan avain. Ostan avaimen sieluilla ja käyn viemässä avaimen. Seppä ilostuu ja käskee tulla myöhemmin takaisin ostoksille. Palaan kauppiaan luokse ja löydän lukitun oven yläkerrasta, jota testiksi vähän lyön. Yllätykseni on melko suuri kun ovi hajoaa palasiksi parin iskun jälkeen! Huoneesta löytyneestä arkusta löytyy toinen Estus Flask Shard ja kun tuijottelen alas lattiasta olevasta aukosta, solttu joka ilmaantuu kuin tyhjästä tökkää minua selkään. Pistettyäni ukon ojennukseen tiputtaudun aukosta koska näen esineen tasanteena toimivan jättiläismäisen juuren päällä. Kun tiputtauden takaisin nuotion ja kauppiaan tasolle, tähtään hienosti kuiluun ja suoraan kuolemaani.

Forest of Fallen Giants


En tiedä kuka olet joten en näe syytä haastaa riitaa. Vielä...


Kuolemat yhteensä: 4

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti