sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Jättiläisiä, kilpikonnia ja jahtaaja

Perjantai, 13.11.2015

En oo koskaan ollu taikauskoinen mutta piru vie, ainakaan tässä pelissä 13. perjantai ei hyvää tuuria tuo!

En usko että miulla on viel asiaa tuonne...


Lähdin rohkeasti etenemään nuotiolta, tikapuita alas kuiluun johon onnistuin viimeksi putoamaan. Pohjalta löysin itseni tasanteelta ja katsoessani alas näin tulta ja jonkinlaisen salamanterin. Annoin liskon olla koska en nähnyt järkevää reittiä alas ja jatkoin eteenpäin. Solttuja rupesi tulemaan vähän tiiviimmällä tahdilla, mutta pärjäsin ilman suurempia ongelmia kunnes päädyin jonkinlaisen muurin päälle josta tapoin kaiken paitsi yhden pällin joka viskoi korkeammalta palopommeja. Huonoksi onnekseni tarkkailin tämän jätkän liikkeitä tynnyreiden läheltä jotka ilmeisesti olivat HIUKAN räjähdysherkkiä koska pommin osuessa ne räjähtivät taivaan tuuliin ja veivät minut mukanaan.

Keskittymiseni alkoi selvästi horjua koska kuolin solttujen keskelle kahdesti putkeen ennen kuin edes saavutin palopommi-idiootin. Kun lopulta pääsin tänne jälleen, huomasin että minut aiemmin tappanut räjähdys oli hajottanut seinän ja tehnyt oikotien suoraan nuotiolle... Syystä tai toisesta en ollut sitä huomannut kuin vasta nyt eli kaksi edellistä kuolemaa täysin turhia. Bongasin tikkaat joilla palopommi-idiootin luokse pääsisin mutta tikkaiden kiipeäminen triggeröi valtavan linnun joka kantoi tasanteelle jonkun huomattavasti isomman haarniskoidun hepun jonka liikkeitä yritin seurata. En tehnyt sitä kovin hyvin koska kuolemahan se korjasi kun kyseinen veijari heilautti valtavalla miekallaan minut tuonpuoleiseen.

Räjähdys vei hengen mutta avasi oikotien

Halusin kuitenkin koettaa uudelleen, mutta ilmeisesti iso heppu ei jaksa leikkiä amatöörien kanssa koska hän ei enää tullut takaisin. Yritin kuitenkin puhdistaa kaikki viholliset alueelta ennen etenemistäni mutta päädyin kuolemaan kahdesti lisää. Otin tästä opikseni ja juoksin seuraaville tikkaille. Tikkaiden alapäästä löysin aukon seinästä ja aukko johti huoneeseen joka haisi ansalta jo kaukaa, johtuen ehkä useasta isosta ballistasta jotka osoittivat aukon suulle. Huoneessa olikin neljä solttua jotka tappoivat minut seuraavat kuusi kertaa. Sentään näiden kuolemien aikana kerkesin tyhjentää huoneen tavaroista, jotka eivät kyllä paljoa mieltä lämmittäneet (Joku taika ja sininen kilpi).

Päätin unohtaa kyseisen huoneen, vaikka sielläkin oli tikkaat alaspäin. Löysin läheltä hepun joka varoitti ansasta edessä, portti sulkeutuu jos kävelen ovesta. Koska mie olen TYHYMÄ niin en tästä välittänyt ja jouduinkin pian usean soltun paloiteltavaksi. Eli ei tämäkään suunta sovi minulle, etenkin kun portti pysyi kiinni.

Herra varoitti ansasta, mut enhän mie kuunnellu


Vielä oli yksi reitti mistä mennä, siellä näkyi oven suussa kaveri joka selvästi cossasi vyötiäistä. Pohdin parasta tapaa edetä ja yhtäkkiä ylhäältä lensi palopommi räjäyttäen läheiset tynnyrit ja melkein tappaen vyötiäismiehen. Hoidin homman loppuun nopeasti, koska raukka liikkui hyvin hitaasti ja oli helppo vaan väistää ja sitten iskeä.

Ovella vyötiäinen nuijan kanssa

Hiukan myöhemmin isohkossa huoneessa näin seinän rikkoneen patsaan palan (miekka) jonka päässä oli selvästi jätkä vahtimassa jotain. Luulin olevani ovela ja koetin houkutella kaverin tasaiselle maalle, mutta jostain tyhjästä ilmestyi toinen solttu...

Yksi kuolema myöhemmin onnistuin tyhjentämään huoneen ja sain haettua esineen miekan päästä. Ja sehän oli Halberd! Suosikkiaseeni ekasta Dark Soulsista! Harmi vaan ettei hahmoni strength tai dexterity riitä viel sen käyttöön, mut pian! Pian löysin uuden oikotien nuotiolle ja koin että jonkinlaista edistystä on saatu tehtyä vaikeuksista huolimatta


Halberd odotti miekan kahvan luona

Kuolemat yhteensä: 18

Edelleen perjantai 13.11, 2015

Hyvin nukutun yön jälkeen  (Edellisen kirjoituksen osuus tapahtui siis to-pe välisenä yönä, perjantain puolella kuitenkin) olen taas valmis kuolemaan uudelleen ja uudelleen. Viimeisimmän oikotien ansiosta pääsen suoraan hissiin joka vie alaspäin ja alhaalla odottaakin käytävä ja käytävän päässä sumuoven takana eka pomo, viimeinen jättiläinen. Koska halusin siitä kuvan, kuolen ennen kuin edes kerkeän tehdä mitään. Hyvä minä!

Eihän tällä jätillä ole naamassa muuta kuin reikä keskellä!

Muutama sekunti tämän kuvan ottamisen jälkeen hahmoni olikin muussia. Kyllä kannatti


Mietin hetken että pienellä sielujen keräämisellä voisin nostaa dexterityni siihen pisteeseen että voisin ottaa Halberdin käyttöön. Kiertelen aiempia alueita tappaen solttuja ja kuolen kertaalleen koska tipahdin muurilta. Löydän myös luolan jonka tutkimisen päätän tällä erää unohtaa koska siellä vaani salamanteri joka sylkäisi tulipallon minua kohti.

Salamanterin luola. Huomaa edustalla kivinen ukko


 Päädyn myös tappamaan sen ison hepun joka ei aiemmin riitaa haastanut. Miksi? En tiijä, halusin kokeilla pärjäänkö. Heppu löi kyl kovaa mutta liikkui sen verran hitaasti että voitin melko helposti. Palkkioksi sain hyvän kasan sieluja ja uuden miekan, Heide Knight Swordin!

Heide Knight Sword


Uusi miekka ei ainakaan vielä pääse loistamaan, koska sielut riittävät Dexterityn nostoon ja saan halberdin käyttöön. Aika haastaa jätti!

Ah, ihana Halberd <3


Pari ekaa yritystä menee vähän heikosti, jätti liikkuu melko hitaasti mutta iskut osuvat laajalle alueelle. Opin kuitenkin vähitellen milloin hyökätä ja kun Halberdia pitää molemmissa käsissä, vahinko on ihan nättiä (Kilven käyttö tuntui vähän hölmöltä koska jätin iskut eivät siitä välittäneet). Onnistun tiputtamaan jätin kestot melko alas jolloin se repii oman kätensä irti jota sitten käyttä aseena. Tässä kohtaa jätti muuttui paljon aggressiivisemmaksi ja arvaamattomammaksi. Kuolemia kasaantuukin aika urakalla, mut olen luottavainen että olen tarpeeksi vahva voittamaan. Lopulta jätti kaatuu ja sillä yrityksellä en edes käyttänyt yhtään estus flaskia tai lifegemiä!

Jätin kaatamisen jälkeen


Saan jätin sielun, ison kasan tavallisia sieluja ja avaimen. Palaan Majulaan, ostan sepältä Titanite Shardeja ja käytän niitä Halberdin vahvistamiseen. Käyn myös ostamssa uutta vaatetusta.

Epäkuolleen uudet kuteet


Jostain syystä en aiemmin kiinnittänyt huomiota jonkinlaiseen alttariin jonka juurella istuu kaikesta valittava ukkeli joka kysyy haluanko liittyä Covenanttin johon hänkin kuuluu (Way of the Blue). Totean että mikäettei, Covenantit tarjoavat jonkinlaisia bonuksia ja tämä kyseinen ilmeisesti auttaa minua jos muut pelaajat hyökkäävät maailmaani. Saan myös sormuksen joka nostaa vähän kestoani.

Elä kehtoo, ei kaikki oo niin kamalaa


Kuolemat yhteensä: 29

Sunnuntai 15.11.2015

Viimeisen jättiläisen kaataminen antoi uutta itseluottamusta ja lähden tutkimaan minne pääsen uuden avaimen avulla. Nuotion läheltä löytyykin nopeasti ovi joka johtaa arkulle. Arkusta saan sormuksen, joka palauttaa hahmoni kestoa jatkuvasti (hyvin hitaasti mutta tyhjää parempi). Muistelen että siinä huoneessa jossa oli useampi ballista ja solttu, oli tikkaat alaspäin. Muutaman kerran kupsahdan kunnes lopulta haistatan soltuille pitkät ja juoksen suoraan tikkaille. Alhaalta löytyy arkku, jonka sisältö ei tainnut olla kovin merkittävä, koska en millään muista mitä siinä oli. Samasta huoneesta löytyy todella friikki naama seinältä joka vaatii esineen nimeltä Pharros' Lockstone. Muistan hämärästi että nuotion lähellä olevalla kauppiaalla oli niitä ainakin yksi. Käyn tarkistamassa asian ja olenkin oikeassa. Ei vaan ole tarpeeksi sieluja sen ostamiseen, mokoma kivi maksaa 4000.

Olisi kaunis komistus meidänkin seinälle

 Tutkimusmatkani jatkuu muiden lukittujen ovien perässä ja seuraavan oven takaa löytyykin vielä isompi ovi, joka pyytää minulta kuninkaan symbolia. En tiedä mikähän se voisi olla joten matka jatkuu.

Minä sinulle symbolit vielä näytän...

 Tässä kohtaa rupean toivomaan että löytäisin hiukan pidemmän reitin mitä edetä. Kannatti toivoa, koska seuraava ovi jonka löydän johtaa isohkoon huoneeseen jossa on sekä solttuja että vyötiäismies, joka kyllä näyttää enemmän kilpikonnalta kun asiaa tarkemmin mietin. Seuraavat kuolemat kärsinkin kun koetan edetä tätä reittiä eteenpäin, vastaan tupsahtelee kilpikonnamiehiä melko tiiviisti, kuten myös solttuja. Kilpikonnat ovat suhteellisen helppoja vihollisia, ovat sen verran hitaita mutta perhana kun ne lyövät kovaa! Yksikin virhe niin henki lähtee todella äkäisesti. Etenkin jos olen selkä seinää vasten koska väistäminen menee hankalaksi. Onnistun kuitenkin aina hakemaan sieluni takaisin, joten melko pian saan kerättyä 4000 ja käyn ostamassa Lockstonen. Palaan heti käyttämään Lockstonen ja se aiheuttaa toisien kasvojen ilmestymisen viereiselle seinälle. Kun näitä kasvoja pari kertaa heilautan aseellani, seinä hajoaa ja löydän pari arkkua, joista toisesta saan sormuksen joka nopeuttaa staminan palautumista (Vihreä mittari kestoni alla, staminaa tarvitaan niin hyökkäämiseen, väistämiseen sekä juoksemiseen. Avain  menestykseen taistelussa onkin staminan oikeaoppinen käyttö)

Vyötiäinen/kilpikonnamies


"Lyö tähän"

Mikään ei lämmitä seikkailijan mieltä kuin pari arkkua


Palaan takaisin kilpikonnamiesten alueella, jossa lopulta onnistun tappamaan viholliset ja löydän seuraavan nuotion. Huh, kyseinen alue oli hiukan hankala, etenkin jos useampi kilpikonnamies hyökkäsi kimppuun kerralla! Palaan Majulaan ja päätän käyttää sielut Endurancen ja Vitalityn nostoon. Päätän myös lähteä kokeilemaan olenko tarpeeksi vahva tappamaan hippomiehen rannalta! Lyhyt vastaus, en. Pitkä vastaus, en tee kovinkaan paljoa vahinkoa mokomaan ja se taas tappaa minut todella helposti. Koska yksi kuolema ei riittänyt niin päätin kokeilla toisen kerran. Tällä kertaa hippo nappaa minut käteensä ja syö minun pääni. Asia selvä, tulen takaisin myöhemmin...

Equip loadin kasvaminen tarkoittaa että hahmoni liikkuu ketterämmin vaikka aseet ja suojat painaisivat paljon


Palaan uusimmalle nuotiolle ja valitettavasti opin että kyseinen alue on umpikuja. Löysin vaan kuolleen jättiläisen jolle on varmasti joku merkitys vaikka en sitä vielä tiedäkkään että mikä. Onnistun myös kuolemaan pari kertaa koska kilpikonnamiehet ovat todella inhottavissa paikoissa kun tältä nuotiolta lähtee liikkelle. Seurasi jopa hetki kun yritin paeta nuotiolle, mutta en voinut sitä käyttää kun kaksi kilpikonnaa juoksi perässä. Vain Benny Hill musiikki puuttui kun juoksimme yhdessä nuotion ympärillä...

Lähdin etsimään uusia alueita ja etsinnän aikana onnistuin vahingossa tappamaan kaksi solttua niin että heidän raatonsa jäivät hiukan kyseenalaiseen asentoon
Solttujen välistä rakkautta <3

Vielä yksi ovi löytyi mihin avain kävi! Ja kaiken lisäksi läheltä aiempaa nuotiota, vain pari solttua välissä. Silti onnistun taas kuolemaan. Etenen rappuja pitkin ylöspäin tätä uutta aluetta, jossa on vain kaksi solttua. Mutta sitten, sumuovi. Sumuovet yleensä tarkoittavat pomoa, mutta eivät aina. Muiden pelaajien jättämät viestit kyllä kielivät pomosta, joten odotan että kestoni palautuu täysiin ja menen rohkeasti läpi.

Miulla on paha aavistus...
Välittömästi välivideo  lähtee käyntiin ja näen kuin iso lintu tiputtaa haarniskoidun jätkän eteeni. Hetkinen! Tää on se sama jätkä joka aiemmin minut tappoi tasanteella eikä koskaan tullut takaisin! Voe paska. Kaverin nimeksi paljastuu The Pursuer ja piru vie, se liikkuu nopeasti! Käy myös päälle todella aggressiivisesti ja jo muutama isku riittää tappamaan. Parin yrityksen verran yritän päästä kärryille miten kannattaisi taistella, mutta jokainen yritys päättyy melko nopeaan ja en edes aina kerkeä saada osumaa sisään. Mutta silloin kun osun, niin tekemäni vahinko tuntuu olevan kohtalaista. Toisaalta koen että voisin kärsivällisyydellä ja sitkeydellä voittaa, toisaalta mietin että voisin lähteä muualle Majulasta ja palata tänne kun olen vahvempi. Nähtäväksi jää...

The Pursuer


Kuolemat yhteensä: 48

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti