keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Totuuksia ja valmistautumista viimeiseen koitokseen

Tiistai, 06.12.2016

Saavuin Agarthirin kaupunkiin (Jossa kävimme joskus aikoja sitten pyörähtämässä) ja se kuhisi Cognia. Juoksin niiden ohi katedraaliin, jonka keskellä oli outo musta juttu, joka näytti puoliksi mekaaniselta, puoliksi elävältä. Shelke tuli paikalle ja selitti että Bahamutin liittouma todellisuudessa muuttaa ihmisten sieluista sielukristalleja ja ihmisistä jää jäljelle sellainen outo vakoinen kotelo. Siinä ohessa sitten liittouma saa käyttöönsä heistä energiaa tai jotain. Ja tämä outo juttu (joka oli todellisuudessa sellainen ketju, minkä liittouma laski jokaiseen vallattuun kaupunkiin) toimi hissinä sieluille. Jiant-muodossa sitä voi myös käyttää jos pystyy hallitsemaan Mirageita eli tämän kautta mekin päästään liittouman tukokohtaan. Eli siis menoksi!



Astuin ketjun sisään ja lähdin etenemään. Melko yksinkertainen paikka, juoksin lähinnä vain suoraan.



Hiukan tuli paikkaan vaihtelua kun nousimme ketjun sisästä sen päälle. Edelleen juostiin suoraan, mutta maisemat sentään erilaisia. Ja hetken päästä mentiin takaisin ketjun sisälle. Mälsää.



Kun olin tarpeeksi kauan edennyt, saavuimme mahtavan linnan edustalle. Onneksi siellä oli myös portti, joten pystyin käymään Nine Wood Hillsissä tallentamassa.



Pian astuinkin sisälle Catsle Exnineen, joka suorastaan huuti "Viimeinen luolasto, viimeinen luolasto!" joten aloitin tietysti treenaamaan. Ja jos sattuu tulee uusia Mirageita vastaan, niin pitäähän ne kerätä talteen.



Huomasin melko pian että ainakaan vielä vastaan ei tule kovin kummoisia vihollisia, joten kokemusta kertyi hitaasti. Päätinkin sitten lähteä etenemään ja huomasin että paikan painovoima toimii hassusti, juoksentelin nimittäin seinillä. Sellaista sattuu.



Jonkin aikaa myöhemmin löysin tallennuspisteen ja päätin selvittää joko täältä saisi enemmän kokemusta. Vastaus: kyllä, mutta vastapainona uusien vihollisten joukossa oli pieniä leijuvia robotteja, jotka osasivat Death-taian joka tappaa kohteen kerrasta jos osuu. Varsin raivostuttavaa, mutta ne onneksi tipahtivat nopeasti.


Torstai, 08.12.2016

Lähdin etenemään (ja huomasin että lähellä oli kristalli, jolla voin siirtyä linnan alkuun ja palata helposti Nine Wood Hillsiin) ja löysin Carbunclen, sen hassun otuksen joka on ollut naamioituneen naisen mukana. Taistelu sitä vastaan ei ollut edes kaukaisesti haaste, kaatui kahdesta iskusta.



Kun Carbuncle oli kaatunut, lisää aluetta ilmestyi näkyviin ja pääsin etenemään.

Juoksenneltuani taas aikani seiniä pitkin, löysin seuraavan tallennuspisteen ja kristallin alkuun. Pian tämän jälkeen kohtasin uudelleen Carbunclen, joka oli jälleeen nopeasti hoideltu.

Löysin Carbunclen kolmannen kerran ja kun etenin syvemmälle linnaan, Tama alkoi väsyä. Tämä ilmeisesti johtui Brandeliksen ja muiden voimasta. Lann ja Reynn kehottivat häntä palaamaan Nine Wood Hillsiin ja niin hän tekikin. Pian tämän jälkeen hakkasin Carbunclen. Taas.



Tämän jälkeen löysin taas kristallin alkuun ja jotenkin tuli sellainen fiilis että loppu alkaa olla todella lähellä...



Mutta ei, taas Carbuncle. Tällä kertaa hän oli tosin vähän vahvempi, mutta kuoli kuitenkin jo 3 iskusta.

Pian näin Plumed Knightin ja Hauynin taistelevan, jonka tosin keskeytti kultanaamio.



Lann ja Reynn ilmestyivät paikalle Hauynin avuksi, mutta hän pyysi että he lopettaisivat jo. Kultanaamio ei jaksanut enää keskeytyksiä ja kävi Plumed Knightin kanssa meidän kimppuumme.

Tämä taistelu olisi voinut olla vaikea jos tiimini ei olisi niin naurettavan vahva. Kyllähän siinä useampi vuoro meni, mutta en ollut varsinaisesti vaarassa missään vaiheessa.



Taistelun jälkeen molemmat kaatuivat kuin patsaat ja heidän haarniskoiden ja kypärien takaa paljastui...

Heidän vanhempansa! Samassa Lannin ja Reynnin muistot palasivat. He olivat omahyväisiä kakaroita, jotka avasivat Ultima Gaten ja kutsuivat Brandeliksen, ihan vaan koska pystyivät eivätkä ajatelleet seurauksia. He myös sulkivat Hauynin siihen kuutioon kun hän yritti estää heitä.



No Brandelis sitten nappasi heidän vanhempansa ja istutti heidät kultanaamion ja Plumed Knightin sisään.



Taas nykyhetkessä Hauyn juoksi heidän äitinsä luo, joka pyysi että Hauyn voisi antaa Lannille ja Reynnille anteeksi heidän virheensä. Siinä samassa tapahtui räjähdys heidän yllään ja Brandelis pamahti paikalle. Hän uhosi hetken ja taistelu alkoi.



Tämäkään taistelu ei ollut kovin vaikea (Hahmoni ovat olleet turhan vahvoja jo aika kauan), vaikka Brandeliksella olikin muutama aika tehokas isku. Taistelu kesti ehkä 5-7 vuoroa.

Taistelun jälkeen Brandelis kehui voimaamme, mutta huomautti että vaikka hän ei ehkä pysty tuhoamaan meitä, myöskään me emme voi lopullisesti tuhota häntä.

Lann ei halunnut kuunnella tälläistä roskaa ja jotenkin sai voimaa kasvattaa toisen kätensä valtavaksi ja kävi Brandeliksen kimppuun. Siinä samassa he molemmat sulkeutuivat samojen kuutioiden sisään missä Hauyn oli.




Reynn tietysti otti vähän raskaasti, kuitenkin vähän aiemmin näki kuinka vanhemmat räjähti Hauynin kanssa (Oletettavasti kuolivat) ja nyt kaksoisveli uhrasi itsensä.



Tama tuli Reynnin viereen suremaan.



Tama ja Reynn palasivat surkeina Nine Wood Hillsiin ja lopputekstit alkoivat rullaamaan.



Mutta kun lopputekstit oli ohi, peli ei ollutkaan vielä ohi! Reynn ei suostunut hyväksymään tätä. Mysteerinen kettuotus (Joka on varmaan Tama) ja teehuoneen tyttö järjestivät uuden mahdollisuuden ja Reynn oli yhtäkkiä katedraalissa, juuri ennen kuin hän ja Lann olivat lähdössä ketjua pitkin. Mutta Tama ei ollut paikalla ja Lann ei ollut edes kuullutkaan mistään Tamasta.



Sen sijaan Serafie hengaili Taman sijasta heidän kanssaan. Reynn järkeili että Tama antoi henkensä tälle uudelle yrityksellä ja sitä ei voida heittää hukkaan. Joten hän järkeili että antaa Brandeliksen ja muiden olla, Cognat täytyy pysäyttää. Reynn myös pyysi että Serafie ottaisi yhteyttä Sireniin, Hauynin Mirageen, jotta voivat sopia tapaamisen Balamb Gardeniin.



Reynn pyysi että Hauyn ei vielä mene Brandeliksen ja muiden kimppuun, Grymoire pitää ensin pelastaa Cognilta. Jos Ultima Gaten voima saataisi käännettyä, se imaisisi Cognat ja Brandeliksen takaisin omiin maailmoihinsa. Mutta ensin me tarvitaan lisää vahvoja Mirageita!

Peli kehotti minua menemään teehuoneeseen, joten veikkaan että pitää tehdä lisää Intervene-tehtäviä. Näistä ensimmäisessä Hauyn ja Quistis joutuivat vastakkain raivoisan Bahamutin kanssa. Muistatteko kun joskus kuulimme neljästä palvelijasta, jotka olivat demonin alaisuudessa? No oikeasti tämä demoni oli Lann ja Reynn. Ja Bahamut oli yksi heidän Mirageistaan.



Bahamut oli kyllä kestävä piru, mutta edes hänen vahvin iskunsa, Mega Flare, ei tehnyt kuin noin puolet tornieni kestosta vahinkoa. Ja hän kuitenkin latasi tätä aina 5 vuoroa, joten kerkesin kyllä valmistautua. Kauas on tultu esim. FF IV:n Bahamutista...

Taistelun jälkeen Bahamut liittyi joukkoihimme. Seuraavaksi Shelke löysi demonin, Diaboloksen. Liitetäänpä hänetkin riveihimme.



Diabolos ei ollut vaikea, joskin vähän ärsyttävä kun pisti meitä välillä uneen.

Mutta mokoma roisto ei kerrasta uskonut ja pakeni paikalta. Kun Shelke löysi hänet toistamiseen, taistelu alkoi alusta ja sitten se vihdoin alistui tahtoomme. Seuraavaksi tähtäimessä oli Leviathan, jota myös Faris metsästi.



Leviathan oli heikko sähkölle. Siinä kaikki mitä teidän tarvitsee tietää. Vielä olisi jäljellä Odin, hoitelen hänet seuraavan session aikana.  


Tiistai, 13.12.2016

Lightning törmäsi matkoillaan Odiniin, joka haastoi hänet kaksintaisteluun. Odin oli haastanut useita muitakin ja pistänyt raukat jauhelihaksi. Eihän Lightning voi tälläistä sallia! Harmi vaan että Lightning ei oikein pärjännyt ja Odinin iskut katkaisivat hänen miekkansa. Odin käski Lightningia etsimään uuden, jotta heidän kamppailunsa voisi jatkua. Sen sijaan kuitenkin Lightning kutsui Miragen, joka sähköisti hänen korjatun miekkansa. Sähkö on ilmeisesti myös Odinin heikkous, hyvä tietää!



Ja kyllä, Odin oli todella heikko sähkölle. Taistelu oli siis todella helppo.

Taistelun jälkeen aukesi uusi Intervene tehtävä, jossa Shivalry Mirage haastoi Snown. Hän on Shivan miesvastine ja kaatui parin tulitaian jälkeen. Tämän jälkeen hoideltiin vielä se iso Flan, jota Snow piti aisoissa. Shivalry jäädytti mokoman lopullisesti, niin sitä ei tarvitsee enää jatkossa vahtia.



Tämän jälkeen kävin jututtamassa Serafieta ja selvisi että Tama voisi olla mahdollista tuoda takaisin, mutta sitä varten meidän pitää löytää toinen kettumainen Mirage, koska se voisi jakaa elämänsä Taman kanssa tai jotain. Myönnän, menin vähän sekaisin kaikesta pulinasta tässä kohtaa. Kuitenkin, jäaalueella on kuulema musta kettu Mirage, joka tappoi jonkun naisen. Sinne siis!

Suuntasimme Sherlottan majataloon, jossa Refia lupautui ohjaamaan meidät ketun luo. Tapettu nainen oli nimittäin hänen tätinsä.



Suuntasimme Icicle Ridgeen ja siellä uudelle alueelle, jossa oli etsimämme Mirage, Kyubi, ja Bahamutin sotilas. Kyubi karkasi paikalta ja sotilas juoksi kohta perässä, mutta ensin selvisi että sotilas oli ottanut Refian sedän kehon haltuunsa, ja sedän muistot herätti suurta vihaa Kyubia kohtaan. Seurasin Kyubia luolan perälle ja taistelu alkoi.



Kyubilla ei ollut heikkouksia, joten hakkasin sen alas ihan vaan raa'alla voimalla.

Taistelun jälkeen sotilas hyökkäsi Kyubin kimppuun ja taistelu uuvutti heidät molemmat loppuun. Me saimme Kyubin sielut ja sotilas pyysi viimeisillä voimillaan että hänen kehonsa haudataan Refian tädin viereen.



Veimme sielut teehuoneen tytölle, joka sanoi että hän varmaankin voi tuoda Taman takaisin. Seuraavaksi Reynn sitten huomasikin olevansa taas todellisuudessa jossa Tama oli hengissä!



Serafie ilmestyi kanssa paikalle ja kysyi että ollaanko valmiita viimeiseen taisteluun! Luonnollisesti vastasin että...EI!

Halusin nimittäin mennä katsomaan vieläkö on Intervene-tehtäviä tarjolla! Ja kyllä, yksi oli tullut lisää. Siinä Serafie kysyi Sireniltä ja Hayunilta neuvoa että voiskohan hänkin kenties muuttua isommaksi ja vahvemmaksi. Ratkaisu oli taistella vahvoja Mirageita vastaan ja piti siis mätkiä Diva Serafie. Ja taistelun jälkeen Serafie pystyi muuttumaan samaan muotoon.



Ja nyt olen valmis viemään tämän pelin päätökseen, se siis seuraavalla kerralla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti