maanantai 5. joulukuuta 2016

Cognien invaasio

Sunnuntai, 04.12.2016

Balamb Gardenissa jututin Quistisia, joka ehdotti tietojen jakamista. Reynn ja Lann kysyivät miten Hayun ja kutsujat (Yuna ja muut) pärjäävät, joten Quistis kertoi heidän olevan syvässä unessa, mutta täysin kunnossa. Myös Tidus on unessa, hän taisteli Plumed Knightia vastaan ja se vei hänestä voimat. Reynn ja Lann eivät paljoa osanneet kertoa mitä oikein tapahtui, vain Hayun todella tietää että mitäs helvettiä oikein on meneillään. Paikalle tuli nyt Shelke, joka toi videokuvaa siitä mitä nämä oudot Miraget, Cognat, ovat oikein tehneet. Bahamutin alaisuudessa olleet kaupungit ovat nyt Cognien vallassa.



Shelke myös kertoi että on toinen uhka, Dyadin palvelijat. Dyad oli 100 vuotta sitten elänyt demoni, joka syöksi Grymoiren kaaokseen. Palvelijat taas oli hänen alaisuudessaan toimivia voimakkaita Mirageita. Ja jostain syystä nämä palvelijat ovat taas heränneet. Reynn muisti että mehän olemme nähneet parin ison Miragen nousevan (mm. Figaron linnan luotahan nousi jokin valtava Mirage) ja pahasti vaikutta siltä että palvelijoiden paluu on myös Lannin ja Reynnin vika.

Lann ja Reynn päättivät palata Nine Wood Hillsiin jututtamaan Tamaa. Hän ei nimittäin ollut kanssamme Balamb Gardenissa eikä myöskään vastannut Lannin kutsuihin. Tama vaan murjotti jossain ja Serafie ystävällisesti kävi hänet noutamassa.



Reynn kysyi että voisikohan Tama kertoa mitä oikein tapahtui, jolloin Tama yhtäkkiä havahtui ja rupesi selittämään että nyt on hätä, Cognat pitää pysäyttää mahdollisimman pian. Jopa Serafie hätkähti kun kuuli että kyse on Cognista. Serafie sitten kertoi että Cognat ovat eläviä koneita, jotka tuhoavat kaiken tieltään. Ja he leviävät kuin tauti, heitä tulee jatkuvasti vain lisää ja lisää. Tama kertoi sitten että Brandelis ja muut ovat Exnine Knightseja, jotka matkaavat maailmasta toiseen, levittäen kaaosta. Sen lisäksi he kuuluvat Order of the Circleen, joiden tavoite on tuhota jokainen maailma. Eli siis, Brandelis ja muut ovat jatkuvasti vain kontrolloineet Lannin ja Reynnin liikkeitä (alkaen ennustuksista), jotta he avaisivat Ultima Gaten. Hups.

Mutta Lann mietti että Enna Krosshan meidät käski keräämään Mirageita ja tutkimaan Grymoirea. Onko hänkin yksi pahiksista? Tama väitti että ei ole mitenkään mahdollista. Reynn totesi että pitää mennä jututtamaan Hayunia, ehkä hän osaa vähän valaista asioita lisää.

Hayun oli heräillä ja kysyi heti että muistaako Lann ja Reynn menneisyytensä. Eipä ne paljoa muistaneet. Hayun puhui hiukan arvoituksilla ja mainittuaan Lannin ja Reynnin vanhemmat, hän kutsui oman Miragensa, Sirenin,  ja käski Lannin ja Reynnin lähtemään kotiinsa. Hän pelastaa heidän vanhempansa.



Kun Hayun oli lentänyt pois, Quistis tuli paikalle ja pyysi että Lann ja Reynn auttaisivat heitä taistelemaan Cognia vastaan. Lann ja Reynn suostuivat, olihan koko sotku kuitenkin ainakin osittain heidän syytään. Quistis antoi kiitoksena ilmalaivan heidän käyttöönsä!

Ilmalaivassa Serafie kertoi mitä on meneillään maailmassa ja tiivistettynä: Cognia kaikkialla. Harmi vaan että emme voi olla kaikkialla yhtäaikaa, mutta sitten keksittiin että teehuoneen tyttöhän voisi auttaa meitä.



Käytännössä tämä tarkoitti 5 uutta Intervene tehtävää Cognien pysäyttämiseksi, mutta päätin että teen ensin tarjolla olevat muut tehtävät. Ensimmäisessä autoin Bartzia ja Chocolattea pelastamaan Bokon, jonka oli kidnapnnut iso mekaaninen Chocobo. Ja koska robotit tuppaa olee heikkoja sähkölle, oli tämä taistelu varsin nopeasti paketissa.



Seuraavassa Gilgamesh tuli taas haastamaan Bartzin, mutta haasteen keskeytti Bahamutin sotilas. Hän oli käskenyt Gilgameshin houkuttelemaan Bartzin syrjään ja palkkioksi saisi sitten kaksintaistelunsa. No eihän sotilas ollut lupaustaan pitämässä, joten meidän piti hoidella pari Miragea hänen lisäkseen. Sen jälkeen Gilgamesh pahoitteli kovasti tätä koko sotkua.



Seuraava oli yksinkertaisesti Tifa vastaan Mirage. Ei mitään lisättävää.



Sitten oli vuorossa Squall ja Shelke, joilla oli vastassa yksittäinen Mirage. Samalla Squall oli oma itsensä eli valitti ettei hänellä ole tarkoitusta tai unelmia, plaa plaa plaa. Mene takaisin omaan peliisi valittamaan!



Sitten näimme pitkästä aikaa Enna Krossin, hän puheli Alexanderin kanssa (Joka on siis se iso silta). Hetken höpöttelyn jälkeen Enna käski esiin Cognan, joka piilotteli Alexanderin sisässä. Rupesin hiukan huolestumaan, kun Enna kutsui Lannin ja Reynnin paikalle ja selitti että tää on muuten vahvin Cogna Grymoiressa. Ömmmm, pitäskö miun yrittää uusiks myöhemmin...?



Oikea vastaus: kyllä, pitäisi tulla takaisin myöhemmin. Tämä heppu, Omega God löi aika perkuleen kovaa ja mie taas en tehnyt siihen juuri lommoa enempää. Hyvä tietää, palataan asiaan joskus (jos silloinkaan).

No nyt olikin aika tehdä pakolliset, joista eka oli Figarossa. Linnaa ahdisteli jatkuvasti Cognat, vaikka Edgar, Shelke ja Vivi tekivät parhaansa. Shelke kutsui paikalle Terran, koska hänen Magitek Armorinsa voisi pysäyttää Cognien liikkuvan komentokeskuksen.



Päädyin sitten pelaamaan eräänlaista miinaharavan ja laivanupotuksen sekoitusta, jossa koetin etsiä aavikolta Cognat.



Corneliassa Warrior of Light taisteli Cognia vastaan samalla kun Eiko valmisteli massiivinen miekan, Lute of Ragnarokin,  linnan katolla, joka on Cornelian ensimmäisen kuninkaan ajoilta. Sitten jouduin pelaamaan minipeliä, jossa ohjailin Lightningia läpi Nether Nebulan. Sen jälkeen Lightning pyyti apua Ramuhilta.



Pian Lightning saapuikin takaisin Corneliaan, mukanaan Ramuhin sauva, jonka voimin Lute of Ragnarok ampui massiivisen laaserin, joka rikkoi kaukana kököttäneen Cognan kilven. Ja kun kilpi on alhaalla, pääsimme haastamaan tämän Cognan eli Omegan!



Omega oli kierolainen ja käytti Reflectiä, mikä kimmottaa loitsut takaisin lähettäjälle. Jouduin siis pätkimään sen fyysisillä iskuilla.

Nibelheimissa meitä odotti Supraltima Weapon, joka kesti hillittömästi osumaa ja käytti paria varsin tehokasta iskua. Kun taistelua oli mennyt joitakin vuoroja, lensin ulos taistelusta. Jouduin siis haastamaan mokoman uudestaan, mutta se ei saanut kestojaan takaisin taisteluiden välissä. Eli yhden todella pitkän taistelun sijaan tämä on muutama keskipitkä taistelua. Ja kolmannen taistelun jälkeen mokoma sitten kaatui.



Besaidissa huolia aiheutti lentävä Cogna, joka oli pommittanut muita kyliä. Shantotto pohti että Cognan pommit voisi olla tutkimisen arvoisia ja käski Tiduksen nappaamaan Cognan.



Tämä Cogna, Einhänder, ei ollut suurikaan haaste. Muutama kierros sähkötaikoja ja voila.

Viimeisenä mentiin Tometowniin, jota terrorisoi  aavejuna, joka ilmestyi tyhjästä hyökätäkseen ja sitten katosi taas kuin savuna ilmaan. Lann ja Reynn menivät jututtamaan Cactuar konduktööriä, hänellä on varmaan tietoa mystisistä junista. Konduktööri suostui antamaan oman junansa pohjapiirrokset, jos Reynn onnistuu iskemään hänet kanveesiin. Kyseinen minipeli oli ärsyttävä, mutta sen pystyi ohittamaan.

Pohjapiirroksien avulla Lann ja Reynn pystyivät päättelemään mihin aavejuna ilmestyy ja Celes ja Squall olivat sitä odottamassa. Mutta junan sijaan jouduinkin taistelemaan vaan tylsää sotakonetta vastaan, plääh.



Nyt kun nuo tehtävät oli tehty, Quistis lähetti viestin että he ovat selvittäneet missä Brandelis ja hänen luutnanttinsa majailevat. Heidän tukikohtansa leijuu taivaissa, paljon korkeammalla kuin Balamb Garden tai mihin ilmalaiva voi mennä. Quistis kuitenkin neuvoi että menemällä katedraaliin (Joita sijaitsee kaikissa Bahamutin liittouman kaupungeissa) löydämme keinon päästä pahisten kotiin.



Käväisin vielä teehuoneessa ja huomasin että sinne on tullut useita uusia Intervene tehtäviä. Päätin hoidella ne nyt pois kun kerran vauhtiin pääsin. Ensimmäisessä Eiko löysin susimaisen Miragen, jonkan mätkin kanveesiin.



Seuraava olikin sitten iloinen yllätys, Terra vastaan Ultros! Ai kuka on Ultros? Menkää ja pelatkaa FF VI. Ymmärrätte sitten!



Sitten Yunaa päättäisyyttä testasi Valeforin näköinen Mirage ja sitten Yuna syöksyi pelastamaan tytön Ultima Weaponin kynsistä. Kyseinen tyttö oli valmis uhraamaan itsensä että Ultima Weapon ei hyökkäisi hänen kotikyläänsä.



Seuraava olikin vähän pidempi tehtävä, meidän piti etsiä Shantotto Sunken Templestä. Hetki meni juosta temppelin päätyyn, onneksi sentään viholliset kaatuivat kuin heinä edessäni. Kun lopulta löysin Shantotton valtaistuinsalista, hän haastoi meidät taisteluun.

Taistelun jälkeen (Jota ei voinut voittaa) Shantotto selitti että hän haluaisi päästä temppelin syvimpään kammioon, mutta vain Quancho kuningatar pääsee sinne. Reynn ehdotti että he suostuttelevat kuningattaren avaamaan oven niin Shantotto ei vaan yksinkertaisesti murhaa häntä.

Lann sai suostuteltua kuningattaren ja kun ovi oli auki, sieltä uiskenteli esiin iso lonkero-otus, Cenchos. Hän oli heikko tulelle, joten taistelu oli nopsaan ohi.



Koko otus meinasi räjähtää ja kuningatar selitti että sen räjähdys voi repiä mantereen kahtia. Ja tämän takia Shantotto tänne tuli, hän teki oman loitsunsa ja esti räjähdyksen syntymisen.

Faris saapui Figaroon ja kertoi Edgarille että etsii erästä Cognaa, sen pitäisi olla lähellä. Loput varmaan arvaatte, taisteluun! Kyseinen Cogna oli vain Omega Bane eli samanlainen kuin Omega aiemmin.

Sitten Rydia halusi kohdata pelkonsa eli hän meni Yunan kanssa tuliseen pätsiin haastamaan Ifreeta, Ifritin naispuolinen vastine. Vesi- ja jäätaikoja niskaan vaan.



Yuna ja Tidus etsivät Mirage nimeltään Bismarck, joskin Tidus vaan koetti iskeä Yunaa. Kuitenkin, Bismarck oli melkoisen iso hai ja sähkötin sen kuoliaaksi.



Sama tyyli jatkuu, tällä kertaa Cloud ja Lightning olivat Miragen perässä. Cloud tosin sai kuulla että lähistöllä on hopeahiuksinen miekkamies ja Cloud lähti välittömästi perään. Hmm, kukakohan se olisi....? Cloud kuitenkin törmäsi Terraan joka oli pettynyt Cloudiin, koska hän valitsi henkilökohtaisen koston ystävän auttamisen sijaan. Cloud kuitenkin ilmestyi sitten Lightiningin ja Terran avuksi.



Vivi sai kuulla että osa Black Mageista on vaan lakannut liikkumasta. Jotkin Miraget aiheutti tätä ja luonnollisesti meidän pitää tälle pistää loppu.  Kaiken takana oli kolme Golem Headia.




Quistis ja Squall keskustelivat Balamb Gardenista ja miettivät voisiko se liittyä Cogniin (He kuitenkin vaan sattuivat löytmänän Gardenin pilvistä kun käyttivät ilmalaivaansa), mutta Eiko sanoi että tuskin, tuntuu enemmän samalta kuin suuri silta, Alexander. Eli kenties Garden on myös massiivinen Mirage. Eiko koetti jututtaa Gardenia, jonka nimeksi paljastui Eden. Eden oli nukkunut, koska hereillä Eden toimi porttina toiseen maailmaan ja sieltä tuppaa tulemaan Cognia. Ja koska nyt se herätettiin, Cognat alkoivat valua Gardeniin. Ne piti luonnollisesti mätkiä ja sitten Eden vaipui taas uneen.



Tometownissa Cid sai päähänsä että haluaa järjestää oopperan ja halusi Cloudin ja Celesin apua. Niin saisi kivasti piristettyä Tometownin asukkaita. Cloud ja Celes ei oikein innostunut, mut oivoi, Cid oli jo laittanut mainoksia jakoon. Kun Celes sitten salaa vähän harjoitteli, paikalle ilmestyi tietysti Ultros! Eipä ollut yllätys, mokomalla on joku outo tapa terrorisoida oopperaa! Sivuhuomautuksena, FF VI:n oopperakohtaus on pelihistorian parhaita.



Ja tämä olikin viimeinen Inteverne-tehtävä joka oli tarjolla tällä hetkellä. Huh huh, kylläpäs niitä riitti! Seuraavalla kerralla koetetaan sitten jatkaa taas tarinaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti