sunnuntai 24. syyskuuta 2017

Pettureita ja uusia liittolaisia

Perjantai, 22.09.2017

Lähdin jatkamaan ylemmäksi kohti temppeliä ja matkalla kohtasin hiukan vaikeuksia. Alueen vihollisiin kuului paljon kivisiä jousimiehiä ja ne perkeleet kestävät fyysistä kuritusta paljon. Taiat ovat paras vaihtoehto heihin eli Aurora ja/tai Finn, mutta taiat ovat hitaita joten herkästi iskut keskeytettiin. Jäin jopa hetkeksi ihan vaan tappelemaan ja nostamaan hahmojeni tasoja, jotta pärjäisin tulevaisuudessa hiukan paremmin.



Yhäällä kohtasin Tristisin, Rubellan veljen! Kuulemma ei kelvannu sirkuksella koska hän ei ollut hauska (Niin, koska narrienhan ei tarvitse olla...). Rubella vakuutti että kannattaa unohtaa koko sirkus ja liittyä Auroran seurueeseen. Ja niinhän hän teki! Tristis paljastui puolustavaksi hahmoksi, hän osaa Norahin tavoin Unstoppablen ja voi myös vahvistaa hahmojen puolustusta.



Kun jatkoin ylemmäksi, kohtasin seuraavan pomon: ison griffinin ja hänen kaksi apulaistaan. Tästä taistelusta teki hankalan se että jos griffinin iskut keskeytti, hän vastasi aina hidastamalla molemmat hahmoni. Ja kun omat hahmot on hitaita, on todella vaikea löytää sopivaa saumaa hyökätä kolmea vihollista vastaan. Taistelu vaati muutaman yrityksen, mutta lopulta onnistuin tappamaan apulaiset taioilla suht nopeasti ja sitten vaan hakkasin griffonia. Mokoma herätti toisen apulaisen henkiin yhdessä vaiheessa, mutta sain sen hoideltua välittömästi koska onneksi apuri ei palannut täysillä kestoilla.



Taistelun jälkeen pääsin uudelle alueelle, Temple of the Mooniin. Siellä löytyi suihkulähde, josta Aurora näki että hänen isänsä on vain huononemaan päin. Norah lohdutti että ei enää kauaa että he molemmat pääsevät takaisin kotiin. Melkein vieressä olikin ovi, jonka takaa kuulema peili löytyisi. Aurora hyvästeli koko poppoon (Paitsi Norahin, tietysti) ja astui ovesta.



Hetken päästä Norah ja Aurora seisoivat pelin edessä, jonka läpi he kulkivat. Mutta onko tätä muka heidän kotinsa? Norah pyysi Auroraa seuraamaan.



Pian Auroran edessä olikin hänen äitipuolensa eli Norahin äiti. Äitipuoli käski Norahin vangita Aurora! Norahin oikea nimi onkin Nox ja Auroran äitipuoli...yön kuningatar, Umbra! Umbra kertoi että Auroran äiti aikoinaan karkoitti Umbran Lemuriasta. Ja nyt on koston aika, Umbra ampui salamoita Auroraan mutta jokin loitsu suojasi häntä. Nox sanoi että se johtuu Auroran kruunusta. Umbra määräsi vartijan heittämään Auroran selliin kuolemaan.



Sitten näimme välähdyksen menneisyydestä, jossa Auroran äiti ennen kuolemaansa langetti loitsun joka tuo Auroran Lemuriaan hänen hätänsä hetkellä.



Aurora heräsi sellistään ja soitti suruunsa huilua jonka oli saanut metsänneidolta. Soiton kuuli vartija joka tunnisti sävelen. Hän sanoi että Auroran tehtävä on karkoittaa yö ja hän auttaa siinä Auroraa mielellään. Joten Oengus liittyi mukaamme! Ja voi pojat, hän osaa vaikka mitä! Hän lyö kovaa ja kestää iskuja. Kyvyissä häneltä löytyy mm. Taunt joka 3 vuoron ajan houkuttelee kaikki iskut häneen, hänen on perusisku työntää vihollista kauemmaksi aikajanalla ja omaa passiivisen kyvyn joka joskus tappaa vihollisen kerrasta. Oengus, tykkään siusta jo nyt!



Joten pako alkoi, matkan varrelta löytyi vain heikkoja sotilaita. Pian vastaan tuli portti, jonka avaamiseen tarvittaisiin Igniculuksen apua. Oengus sanoi että lähellä on selli, siellä pitäisi olla muitakin Umbran vankeja. Ja tadaa, siellä oli Igniculus ja kaikki muutkin ystävämme (paitsi tietysti petturi, Norah/Nox). Pian he oli kaikki vapaita ja liittyivät taas mukaamme, jee!

Sunnuntai, 24.09.2017

Poppoo oli taas kasassa joten suuntasimme ovelle, jonka rattaat Iginiculus aktivoi hohdollaan. Sitten pakomme jatkui ja kohtasimme uusia vihollisia, jonkinlaisia krokotiilimiehi ja ärsyttäviä hurttia, jotka ovat heikkoja taioille.



Alhaalla Oengus kertoi että hänen klaaninsa muut ovat vankeina ja että hän ei voi hylätä heitä. Eli voimme joko jatkaa ilman häntä tai auttaa häntä pelastamaan klaaninsa. Typerä kysymys, tietysti me autetaan että saadaan Oengus matkaamme!



Joten suuntasimme siis syvemmälle vankilaan, joka paljastui sokkeloksi. Igniculus kertoi että taustalla näkyvä patsas kertoo oikean suunnan. Eli minne patsaan kilvessä näkyy symboli ja sitten pitää vain mennä ovesta jonka vieressä on sama symboli. Varsin simppeliä.



Kun löysimme loput Oengusin klaanista, he kiittivät Auroraa mutta Oengusta halveksuivat koska hän oli palvellut Yön kuningatarta. Oengus koetti selittää että teki sen suojellakseen muita, mutta sillä ei ollut väliä. Kun poistuimme, Oengus päätti pysyvästi liittyä mukaamme. Jee!



Poistuimme tornista ja ulkona meitä odotti toinen Umbra tyttäristä, Cordelia. Hänen oikea nimensä onkin Crepusculum (Melkoinen hirviö nimeksi) ja luonnollisesti halusi tapella.



Crepusculum muuttui mustaksi lohikäärmeeksi ja tietysti hänellä on kaksi varjoa apunaan. Alkaa tuntua että tän pelin ainoa jippo pomojen suunnittelussa oli että anna pomolle kavereita. Crepusculum itse on vahva taikoja vastaan ja jos hänen iskujaan keskeyttää, niin hän parantaa itseään ja kavereitaan. Hän myös voi hidastaa ja hetkellisesti kokonaan pysäyttää minun hahmojani. Varjot taas ovat heikkoja taioille. Tuttu juttu, kaverit äkkiä pois. Ensimmäinen yritys meni tietysti puihin kun en tiennyt näitä asioita, mutta toisella yrityksellä pommitin varjot Auroran ja Finnin taioilla nopeasti ja sitten vaihdoin Finnin Oengusiin joka pisti Auroran kanssa Crepusculumin palasiksi fyysisillä iskuilla.



Taistelun jälkeen Kuu oli jälleen vapaa ja sen voima muutti Auroran ulkomuotoa aikuisemmaksi! Samalla kaikkien hahmojen kykypuut vahvistuivat ja kaikille aukesi uusia opeteltavia kykyjä! Tai no, mahdollisuus vahvistaa vanhoja mutta kuitenkin!



Seuraavaksi saavuimme merelle, jossa viholliset koostuivat possumiehistä, lentävistä tuliotuksista ja kummitushevosista. Pian löytyi kylä, jossa muutama hassu vihreä tyyppi. Yksi heistä varoitti että ei saa metelöidä tai Ogre herää. Hetken päästä hän esittäytyi Geniksi. Selvisi että Ogre saapuu aina välllä kylään, vangitsee kyläläisiä ja pistää heidät poskeensa. Luonnollisesti lupasimme että me pistetään mokoma kuriin, etenkin kun Genin vanhmemmat ovat Ogren vankeina.



Kun olin edennyt tarpeeksi kauas, löysin tornin jossa piti vähän työnnellä patsaita ja valaista niitä aktivoidakseni hissin, joka toi Ogren ylös. Ja yllätys, tälläkin pomolla oli kaksi kaveria! Tässä taistelussa oli lähinnä se ongelma että Ogren vastaiskut (jotka seurasivat jos hänen iskujaan keskeytti) pysäyttivät minun hahmojani ja sitten ne vaan joukolla mätkittiin hengiltä. Voittoisaksi strategiaksi paljastui tälläinen: Ensin Oegus nostaa omaa puolustustaan ja sitten käyttää Taunttia. Viholliset keskittyy siis häneen samalla kun Aurora heittelee Ogren kavereihin Starlightia. Kun molemmat kaverit olivat kuolleita, vaihdoin Oegusin Rubellaan joka vaan heitti parannustaikoja samalla kun Auora pisti Ogren lihoiksi.



Taistelun jälkeen palasimme kylään. Gen sai tietää että hänen vanhenpansa ovat jo kuolleita. Gen vannoi kostoa Umbralle ja liittyi mukaamme! Gen on myöskin support-hahmo joka voi hidastaa vihollisia ja nopeuttaa kavereita.

Palasimme takaisin hissille ja se vei meidät syvälle meren pohjaan. Tästä on hyvä jatkaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti