torstai 22. syyskuuta 2016

Mutkan kautta Beryliä pelastamaan

Maanantai, 19.09.2016

No niin, viime kerrasta onkin jo hetki mutta onneksi tässä pelissä ei pahemmin tarvitse miettiä että minnes seuraavaksi. Mene vain juttelemaan Geoffreylle!

Ennen taistelua kolme örkkiä palasivat taas haastamaan Maon. He väittivät että he tietävät nyt Maon heikkouden joka on... että Maolla ei ole ystäviä! Tämä tieto ei pahemmin Maoa hätkäyttänyt, todellinen demoni luottaa vain itseensä. Almaz taas pohti että Beryl pitäisi mennä pelastamaan. Älä mieti turhia, nyt hakataan demoneita!



Taistelussa oli joukko zombeja (Tai no, niiden kehittyneempiä muotoja eli Ghouleja), yksi örkeistä ja muutama Beast Tamer. Hyödynsin alueen geopalikoita, jotka aiheuttavat 20% maksimikestosta vahingoa paneeleilla seisoville. Luonnollisesti itse vältin kävelemästä paneeleille. Menetin kuitenkin Angelan taistelussa aikaisin, koska olen dorka ja yksi Ghoul pääsi hänen kimppuunsa. Maageilla on paha tapa olla aika heiveröisiä fyysisten iskujen edessä... Muuten taistelu meni varsin kevyesti.



Ennen seuraavaa taistelua kävin hiukan grindaamassa, nyt kaikki hahmoni ovat vähintään tasolla 16 (Aiemmin Angela oli vain 13) ja sitten kävin tekemässä ensimmäisen ehdotuksen ja se oli että kalliimpaa kamaa kauppaan. Hyväksymisprosentti oli jo ennen lahjuksia yli 70%, joten olin luottavainen. Äänestyksestä sen verran että ennen aloitusta edustajien värit kertovat ovatko puolesta vai vastaan (Siniset puolesta, punaiset vastaan, muut neutraaleja) ja jos lahjot esim. zombia, niin muutkin zombit sitten kannattavat sinua. Väri ei kuitenkaan aina kerro kaikkea, demonit ovat kuitenkin epäluotettavia.

Ennen äänestystä

Ja ehdotus meni kirkkaasti läpi! Toistin ehdotuksen saadakseni vielä kalliimpaa tavaraa (Koska näin mie aina teen Disgaea-peleissä, hyppään suoraan aina selvästi vahvempiin aseisiin) ja sekin onnistui eikä tarvinnut lahjoa ketään.

Onnistuakseen ehdotus tarvitsee yli 50% äänistä

Suuntasin luonnollisesti kauppaan ja käytin melkein kaikki rahani parempiin aseisiin ja puolustusvarusteisiin. Nyt ei pitäisi edes Angelan tipahtaa niin helposti!

Seuraavassa taistelussa vastassa oli punaisia limoja, yksi örkki ja pari Gunslingeriä, jotka seisoivat  vahvistavilla paneeleilla. Suuntasin siis geopalikalle, joka heitä tuki ja tuhosin sen. Tai tämä oli ainakin suunnitelma, asiaa mutkisti se että kyseinen geopalikka sijaitsi paikassa minne pääsi vain toisen hahmon heittämä. Joten heitin Almazin sinne ja sitten Setsuna, Faust sekä Mao tukivat häntä etteivät paikalla olleet limat söisi Almazia suihinsa.



Kun palikka oli tuhottu, tapoin pari Gunslingeriä Maon Blast Fingerillä. Sitten viskoin vahvimmat heppuni toiselle puolella (eli Mao, Lazarus ja Horace, lopulta myös Faust parantelemaan) ja mätkin limat sekä örkin nopeasti nurin.

Seuraava taistelu oli erikoinen, siellä oli kahdella puolella joukko maageja, jotka seisoivat paneeleilla jotka vahvistivat heitä ja he ottivat vahingon taikapisteisiinsä eikävät kestopisteisiinsä. Teoriassa tämä oisi voinut olla varsin ikävää, mutta heitin Almazilla Maon paneeleille ja tuhosin sieltä palikan, joka luonnollisesti pyyhki paneelit mukanaan. Sitten olikin varsin nopeaa mätkiä koko joukolla maagit alas. Toistin saman toisella puolella kenttää, sitten jäljellä oli vain pari Thieffiä ja örkki.



Taistelun jälkeen örkit eivät olleet vielä valmiita luovuttamaan, vaan he kutsuivat Asukan ja Kyokon paikalle. He koettivat pyytää Maoa auttamaan Beryliä, koska PTA varmasti aivopesisivät Berylin kunnon demoniksi. Ja jos Beryl ei ole enää pahis, hän ei voi olla Maon kilpailija ja siten Mao ei ole enää kelvollinen päähahmoksi (Ihan oikeasti, tähän vetosivat!). Mao ei ainakaan halunnut myöntää että välittäisi Berylistä, mutta hän ei yksinkertaisesti suvaitse sellaista että Berylistä voisi tulla kunniaoppilas aivopesun takia ja kaiken lisäksi hän olisi sitten koulun hallituksen sätkynukke.



 Mao kertoi sitten Maolle kuinka hän inhoaa koulun hallitusta. Almaz huomautti että koska nämä vaalit ovat koulun hallituksen järjestämät, Mao voisi kapinoida hallitusta vastaan uhmaamalla sääntöjä ja näyttää kuinka paha hän todella on. Ja jos joku (Vaikkapa Beryl...) sattuisi siihen pelastumaan, niin onko sillä merkitystä? Tälläistä järjestelyä Maolla ei ollut mitään vastaan! Geoffrey koetti inttää Maolle että vaalit ovat nyt tärkeimmät, mutta Mao on päätöksensä tehnyt. Geoffreylla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin avata portaali minne Mao haluaa, hän on kuitenkin vain uskollinen palvelija. Mao ilmoitti örkeille että jättää vaalit heille, hänellä on tärkeämpääkin tekemistä!




Torstai, 22.09.2016

Suuntasin Geoffreyn puheelle, joka ilmoitti että koulun hallituksen tilat on suojattu ja suojauksen murtamiseen tarvitsemme tason 10 esineen. Eli meidän täytyy suunnata Item Worldiin ja nostaa esineen tasoa.

Item World on keino vahvistaa mitä tahansa esinettä menemällä esineen sisään ja etenemällä siellä kerroksia alemmas. Se onnistuu joka tappamalla kaikki viholliset kerroksesta tai suuntaamalla portaaliin. Ja mitä vahvempi esine on, sitä vaikeampia kerrokset ovat. Item Worldin kautta voi vahvistaa esineitä valtavasti, mutta itse yleensä jätän tämän vähälle huomiolle. Näissä peleissä tuppaa olemaan pirusti tekemistä niille joilla ei ole varaa ostaa muita pelejä, joka on toisaalta todella ystävällistä. Kuitenkin, valitsin heikon Paper Clothesin ja suuntasin Item Worldiin!

Item World, kerros 1

Item World, kerros 10

Kun Paper Clothes oli tasolla 10, poistuin Item Worldista ja suuntasin takaisin Geoffreyn luokse. Ilman sen suurempia selityksiä olinkin jo seuraavassa taistelussa, jossa oli vastassa pari Druidia ja Killer Puppetteja.



Jatkoin seuraavaan taisteluun, jossa vastassa oli lisää Druideja ja Mothmaneja. Kenttä oli aika suoraviivainen (Kirjaimellisesti) ja pakotti kulkemaan geopalikoiden yli, joilla oli negatiivisisia vaikutuksia omiin heppuihini. Hoidin koko kentän Maolla, joka tappoi vihut kaukaa Blast Fingerilla ja sitten eteni seuraavaan turvalliseen ruutuun. Halpamaista? Kenties, mut demonejahan tässä ollaan!



Seuraava kenttä oli...jännä. Se oli vain 3x3 ruudukko, mutta portaalia lukuunottamatta kaikki oli geopalikoita ja niiden efektit parantivat hahmoja, nostivat puolustusta ja laskivat hyökkäystä. Eli pitäisi tehdä tarpeeksi vahinkoa yhteen viholliseen tai muuten se vaan paranee takaisin täysiin. Tai näin siis aluksi luulin, pian kuitenkin huomasin että tuhoamalla puisia laatikoita (joita oli geopalikoiden välissä) pystyin tuhoamaan efekti kerrallaan palikat. Kenttä oli silti raivostuttava, koska vihollisena oli Cockatriceja ja ne lyövät kovaa ja estävät erikoisiskut viereisiltä hahmoilta. Onnistuin kuitenkin kentän läpäisemään vaikka meinasi tehdä tiukkaa.



Ennen seuraavaa taistelua Asuka ja Kyoko halusivat kiittää Maoa. Mao luonnollisesti huomautti että häm vain haluaa murskata koulun hallituksen, Berylin pelastaminen on Asukan ja Kyokon ongelma. Mao paineli eteenpäin ja sitten Kyoko ja Asuka kiittivät myös Almazia, hänenhän ansiotaan se on että täällä nyt ollaan.

Pian löysimmekin sitten Berylin, joka olikin jo aivopesty. Mao pisti Berylin yhdellä iskulla kanveesiin ja huomautti sen olevan vain klooni. Paikalle ilmestyikin joukko lisää Berylin klooneja. Oivoi, taijan tietää mitä meillä on tässä taistelus vastassa...



Kun olin tappanut joukon Berylin klooneja (Oli muuten taas hiukan ärsyttävä taistelu, liikaa vihollisia vahvistavia geopaneeleja...) Mao huomautti Kyokolle ja Asukalle että oikea Beryl ei ole täällä. Tytöt olivat varmoja että Mao tuntee oikean Berylin heti nähdessään, hehän ovat olleet ystäviä/vihollisia lapsesta saakka.



Seuraavaksi löysimmekin Berylin, vankina jonkinlaisessa voimakentässä. Beryl ei kauheesti ilostunut että Mao oli mukana, mutta jutustelun keskeytti koulun johtokunnan presidentti.



Mao piti hänelle pienen puhuttelun miten aivopesulla ei saada aikaan oikeita demoneita. Paikalle ilmestyi...

MR CHAMPLOO! Ja hän oli hyvin vaikuttunut Maon sanoista, joten hän murskasi yhdellä iskulla voimakentän Berylin ympäriltä. Presidentti oli häkeltynyt eikä edes tiennyt kuka Champloo on ja hän kertoi olevansa opettaja, vaikka ei olekkaan koulun palkkaama. Presidentti järkyttyi tästä, pitäähän opettajan olla palkattu ja myös koulun henkivakutuuksen alaisuudessa! Presidentti sai tarpeekseen kaikesta tästä hulluttelusta ja taistelu alkoi!



Taistelussa oli luonnollisesti presidentti, kahdeksan PTA:n salamurhaajaa ja yksi Mothman (Joka muuttui presidentin aseeksi). Meillä taas oli apuna Beryl kumppaneineen ja Mr Champloo. Annoin heidän mennä edeltä, tappaen pari salamurhaajaa ja sitten itse houkuttelin loput varovasti teurastettavaksi. Kun jäljellä oli enää presidentti, taistelu meni hiukan tukalaksi koska se perhana teki hurjaa vahinkoa ja häneen oli vaikea osua! Onneksi presidentillä oli kuitenkin vain sellaisia hyökkäyksiä, jotka osuivat yhteen kohteeseen.



Taistelun jälkeen presidentti myönsi tappionsa, mutta vannoi vielä muuttavansa kaikki pahiksi kunniaoppilaiksi. Kun hän oli kadonnut, Beryl koetti tulla kiittämään Maoa, mutta Mao totesi että nyt ollaan sujut, Berylhän kertoi loharin munasta Maolle. Heti perään Mao tajusi mitä tuli sanottua ja koetti korjata ettei hän tänne tullut Beryliä pelastamaan. Todella sulava pelastus, Mao... Kun Beryl oli poistunut Champloo mainitsi jotain oudosta valosta koulun ympärillä, mutta ei selittänyt sen enempää vaan katosi.



Kun Mao ja kumppanit palasivat koululle, selvisi että Mao kuitenkin voitti vaalit. Monet demonit salaa halusivat pelastaa Berylin ja koska Mao oli tämän ottanut tehtäväkseen (Vaikka ei sitä myönnä), Mao valittiin luokan johtajaksi. Jopa ne kolme örkkiä rupesivat kutsumaan Maoa pomoksi. Mao oli ensin vaivaantunut, koska todellinen demoni ei tarvitse kannattajia, vain palvelijoita. Mutta koska hän halusi luokan johtajaksi ja tuhota koulun hallituksen, ei voi valittaa. Sivussa Geoffrey oli huolissaan, hän ei oikein välitä siitä miten Almaz ja muut ovat päässeet muuttamaan Maoa. Almaz taas oli todella vaikuttunut ja päätti että hän varmistaa että Mao avaa sydämensä kokonaan! Luku 3 läpäisty, jiihaa!



Seuraavaksi Mao tutki kiinnostuneena Almazin kehoa. Almaz on nimittäin jo puoliksi demoni, mutta mitään merkittävää muutosta hänen kehoonsa ei ole tullut. Almaz koetti muistuttaa että Maon pitäisi yrittää avata sydämensä, jotta Almaz saisi tittelinsä takaisin. Mao ei myöntänyt että on mitään lupauksia tehnyt, mutta voisi harkita asiaa jos Almaz kertoisi mitä tämä "rakkaus" on josta sankarit saavat voimaa. Mao tuli pian johtopäätökseen että sydän ja rakkaus liittyy toisiinsa (No yllätys!) ja kun Almaz selitti miten hänen ihastuksesna prinsessaan antaa hänelle voimia, Mao innostui että tämä "ihastuminen" on juuri sitä mitän hän tarvitsee!  Sitä me ilmeisesti lähdemme tavoittelemaan seuraavalla kerralla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti