tiistai 13. syyskuuta 2016

Maon suljettu sydän

Torstai, 08.09.2016

Suuntasin Geoffreyn puheelle, joka kertoi ettei pankki ole vielä auki joten hän oli valmistanut mahdollisuuden testailla lisää geopalikoita. Kai se on sit pakko...

Tutoriaalin koko juju oli että jos heität geopalikan päälle toisen palikan, joka on samaa väriä, niin kaikki vierekkäiset sitä väriä olevat palikat katoavat. Ja tässä kentässä tämä laukaisu ketjureaktion, joka tuhosi kaikki palikat kentästä. Taistelu oli muuten simppeli, uutena vihollisena marionettiukkeli.



Seuraava kenttä kertoi että geopalikoita, jotka ovat kiinni toisissaan, ei voi nostaa. Ja jos tuhoutuvien geopalikoiden takia hahmoja tipahtaa alas, he ottavat kaikki vahinkoa. Asia selvä, kiitos! Uusina vihollisina Thief-hahmoluokan heppuja ja yksinäinen zombi.



Seuraavassa kentässä vastassa oli muutama Lady Fighter ja yksi Green Mage. Ainoa jippo kentässä oli Geopalikan avulla tuhota muut palikat, jolloin muodostui rappuset tornin huipulle.

'

Taistelun jälkeen Prinny tuli kertomaan että pankki on nyt auki. Joten suuntasimme...Maon sydämeen?

Onpas Maon sydän jännä paikka

Maon sydämessä jututin vähän siellä olevia muistoja/tunteita ja sitten suuntasin syvemmälle, etsien titteliä. Almaz erehtyi nostamaan verenluovuttajan kortin, joka paljastui Maon muistoksi. Kyseisessä muistossa Beryl koetti ylipuhua Maoa hyvään tekoon eli luovuttamaan verta. Muiston jälkeen Mao tuskaili miten Beryl oli onnistunut pakottamaan hänet keräämään roskia ja myös luovuttamaan pari litraa verta.



Seuraavaksi sopivasti Beryl asteli paikalle. Mao oli järkyttynyt, ei sydämeen pääse ilman omistajan lupaa. Beryl ja kumppanit vaativat Maoa luovuttamaan Almazin heille. Almaz koetti selittää ettei hän tarvitse Berylin apua, joka tulkitsi tämän Tukholma-syndroomaksi. Aika siis taistella uudelleen Berylin jengin kanssa.

Beryl, Asuka ja Kyoko eivät kuitenkaan olleet yksin, heillä oli apunaan joukko Fightereita. Onneksi kaikki seisoivat palikoilla jotka nostivat sekä puolustusta että ansaittua kokemusta! Ajattelin edetä varovasti, houkutellen vihollisia yksitellen mutta Beryl päätti juosta aika pian kimppuuni, viskoen taikoja niskaani. No ei sitten, kyl mie voin kunnon rähinätkin pistää käyntiin! Horace valitettavasti jäi Asukan ja Kyokon piestäväksi, mutta muuten taistelu meni ihan kelvollisesti ja hyödynsin palikoita tehokkaasti. Pääsin myös käyttämään Maon erikoisiskua, Blast Finger, joka tekee tähti-vahinkoa ja sillä on ihan hyvä kantama (5 ruutua eteen, taakse tai sivulle).



Taistelun jälkeen Kyoko ja Asuka pahoittelivat epäonnistumistaan Almazille, joka koetti selittää ettei hän tarvitse apua, hän on saamassa oman tittelinsä takaisin. Seuraavaksi kuului kello, joka merkkasi että Berylin ja muiden kotiintuloaika on pian, joten tytöt pinkoivat nopeasti muualle.



Almaz pohti että kotiinttuloaika ei ole niin justiinsa ja Mao nauraen totesi että Almazista tulee vielä hyvä demoni. Almaz möläytti että hän olisi todella huono demoni, hän kuitenkin yrittää tappaa Overlordin prinsessan takia. Mao kyseli prinsessasta ja Almaz kertoi että Overlord aikoo kidnapata hänet ja siksi Almaz päätti tulla tappamaan Overlordin. Almaz joutui tosin tunnustamaan että prinsessa tuskin edes tietää kuka Almaz on, hänhän on vain yksi monista vartijoista. Mao lopulta ymmärti että tämä Almazin halu suojella prinsessaa on varmaan sitä "rakkautta" mistä sankarit aina jauhaa.

Mao ja Almaz suuntasivat syvemmälle ja pian olivatkin jo Maon sydämen syvimmissä sopukoissa. Almaz hämmästeli kuinka nopeasti tämä kävi ja paikalle tuli toinen Mao, joka kertoi olevansa portinvartija. Hän tarkenti olevansa Maon todellinen sydän ja Maon oikea titteli on lukitussa holvissa, joka aukeaa jos Mao aidosti niin haluaa.



Mao koetti raivokkaasti väittää että hän todella haluaa oman tittelinsä takaisin ja hylätä Almazin "muka-sankari" tittelin. Lopulta hän koetti käyttää raakaa voimaa, mutta silloin paikalle ilmestyi joukko vartijoita (Muutama Heretic ja Heavy Knighteja).

Taistelu alkoi ja kaikki viholliset seisoivat alueella joissa palikka antoi heille +50% vahvistuksen. Onneksi lähellä oli vihollisia heikentävä palikka, jonka heitin alueelle ennen kuin lähdin etenemään.



Taistelu oli hiukan ärsyttävä, alue oli pieni ja siksi oli mahdoton houkutella vihollisia varovaisesti. Ja Heavy Knightit kestävät paljon iskua ja hyödynsivät paljon keihäitään (Joilla on yhden ruudun pidempi kantama kuin miekoilla ja kirveillä, olen unohtanut mainita). Siksi taistelu menikin aika rumaksi, jouduin tuhoamaan kaikki geopalikat helpottaakseni tilannetta. Hyödynsin myös paljon Almazin Spinning Swordancea, jolla oli ihan hyvä kantama ja koska se on erikoisisku, viholliset ei voi tehdä vastaiskuja.

Taistelun jälkeen Maon todellinen sydän kertoi että jos Mao haluaa holvin auki, hänen täytyy avata sydämensä todellisille tunteilleen. Mao ei oikein ilahtunut ideasta. Almaz kuitenkin keksi että Beryl voisi kenties osata kertoa kuinka avata sydäntään, joten Mao ja Almaz lähtivät häntä etsimään.



Kun Beryl oli löytynyt, hänkin oli järkyttynyt ajatuksesta että demoni avaisi sydämensä. Kyoko ja Asuka mainitsi että vanhalla koulurakennuksella on legendaarinen lohikäärme. Beryl tarkenti että jos syö kyseisen loharin munan, sydämesi avautuu. Beryl kuitenkin huomautti ettei kukaan ole selviytynyt vanhalta koululta ulos. Mao ei paljoa varoituksista välittänyt vaan rupesi suunnittelemaan kuinka syö loharin munan tulisen kastikkeen kera.



Maanantai, 12..09.2016


Suuntasin Geoffreyn puheelle, joka kertoi avanneensa portaalin vanhalle koululle. Beryl ja kumppanit ilmestyivät myös paikalle ja ilmoittivat myös tulevansa mukaan, koska Beryl haluaa nähdä onko legendan lohari todella siellä.

Suuntasin siis koululle, hiukan vahvempana. Olin myös opettanut Faustille Brave Heartin (Nostaa kohteen hyökkäystä 20%) ja Armor Breakin (Laskee kohteen puolustusta 20%),  Setsuna taas osaa nyt Shieldin (Nostaa kohteen puolustusta 20%).

Vanhalla koululla puheenaihe karkasi kotitalouden tunteihin, Beryl kertoi että kukaan oppilas ei ole käynyt niillä koska kukaan ei tiedä missä sen luokka on tai kuka sitä opettaa. Monet "pahikset" ovat koettaneet asiaa selvittää, mutta kukaan ei ole onnistunut.



Pian muna löytyikin, vaikka loharia ei näkynytkään. Sen sijaan joukko kokkausta ylistäviä heppuja ilmestyi paikalle. He ovat kuulema kokkeja ja aikovat viedä munan mestarilleen. Noh, pitää ilmeisesti hakata nää raukat maanrakoon!


Taistelussa minulla oli apuna Beryl, Asuka ja Kyoko. Annoin heidän hoidella muutaman vihollisen, mutta yritin tietysti kokemuksen takia tappaa mahdollisimman monta itse. Taistelu oli todella nopeasti ohi.

Taistelun jälkeen Beryl pohti että jos hän nyt nappaa munan ja syö sen, hänen sydämensä avautuu ja hänestä tulee koulun "pahis" numero 1! Mutta ei hän voi varastaa, se on jotain sellaista mitä vain kunniaoppilaat tekevät... Ja jos Mao todella avaa sydämensä, niin Berylin pitää vain löytää jokin keino olla vielä suurempi "pahis". (Alan kyllästyä laittamaan lainausmerkkejä aina kun puhun "pahiksista", luotan että jatkossa tiedätte mitä sillä tarkoitan kun viittaan Beryliin.)

Seuraava ongelma oli kuitenkin se, että Mao ei saa munankuorta rikki! Paikalle ilmestyi taas ne kokit, jotka kertoivat että vain heidän mestarinsa eli kotitalouden opettaja, osaa rikkoa ja kokata loharin munan. Ja luokkaa on mahdotonta löytää. Noh, meillä on mahtava palvelija Geoffrey, hän jos kuka löytää luokan.

Loharin muna


Pian Geoffrey ilmoittikin että luokka on löytynyt. Mutta luonnollisesti meidän pitää selviytyä ainakin yhdestä taistelusta ensin. Seuraava areena olikin melko pieni, mutta geopalikat estivät liikkumista. Vihollisina oli pari sientä, pari kukkaheppua (Alraune) sekä Warcatteja, jotka ovat söpöjen kisujen vahvempia versioita. Jälleen helppo taistelu. Tai ehkä mie oon vaan niin pirun mahtava!



Seuraavaksi saavuimme kotitalouden luokkaan. Siellä sitten valtavasti padasta loikkasi puhuva pala lihaa! Ja lihasta pomppasi sitten kotitalouden opettaja, Mr. Champloo!

Mr. Champloo!

Champloo selitti miten kokin tulee ymmärtää ruuan ainesosia ja siksi täytyy tulla ruuaksi. Hänen opiskelijansa tulivat paikalle kertomaan miten Mao ja muut varastivat munan, mutta Champloo raivostui että se on heidän vikansa koska eivät ymmärtäneet munaa! Rangaistukseksi kokkien pitää paloitella 10 000 perunaa ranskalaisiksi. Seuraavaksi Mao selitti että hänen täytyy syödä muna, mutta Champloo vain nauroi että Mao ei saa ikinä munaa rikki jos ei ymmärrä että kokkaus tulee sydämestä. Mao totesi että pah, kokkaus on vain kokkausta. Champloo suivaantui tälläisestä julkeudesta ja luonnollisesti haastoi Maon taisteluun! Koska kokkaaminen on myös taistelua ja palavaa intohimoa.

Taistelussa oli uusia vihollisia vain kaksi Cockatricea (Jotka tässä pelissä ovat oikeastaan vaan isoja kukkoja) ja tietysti itse Champloo. Ja Champloon takana oli lohari muna.

Koska Beryl ja kumppanit vieläkin roikkuvat mukana, annoin heidän tappaa muutaman vihollisen lähistöltä. Käytin heitä myös hiukan lihamuureina, Beryl kuolikin kesken taistelun. Olin hetken hämmentynyt kun en voinut käyttää erikoisiskujani, mutta se johtui Cockatriceistä. Niillä mokomilla on Evility, joka estää erikoisiskut vihollisilta jotka ovat vieressä. Aika julmaa. Ne myös tekiväy melko inhaa vahinkoa, Angela potkaisi tyhjää kesken taistelun.

Kun jäljellä oli enää Champloo, annoin Asukan ja Kyokon uhrata itsensä houkutellessaan Champloota lähemmäksi. Eivät he paljoa saaneet aikaan, mutta vähän kuitenkin! Se oli kuitenkin hyvä ratkaisu, koska Champloo löi melko kovaa ja vei Setsunan mukanaan ennen kuin sain hänet hakattua nurin. Sitten vain menin hakkaamaan loharin munaa, kunnes sen kuori hajosi.

Taistelun jälkeen Champloo kehui Maoa voitosta ja olikin jo paistanut loharin munan! Champloo ilmoitti että ei malta odottaa milloin saa taas taistella/kokata Maon kanssa ja hän oli jo poistumassa, kun Almaz kysyi pitääkö tarinan paikkansa loharin munan syömisestä ja sydämen avaamisesta. Champloo vastasi vähän hämärästi että kenties joskus pääsemme Land of Open Heartsiin. Ja kun hän oli poissa, myös Beryl kumppaneineen poistuivat.

Seuraavaksi Mao ja Almaz olivat Maon huoneessa ja Mao rupesi syömään loharin munaa (Tulisen kastikkeen kera). Muna oli niin herkullinen että Mao sai pienen kohtauksen ja täynnä intoa sitä oltiinkin jo matkalla takaisin pankkiin.

Melekoinen muna

Perillä sukelsimme uudelleen Maon sydämen saloihin, jossa meitä odotti kolme örkkiä, jotka hakkasimme tutoriaaleissa. Pelkurit lähettivät joukon Marionetteja kimppuuni.

Tämäkin taistelu oli taas varsin helppo, geopalikat oli asetettu niin että yhdellä heitolla sain tuhottua lähes kaikki ja tämä jätti vihollisetkin varsin heikkoon happeen..



Taistelun jälkeen örkit nauroivat miten seuraavalla kerralla Mao ei mahda mitään, he varastivat Maon sydämen! Almaz ja Mao eivät oikein ymmärtäneet mitä tämä meinaa, mutta Almaz kuitenkin löysi jotain mikä käynnisti Maon muiston. Tämä muisto oli siitä hetkestä kun Maon isä jälleen astui Maon pelikonsoleiden päälle (Maon laskujen mukaan se oli 19. kerta). Oikeastaan mitään uutta tietoa meille tämä kohtaus ei tarjonnut, Almaz vain vähän yllättyi että Mao on oikeasti pelikonsolin takia matkalla tappamaan isäänsä.

Seuraavaksi saavuimme uudelleen holviin, jossa olikin joukko Maon klooneja! Nämä kloonit meuhkasivat siitä kuin munat pitää syödä tulisen kastikkeen kanssa. Ja koska Almaz suosii suolaa ja pippuria, kloonit kävivät meidän kimppuun. Makuasioista ilmeisesti voi kiistellä ja kaiken lisäksi ihan aseiden kera!

Tämä taistelu näytti vähän uhkaavalta, mutta se olikin varsin helppo kun houkuttelin klooneja kimppuuni vähitellen.



Taistelun jälkeen ilmestyi taas Maon todellinen sydän ja Mao käski holvia avautumaan. Almaz kertoi loharin munasta Maon sydämelle joka kysyi että ootteko työ idiootteja. Niinpä niin, eihän tää nyt näin helppoo ois voinu olla! Luku 2 takana, en tiedä monta edessä!



Kun Almaz ja Mao palasivat, Mao valitti miten ei sydäntä voi avata millään. Sitten Kyoko ja Asuka ilmestyivät piestyinä paikalle ja kertoivat että he olivat Berylin kanssa keräämässä roskia kun PTA tuli ja vangitsi Berylin! Ja mikä on PTA? No tietysti Perfectly Trained Assassins eli täydellisesti treenatut salamurhaajat! He ovat koulun johtokunnan alaisuudessa ja nappaavat pahiksia rangaistavaksi. Beryl oli kuitenkin neuvonut Kyokoa ja Asukaa tulemaan Maon puheille jos hänelle ikinä käy mitään. Mao ei ollut uskoa korviaan, eihän hän missään nimessä voi pelastaa Beryliä. Almaz koetti selittää että jos Mao haluaa sankarin voimat, hänen pitää käyttäytyä kuin sankari.



Geoffrey saapui paikalle ja kertoi että kunniaoppilas numero 1 valitaan tänään ja pian siis käynnistetään taistelut joissa valitaan luokan priimukset. Mao luonnollisesti halusi osallistua kun taas Almaz koetti saada Maon pelastamaan Berylin. Mao tosin huomautti ettei kuuntele palvelijoiden mielipiteitä. Eli hitot Berylistä, meijän pitää olla luokan priimus!

Ja lopuksi huomautus, pyrin jatkossa aina sisällyttämään jokaiseen päivitykseen yksittäisen luvun. Eli on mahdollista että päivitysten välissä vierähtää hiukkasen tavallista pidempään, riippuen lukujen pituuksista ja tarvittavan grindauksen määrästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti