tiistai 6. syyskuuta 2016

Demoninen keskisormi

Maanantai, 05.09.2016

Suuntasin takaisin haastamaan Berylin, nyt taistelu pitäisi mennä hiukan paremmin! Koko joukkoni on nyt tasolla 5 ja päivitin kaikilla myös paremmat varusteet niskaan. Käytin myös manaa ostaakseni muutaman erikoisiskut. Horace (Joka käyttää kirvestä) osaa nyt Big Swing Slicerin, joka vahingoittaa yhtä vihollista edessään luonnollisesti tehokkaammin kuin perushyökkäys. Sivuhuomatuksena, kirveillä on mukana bonusefekti joka joskus tiputtaa kohteen puolustusta iskun jälkeen. Angela käyttää aseenaan sauvaa, joka ei juurikaan lämmitä perusiskujen kanssa, mutta voimistaa taikoja. Ja tulimaagina hän osaa perus tuliloitsun eli Firen. Setsunalla on aseena jousi ja parannusloitsun eli Healin lisäksi hänellä on myös jousen erikoisisku Twirly Attack, jonka kantana on kolme ruutua mihin vain suuntaan ja se tekee jäävahinkoa. Nyrkkejään (Tai no, erilaisia hanskoja) käyttävä Lazarus taas sai Triple Striken, joka iskee edessä olevaa raukkaa kolmesti. Faustilla taas on Heal sekä Impaler Drop, joka myöskin osuu vain viholliseen suoraan edessä.

Voisin myös nopeasti nyt mainita pelin eri elementit eli tulen, jään ja tuulen. Kaikilla yksiköillä on omat vahvuutensa ja heikkoutensa elementtejä vastaan. Esim. Faust vastustaa niitä kaikkia (25% tulta ja 50% jäätä sekä tuulta) ja Horace ei vastusta mitään, mutta ottaa 50% lisää vahinkoa jäästä. Neljäs "elementti" on Star, joka ei välitä paskaakaan vastustuskyvystä, muttei myöskään saa bonusta heikkouksista.

Kuitenkin, taistelussa on siis vastassa Rasberyl, tasolla 4 sekä Asuka ja Kyoko, molemmat tasolla 3. Taistelussa on myös Almaz, tasolla 1, mutta hän on neutraali yksikkö. Voi olla, että hän vaan siis hengailee.

Aloitin taistelun varovaisesti liikuttamalla heppuni vain vähän eteenpäin ja parin vuoron päästä sain houkuteltua Asukan ja Kyokon lähemmäksi. Ja raukat eivät saanetkaan koskaan tilaisuutta hyökätä, murskasin heidät molemmat välittömästi.

Beryl alkaa olla aika yksin

Rasberyl sai jopa yhden hyökkäyksen sisään, hän käytti Fireä Faustiin, mutta sitten Mao, Horace, Angela ja Lazarus tekivät Team Attackin ja se oli sitten siinä. Sivuhuomautuksena, Team Attackit ovat aika näyttäviä. Tällä kertaa Mao heitti jonkinlaisen energiapallon, jota muut jäsenet hakkasivat ympäriinsä kunnes se räjähti Berylin naamalle.

Taistelun jälkeen Beryl uhosi että tämä oli vain lämmittelyä, mutta Almaz tuli sitten väliin ja käski lopettaa tappelun. Tämän jälkeen kello soi ja Beryl tajusi että hän on kohta myöhässä tunnilta. Kun Beryl oli kadonnut kavereineen, Mao ilmoitti Almazille vihaavansa sankareita. Almaz pyörtyi silkasta järkytyksestä ja Maon oli varsin helppo täten vangita mokoma.



Seuraavaksi Almaz heräsi Sydän pankista, johon demonit voivat rahan ja arvoesineiden lisäksi lukita omia tunteitaan ja salaisuuksiaan. Se on todella tärkeää, koska on heikkoutta jos toinen demoni tietää miten toisen mielessä ja sydämessä todella liikkuu.

Almaz kysäisi Maolta mihin hän oikein sankaria tarvitsee ja Mao selitti että jotta voi piestä isänsä. Almaz oli vähän hämillään, mutta myös helpottunut ettei Mao ainakaan vielä aio tappaa Almazia. Ilmeisesti Almaz itsekkin on Overlordin perässä, koska hän pohti itsekseen että Maolla voi olla hyväkin mahdollisuus Overlordin poikana. Hän myös mietti että hänen pitää yrittää kaikkensa jonkun prinsessan takia. Almaz ilmoitti että hän voi toimia Maon tuutorina, mutta Mao kieltäytyi koska hänen tittelinsä on jo Hero. Almaz hämmästyi tästä ja Mao selitti että hän yksinkertaisesti varasti Almazin tittelin ja otti sen itseensä. Ja titteli siis näkyy hahmon tiedoissa, siitä en tiedä miten Mao ja Almaz näkevät omiin tietoruutuihinsa, mutta ei ole eka (eikä varmaan vika) kerta kun Disgaea pelit rikkovat neljättä seinää.



Kuitenkin, Almaz huomasi pian kauhukseen että hänen uusi tittelinsä on Demon-in-training. Eli hän on nyt demoni! Mao nauroi miten ekonomista, sankarin voiman ansiosta hän on jo varmasti tarpeeksi vahva isäänsä vastaan joten pelin ensimmäinen luku on myös pelin viimeinen luku! Voi Mao, veikkaan ettei tää oo niin helppoa...

Pääsin takaisin ohjaksiin ja nyt Almaz on myös joukossamme. Hän osaa käyttää miekkoja, keihäitä, jousia ja pyssyjä. Päätin että hän saa käyttää ainakin alkuun miekkaa kuten Mao. Suuntasin seuraavaan taisteluun.

Mao saapui takaisin kotiin ja kauhukseen ilmoitti olevansa kotona, kuin mikäkin "pahis"! Geoffrey huomautti että tämä on varmasti sankarina olemisen sivuvaikutus. Sankarin titteli voi osoittautua hyvin vaaralliseksi demonille. Mao kirosi että hänen täytyy piestä isänsä nopeasti ja vaihtaa titteli pois. Almaz kysyi miksi Mao niin kovasti haluaa tappaa Overlordin ja viimein Mao kertoi syyn. Koska Overlord eli isukki oli tallonut hänen pelikonsolinsa ja kaikki hänen suosikki videopelinsä. Ja Mao oli käyttänyt niihin 4 miljoonaa tuntia! Almaz mietti itsekseen miten pöljä syy haluta piestä oma isä. Almaz myös pohti että jos hyvin käy, Overlord ja Mao tappavat toisensa. Kauhukseen hän tajusi että hän juonitteli, selvästi hänen tittelinsä vaikutuksesta. Overlordin kätyrit ilmestyivät paikalle ja pääsin aloittamaan taistelun söpöjä kissademoneita vastaan!



Areenalla oli geopalikoita ja -paneeleita, mutta ne olivat kaikki minulle eduksi (Heikennä vihollisia, vahvista omia ja lisää kokemusta). Ja voi että, nuo viholliset on suloisia! Ja ne hyökkää lyömällä kalalla. Voi sinua, Disgaea <3

Kisuleita!

Etenin tappaen näitä hupsuja kisuja ja hoitelin myös yksittäisen Ghostin, nämä on tuttuja aiemmista peleistä. Käyttävät yleensä taikuutta. Kun taistelu oli ohi, sain ilmoituksen että voin nyt itse tehdä kisuja (Catsaber) tai Ghosteja. Näitä hirviö-luokan hahmoja saa aina itselleen tehtäväksi kun niitä voittaa ekaa kertaa taistelussa kun taas ihmis-luokan hahmoja voi tehdä käyttämällä muita hahmoluokkia tarpeeksi (Ainakin näin oletan, niin se oli kahdessa ekassa Disgaeassa ja peli ei ole vielä kertonut että asia olisi toisin). Ja ainiin, hirviöt voivat käyttää vain erillisiä hirviö-aseita.



Mao oli varma että helppo voitto johtui sankarin voimasta, joskin Almaz huomautti että kyseiset demonit vaan taisivat olla aika heikkoja. Käväisin pikaisesti luokkahuoneessa, koska halusin nähdä millaisia Catsaberit ovat. Kohtalainen hyökkäys ja melko hyvä nopeus, asia selvä. En kuitenkaan tehnyt omaa kisua koska suosin enemmän ihmis-luokan hahmoja. Kävin myös oppimassa Almazille Blade Rushin.

Seuraavan taistelun alussa peli kertoi uudesta mekaniikasta, Magichangesta. Sen avulla voi muuttaa hirviö-luokan hahmon väliaikaisesti aseeksi ihmis-luokan hahmolle. Esimerkkinä peli näyttää kuinka Prinnyt muuttuvat pyssyiksi ja Mao käytti erikoisiskua joka on mahdollinen vain Magichangen alaisuudessa. Ihan kivalta vaikuttava ominaisuus, mut saa nähdä tuleeko paljon käytettyä. Lähinnä koska en tosiaan kauheasti välitä ainakaan näistä alkupään hirviöistä.



Itse taistelu oli varsin simppeli, lisää kisuja ja kaksi yökköstä, Mothmania. Taistelussa oli myös uusi geopalikka, Treasure, joka aiheuttaa kuolevan vihollisen aina tiputtavan aarrearkun. Taistelu meni samoin kuten aiemmatkin, Mao ja muut mätkijät eteen ja maagit taakse turvaan. Tapoin muutaman kisun paneeleilla ja sain täten pari arkkua (Jotka muuten avataan hakkaamalla ne auki).





Etenin pian seuraavaan taisteluun, jossa oli joukko Prinnyjä sekä muutama örkki (Näitä tapasimme jo tutoriaaleissa.) ja ne kiltisti seisoivat alueella jossa oli attack +50% ja defense -50%. Päätin tuhota paneelit nopeuttaakseni hiukan taistelua ja heikottaakseni kaikkia vihollisia.



Seuraavaa taistelua edelsi kohtaus, jossa Mao ja kumppanit saapuivat Overlordin ovelle. Almaz koetti pysyä rohkeana, mutta hän oli kuullut huhuja Overlordin vahvimmasta iskusta joka polttaa kaiken tuhkaksi. Almaz myös mainitsi jotain ettei edes Sir Aurum voittaisi Overlordia. Mao ja Almaz astuivat sisään ja Mao kertoi että ei nähnyt isänsä kasvoja kuin kerran (joka oli eilen). Almaz oli hämillään tästä ja vielä hämmentyneempi hän oli tajusi että 5 isoa patsasta olikin Overlordin toisen käden sormet! Eli Overlord on ihan massiivinen, siksi Mao ei edes tiedä miltä hänen kasvonsa näyttävät.

Almazilla meni vähän pupu pöksyyn, mutta Mao käski luottaa sankarin voimaan! Koska kyseinen voima on alunperin Almazin, hän ei ollut yhtään luottavaisempi. Mutta taistelu alkoi, vastassa Overlordin 5 sormea!



Etenin varovasti koko joukolla kohti peukaloa ja pistin sen palasiksi ennen kuin se edes teki mitään. Etusormi sentään teki Wind-taian kerran kunnes paloittelin senkin. Sitten joku sormi käytivät hyökkäystä, joka teki aika ikävää tulivahinkoa Maoon, Almaziin ja Lazarukseen. Ouch.

Melkoiset sormet

Pian huomasin että se taisi olla keskisormi joka tätä kamalaa tuli-iskua käytti ja koska typerä nimetön paranteli keskisormea, menetin pari hahmoa ennen kuin keskisormi kaatui (Mao ja Lazarus). Nimetön oli muuten aika harmiton ja pikkurilli osasi vain Ice-taian. Taistelu oli siis helppo kunhan vain sai typerän typerän keskisormen pois.

Enää kaksi sormea!

Taistelun jälkeen Mao oli innoissaan, mutta Overlord vain kasvatti sormensa takaisin. Almaz ei ollut kovin yllättynyt. Overlord rupesi viskomaan maagisia juttuja hahmojani kohti ja ruutuun tuli Game Over... Mutta peli jatkuikin ja ruutuun tuli mysteerinen nainen ja sanoi että suunnitema D käyntiin! Luku yksi päättyi tähän.



Seuraavaksi Mao ja Almaz keskustelivat ja Mao oli turhautunut että sankarin voima ei ollut riittävä. Almaz ihaili Maon sankaritarinakokoelmaa, mutta sitten Mao syytti Almazia koko fiaskosta. Se oli Almazin sankari titteli, joka ei ollut riittävä eli Almazin pitää kantaa vastuu. Mao päätti ruveta tekemään kokeita Almazille, mutta sitten hän tunnusti että...hän ei ole oikea sankari!



Almaz on oikeasti vain ihan perusvartija, joka sattuu ihailemaan suurta sankaria, Aurumia. Mao oli järkyttynyt tästä petoksesta ja ilmoitti että nyt lähdetään heti pankkiin ja vaihdetaan tittelit. Almaz huomasi että hänen tittelinsä on muuttunut Demon Flavoriksi. Jopa hänen hampaansa vähän terävöityivät, hänestä on tulossa oikea demoni! Mao teki pikaisen laskennan että 666 tunnin päästä Almaz on täysiverinen demoni. Almaz oli kauhuissaan, mutta Mao sanoi että älä panikoi, saat oman tittelis takaisin heti kun päästään pankkiin. Se onkin meidän seuraava tavoitteemme, mutta vasta seuraavalla kerralla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti