torstai 11. elokuuta 2016

Yrityksiä ja erehdyksiä

Torstai, 11.08.2016

Otin ohjat Bernardista ja jututin tohtoria. Hän veteli jatkuvasti kahvia ja selitti että jos hän lopettaa juomisen, hän nukahtaa ja unet tulevat. Hän myös kertoi että ei ole varaa ostaa uutta timanttia, koska ei muistanut aiemmin allekirjoittaa erästä sopimusta. Nyt sopimus on kassakaapissa ja eipä hän muista yhdistelmää sen avaamiseksi. Asiaan saattaa vaikuttaa se että ei ole nukkunut kahteen vuoteen, kiitos kahvin.

Lähdin kellarista pois ja menin saliin. Siellä oli melkoinen sotku ja heppu kertoi että edellisenä iltana oltiin vietetty pilailuesineidenmyyjien kokoontumista. Hän tökkäsi sikarin suuhuni ja sytytti sen aseella, joka olikin vain naamioitu sytkäri. Harmi vaan että mokoma sikari räjähti. Hauskaa. jahtasin hetken lattialla olevia kalisevia tekohampaita, mutta Bernard ei saanut siitä otetta. Jatkoin keittiöön.



Nappasin keittiöstä kahvinkeittiöstä kaksi kahvipannua (tavallista ja kofeiinitonta) sekä haarukan. Varasto onkin nykyhetkessä pesutupa, josta löysin suppilon. Käväisin myös pikaisesti toimistossa, josta löysin kassakaapin taulun takaa. Huomasin että valvontakamera osoitti suoraan siihen. Hmm, jos löydän jostain tallenteet, kenties näen kuinka tohtori avaan kassakaapin ja saan siis yhdistelmän?



Yläkerrasta löysin ensimmäisestä huoneesta isohkon miehen nukkumasta. Avasin television, josta näin mainoksen, jossa kaupattiin valtavaa timanttia vain kahden miljoonan hintaan! Äkkiäkös me sellaiset rahat tehdään... Koetin napata paidan nukkuvan hepun alta, mut eipäs onnistunut. Tuli myös testattua että voin puhelimella soittaa ostos-tv:hen, mutta koska tohtorin tiili on tyhjä, timantti jäi saamatta.



Kurkistin toiseen huoneeseen ja näin masentuneen myyjän, joka koetti itsemurhaa. Homma jäi puolitiehen, koska ase oli pilailuväline. En päässyt sisälle huoneeseen turvaketjun takia, mutta yletin nappaamaan pöydältä purkin katoavaa mustetta.

Melko hilpeä kaveri

Seuraavasta huoneesta löysin vihreän lonkeron, joka kertoi olevansa piilossa sekä violettia lonkeroa että tohtoria. Huoneessa ei ollut muuta mielenkiintoista, joskin laittamalla stereot päälle koko talo heilui musiikista ja jokin osittain irtosi aulan katossa.

Piilouduit tohtoria hänen omaan taloonsa?

Jatkoin eteenpäin ja löysin valvontahuoneen. Siellä oli myös se patsas, mitä veljekset työstivät menneisyydessä. Jututin hoitaja Ednaa, joka kertoi että tohtori kyllä muistaa kassakaapin yhdistelmän. mutta vain kun kävelee unissaan.

Hoitaja Edna vahtii

Jatkoin jälleen seuraavaan huoneeseen ja löysin tohtorin pojan, Weird Ed Edisonin, joka tutki postimerkkikokoelmaansa. Nappasin Edin hamsterin häkistään ja jatkoin ullakolle. Sieltä pääsin katolle, josta löysin jonkinlaisen vivun (Jonka tietysti otin mukaani) ja sitten hyppäsin savupiippuun ja päädyin taas saliin.

Weird Ed Edison

Palasin kellariin ja kaadoin tohtorille kafeiinitonta kahvia. Hän nukahti välittömästi maistettuaan tilkan ja käveli unissaan toimistoon. Hän avasi ja sulki ovea jatkuvasti. Menin valvomoon, mutta en voinut katsoa yhdistelmää koska Edna esti minua. Perhana, tarvitaan harhautus tälle tädille...

Matkalla alas kokeilin vähän kaikkea ja päädyin laittamaan hamsterin pakastimeen. Älkää kysykö miksi, koska en todellakaan vielä tiedä. Aulasta nappasin kyltin ikkunasta (Help wanted) ja menin pihalle. Siellä oli muumio eli kuollut serkku Ted, joka piteli käsissään lintuallasta. Hiukan edempää löytyi myös mies, joka koetti murtaa vanhan auton takaluukkua.

Tuskin on mitään varastamisen arvoista

Palasin sisälle ja rupesin pohtimaan että mitähän nyt. Tutkailin sekä Hoagien että Bernardin esineitä ja päädyin lähettämään kirjeen (Jonka Hoagie löysi postilaatikosta) Bernardille. Näytin kirjettä Ednalle (ei vaikutusta) ja sitten sille masentuneelle hepulle, joka koetti itsemurhaa. Hän ilahtui kirjeestä ja lähti kuin pallosalama. Ja nyt voin tutkia hänen huoneensa! Sieltä ei tosin muu osunut silmään kuin se pilailuase. Noh, tyhjää parempi.

Palasin saliin ja vaihdoin sikarihepun aseen itselläni olevaan. Pyysin häneltä uutta sikaria ja koska hänen aseensa ei enää ollutkaan sytkäri, sain pitää sikarin! Palloilin jälleen aikani, kunnes lähetin kyltin Hoagielle ja näytin sitä Redille kellarissa. Red otti Hoagien töihin alaisuuteensa ja käski napata labratakin seinältä. Aiemmin Red nimittäin marmatti että takki on vain työntekijöille.

Vaihdoin takaisin Bernardiin, jolla huomasin nyt viimein että aulan katossa tosiaan roikkuu jokin, joka paljastui teko-oksennukseksi. En kuitenkaan ylettänyt siihen ja ihan huvikseni kokeilin että voisikohan se tipahtaa kokonaan jos laitan vihreän lonkeron huoneessa musiikit uudelleen päälle. Se ei toiminut, mutta sitten kaadoin yhden kaiuttimista lattiaa vastan ja kokeilin uudelleen. Ja tadaa, nyt se tipahti! Menin poimimaan sen lattialta Tämän jälkeen puhtaalla tuurilla huomasin että salissa oli jonkinlainen ilmastointi venttiili lattiassa. Avasin sen ja jahtasin tekohampaat sinne. Sitten ne olikin helppo napata taskuun.

Hampaat loukussa!

Lähetin hampaat Hoagielle (annettavaksi sille hevoselle jolla on kultaiset hampaat. En tiedä toimiiko, mutta aina voi kokeilla!). Koetin niiden avulla saada kultaiset hampaat hevoselta, mutta eipäs toiminut. Noh, aina ei voi onnistua. Jatkoin sitten huvikseni ullakolle, jossa huomasin purkin punaista maalia. Miksi en tätä nähnyt aiemmin? Testasin myös Jedin ja Nedin sänkyjä. Toinen niistä vinkui ja se harhautti kissaa hetkeksi. Pienen testailun jälkeen onnistuin vaihtamaan sänkyjen paikkaa. Nyt vinkuva sänky on kauempana ja sen vinkuminen harhautti kissaa pidemmäksi ajaksi. Kerkesin napata kisun lelun sillä välin kun raukka ihmetteli sänkyä.

Olin matkalla takaisin vessalle, kun vahingossa osoitin kumkvatti puuta. Hetkinen, Washingtonhan tuijotteli tätä puuta. Ja hän puhui jotain kirsikkapuiden kaatamisesta... Käytin puuhun punaista maalia ja palasin jututtamaan Washingtonia. Matkalla peli muistutti että Laverne roikkuu puussa tulevaisuudessa. Kenties jopa samassa puussa?

Ja nyt se onkin kirsikkapuu!

Jututin Washingtonia (Huomasin samalla että hänelläkin on tekohampaat ja hän myös polttelee sikaria) ja hän halusi todistaa olevansa sanojensa mittainen mies ja yhdellä kauniilla kirveen heilautuksella "kirsikka"puu kaatui! Samalla näimme kuinka puu katosi tulevaisuudesta ja Laverne tipahti maahan. Nyt voimme pelata myös hänellä! Totesin että tähän on hyvä lopettaa, mutta halusin vielä kokeilla yhtä juttua...

Kohta rytisee



Lähetin pilailusikarin Bernardilta Hoagielle ja otin vahingossa ohjat Lavernesta. Hän on nyt vankilassa, kuten myös tulevaisuuden Edisonit. Ilmeisesti tulevaisuudessa lonkerot ovat ottaneet kaikki ihmiset jonkinlaisiksi lemmikeikseen. Ihanaa, mutta palataan Laverneen vasta ensi kerralla. Kuitenkin, tarjosin sikaria Washingtonille, mutta minulla ei ollut tarjota tulta. Joten lähetin myös sen sytkäriaseen Hoagielle.

Tarjosin sikaria uudelleen ja tästä seurasi mielenkiintoinen tapahtumaketju. Sikari räjäytti tekohampaat palasiksi, joten tarjosin Washingtonille kalisevia hampaita. Hancock huomautti Jeffersonille että katso, nyt on Washingtonilla myös kylmä! Pienen riitelyn jälkeen takassa paloi viimein tuli (Jefferson luopui halostaan) ja sain Hancockin viltin itselleni. Nyt olen tyytyväinen, koetetaan tutkia tulevaisuutta Lavernella seuraavalla kerralla!

Ja kohta pamahtaa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti