maanantai 15. elokuuta 2016

Kikkailua ajassa ja paikassa. Enimmäkseen ajassa

Sunnuntai, 14.08.2016

Kuten viimeksi sanoin, nyt on aika tutkia tulevaisuutta. Jututin ensin Edisoneita (Zed, Zedna ja Ved), jotka kertoivat että Fred Edison oli häpeäksi koko Edisonin suvulle. Ja oikeastaan koko ihmislajille. He myös kertoivat että lonkerot pitävät kisoja ihmisillä (Kuin koiranäyttelyitä).



Seuraavaksi jututin vartijaa (Ja huomasin että välissämme oli sähköinen este) joka vei Lavernen ulos tarpeille (koska ei ihmisille ole vessoja). Pääsin käymään aikakoneen luona, mutta en vielä tiennyt mitä tarvitsen joten vartija vei minut takaisin selliin. Puhuin vartijalle uusiksi ja tein vanhimman tempun ikinä ja vetosin sairastumiseen. Joten lonkero vei Lavernen lääkärille!

Lääkäri totesi että Laverne on ihan kunnossa ja käski odottaa että vartija tulee hakemaan. Luonnollisesti nappasin seinältä julisteen lonkeron ruumiinrakenteesta ja lähdin harhailemaan. Viiksekäs lonkero (Vierellään muutama ihminen jotka odottavat näyttelyn alkua) huomasi Lavernen ja pian olin taas sellissä. Laverne mainitsi että olisipa valeasu. Koska olen nerokas, sain idean!

Tohtori Lonkero

Puhuin vartijalle ja pääsin takaisin ulos. Lähetin aikakonee kautta julisteen Hoagielle ja Hoagiella laitoin julisteen lippua ompelevan mummelin pöydälle. Ja tadaa, Amerikan lippu muuttui lonkeron muotoiseksi! Pienen koihelluksen jälkeen päädyin katolle Lavernella (Kipuamalla takkaa pitkin, keksin tämän vahingossa) mutta lippu oli liian korkealla. Tangon juuressa oli kyllä mekanismi ja eikös me poimittu Bernardilla siihen vipu? Aika vaihtaa Bernardiin, joskin ensin jututin sinistä lonkeroa joka lähinnä puhui siitä miten Laverne on rumin ihminen ikinä. Hän myös kertoi että ihmisten omistajat voivat ilmoittaa ihmisiä näyttelyihin.

Lonkerolippu

Lähetin vivun Lavernelle ja päädyin takaisin katolle. Käytin vipua ja pian lippu oli minun! Vedin sen päälleni ja tadaa! Laverne Lonkero!

Laverne Lonkero

Hyppäsin savupiippuun ja video näytti miten "hiukan" vanhentunut violetti lonkero suunnitteli jotain luutnanttinsa kanssa.



Kun sain ohjat taas käsiini, jututin uudelleen sinistä lonkeroa. Ilmoitin ihmiseni näyttelyyn ja sain nimilaatan.  Näyttelyssä arvioidaan paras hymy, parhaat hiukset ja paras nauru. Nyt vain tarvitaan lemmikiksi joku ihminen...

Seuraavaksi tutkin yläkertaa ja löysin vähän vaikka mitä. Eräässä huoneessa oli aikakapseli, jota Jefferson ja kumppanit täyttivät menneisyydessä.

Aikakapseli jalustalla

Toiessa huoneessa oli muumio ja sieltä nappasin mukaani jatkojohon sekä rullaluistimet. Löysin myös violetin lonkeron huoneen ja hän kertoi valmistavansa kutistussädettä jolla voisi hankkiutua eroon kaikista ihmisistä. Matkalla alas huomasin pakastimen, johon työnsin hamsterin Bernardilla. Poimin jäätyneen hamsterin sieltä ja sulatin sen mikrolla keittiössä. Näppärä tapa kiertää aikakoneen rajoitus koskien vain elottomia esineitä! En vain tiedä mihin mie hamsteria tarviin...



Pihalla huomasin että aidan alta kurkki musta kissa, joka vetäytyi karkuun jos menin lähelle. Vaihdoin Hoagieen ja lähetin kissan lelun Lavernelle. Laverne roikotti lelua kissan edessä, mutta eipä se mitään tehnyt. Palasin sisälle jututtamaan viiksekästä lonkeroa, joka vartioi kelloa. Hän poistuu paikaltaan vain jos ihmisiä koettaa karata...

Seikkailin hetken ja käytin pihalla jatkojohtoa aikakoneen töpseliin ja työnsin sitten jatkojohdon pään kellarin ikkunasta sisään. Todennäköisesti saamme kellarista virtaa kunhan joskus pääsemme sinne. Seuraavaksi kokeilin perinteistä "Koeta kaikkea kaiken kanssa" ja lopulta keksin antaa viinipullon Jeffersonille, joka lupasi haudata sen aikakapseliin. Sitten lähetin purkinavaajan Lavernelle, jonka avulla avasin aikakapselin. Ja mitä tapahtuu viinille 400 vuoden aikana? Siitä tulee etikkaa! Sitten lähetin etikan Hoagielle, enää tarvitaan kultaa että Red voi valmistaa superakun.

Kesti hetki keksiä kuinka saan kultahampaat hevoselta, lähettelin eri esineitä Hoagielle ja tutkin niitä inspiraation toivossa. Lopulta tutkin Bernardin oppikirjaa ja Hoagie kommentoi että toimii varmasti paremmin kuin uniläkke. Hmmm.... Menin hevosen luo ja kyllä, Hoagie rupesi lukemaan kirjaa hevoselle joka nukahti hetkessä! Ennen nukadusta hän kuitenkin otti kultaiset hampaat suustaan ja laittoi ne vesilasiin.

Intoni laski hiukan kun annoin tarvikkeita Redille. Etikka ja öljy kelpasi, mutta kulta ei kelvannut hampaissa. Perhana, milläs mie kullan näistä erotan? Käytin jälleen tovin päättömään seikkailuun ja löysin Bernardilla vihreän lonkeron huoneesta videokasetin. Miten mie en tätä nähnyt ekalla kerralla? Lähdin etsimään valvomoa ja kävin vahingossa huoneessa jossa iso mies nukkui. Onneksi satuin huomaamaan että ovessahan roikkuu avaimet, jotka sain käsiini kunhan ensin suljin oven. Löysin pian valvomon, jossa vahingossa työnsin Ednan huoneesta ulos (Yritin käyttää kasettinauhuria, mutta Edna oli tiellä) ja Bernard sanoi että maailmaa ei voi pelastaa ilman että työntää vanhan naisen rappusia alas.  Laitoin kasetin nauhuriin ja katsoin näytöltä kuinka tohtori jatkuvasti sulki ja avasi kassakaappia. Harmi vaan että tohtori pyörittää numeroita niin nopeasti ettei näe mihin numeroihin hän pysähtyy.



Leikin hiukan nauhurilla ja kun painoin nauhoitusnappulaa, IRS (USA:n verotuksesta vastaava virasto) saapui paikalle ja vei tohtorin kuulusteltavaksi. Kelasin videon alkuun ja painoin nurkassa olevaa nappia joka laittoi toiston hitaammalle asetukselle. Nyt näin mihin numerot pysähtyy! Koodi on 101, 999 ja 57. Suuntasin alakertaan ja avasin kassakaapin. Nyt meillä on sopimus!

Päätin kokeilla haluaisikohan se autoon murtautuja kenties avainnipun (Kenties joku niistä on autoon) joten menin pihalle. Herra ilahtui ja antoi minulle vastineeksi sorkkarautansa, jolla sain kammettua kolikon (Ja purkan, jossa se oli kiinni) aulan lattialta. Bernard tökkäsi sen suuhunsa ja sai irrotettua purkan ja kolikon toisistaan.



Tutkin vähän mihin voisin kolikoita käyttää (Minullahan on niitä nyt kaksi, toinen löytyi ihan alkumetreillä) ja huomasin että siellä huoneessa jossa lihava mies nukkui, oli seinässä jonkinlainen automaatti. Laitoin kolikon siihen ja koko rakennus alkoi heilua. Lihava mies tärisi lähemmäksi sängyn reunaa, mutta ei herännyt. Toinen kolikko sisään ja mies rojahti lattialle ja mie sain napattua paidan, jonka päällä mies nukkui! Se on vaan ihan märkä miehen kuolasta... Noh, onhan täällä pesutupa ja siellä tais olla kuivaaja!

Melkoiset unenlahjat


Vein paidan kuivaajaan, mutta sekin mokoma toimii kolikoilla. Mistä mie niitä oikein revin? En tiedä, eiköhän niitä jostain löydy. Tutkailin esineitäni ja päätin lähettää mainoslehtisen (Joka saatiin joskus aikoja sitten, mainostaa imureita) Hoagielle, koska halusin kokeilla voinko laittaa sen ehdotuslaatikkoon. Ja sehän toimi, nyt perustuslaissa lukee että jokaisessa kellarissa pitäisi olla pölynimuri. Näin sitten miten tulevaisuuden kellarissa on imuri, mutta se ei meitä vielä paljoa auta koska emme pääse kellariin tulevaisuudessa...



Jatkoin paikkojen tutkimista ja kaiken kokeilemista. Washingtonin huoneessa kokeilin sänkyä ja Hoagie sotki sängyn. Kutsuin siivoojan paikalle ja koska sönky oli sotkuinen, siivooja jäi siivoamaan huonetta. En aluksi keksinyt mitä hyötyä tästä muka on, mutta kun poistuin huoneesta huomasin että siivoajan kärry oli ulkopuolella. Ja siitä sain poimittua saippuan. Saippuan pystyi yhdistämään vesiämpäriin. Minulla on myös harja. Ja ulkona likainen kärry....

Menin ulos pesemään kärryä ja välittömästi ukkospilvet kasaantuivat. Hoagie huomautti että tämän takia hän ei ikinä pese autoaan, sade tulee kuitenkin pian perässä. Voi hemmetti, ite en juuri tuosta syystä ole käynyt pesettää autoani koko kesänä!

Mutta kun ukkonen nousi, Franklin lähti sisälle suojaan. Hoagie kysyi että miten hän ikinä voi keksiä sähköä jos ei ole ulkona myrskyssä? Ei tiennyt itsekkään. Hän meni huoneeseensa ja en keksinyt mitä tästä nyt hyödyin. Eiköhän se selviä...

Kikkailin aikani ja lopulta turvauduin pieneen apuun. Tarkistin netistä mitä kissalle tulisi tehdä tulevaisuudessa ja ratkaisua en olisi varmaan keksinyt ikinä. Lähetin Bernardilta purkin korjauslakkaa Lavernelle. Käytin sitä aitaan ja kun kissa koetti tulla sen alta, se sai valkoisen raidan selkäänsä. Kisu pomppasi talon katolle. Näytin kisulle lelua ja sillä sain houkuteltua sen lähemmäks. Nopealla liikkeellä Laverne nappasi kisuun mukaansa, hahaa!

Kissa katolla

Jatkoin seikkailua Lavernella ja vitsillä koetin laittaa rullaluistimet muumiolle. Ja sehän toimi! Työnsin sen liikkeelle ja se kaatui näyttelyyn menevien ihmisten päälle. Kävin laittamassa sille nimilapun ja tadaa, näyttely voi alkaa!

Kauniit kilpailijat

Tai no, ei se vielä ala mutta kuitenkin. Kilpailijat siirtyivät yläkertaan odottamaan ja tuomarit keskustelivat viereisessä tilassa. Kilpailija Harold tuntuu olevan kestosuosikki, meijän pitää varmaan sabotoida muita kunnolla että meijän muumio voittaisi...

Tutkittuani paikkoja huomasin Bernardilla että salissa oleva outo klovni nauraa kun sitä tönäisee. Kokeilin rikkoa sen, mutta haarukka ei riittänyt. Kävin esineitä läpi ja Lavernelta löytyi skalpelli, jonka lähetin kokeeksi Bernardille. Ja kyllä, se rikkoi klovnin ja jätti jälkeensä laatikon, josta nauru kuului. Lähetin sen Lavernelle ja testiksi myös hevosen tekohampaat Hoagielta. Huomasin ettei ne nimittäin ole kultaiset, vain likaiset. Ja sillä hevosella oli komia hymy nää suussa, muumiolle siis! Hiukset vielä tarvitaan... En löytänyt esineistäni mitään joka toimisi peruukkina, joten turvauduin pikaiseen googlaukseen, ihan vain nähdäkseni onko minulla tarvittavat tarvikkeet vai pitäisikö palata jonkun toisen pulman pariin. Yllätyin kun selvisi että tarvitsen Bernardilta haarukan ja spaghetin Hoagielta. Mitä! Mutta kun lähetin spaghetit Lavernelle, kaikki valkeni (Melkein, haarukkaa en vielä ymmärrä). Kuiva spaghetti kostuu ja muuttuu kuin keitetyksi kun sen laittaa aikakoneeseen, sehän on kuitenkin vessa.

Toimitin tarvikkeet muumiolle ja pian sillä oli kaunis hymy, naurulaatikko taskussa ja kauniit spaghetti hiukset, jotka muotoilin haarukalla. Pyysin tuomareita arvostelemaan kilpailijat, mutta ennakkosuosikki Harold (Se jolla on tutu ja hiuksissa salamoita) on voittamassa jokaisen osa-alueen vaikka muumiomme on kova kakkonen. Eli meidän pitää hoitaa Harold pois kisasta, kenties aloitetaan sillä seuraavalla kerralla.

Kyl on meijän muumio kaunis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti