maanantai 8. elokuuta 2016

Day of the Tentacle Remastered - Lonkeroiden vallankumous

No nyt on taas vierähtänyt liian pitkä aika viime kerrasta, joten aloitellaanpa nyt seuraava projekti! Peliksi valitsin jo aikoja sitten Day of the Tentacle Remasteredin, joka on Grim Fandango
Remasteredin tavoin uusintaversio vanhasta seikkailuklassikosta!



Alkuperäinen Day of the Tentacle ilmestyi vuonna 1993 ja se on jatkoa Maniac Mansionille. Maniac Mansionissa joukko nuoria pysäytti hullun tohtori Fred Edisonin. Day of the Tentaclessa sen sijaan kolmen nuoren vastassa on maailmanvalloitusta suunnitteleva violetti lonkero (Jonka Edison oli luonut, kuten myös vihreän lonkeron). Sen enempää en tarinasta tiedä, joten eiköhän sukelleta lonkeron päivään!

Maanantai, 08.08.2016

Peli alkoi introlla, jossa vihreä ja violetti lonkero hengailevat Edisonin kartanon takana. Violetti päätti janoonsa juoda saastuneesta joesta, johon kartano pumppasi teollisuusjätettä. Vihreä ei tykännyt ideasta, mutta violetti  otti hörpyn ja sen ansiosta koki mutaation! Hänelle kasvoi pienet kädet ja hänestä tuli sekä älykkäämpi että aggressiivisempi. Ja nyt hän haluaa valloittaa maailman!

Vähän vaan jätettä joessa

Vapise, maailma!


Seuraavaksi peli siirtyi kämpälle, jonne hamsteri toimitti kirjeen. Kämpässä majaili sankarimme nörtti Bernard, lääketieteen opiskelija Laverne (Joka olisi halunnut hamsterin leikeltäväksi kouluun) ja hevari Hoagie. Kirje oli vihreältä lonkerolta, jonka kanssa Bernard ystävystyi Maniac Mansionin aikana. Vihreä pyysi apua, koska violetin mutaation jälkeen tohtori Fred vangitsi lonkerot ja aikoo tappaa heidät molemmat. Bernard ja kumppanit suuntasivat kartanolle pelastamaan lonkerot (Joka taitaa olla virhe)

Meidän urheat sankarimme!

Kolmikko hajaantui kartanolla ja minulle jäi Bernard ohjattavaksi. Ensimmäiseksi testasin miltä näyttää kun pelin heittää alkuperäisiin grafiikoihin. Aika hauska temppu, mutta taidan pysyä remastered grafiikoissa.


Alkuperäiset grafiikat

Rupesin tutkimaan aulaa, maassa oli kolikko joka oli lattiassa kiinni purkalla. Bernard ei ssaanut sitä irti, joten antaa olla. Nappasin kuitenkin mainoslehtisen telineestä ja huomasin että Bernardilla oli mukana jonkinlainen oppikirja. Kai sitä johonkin tarvitsee. Seinällä oli rikkinäinen puhelin, johon joku oli kuitenkin jättänyt kolikon. Nyt se on miun. Suuntasin toimistoon.

Toimistosta löysin tohtori Fredin pankkitiedot. Raukalla ei ole tilillä penniäkään. Pöydän lokerosta löytyi korjauslakkaa. Palasin aulaan jossa tutkin isoa kaappikelloa. Hahaa, avaamalla oven paljastui että siellä on salakäytävä!

Bernard lähti kohti kellaria salakäytävää pitkin ja peli siirtyi yläkertaan jossa Hoagie ja Laverne kohtasivat. Laverne oli jo unohtanut miksi he edes ovat täällä ja kysyi mitä ovat "lonkerot". Paikalle asteli tohtori, joka kertoi että hän loi lonkerot apulaisiksi/lemmikeiksi. Muuten hyvä, mutta sitten toinen koetti valloittaa maailman ja siksi hän lukitsi heidät kellariin. Laverne ja Hoagie huomauttivat että Bernard on kyl menossa vapauttaa ne...

Tohtori Fred Edison

Ei, Bernard, älä tee sitä!

Bernard vapautti lonkerot ja violetti ilmoitti että maailmanvalloitus jatkuu. Tohtori Fred saapui paikalle liian myöhään ja sanoi että nyt ainoa keino pysäyttää violetti on matkustaa ajassa ja estää teollisuusjätteen päätyminen jokeen. Sitten violetti ei koe mutaatiota ja kaikki on taas hyvin.

Joten tohtori laitto koko kolmikon aikakoneeseensa, jotta on suurempi todennäköisyys että edes yksi pääsee perille hengissä.

Ihan luotettavalta tää aikakone näyttää

Uhkauksia ajan virrassa

Aluksi kaikki näytti lupaavalta, mutta kesken kaiken timantti (Joka ei edes ollut aito), joka toimi virtalähteenä, hajosi. Tämä aiheutti PIENIÄ sivuvaikutuksia, Hoagie päätyi 200 vuotta menneisyyteen ja Laverne 200 tulevaisuuteen. Bernard ilmestyi takaisin tohtorin luo, joka kirosi kun ei ollut ostanut aitoa timanttia. Ja tohtori ei voi tuoda Hoagieta ja Lavernea takaisin, koska tarvitsee ensin uuden timantin ja sitten Hoagien sekä Lavernen pitää laittaa aikakoneet kiinni pistorasiaan. Se voi olla ongelmallista Hoagielle... Hoagie tarvitsee siis sen sijaan tohtorin superakun, joka on tosin vasta suunnitelmavaiheessa. Tohtori ei tosin muista missä suunnitelmat ovat, jossain päin taloa kuitenkin.
 

Fiksu kun olen, löysin suunnitelmat pian ilmoitustaululta. Tohtori selitti sitten että aikakoneen kapselit (Jotka ovat muuten vessoja...) ovat yhteydessä toisiinsa ja huuhtelemalla voi lähettää pieniä esineitä kapselista toiseen. Joten tohtori heitti suunnitelmat pönttöön ja veti. Pöntöt kuljettavat myös ääntä, joten tohtori neuvoi Hoagieta viemään suunnitelmat Red Edisonille, joka on tohtorin esi-isä. Ja nyt voin vaihtaa milloin vain Bernardin ja Hoagien välillä!


Hoagie menneisyydessä

Päätin tutkia hiukan menneisyyttä Hoagiella. Hänellä oli valmiina mukanaan purkinavaaja. Lähdin kulkemaan kohti kartanoa ja peli halusi muistuttaa ja Laverne roikkuu tulevaisuudessa puussa. Noh, ehkä me löydetään jotain mikä auttaa häntä pääsemään alas. Tutkin postilaatikkoa ja löysin sieltä kirjeen, jossa joku kutsutttiin välittömästi Baltimoreen.


Jututin sisällä muumiota, joka ei kyl puhunut takaisin. Jatkoin saliin jossa oli John Hancock, Thomas Jefferson ja George Washington. Pöydällä oli keskeneräinen perustuslaki. Jututin Jeffersonia, joka kertoi että heillä on tekeillä aikakapseli, joka avataan 400 vuoden päästä. Hän kertoi myös että perustuslaki on hiukan kesken ja siksi vieressä on ehdotuslaatikko. Jututin Hancockia, joka on kylmissään. Jeffersonilla on kyllä halko, mutta ei voi antaa tehdä siitä tulta takkaan koska haluaa säästää sen jälkipolville. Washington keshuskeli taidoillaan kaataa kirsikkapuita ja sanoi todistavansa taitonsa vaikka heti, mutta alueella ei ole kirsikkapuita.

Hancock, Jefferson ja Washington

Käväsiin keittiössä, josta nappasin pullon öljyä ja hiukan spaghettia. Sitten menin pieneen varastoon, josta löysin ämpärin ja harjan. Käytin keittiön vesipumppua täyttääkseni ämpärin. En tiedä miksi, mutta seikkailupelilogiikalla kannattaa tehdä kaikki mikä on mahdollista.

Palasin aulaan ja kömmin kellon kautta kellariin, jossa Red Edison majaili. Nappasin vasaran (Vasenkätisen vasaran, kuten Red huomautti) ja jututin Rediä. Huomautin että hän tunnen keksijän joka näyttää häneltä. Red kertoi että tuskin on kukaan hänen pojistaan, he haluavat kaikki taiteilijoiksi. Meidän pitää ehkä muuttaa vähän historiaa... Annoin superakun suunnitelmat Redille ja hän kertoi että tarvitsee vain kultaa, öljyä ja etikkaa. Noh, öljyä meillä on, muut puuttuu.

Red Edison töissä

Palasin aulaan ja peli kertoi että Hancock kysyi että kävisikö perustuslakiin että presidentin pitää olla ihminen. Jefferson käski hänen keskittyä, tämä on vakava asia. Lisäys voisi olla ainakin hidaste vihamielisille lonkeroille, mut ihan miten vaan.

Jatkoin yläkertaan, jossa kävin Washingtonin huoneessa. Pystyin kutsumaan sinne siivoojan, mutta en vielä tiedä mitä hyötyä siitä on. Toisessa huoneessa oli lipunompelija, joka voivotteli kuinka lipun suunnitelmat muuttuvat jatkuvasti. Kolmannessa huoneessa oli seinällä leijansuunnitelmat ja viinipullo. Viini on nyt miulla matkassa.

Jatkoin eteenpäin ja löysin...hevosen jolla on kultaiset hampaat. Ja se osasi vielä puhua. Jututin sitä hetken ja jatkoin matkaa.



Löysin Redin pojat, Nedin ja Jedin. Toinen seisoi mallina ja toinen veisti marmoria. Jututin heitä hetken (Selvisi että edes heidän isänsä ei erota heitä toisistaan. Ainoa ero on että toinen on vasenkätinen) ja sitten kun sain mahdollisuuden, vaihdoin veistäjän eli Nedin vasaran vasenkätiseen vasaraan. Ned ei enää osannut veistää ja koko patsas mureni. Ned murtui täysin ja höpötti miten isä oli oikessa, meidät on tarkoitettu keksijöiksi. Jed ei suostunut lannistumaan ja piristi veljeään. Joten Ned ja Jed vaihtoivat paikkaa. Tämä aiheutti muutoksen tulevaisuudessa ja näin kuinka jossain valmis veistos muuttui toisen veljen tekemäksi. Saa nähdä kuinka se meitä auttaa.

Murtunut Ned (Ja murtunut patsas) sekä Jed

Käväisin ullakolla (Joka on Nedin ja Jedin huone) ja koetin napata lelun kissalta. Kisu ei tykännyt ideasta, joten lelu jäi sille.



Seuraavaksi menin ulos (Koska olen nyt tutkinut kartanon kokonaan), jossa Ben Franklin lennätti leijaa, tavoitteenaan tietysti keksiä sähkö. Hän ei pidä Red Edisonia kovinkaan suuressa arvossa, ei tiedemiehenä eikä majatalon pitäjänä. En äkkiä keksinyt minne kannattaisi Hoagiella suunnata, joten eiköhän tämä ollut ihan hyvä paikka lopettaa. Seuraavalla kerralla tutkitaan nykyhetkeä Bernardilla

Ben Franklin



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti