keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Ennen maailmanloppua

Keskiviikko, 01.03.2017

Pooka kertoi Velvetille että goblinit olivat varastaneet kaikki kolikot, mutta Titaniasta tullut pooka, jolla oli kiiltävä miekka, oli kuitenkin tullut apuun ja hakenut kolikot takaisin. Pooka kertoi että tämän pelastajan nimi oli...Cornelius! Velvet laski yksi plus yksi ja päätteli että sehän on prinssi Cornelius, hänen rakastettunsa! Mutta kuka on hänet kironnut? Sen Velvet halusi tietää, joten lähti Titaniaan ja toivoi löytävänsä Corneliuksen.



Melkein samantien löytyi välipomo, kirvesmies. Hämärä mielikuva että nää oli aika pahoja alkuperäisessä pelissä, mutta tässä ne on kyl kaatunut kuin heinä.



Alueen piilotettu Phozon Prism oli lukitun oven takana, jonka avaimen löysin vahingossa. Beatdown onkin vanha tuttu kyky, nostaa vahinkoa kaatuneisiin vihollisiin.

Hetkeä myöhemmin löytyi ei-piilotettu Phozon Prism, Drop Shell. Nyt voin tiputtaa pommeja, kun teen väistöliikkeen. Harmi vaan että väistän aika harvoin!

Alueen toinen välipomo oli myös kirvesmies. Huijausta, en tuhlaa kuvakaappausta sinuun!

Trial oli sentään limapalleroa vastaan. Meinasi mennä hektiseksi kun lopuksi oli 4 pientä limaa, pari velhoa ja lentävää silmää mukana! Palkkio tietysti taas yksi Miracle Fruit.



Skuldi tuli ilmoittamaan Urzurille ja Titanian kuninkaalle että Velvet on lähistöllä. Urzur järkeili että häntä voisi käyttää Odinia vastaan. Kumpikaan ei kuitenkaan halunnut mennä haastamaan Velvettiä itse, joten päättivät jättää homman Beldorille ja Belialille. Joten Skuldi katosi ja kun Velvet tuli kuninkaan eteen. Urzur lupasi saattaa Velvetin Corneliuksen luokse, mutta todellisuudessa johdattikin hänet ansaan jossa odotti Beldor ja Belial!



Tätä taistelua olen pelannut siitä asti kun tämän pelin aloitin. Alkuperäisessä versiossa tämä on nimittäin pelin vaikempia taisteluita. Beldor ei yksin ole kovinkaan vaikea, silkka maagi, mutta yhdessä Belialin kanssa on hiukan vaikea keskittyä molempiin. Tosi kivaa yrittää väistellä tulipalloja samalla kun Belial koettaa syödä siut! Taistelu kesti jonkin aikaa, mutta keskityin hoitamaan Belialin ensin ja kun mokoma lisko kaatui, Beldor ei yksin saanut mitään aikaiseksi.



Taistelun jälkeen kuitenkin Skuldi ja Urzur olivat onnistuneet vangitsemaan Velvetin. Velhot kertoivat Velvetille miten Ingwayn pyynnöstä he muuttivat Corneliuksen pookaksi. Sitten Ingway otti Corneliuksen muodon ja koetti onkia kuninkaalta tietoa taikuudesta, jolla entinen kuningas Gallon muuttui hirviöksi. Velhoilla oli viimeinen säe runosta koskien maailmanloppua ja sen mukaan kaksi kruunutonta kuningasta tulee hallitsemaan maailmanlopun jälkeen maailmaa, joka syntyy uudelleen. Velhot nukuttivat Velvetin, joka heräsikin seuraavaksi kun Cornelius oli hänet pelastanut. Cornelius pakeni paikalta kun Velvet puhutteli häntä. Luvun päätteeksi sain Explosion Phozon Prismin, joka aiheuttaa ison räjähdyksen (Tiedän, aika yllättävää!)



Ingway meni tapaamaan Odettea ja sanoi että tuo hänelle Odinin pään jos Odette lainaa hänelle armeijaansa. Sitten Ingway tuli juttelemaan Velvetin kanssa kun kummitus tuli ilmoittamaan että Odette suostuu. Ingway mutisi jotain mystisestä voimasta ja lähti Ragnanivaliin. Velvet tajusi että Ingway yrittää käyttää Titanian taikuutta itseensä. Perään siis!



Eka Phozon Prism oli Gleipnir, joka täyttää ruudun ketjuilla. Kokeilin sitä alueen välipomoon, Berserkkeriin.



Alueen toka välipomo oli tietysti ilmalaiva, joka on tapansa mukaan vähän ärsyttävä.



Alueen piilotettu Phozon Prism oli Air Raid, jonka aikana Velvet liitää tulisena ketjunsa avulla.

Sitten menin vihoviimeiseen Trialiin joka oli kolmea Berserkeriä vastaan. Ei sekään vaikeuksia aiheuttanut, pidin huolta että kaikki olivat kasassa ja sitten käytin erikoisiskuja mielipuolisesti. Tappaa talossa ja puutarhassa! Palkkio oli Miracle Fruit G.



Velvet saapui Odinin saliin ja rukoili että Ingway ei käyttäis voimaansa. Ingway päätti nyt voi kertoa salaisuuden Velvetille. Se oli Ingway joka tuhosi Valentinen! Ingway halusi suojella isäänsä (eli Odinia) Cauldronin voimalta ja siksi sabotoi sitä ennen kuin se otettiin käyttöön sodassa. Homma meni pieleen ja koko Valentine tuhoutui ja kansa sai kokea kirouksen . Velvet vältti kirouksen koska hänen Psypherinsä suojeli häntä ja Ingway taas vältti kirouksen, koska oli sen varjossa. Mutta Odin tavoittelikin Cauldronia itselleen ja ei välittänyt oman poikansa teosta. Odin puolustautui ettei voinut avoimesti myöntää häntä omaksi pojakseen. Mutta Ingway ei uskonut että Odin koskaan välitti hänestä tai Velvetistä ja nyt pistää oman henkensä likoon että saa vietyä Odinin ja Cauldronin mukanaan. Ingway käytti Titanian salattua voimaa ja muuttui Darkovan pedoksi!



Pedolla oli muutama eri hyökkäys. Se nousi takajaloilleen ja sitten rojahti voimalla maahan, sytyttäen maan tuleen. Tassun heilahdus aiheutti tornadoja. Yksi päistä sylkäisi tulipallon, joka vieri maata pitkin. Mutta aika paljon ajasta peto vaan oli paikallaan joten hakkasin menemään. Peto otti kuitenkin vahinkoa vain kun sitä hakkasi johonkin sen päistä, mutta koska Velvetin iskut tulevat aika laajassa kaaressa, yhdellä kertaa osui helposti kahteen tai jopa kaikkiin kolmeen päähän. Ja tuntui ettei peto oikein mahda mitään jos pysyt ilmassa ja koska siun pitää olla ilmassa että voit tehokkaasti hakata sitä niin... Valitettavan helppo taistelu.



Taistelun jälkeen Ingway oli muuttunut takaisin itsekseen ja makasi verisenä. Odinin vartijat tulivat paikalle ja olivat valmiita vangitsemaan Ingwayn ja Velvetin, mutta paikalle tuli Cornelius joka auttoi heidät pakoon.



Myöhemmin selvisi että Ingway oli kadonnut ja myös Krois oli kateissa. Mutta Velvet ja Cornelius löysivät Kroisin, joka kertoi että hänellä on viimein vastaus. Ennustuksista selvisi että vain kaksi ihmistä selviytyy maailmanlopusta. Krois antoi Velvetille papereita, joissa oli velhojen muistiinpanoja koskien ennustusta.



 Kuusisilmäinen peto viittaa Titanian entiseen kuninkaaseen, Galloniin. Kuolleiden herra on luonnollisesti Odette (Mutta Gwendolyn tuhosi Odetten lopullisesti...), tuli on Onyx. Eli kuolleet ja tulen valtakunta liittyy sotaan ja lohikäärmeet tuhoavat kaiken.

Samalla saatiin Kroisin omat muistiinpanot. Ennustuksessa sanottiin että pedon, joka syö ihmisiä, voi voittaa vain hänen oma poikansa eli Titanian perillinen. Mutta ihminen ei voi petoa tuhota.

Kuolleiden herra tuskin on Odette, mutta kuka sitten? Gallon kenties? Ennustusten mukaan tämän kuolleiden herran voi tuhota vain varjo.

Tulta ei voi ihmiskunta estää, mutta maailmanpuu pystyy. Mutta eihän sellaista ole olemassa.

Cauldronia ei voi tavalliset aseet vahingoittaa, se täytyy "sitoa" ("It can only be chained") eli tarvitaan Psypher joka ei ole perinteinen ase. Krois päätteli (ihan oikein) että Velvetin täytyy olla se joka pysäyttää Cauldronin.

Lohikäärmee taas lepää äidin sylissä, ketä se voi tarkoittaa? Ja ennustus on selvä siitä että maailma tulee syntymään uudelleen ja vain kaksi ihmistä selviää. Luku päättyi tähän ja sain viimeisen Phozon Prismin, Cross Bindin. Ketjut hyökkäävät vihollisten kimppuun laajalla alueella.

Ja tähän päättyi Velvetin tarina. Enää on jäljellä viimeinen kirja, Book of Armageddon! Siellä meitä odottaa viisi viimeistä pomoa ja saamme itse valita kuka haastaa kenetkin. Mutta jos emme käytä ennustuksen neuvoja hyödyksi, hommat menee pahasti metsään. Onneksi mie muistan (ja oisin myös osannu päätellä Kroisin muistiinpanoista) järjestyksen joka johtaa parempaan loppuun! Ennen kuin sukellan estämään maailmanloppua aion kuitenkin varmistaa että kaikki 5 sankaria ovat valmiita, jotta voimme viedä ensi kerralla tämän pelin loppuun! Sen verran voin sanoa että Velvetillä treenaan eniten, Cauldron ei nimittäin ole kovinkaan kiva pomo... Ei ainakaan ollut alkuperäisessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti