maanantai 11. tammikuuta 2016

Kokemusmöllykät ja blogi blogin sisässä

Torstai, 07.01.2016

Aloitin tämän session tekemällä sivutehtävän, jossa minun piti kerätä 5 kappaletta Gelatin Cell-esineitä, joita tiputteluvat pienet limaviholliset. Luolastona toimi sama paikka jossa hakkasimme hiekkamadon viime kerralla. Eräästä luolan huoneestan löysin maasta violetin energian peittämän symbolin. Täsmälleen samanlainen kuin tutoriaali luolan lopussa, jossa peli kehotti käyttämään Compan kelloa, joka tavallisesti kutsuu 4-5 perättäistä taistelua, joiden jälkeen tietyn aikaa ei tule ollenkaan satunnaisia taisteluita. Mutta tälläisissä paikoissa kello kutsuu jonkin tietyn mörrin, tutoriaali luolassa se oli eka pomo. Hetken mietin uskallanko, en tiedä mikä supermörkö sieltä niskaani käy. Pikaisen tallennuksen jälkeen soitin kelloa ja kohtasin....!



...pienen sinisen veijarin. Ulkonäkö oli kuitenkin petollinen, kyseinen kaveri kesti osumaa aivan perhanasti ja löi suhteellisen kovaa. Taistelu kesti pitkään, mutta lopulta voitin. Ja palkkio? Aivan törkeä määrä kokemusta!

Huomatkaa expan määrä!
Vertailun vuoksi voin sanoa että tavalliset viholliset tässä luolassa antavat ehkä 10-30 pistettä kokemusta per taistelu, viime kerralla kahdesti tappamani Blue Shadow pomo antoi muutaman sadan. Tämä sininen otus antoi 1300! Neptune hyppäsi suoraan tasolta 4 tasolle 6, samoin Compa. Kun sain tehtävän päätökseen, menin tekemään samaa tehtävää uudelleen, koska halusin nähdä oliko tämä pieni pakkaus kokemusta vain kerran kohdattava vai voinko haastaa hänet aina kun tätä tehtävää teen. Ja ihana yllätys, pystyin haastaaman kyseisen kaverin uusiksi ja sain taas ison kasan kokemusta! Pitääpä olla tarkkana tälläisten vihollisten varalta, säästyy paljon aikaa kun ei tarvitse hahmoja kehittää "tavallisesti".

Seuraavaksi menin käymään Basilicomin kirkossa, jossa varjoissa pysynyt hahmo kyseli syytä miksi haluamme matkata muille maa-alueille. Neptune vastasi hakataksemme mörrejä. Tämä on ilmeisesti yleisesti hyväksytty syy matkustamiseen, koska lupa irtosi heti.

Tämän jälkeen Netune ja Compa halusivat mennä hakkamaan toisen hiekkamadon, koska se aiheuttaa ensimmäisen tapaan huolia ihmisille ja pitäähän ihmisiä auttaa! IF ei ollut kovin vakuuttunut, mutta tuli silti mukaan.

Hiekkamato kaatui nopeasti ja sen jälkeen kohtasin uuden pahiksen, jonka nimi pysyi vielä mysteerinä. Hän puhui Neptunelle aivan kuin tuntisi tämän hyvinkin, mutta Neptunella ei ollut aavistustakaan kuka tämä kalpea naikkonen oikein on. Niin tai näin, hänkin halusi taistella, mutta ei pärjännyt alkuunkaan tiimilleni. Saatan olla muutaman tason vahvemoi kuin peli minun haluaisi olla... Taistelun voitettuani sain ammuksen, joka mahdollistaa nyt myös maa-vahingon tekemisen.

Toinen hiekkamato. Huomatkaa Neptunen uusi miekka, jonka ostin!

Uusi rinatava pahiksemme
Tämän jälkeen aukesi muutama uusi sivutehtävä, jotka molemmat hoitelin nopeasti (Toisessa piti tappaa 10 limapalleroa ja toisessa 5 peikkoa) ja muutama lyhyt dialogipätkä, jotka heittivät kevyttä vitsiä muuttomiehistä, jotka pakkasivat tavaroita kuin Tetris palikoita ja myös lähitaistelun maailmanmestaruuskilpailuun tulleista sumopainijasta ja vahvajalkaisesta kiinalaisnaisesta, jotka hakkasivat autoja kadulla (Street Fighter, anyone?). Tämän jälkeen siirryin luolastoon, jonka kautta pääsen seuraavalla maa-alueelle, Lastationille.

Ilmeisesti olisin voinut mennä myös Leanboxiin tai Loween


Neptune lvl 9
Compa lvl 9
IF lvl 8

Perjantain, 08.01.2016

Luolasto Lastationiin oli todella lyhyt ja siellä vastaan tuli vain ampiaisia ja lepakoita. Eiväthän ne mitään mahtaneet, vaikka lepakot olivatkin ärsyttävän nopeita, väistivät iskuja ja aloittivat taistelun ennen hahmojani. Lastationissa Histoire kertoi että tätä maa-aluetta hallitsee Black Heart ja hän pitää blogia. Hiukan hämmentää nyt että onkohan tämän maailman kirkoissa jumalan(tai siis jumalattaren)palveluksia, joissa papit lainaavat jumalattarensa blogista pätkiä? Kuitenkin, Neptune ja kumppanit jatkoivat Basilicomin kirkkoon, jossa kyseltiin tietoja missä olisi mörrejä tapettavaksi. Heppu piti syystäkin ryhmäämmä pelkkinä lapsina eikä suostunut kertomaan. Samalla kävi ilmi että ilmeisesti Black Heartin palvelijat ovat jakautuneet kahtia, kirkon heppu teki hyvin selväksi ettei kuulu Black Heartin mielistelijöihin.

Jopa jumalattaret kirjoittavat blogia!

Kaupungilla Neptune ja kumppanit kuitenkin löysivät henkilön, joka pyysi pistämään läheisessä luolastossa monsuja nurin. Samalla avautui ensimmäinen sivutehtävä Lastationilla. Lukaisin myös Black Heartin äärimmäisen tärkeän blogipäivityksen... Kukapa mie kyl tuota sanomaa, täällä mie kirjoitan videopeleistä!



Kävin hoitamassa nopeasti sivutehtävän, piti hoidella kulkukoira (Joka oli kyllä enemmän susimainen hirviö) pienehkössä luolastossa. Kyseisessä luolastossa kohtasin myös Cockatrice-vihollisia, jotka lienevät tuttuja jos roolipelejä on ennenkin pelannut tai mytologiset hirviöt on intohimona. Pomo oli tosiaan samanlainen susiotus kuin aiemman sivutehtävän Blue Shadow. Raukka ei edes saanut kuin yhden vuoron koko taistelun aikana, jumalatar/CPU-Neptune teki hurjaa vahinkoa.

Cockatrice ja ampiainen


Seuraavaksi aloitin pääjuonta edistävän tehtävän, koska ei ollut enempää sivutehtäviä tarjolla. Tämäkin tehtävä noudattaa tuttua ja turvallista "tapa x määrä vihollista y". Tällä kertaa x=5 ja y=Cockatrice. Eipä kauaa mennyt kuin tämäkin lyhyt luolasto oli tutkittu, sitten vain Compan  kellolla kutsuin viholliset kimppuuni ja juoksin ympyrää että pystyin kutsumaan uudelleen.

Luolaston jälkeen seurue kävi nopean keskustelun siitä miten hirviöiden määrän noustessa ihmiset menettävät uskoaan CPU:ihin, jonka takia saavat vähemmän suojelusta, jonka takia hirviöistä on enemmän haittaa jne jne.

Ilmeisesti Lastationin talous on heikossa jamassa kun Avenir-nimisellä firmalla on monopoliasema ja pienet yritykset menevät konkurssiin. Eli iso paha yritys, joka meidän pitää pistää ojennukseen jossain kohtaa, asia selvä! Chian (joka antoi meille sen "tapa 5 Cockatriceä" tehtävän) kertoi myös teknologiamessuista, joissa on mahdollisuus päästä tapaamaan jumalatar. Luonnollisesti tämä kiinnitti ryhmämme huomion. Chian siis pyysi pitämään mörrit kaukana, jotta hän voi valmistautua messuille. Harmi vaan, että radiosta tuli kuulutus että messut on peruttu Basilicomin käskystä.

Hiukan neljännen seinän rikkomista

Tämän jälkeen aukesi seuraava pääjuonen tehtävä, lapsen pelastaminen luolastosta. Tarjolla oli myös kaks sivutehtävää, jotka päätin taklata heti seuraavalla kerralla.

Neptune lv l0
Compa lvl 10
IF lvl 10

Sunnuntai, 10.01.2016

Seikkailu jatkui taas sivutehtävillä, joista ensimmäisessä löytyi symbolin, jossa pystyin haastamaan taas pienen sinisen kokemusmöllykän. Sama sivutehtävä päättyi kun hakkasin luolaston lopussa odottavan demonin, jonka iskut aiheuttivat halvaannusta (paralyze) joka välillä keskeytti komboni. Ärsyttävää. Toisessa sivutehtävässä minun piti kaataa 5 hiukan minotaurimaista vihua.

Demoni

Jotain sukua pakko olla minotaureille


Kun lopulta päätin olevani valmis jatkamaan tarinaan, suuntasin kohti luolastoa jossa lapsi on jumissa. Luolaston perällä selvisi että lapsi on kunnossa ja sitä ahdistellut hirviö muussina. Ja kas kummaaa, jumalatar Black Heart (Jota kukaan ei tunnistanut, ei edes Neptune koska muistinmenetys...) oli kerennyt paikalle ennen meitä ja pelasti lapsen itse. Black Heart ei kuunnellut mitään selityksiä Neptunen amnesiasta ja kävi kimppuun!

Black Heart jumalattarena

IF vastaan Black Heart!


Kyseinen taistelu oli aika inha, Black Heart löi lujaa ja jostain syystä otti Compan kiusattavakseen. Compa-parka kellahti nurin, mutta onnistuin Neptunen ja IFin voimilla voittamaan. Taistelun jälkeen Black Heart vannoi että tapaamme vielä ja lähti matkoihinsa. IF rupesi epäilemään mitä tuhmuuksia Neptune on tehnyt kun Black Heart niin kiivaasti kävi kimppuun.

Seuraavaksi triomme päätti lähteä etsimään vääräuskoista (Heppua, joka palvoi muita kuin tämän maa-alueen jumalatarta) luolastosta, koska vääräuskoiselta voisimme saada tietoa miksi Basilicom perui tiedemessut ja mitä muuta Planstationin Basilicomin kirkossa tapahtuu.

Täältäkin luolastosta löytyi pian symboli ja taistelun kokemusmöllykän kanssa. Tää peli selvästi yrittää sanoa että jos haluat treenata hahmojasi, keskity vaan näihin. Samassa luolastossa kohtasin myös uuden vihollisen, Chimeran. Luulin että olisin kutakuinkin oikealla tasolla, koska Black Heart oli jopa hiukan vaarallinen pomo, mutta Chimerat kaatuivat kuin heinä (IF hoiteli omalla vuorollaan yksin yhden alas) joten olenko mie sittenkin hiukan liian vahva? Hiukan myös mietityttää missä vaiheessa pelin luolastot kasvavat, tämäkin paikka oli niin pieni että ilman taisteluita olisin juossut luolaston perälle parissa minuutissa.

Chimerat näyttää siisteiltä, mutta ovat säälittävän heikkoja





Vääräuskoinen kertoi että Lastationin Basilicom on käytännössä täysin parlamentin hallussa ja uskollisella puolella, The Sanctuarylla, ei ole ollenkaan sananvaltaa. Parlamentti taas kuuntelee vaan rahaa. Neptune meni hämilleen parlamentista ja Sanctuarysta, mutta IF selitti että parlamentti hallitsee, Sanctuary taas hoitaa uskonnollisen puolen. Eli aivan kuten itse päättelin tuossa hiukan ylempänä! Vääräuskoinen kuitenkin jatkoi pian että Sanctuary ei ole paljoa parempi kuin parlamentti, koska he ovat enemmän uskonnollisia fanaatikkoja. Eli vahvasti menee! Vääräuskoinen myös puhui tulevasta maailmalopusta, jonka aiheuttaa Overlord Momus. Potentiaalinen viimeinen pomo? Kenties...




Luolaston ulkopuolella Netpune ja kumppanit keskustelivat vääräuskoisen höpinöistä ja Histoire varoitti Neptunea Arfoiresta, joka on nyt tietoinen Neptunesta. Arfoire on sama henkilö, joka ylipäätään lukitsi Histoiren pois ja miksi Histoire pystyykin kommunikoimaan vain Naptunen päässä. IF manitsi mahdollisuuden jos Arfoire ja Momus ovatkin yksi ja sama...

Välikevennys!


Seuraava luolasto olikin selvästi vaikeampi kuin aiemmat, uudet viholliset (Etenkin rumilukset jotka kantoivat nimeä Orthus!) löivät selkeästi enemmän kuin aiemmat ja Compa jopa kuoli yhdessä taistelussa. Löysin jälleen symbolin, mutta kun haastoin kokemusmöllykän, huomasin että se myös oli paljon vahvempi kuin aiemmin, vaikka samalta näyttikin! En saanut edes puolia sen kestoista hakattua kun olin itse kuollut. Ehkä minun ei pitäisi vielä haastaa tätä kaveria ja tyytyä vain etenemään luolastossa!

Rumilus eli Orthus

Neptune lvl 14
Compa lvl 13
IF lvl 14


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti